Friss botrány: feljelentették a fideszes jelöltet – ha a vádak igazak, Orbánig felmenően borulhat a láncolat

Kép forrása: Koszticsák Szilárd - MTI

A fideszes jelöltek vaskos listával rendelkeznek az őket támogató lakosokról, illetve az ellenzőkről is, ezt megtudhattuk már az elhíresült Kubatov-botrány kapcsán. Ez a rendszer viszont annyira mégsem működhet jól, hogy a tapolcai jelölt, Fenyvesi Zoltán felvesz 400 ajánlóívet reggel, aznap délután pedig lead 125 kitöltöttet, vagyis jócskán túlhaladja az 500 érvényes ajánlást.

Ez másoknak is feltűnt, ezért 849 gyanús ajánlás miatt fordultak a rendőrséghez.

Magyar Nemzet a birtokába jutott feljelentés alapján azt írja, hogy összesen ennyi esetben nem azoknak a polgároknak az aláírása szerepel a Fenyvesi Zoltán tapolcai fideszes képviselőjelölt által leadott ajánlóíveken, akiknek az adatait felvezették rájuk.

A feljelentő szerint az aláírásokat a helyi Fidesz-irodában másolta az ívekre négy ember, az adatok pedig korábbi, a rezsicsökkentés melletti és a “betelepítés” elleni aláírásgyűjtésekből származnak.

Másképp nem lett volna lehetséges – írta a feljelentő –, hogy Fenyvesi a hétfőn reggel felvett 400 ajánlóívet kedden kora délután már le is adta. Azt is állítja, hogy a hamisítókat meg is tudja nevezni – foglalja össze az esetet a HVG.

Az ügyben most az ügyészség döntésére várunk, három napja van elrendelni az esetleges nyomozást. A kérdés, hogy egy fideszes jelölt esetében vajon ezt bevállalja-e. Ha igen, egészen Orbánig felmenően borulhat az egész rendszer.

33 Comments

 1. Győr környéki fideszes jelölt is ugyanezt csinálta ! Hétfő délben már leadta a szükséges “aláírásokat” ! Még telefonon sem tudta volna ennyi idő alatt egyeztetni a híveivel ! …igaz a fideszes birkák vakon hisznek a fideszes gazemberekben !

 2. A végén még nem lesz választás, annyi szabálytalanságot fedeznek fel.A szabálytalanságok halmazát látjuk,így aKARNAK A FIDESZESEK HATALOMRA JUTNI? mÁR ODA VAN A BECSÜLETÜK.

 3. Több más körzetben is már hétfőn leadták a jelölőlistákat ezeren felüli aláírással. Némelyiknél percenként 9 aláírást kellett volna gyűjteni ha igazak a hírek.

 4. A főügyész annál gyávább, hogy merjen bármit lépni. Mi lesz ebből, ha ennek ellenére is hatalmasat bukik a Fidesz??? Mert a választóknak is egyre jobban kinyílik a szeme.

 5. Ez hülyeség. Minden fideszes képviselőnek van legalább 80-90 segítője, akik közül tízen bemennek reggel az aláíróívekért, majd odaadják a többeknek, akik elmennek pár házba és összeszedik fejenként azt a 6-8 aláírást, amit visszavisznek délre annak a 10 embernek, aki pedig odaadja a jelöltnek. Egy megyei jogú városban lakom, ahol 12 fideszes önkormányzati képviselő van, és mindegyiknek 10-20 segítője, akik pillanatok alatt összeszednek 700-800 aláírást, mivel minimum 240-150 emberről van szó, akiknek elég 4-5 aláírást összegyűjteni fejenként. Nem kell hamisítani.

 6. Anyád az, aki tolta a csövét a békemeneten ! Minek hazudsz agymosott? Te tényleg azt gondolod, mi hülyék vagyunk?…….. pusztuljon a rohadék csaló fajtátok ! A Fidess a csúti suttyóval az élen tovább akar lopni, fosztogatni !

 7. Neked akárki vagy mentális gondjaid vannak,aki igy kommonikál más emberekkel,és emberekröl ott nagy a baj.

 8. Van választási bizottság, amely hivatott az eféle kérdések kivizsgálására. Ha a bizottság, amely többpárti és szabadon választott, nem talál kifogást, akkor nincs ügy.

 9. Ha ez így van, akkor semmi probléma, minden aláírást meg kell nézni, egyezik-e a személyi igazolványéval és kész. Ha oly hamar leadták, volt idő ellenőrizni, de még most sincs későn. Ha viszont nem egyezik, akkor ki kell zárni a jelöltet a választásból. Véget kell vetni a kamu pártok bizniszelésének és a választási csalásoknak. Ez egy jogos elvárás.Ennyi.

 10. A fidss nem lépte át a saját árnyékát. Csalók, tolvajok. Van olyan választókerület, ahol a fidss és a kamupártok ívein szereplő “ajánlóknak” még a sorrendje is megegyezik 10-15 oldalon keresztül. Természetesen az aláírások is láthatóan egy kéztől származnak, és ugyanazzal a tollal írták. Az egyik JNSZ megyei választókerületben a 25 indulóból 19 feljelentéssel zárult. Ennek ellenére elindulhatnak a választáson, hígítandó az ellenzéki pártok esélyét. Ez a jelenlegi választási fidess-törvény

 11. Akkor hogyan kerülnek HALOTTAK AZ ÍVEKRE ? (kik az utóbbi 2 évben haltak el, de még rajta vannak a rezsicsöki-migráns listákon)
  A segítők kiballagnak a temetőbe, és felébresztik a halottaikat. Ja. CSODA.

 12. Akkor tessék őt is feljelenteni! Minél több feljelentés érkezik, annál nagyobb lesz a nyomás az ügyészségen.

 13. A narancsos rendőrség, narancsos ügyészség, a narancsos bíróság ……..minden narancsos sz@rt elmaszatol !

 14. Többpárti ?…Orbánisztánban, ahol a csúti cigány suttyó a király ? ……ahol PoltPetya mindig kimossa a fideszesek sz@rosgatyáját?

 15. A fidess-nyaloncok emberek? …..azok sz@rosszájú birkák, akik önálló gondolkodásra képtelenek ! Unom a rohadék fajtátokat!

 16. április 8-ig nem lesz belőle semmi megy minden simán és még ha rá is szavaznak na az aztán a FIDESSSS becsülete

 17. Van a gerinctelenségnek azon foka, ahol az ilyen indulatok nem hogy érthetőek és elfogadhatóak, hanem egyenesen kívánatosak. Ha te ezt nem érted, még nem baj, de próbáld meg megérteni. Hidd el, hasznodra válik. Ha pedig nem akarod megérteni, ne adj isten, elfogadod azon cselekedeteket, amik ilyen érzelmeket, indulatokat váltanak ki, csak azt mutatja, hogy erkölcsileg azokkal vagy egy szinten, akik ezen cselekedeteket elkövetik, ergo magad sem vagy jobb náluk…sőt! Mivel számukra ez haszonnal jár, valahol, az erkölcsön túli horizonton érthető a tettük. Számodra pedig nem ad feloldozást.

Leave a Reply

Your email address will not be published.