Márky-Zay Péter beüzent Orbánnak és az ellenzéknek: Hódmezővásárhely győztese is beszáll a kampányba

Forrás: facebook

Alakul a szövetség

Még alig szusszanhatta ki magát a hódmezővásárhelyi csata győztese, a friss polgármester, Márky-Zay Péter, máris kénytelen volt visszatérni a politikai ringbe: együttműködésre szólította fel az ellenzéki pártokat, koordinációt sürget az egyéni körzetekben és még a választóknak is segít!

Az index.hu beszámolója szerint

Márki-Zay Péter éppen azon van, hogy országos szintű legyen a koordináció, de legalábbis tiszta legyen, hol, ki a legerősebb jelölt a Fidesszel szemben.

Szerda délután ugyanis a különböző civil tömörülésekből álló szerveződés “A változás esélye” címmel esélyes jelölteket mutatott be.

Márky-Zay egyértelműen arra buzdított mindenkit, aki elkötelezett a Fidesz leváltása mellett, hogy egyéniben a legesélyesebb jelöltre adja a voksát, a listás szavazáson pedig ki-ki ízlése szerint voksoljon. Hogy könnyű legyen megtalálni a legesélyesebb jelöltet, létrehozták a rendszervaltas2018.hu weboldalt, ahol megnézhetjük, kire érdemes ikszelnünk a saját lakóhelyünkön.

Mindez kétségtelenül hatalmas előrelépés lehet a választás hajrájában. A négy évvel ezelőtti egyesült ellenzék (“Kormányváltók”) helyett most egy sokszínű, egymással hol versengő, hol együttműködő csapat áll Orbán Viktorra szemben. Bár elsőre könnyen összezavaró lehet a sok párt és sok politikus neve, ez a módszer mégis működhet, mert

egyetlen közös ellenség híján a Fidesz nem tudja lejáratni az ellenzéket, hiába az elképesztő média túlerő.

Ám ahhoz, hogy ez a stratégia sikerrel járjon, szükség van egy nagyon fontos dologra: mindenkinek tudnia kell, ki a legesélyesebb jelölt a körzetében. Éppen ezért érdemes minél több embernek eljuttatnunk például Márky-Zay weboldalát. Segítsünk tájékoztatni egymást! Közös erővel április 8-án elhozzuk végre a változást!

 

3 Comments

  1. Nem BEÜZENT. Simán: üzent. Kérem szépen, tisztelt újságíró kolléga, ne bántsa a szegény anyanyelvet. Nekem már csak az maradt az országból.

  2. Nem érted ? …..akkor nem vagy magyar ! ……üzenni és beüzenni hatalmas különbség! …..ahogy inteni és beinteni …….de sorolhatnám tovább !

  3. Komolyan egy lépésben sikerült oda eljutni, kedves Vera, hogy nem vagyok magyar? Hihetetlen, hogy hol tart ez az ország. De igen, magyar vagyok, sőt magyartanár vagyok, sőt magyar fordító vagyok, ez a szakmám, a munkám, a mesterségem. Netán többet tudok a magyar nyelvről és írásról, mint ön. A “be” igekötő használata itt indokolatlan. A

    “beint” ugyanis valódi jelentéskülönbséget hordoz, míg a “beüzen” nem, sőt a “beüzen” nem is létezik. Nyakra-főre használják a be igekötőt, kiszorítva minden mást, ami lapossá teszi a nyelvhasználatot. Egyébként pedig teljesen inadekvát az üzenet valódi tartalmával, mert M.Z.P. üzenete minden volt, csak nem “beüzenés”. A szóban rejlő provokatív él csak ostoba zsurnalizmus, a mai eldurvult közbeszédhez való lehúzása a tartalomnak. Ez ellen tiltakoztam. Ezért kellett lenemmagyarozni? Nézzen magába, kedves Vera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.