Lázár János rejtélyesen beüzent Orbánnak: nagy dobásra készül az ex-miniszter?

Forrás: Facebook

Lázár mozgolódni kezdett

Orbán Viktor közvetlen környezetéből talán Lázár Jánost ismerik a legtöbben: a cinizmusáról elhíresült korábbi miniszter évek óta hetente tartott kormányinfókat (a kormány hivatalos sajtótájékoztatóját), ahol az épp aktuális ügyekre reagált. Most, hogy a magas pozíció után ismét csak “mezei képviselő” lett, rejtélyes üzeneteket kezdett küldözgetni: csak nem készül valamire az exminiszter?

Érdemes áttekintenünk, hogy pontosan mi is vezetett Lázár János bukásához. Előbb a kirobbanó Vadászkastély-botrány, majd a nagyon ügyetlenre sikerült bécsi “migránsvideó” verte a biztosítékot a nyilvánosságban, de a rossznyelvek szerint a valódi problémát az jelentette, hogy

Orbán Viktor veszélyforrást látott a tehetséges és feltörekvő Lázárban, ezért a választás után első lépése volt eltávolítani a hatalom közeléből.

Lázár nyilvánosan eddig nem emelte fel a hangját sem a döntés ellen, sem azzal kapcsolatban, hogy helyette ősi ellenfele, Rogán Antal lett a miniszterelnök jobbkeze a következő ciklusra. Ugyanakkor a sokadik furcsa lépés után már kezdhet összeállni a fejünkben a kép: Lázár talán csak taktikai visszavonulót fúj, miközben nagy dobásra készül!

Miért gondolhatjuk ezt? Hát ott volt rögtön az első mozzanat, amikor is a parlament leghátsó sorába kérte magát. Ezzel a lépésével már azt jelezte, hogy ő bizony egy a legkisebbek közül, sem köze a kormányhoz, hiszen ő a “nép gyermeke”. Ám efölött még talán el is siklana a tekintetünk, ha nem követték volna újabb lépések ezt a különös kérését.

Nézzék csak meg jobban például az alábbi videót, amelyet Orbán Viktor facebook oldalán tett közzé.

A trükk az, hogy

Lázár János nem szerepel a Fidesz-frakció közös fotóján.

Mintha csak szánt szándékkal jelezné: ő nem kér tovább ezekből az emberekből. Ám a leghajmeresztőbb mégis az a videó, amelyet Lázár személyesen vett föl. Ebben szomorú zenei aláfestésre nosztalgiázva búcsúzik egykori irodájától és a Miniszterelnökség alkalmazottaitól, majd utalást tesz Kossuth Lajos híres “Cassandra-levelére”, melyet Deák Ferencnek írt, külön kiemelve a levél két utolsó

„Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Cassandra ugyanis olyan tragikus sorsú görög jós volt, aki bár látta a jövőt, mégsem hallgatott senki a szavára. Vajon erre célozhat Lázár János? És ha igen, magát tartja Cassandrának, aki időben figyelmeztette Orbán Viktort az elkerülhetetlenre, mégsem hallgattak rá? És mi lehet ez a Titok, amire az exminiszter csak utalgat furcsa rejtvények formájában? Vagy ez pont nem figyelmeztetés, hanem hadüzenet? Nézzék meg önök is a mélabús videót, hátha okosabbak lesznek!

 

4 Comments

  1. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

  2. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published.