Elcsalhatták a választást: egyre több gyanús bizonyíték érkezik

Forrás: MTI

Csalás???!

Amiről most írok, azzal kapcsolatban csak nagyon óvatosan merek fogalmazni. Az ugyanis egy dolog, hogy egy országot meg lehet annyira hülyíteni, hogy újabb kétharmadot kapjon Orbán Viktor bűnbandája. Ezen idővel lehet segíteni. De ha igazak az interneten terjedő hírek, miszerint ezt a választást nem megnyerte a Fidesz, hanem csúnyán elcsalta, akkor az mindent megváltoztat.

Ha ugyanis egyszer elcsalhatták a választást, miért ne tehetnék meg újra 22-ben? Vagy 26-ban? Vagy akár még 46-ban is? Mi vetheti gátját a totális diktatúra kialakulásának? És mi akadályozhatná meg az elkeseredett néptömegeket, hogy akár erővel is felkeljenek a diktátor ellen? Éppen ezért írom, hogy csak óriási körültekintéssel szabad ebben a kérdésben fogalmazni. Ám a gyanús jelek csak jönnek és nem lehet őket figyelmen kívül hagyni.

Először mutatok egy szöveget, ami az interneten terjed két napja. A szöveget – állítólag- egy szavazóköri delegált írta:

A tegnapi választás margójára. 1994 óta dolgozom a választásokban és sosem voltak kétségeim. Tegnap estig. Azóta őrlôdöm. Őrlődöm mert bizottsági elnökként társaimmal arra esküdtem fel hogy a szavazás tisztaságára vigyázok. Mi ezt az esküt és ezt a munkát mindig komolyan vesszük . Az előző évekhez hasonlóan most is állítom hogy a szavazókörben nem történt csalás. NEM volt radirozható vagy eltűnő tintás toll, NEM cserélte ki senki az urnàkat, NEM módosította senki a szavazólapokat. Erre – hacsak nincs benne az egész bizottság delegáltastól – egyszerűen nincs lehetőség . ÁMDE nem hagy nyugodni néhány miért. Mert MIÉRT szóltak ki a HVI-től a szavazókörökbe hogy ne siessünk mert először a fővárost rögzítik addig úgysem tudnak mást MIÉRT mondták hogy 10 óra elôtt ne menjünk be akkor sem ha készen vagyunk MIÉRT nem tudtak elérni senkit a hivatalban telefonon ebben az időszakban több szavazókörből pl abból az óvodából ahol bezártak egy komplett bizottságot akik nem tudtak kijönni MIÉRT volt az hogy amikor beértünk a hivatalos dokumentumokkal ( JEGYZŐKÖNYVEK) melyekben levő végeredményt ilyenkor szokták jelenlétükben rögzíteni a rendszerbe akkor kiderült hogy már minden fel van töltve és csak egy erről kinyomtatott papirt láttunk?”

Ekkor kimondja a legdurvábbat:

“Magánál a rögzítésnél NEM VOLTUNK JELEN SEM MI SEM A JEGYZŐKÖNYVEK !! MIÉRT mutatott ebben az időben a TV már 80%-os feldolgozottságot amikor a szavazóköröknek csak 1/3- a volt bent ? Én kis ember vagyok a gépezetben több társammal együtt . Becsülettel tesszük / tettük a dolgunkat . MIÉRT és kinek jó az hogy hiteltelenné tegye a MI munkánkat ?? Harsog az internet és én nem tudom hogy hiteles-e az eredmény avagy nem de szeretném javasolni hogyha csalást keresnek azt ne a szavazóköri bizottságokban keressék mert mi a belünket is kidolgoztuk és úgy tudom nem mi kapunk 1 millás prémiumot… Minden esetre elgondolkodtató az amit tegnap este tapasztaltam . Legalábbis én elgondolkodtam és úgy döntöttem leírom ide. Hátha mást is érdekel .”

Gyanús adatok országszerte

Persze egy beszámoló önmagában még nem bizonyíték, ráadásul a hitelességével kapcsolatban is igen komoly kérdéseink merülhetnek fel. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan sorra bukkannak fel gyanúsabbnál gyanúsabb választóköri eredmények. Ezek egy részéről az index.hu számol be részletesen, külön kiemelve, hogy egy baranyai szavazókörben például

“AZ ÖSSZES LISTÁS SZAVAZAT ÉRVÉNYTELEN LETT, AMIT NEM A FIDESZRE ADTAK LE.”

De hasonló turpisságok történtek Szél Bernadett körzetének egyik szavazókörében, ahol a listás eredmények 25%-a, egész pontosan 192 érvénytelen lett, míg az egész körzetben ez a szám 615.

További gyanús jel lehet az egyik bajai körzet eredménye is, ahol a valasztas.hu adatai szerint amíg

AZ MSZP-PÁRBESZÉD JELÖLTJE 159 SZAVAZATOT SZERZETT EGYÉNI KÖRZETBEN, ADDIG AZ MSZP-PÁRBESZÉD LISTA NULLÁT.

Mindeközben a Fidesz lista majdnem száz szavazattal többet hozott, mint az egyéni jelöltjük. Ez azt jelentené, hogy míg emberek tömege leszavazott a kormányváltó jelöltre egyéniben, listán mégis leadta a voksát a kormányra. Esélyes? Aligha. Pláne úgy, hogy az index.hu szerint legalább egy ember határozottan állítja, hogy az MSZP-Párbeszédre szavazott.

Nem stimmelnek a számok

Végezetül az Index is kiemeli, hogy a  “10-20-30%-os érvénytelen szavazati arány nagyon magas”. Összehasonlítva a 2014-es választásokkal pedig ijesztően magas, hiszen négy évvel ezelőtt ugyanez a szám mindössze a résztvevők 1,3 százaléka volt. Közel ötmillió emberből mindössze 64 ezer.

Tegyük fel tehát a veszélyes kérdést: elcsalta a Fidesz a választást?

 

8 Comments

  1. I as well as my buddies have been reading through the best tips from your site while suddenly came up with an awful suspicion I had not thanked the web site owner for them. All of the young men were definitely as a consequence glad to learn all of them and have now surely been having fun with those things. Thanks for getting really helpful and also for selecting this sort of incredible themes most people are really eager to discover. My sincere regret for not saying thanks to earlier.

  2. I enjoy you because of your whole hard work on this website. My mum enjoys setting aside time for investigations and it’s easy to understand why. We know all regarding the lively manner you create both useful and interesting tricks by means of the web site and therefore invigorate contribution from visitors on the situation so our favorite girl has always been becoming educated a whole lot. Take pleasure in the rest of the new year. You are doing a really great job.

  3. A lot of thanks for your own hard work on this web page. My mum loves going through internet research and it’s simple to grasp why. Most people learn all about the powerful form you render great things on your blog and as well recommend participation from other people on this area while our favorite child is truly discovering a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You are doing a really great job.

  4. I’m just writing to make you be aware of of the extraordinary discovery my wife’s princess developed reading through your blog. She came to find a lot of details, which include what it is like to have an excellent coaching mindset to have folks completely comprehend selected very confusing issues. You truly did more than visitors’ expectations. Thank you for imparting these informative, trusted, informative and also unique tips about this topic to Emily.

  5. I have to point out my passion for your kind-heartedness giving support to men and women who have the need for help with that concern. Your personal commitment to getting the message throughout was extremely valuable and have constantly made many people much like me to arrive at their objectives. The helpful report can mean so much a person like me and extremely more to my colleagues. Thank you; from all of us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.