A 27 éves pártelnök durván beolvasott a Kétfarkú kutyáknak – nem fogod kitalálni, hogy miért

kép forrása: frontoldal.hu

Nem hívnám az év legabszurdabb sztorijának, de mindenképp említésre méltó, hogy a 27 éves Cseh Miklós aki a Népi Front nevű, magát “radikális baloldali, rendszerellenes antikapitalista pártnak” jellemző, eddig a közéletben teljesen ismeretlen párt elnöke nekirongyolt a Kétfarkú Kutya Pártnak. A régebben egyébként Thürmer Gyula pártjában politizáló fiatalember olyasmit kifogásolt a tegnapi rendezvényeken, amiről még Biszku Béla is azt gondolná, hogy ártatlan vicc: a békemenet közbeni “a párttal, a néppel” című egykori komcsi dal bömböltetését.

A nyílt levelét szó szerint idézzük.

“Kedves Kétfarkú Kutya Párt!

Nem találkoztunk még személyesen, ezért először is szeretnék bemutatkozni nektek. Cseh Miklós vagyok, 27 éves újpesti lakos, amolyan hétköznapi dolgozó srác. Egy a sok közül, akik nap, mint nap munkába mennek és onnét fáradtan térnek haza. Tetszett a gondolat, hogy a Bayer Zsolt-féle fideszes birkamenet ellenpólusaként a Kétfarkú Kutyapárt is meghirdette a saját menetét. A gyűlölettől átitatott magyar politikában a humor enyhe vigaszt nyújt azoknak, akik legszívesebben sírnának az országot módszeresen kifosztó oligarcha-kormány ámokfutása matt. Bár eddig nem voltam a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsa, a mai nappal bebizonyosodott, hogy soha nem is leszek. Pedig imádom a kutyákat, nekem is van egy, Bercinek hívják. Szelíd és okos jószág, nem ugat hazugságokat, ellentétben sok más politikusokkal. Azzal húztátok ki nálam a gyufát, hogy a március 15-i rendezvényeteken „A Párttal a néppel egy az utunk” c. kommunista indulót játszottátok az utcán. Nyilván így akarjátok a Fideszt és a kommunistákat összemosni. Nem éltem a Kádár-rendszerben, mégis vérig sértettetek azzal, hogy a kormány parodizálásnak céljából szocializmus emlékét mocskoljátok. Kérdem én, mire föl vontok párhuzamost Orbán és Kádár között?

A Kádár-rendszerben nem fagytak halálra az utcán a hajléktalanok, merthogy nem voltak olyanok. Mindenki dolgozhatott, a munkájáért pedig tisztességes fizetést járt, amiből meg lehetett élni, sőt, családot lehetett alapítani. A kapitalizmus mindezt felszámolta. Kaptunk helyette munkanélküliséget, fizetésnek csúfolt minimálbért, közmunkaprogramot, feketén való foglalkoztatást és miegymást. Csak normális fizetéseket nem. Hogy van merszetek azt állítani, hogy a Kádár-rendszer létbizonytalansága és az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének szolidaritás-hiányos, antihumanista mentalitása ugyan az?! Nézzük csak tovább!

A Kádár-rendszerben nem volt probléma lakáshoz jutni. Most, ebben a látszatdemokráciában olyan magasak a lakás és albérletárak, hogy alig lehet őket megfizetni! Ez lenne a nagy párhuzam Kádár és Orbán között? Ott van például a korrupció kérdése! A szocializmusban a közpénzeket nem ellopták, hanem a lakosság életkörülményeinek és kulturális színvonalának emelésére fordították. Épült iskola, kórház, lakótelep, mozi, kultúrház, gyár és sok minden más. Tessék lemenni vidékre, még ma is állnak az épületek. Vagy a romjaik. Az Orbán-kormány alatt állampolitikává vált a közpénzek lenyúlása, az irracionális összegeket felemésztő pályáztatás! Néhány fideszes oligarcha a  legkisebb szégyenérzet nélkül harácsolt össze magának olyan irdatlan mennyiségű vagyont, hogy sem nekik, sem dédunokáinak nem lesz gondjuk az életben!  Közben pedig 3 millió ember nyomorban él és százezrek készülnek elhagyni az országot a reménytelenség, kilátástalanság miatt. Mindezek fényében azt akarjátok nekem bemagyarázni, hogy a Kádár-rendszer lényegében ugyan olyan, mint az Orbán-kormány? Hol voltak a szocializmusban ekkora társadalmi és szociális különbségek? Sehol! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy nem a szocializmusban, hanem a kapitalizmusban vált általános jelenséggé az orvos és ápolóhiány, Orbánék törölték el a korkedvezményt a rendőrök, tűzoltók esetében és ők fogadtak el munkavállaló-ellenes Munka Törvénykönyvet, nem a kommunisták!

Kedves Kutya Párt!

A Fidesz és a kommunisták között zongorázni lehet a különbséget.  Azzal, hogy egyenlőségjelet tesztek az őrült Orbán és Kádár közé, ugyan olyan alacsony szintre süllyedtek, mint azok a kormánypárti bérfirkászok, akik ma élen járnak a történelem meghamisításában. Hagyjátok abba a kommunisták és a Fidesz összemosását! Hagyjátok abba a hazudozást! Sért engem és sérti a nagyszüleimet is, akik egy életen át tették becsülettel a dolgukat, azokban az „átkos kommunista” időkben. Ha annyira meg akarjátok találni Orbán XX. századi megfelelőjét, vegyétek elő Horthy Miklóst! Hiszen a mai Magyarország nem a 60-as, 70-es évek békés építő légkörére hasonlít, hanem a horthysta 30-as évekre, ahol tombolt a nacionalizmus és az antiszemitizmus (ma migránsozás), ahol óriási méreteket öltött a munkásnyomor, ahol mindennapos volt a kilakoltatás és ahol épp úgy működött az uram-bátyám világ, mint most a haveri kapitalizmus.

Elég volt a kommunistázásból!

Üdvözöl titeket Cseh Miklós, 27 éves magyar állampolgár, munkás”

Amikor az ember azt gondolná, hogy a fiatalság valami új szellemet hoz el a magyar közéletben, Cseh Miklós valami saját maga és a maroknyi pártja által felállított régi, nosztalgikus víziót kerget, és a Fidesz botrányai, esetleg a Kósa-féle botrány, vagy éppen a Tiborcz-ügy nem foglalkoztatja. Az viszont igen, hogy egy komcsi dalt nyomnak a kétfarkúak a békemeneten.

Te mit gondolsz erről? Írd meg kommentben, nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

65 Comments

 1. Mondjuk pont az idézett nóta jóval Kádár és 56 előtt volt divatos! De én mókásnak találtam, hogy ezeket az igen régi nótákat játszották!

 2. Komplett idióta a srác. Így akar feltűnni és kitűnni, de csak szegénységi bizonyítványt állít ki magáról. No, de hagyjuk, kár szót és időt vesztegetni rá.

 3. Miért lenne “komplett idióta”? És mivel állított ki “szegénységi bizonyítványt” magáról? Igaza van a “srácnak”: senki se ékesítse magát mások tollaival! Az a “nóta” nem kocsmai vagy akármilyen nóta: szövege a fiatal kommunistáknak kb. azt a lelkesedését fejezi ki, amellyel bekapcsolódtak az új Magyarország építésébe – a magunk, a nép számára. Kár, hogy a “fényes szelek” lelkesedése később megkopott. Én akkor kisgyerek voltam, de a dal megőrzött valamit az akkori évek szellemiségéből. Szívesen hallgatom ma is.

 4. Jabronka Richárd A fiu cikkének értelme nem arról szól, amire Te választ vársz! Valóban Orbán hol Horthyt, hol Rákosit utánozza, de még a szlogenjeiket is! Kádárhoz és a Kádárizmushoz nem sok köze van!Még csak nem is ferdít különösebben! Különben meg szíve joga mi háborítja fel! De ha a Fidesznek van joga létezni, a viselt dolgai után, és még fenyegetni is bennünket, akkor ez az álmodozó, és háborgó ifjú miért nem mondhatja el mi bántja az Ő lelkét! Mi az Ő véleménye az egy országot megfélemlítő, leromboló, és kiraboló Fideszhez!

 5. 18 évesen katonaként ezt énekeltük menetelés közben a legtöbbször. Bennem egy 40 éves időutazást váltott ki.

 6. Na azt azer nem mondanam hogy konnyen lehetett lakashoz jutni Evekig kellett egy minosegi csereer varni ahol lakast adtunk lakasert csak nagyobbat kertunk
  Csak ugy meg kapni sokaig kellett varni szoval nekem ne meseljen az aki meg almaban vitamin se volt abban az idoben

 7. Ha most ilyen hülye ez a gyerek mi lesz később? …… fennakadt egy olyan sz@rságon, amin röhögni kéne harsányan !

 8. Ez egy hülye f@sz ! ………….és te is öreg, ha nem azon akadsz fenn, hogy a narancsos maffia kifosztotta az országot!

 9. Szánalmas kis proli gyerek, akit nem zavar a narancsos maffia ténykedése ! …..az övé is egy kamupárt, és a milliókért tenni kell valamit ! Mindegy mekkora állatságot, lényeg, hogy beszéljenek róla !

 10. Részben egyetértek. Azzal mindenképp, hogy Orbán rendszere és Kádár rendszer még nyomokban sem hasonlít egymáshoz. Azzal már kicsit vitatkoznék, hogy a Népi Front “radikális” párt lenne. Sima, konzervatív baloldali, erősen retrográd hozzáállással, amely nem veszi figyelembe, hogy nem kicsit fújnak már más szelek, mint 1960-ban, ahol mentalistában a párt tart. 🙂 Aztán azzal is vitatkoznék – nem is kicsit – hogy a Kádár rendszerben olyan könnyű volt lakáshoz jutni. Nem, nem volt könnyű. Igen csak hosszú “várólisták” voltak (akkor nem műtétre, hanem lakásra / autóra), és abban az időben is erősen működött a protekció. Ma ugyan ez könnyebb, vehetsz lakás bankhitelre, csak akkor egy fél életre adósodsz el a banknak, és csak egyszer csússz meg komolyabban….ugrott a lakás és a befizetett pénzed is!
  Persze mindez csak akkor, ha hitelképes vagy. Amivel egyetértek, hogy viccpártok csak viccországokban juthatnak hatalomra, és remélem hogy annak ellenére, hogy sokan annak tartják, Magyarország még nem egy vicc…

 11. …meg nem is volt az olyan rossz, ahogy ezt próbálják egyesek állítani. Jelzem, én még éltem benne. Igaz, fiatal voltam, de azért érzékeltem még belőle éppen eleget, hogy a mostani állapotokkal összehasonlítva azt mondja, hogy ez nem kis csúsztatás.

 12. Nezopont kerdese. Gyerekken jo volt, de ahoyg kamaszodott az ember es nott fel, ugy lett egyre szarabb. Meg nem is mindig es mindenhol volt egyforman szar, nyilvan nem is mindenkinek.

  De igazabol van, ami akkor volt jobb (vagy tisztesegesebb), van ami meg most jobb. Mindenesetre akkoriban sem tartoztam a felso tizezerhez meg most sem. De most tobb eselyem van a kitoresre, mint akkor. Igaz, a pofaraesesre is, szocialis halko mar regen nincs.

 13. Ha elég hosszú a nyelved, akkor “kitörhetsz ” …..Orbán segge a hosszú , selymes nyelveket preferálja ! Miért irogatsz hülyeségeket? Orbánisztánból kitörni lehetőleg nyugat felé !

 14. Nagyi azért megkérdezném, hogy most mennyit kell várni, hogy lakáshoz juss úgy, mint abban az időben? Igaz várni kellett, de több lakáshoz jutottak az emberek mint most az biztos!

 15. Kedves Cseh Miklós! Korrekt, hogy elismered hogy nem éltél a kádár diktaturában.Az ismereteid igy elég hiányosak.1.Lakáshoz az jutott aki pártag volt,szakszervezetim vezető vagy valamilyen beosztásban elvétve egy két munkás.Nem véletlenül mondták a lakotelepekre, hogy bm telep békásmegyer-katona telep hungária körut -minisztereumi gazdagrét és igy tovább.
  A tisztességes fizetésről meg ne beszéljünk, mert egyetemi végzettséggel volt 2400 Ft ami semmire nem volt elég.Arról nem beszélve hogy csak az elitne volt naranc banán szines tv lee farmer.1989-ben az ország a kapitalizmust és a demokráciát választotta mindem bajával együtt.A probléma az hogy nem volt elszámoltatás és a kommunisták be ülhettek a parlamentbe Lásd medgyessy, gyurcány lendvai horn keleti stb. Igen én gyülölöm a kommunistákat náluk minden jobb lehet.Röviden ennyi

 16. Volt aki 20 evet is vart a gyereke felnott es meg mindig abban az 1 szobas lakasban laktak XIII ker Keszkeno utcarol beszelek pl csak minosegi cserere eveket kellett varni ami azt jelentette leadott egy lakast es rafizetessel [nem keves]kapott egy kicsit nagyobbat akik meg alberletbol akartak lakashoz jutni hat bizony varhattak Aztan volt olyan is aki nem tudta igazolni az 5 evnel tovabbi Pesten tartozkodast az be se adhatott kerelmet En amikor ferjhez mentem nem jelentkeztem ki a szuleimtol mert megszakadt volna a jogfolytonossagom [1967] Mivel Dunakeszin laktunk Hidd el egyatalan nem volt konnyu lakashoz jutni hacsak nem volt protekcio a tanacsnal vagy valaki nem volt jo parttag Amikor eljottunk 1 evig lezartak a lakasunkat es ki kapta meg ??? a keruleti parttitkar fia mint raszorulo Nem beszelve arrol teljes vagyonelkobzas volt akkor meg mindenunket arvereztek a tanacsi dolgozok kozott [82-ben]

 17. Csak annyibol volt jobb tudtad van munkad es tervezhettel kicsit elobbre de nem akkora dolgokrol beszelek mint ami most [kocsi kulfodi nyaralas stb] erre az atlagnak akkor sem tellett de be tudott tervezni egy huto mosogep stb vasarlast es tudta jovo honapban is lessz penze ha OTP hitelre vette Nem eltunk fenyesen de normalisan eltunk volt mindennap etel es ruha Nem voltak luxus dolgok Bananert 1 orat alltam sorba es csak max 2 kg adtak ha szerencses voltam altalaban csak 1 kg-t
  De ami kellett a szukseges dolgok az azert megvolt igaz nem mindenkinek volt az elejen tv de ha 1 szomszednak volt a tobbi is nezhette Maskepp alltak az emberek akkor egymashoz ma azt sem tudni ki lakik melletted folotted ha emeletesben laksz
  Viszont nem igen lehetett dumalni mert az a fekete kocsi nem csak Rakosi alatt jarkalt ejjel jott az a Kadar alatt is sokan tuntek el akkor is

 18. Speciel en ’70-ben szulettem – es vilageletemben neztem, ahogy semmire sem telik, mert eppen kijovunk ho vegeig (holott anyam is es apam is dolgozott). Vasarnapi husleves inkabb csontleves volt – aztan kiszedte anyam a csontot, megpiritotta es az volt a masodik fogas. Jo, neha kerult rendes hus is az asztalra – ha nagyszuloknel disznovagas volt. Mindenesetre ugye a ’80-as evek mar nem az volt, mint a ’70-es, lattad a nyugati eletformat – de eselyed sem volt megkozeliteni. Helyette jottek a rendori zaklatasok, mert hosszu volt a hajad vagy farmerdzsekiben voltal. Ugy a ’80-as evek kozepetol (tehat kamaszkoromban) erosen epult le a gazdasag, jott az inflacio. (Nyilvan ez a rendszervaltas utan szabadult el igazan). Mondjuk, ez egy kisvaros volt: nem olyan jo kereset, mint a nagyobb varosokban, viszont annyira nem kicsi, hogy haztajit tarthass. Kitoresi lehetoseg nulla (aztan kesobb is, 35 eves koromig eselyem se volt)

  Magamfajta liberalis se akkor, se rendszervaltas utan nem erezte magat tul jol, bar a penzugyi dolgokat leszamitva ugy a 2000-es evek kozepeig ugy tunt, mintha egy fejlodo orszagban elnenk (konkretan 1995-2005 kb). Aztan jott 2006, kis kinlodas (egyedul a Bajnai-kormany volt elviselheto szamomra) es utana meg visszazuhanas a ’70-es evekbe – csak az akkori szocialis halo nelkul es maffiakormannyal.

 19. hat mi is ebbe a kategoriaba tartoztunk Igaz en joval elobb szulettem a fiam -68 ban es bizony nalunk is csak hetvegeken volt hus sporolni csak a kajan lehetett fozelek ra rantott parizsi vagy a 2 ft kolbasz szaftra dobva ahoz hogy valamit vegyunk igencsak kellett sporolni de mint irtam az az egy megvolt hogy mindig volt 26-ika es 11 lehetett szamitani a fizetesre Nem voltak ekkora igenyek Nyaralni akkor sem tudtunk menni a gyarit mindig az elvtarsak baratok kaptak de megvoltunk kissebb igennyel az biztos 80 evekrol mar nem igen tudok semmit attettem a szekhelyem a csaladdal eggyutt mashova es it se fenekig tejfel az elet vegig dolgoztam az eletem :((( de nem panaszkodok de itt se nagyon tellett nyaralasra nagyobb luxusra mert a semmibol kellett uj eletet varazsolni 2 gyerekkel nem volt konnyu ujra kezdeni 15 ev munkaja maradt othon amit elkoboztak elarvereztek

 20. a hosszu hajert mar a 60 evek vege fele is elkaptak a rendorok volt akinek le is vagtak Huligannak hivtak oket:))))

 21. Igen, tudom, csak eszembejut, hogy ez azert meg (bar nem ilyen durvan) a ’80-as evekben is divat volt.
  – iskolaban folyamatosan cseszegettek a tanarok, hogy vagassam le
  – a rendorok napjaban tobbszor igazoltattak – meg otthon is
  – haverom jott latogatoba es egy fogkefe volt a dzsekije felso zsebeben (kilogott a vege). Kidobattak vele….hogy miert ?
  – Poenbol egy NDK-cimert (nem angol, nem amcsi) varrattam a farmerdzsekim hatara. Na, ez volt a legjobb, nemigazan tudtak vele mit kezdeni 🙂

  – egy haveromat elkaptak KMK-ert: pedig csak zenelt, keramiat keszitett, verseket irt, stb. Teny, nem volt bejelentett munkahelye
  – es ez szornyu volt: lehet, hogy semmit nem cisnaltal, egesz nap ellogtad a napot, de ott kellett lenned, mert nem lehetsz munkanelkuli. Maszkalj egesz nap fel-ala, tunj fontosnak (jo, ez engem annyira nem erintett, ’88-ban kezdtem dolgozni, bar ugye szakmunkas-tanulokent azert midnen masodik het munkaval telt
  – jutalmazas rendszere ugyanez: nem tudtal kitorni. Ha egesz nap logtal, szine ugyanannyit kaptal, mitn aki halalra gurizte magat.

  Szoval volt gond ott is.

 22. Ertheto….
  Azert _ott_ (akarhol is van az ott) tudtal uj eletet kezdeni. Magyarorszagon ez ma total remenytelen. Amikor elvaltam, akkor is az volt kerdes,
  – hazakoltozok anyamekhoz. Buktam a melot, vege az egesznek
  – alberlet. Nagy reszet a keresetemnek egy lyuk kifizetese viszi el, ahonnan barmikor repulok
  – hajlektalansag. Kicsit nehez megoldani a tisztalkodast, de olcso es a melohely is marad egy darabig

  De minthoyg bekeben valtunk el, a lakas eleg nagy volt kettonknek (vagyis akkor mar harmunknak) es a volt elettarsam egyedul keptelen lett volna fenntartani, hat egy lakasban maradtunk, csak kulon szamlan, kulon kajan, stb. Ha nem igy tortenik, akkor puff, vege az egesznek.
  A ’80-as evek Kadar-rendszereben valoszinuleg nem estem volna a padlora igy – de sajat lakasra akkor sem sok eselyem lett volna.

 23. A srácnak tökéletesen igaza van.
  A Fideszt azok a neoliberális-kapitalista politikai erők kommunistázzák, akik el akarják terelni a figyelmet a tőkés rendszer bűneiről, amelyben ők is részesek. A Fideszt csak akkor lehet leváltani, ha az ellenzék tisztában lesz avval, hogy ez egy fasizmus felé haladó, neohorthysta rendszer, amelyet nem komcsizással, hanem szegénypárti, baloldali programmal lehet leváltani.

 24. Akik raadasul nem masok mint ex komcsik, azaz munkas-paraszt ivadekok, es sikeresen mint az oseik, az os komcsik,megusztak a fortelmes buneik ellenere a szamonkerest, amit a komcsik, azaz az mszmp tagok elkovettek, mert igy tartotta kedvuk, pl. hazat, lakast, autot, ingatlanbol fosztogatast, telket, nyaralot, elvettek, nekik jutott es a csaladtagjaiknak kiutalt lakas, ingyen, telefon, auto vasarlas soron kivul, uzlet nyitas, magas beosztasok, iskolazatlanul, protekcio a tovabbtanulashoz a gyerekeiknek, stb. 750 ezer mszmp parttag volt, a mai napig sajnos ezek az ex komcsik raboljak, fosztogatjak a magyar nepet, buntetthetetlenul, a velemenyem szerint. Oruletes korrupcio volt a multban is, minden szinten, de a mostani utodok orbanek, gyurcsanyek bemutatjak, hogyan kell profi modon, szelhamoskent, lerabolni egy nepet, ok es a familijajuk milliardossa valasa nem munkavegzes eredmenye, hanem a rablase, a velemenyem szerint.

 25. Hányok attól, mikor a banánnal jöttök, de azt nem veszitek észre, hogy akkor málna, eper nem a megfizethetetlen kategória volt mint manapság! Te biztos elégedett vagy, hogy most akár nyáron is telezabálhatod magad a kényszerérett , kénnel besárgított banánból , de tele vagyunk lengyel almával , olasz szőlővel stb.

 26. A narancskomcsik ? …..Orbán és bandája ? Te félrebeszélsz Majoros ! Az emúttnyocév a narancskomcsik sara ! A Fidess kifosztotta az országot, te hol élsz agymosott?

 27. Mindegy hogy hanysz vagy nem akkor az ritkasag volt es mindenki szeretett volna hozza jutni mellesleg akkor amikor a banan jott mar se eper se malna nem volt mivel szezonalis gyumolcs A banan keso nyaron kora osszel volt nyaron nem (es en enni szoktam nem zabalni :))) de akkor se mi ettuk hanem a gyerekek Nekem gyerekkoromba a Karacsonyi illat volt a narancs mert akkor meg az se volt csak Karacsony elott es akkor is csak 1-2 db

 28. Buta vagy mint egy hatökör! Nem is értetted mit írtam ! Zabáld a ízetlen narancsot és a kényszer érett banánt nyáron is …….fulladj bele, te agymosott barom ! …..ekkora állatokkal van tele Orbánisztán !

 29. Ne duhongj semmi kozom Orbanisztahoz vagy ahogy te hivod mar regen mashol elek talan meg se szulettel akkor amikor en eljottem es sajnalom hogy a jo magyar almak oszibarackok mar a multe
  de sajnos ez mar mindenhol igy van

 30. merő jóindulatból írom, h te beteg vagy! kezeltesd magad!
  mielőtt anyáznál, közlöm, már meghalt!
  ja és nem vagyok fideszes, meg kommunista sem! liberált pláne nem!

 31. egy kicsit én is hadd vitatkozzak!
  a kádár rendszerben nem kellett egy percet sem várni lakásra, mert fel tudtad építeni, építtetni! 2%-os kamatra vettél fel hitelt és a törlesztőrészlet sem változott a futamidő végéig, arról nem beszélve, h egyáltalán nem volt magas!
  utánanézhetsz! nekem nem kell, mert éltem abban az időben!

 32. erre csak azt tudom mondani, ha vártál a lakásra, akkor tényleg sokat kellett várni!
  én építettem házat magamnak! őszre beköltöztem!

 33. Szerencses voltal ha meg tudtad tenni nekunk nem ment vona gyarban dolgoztam Nem kiemelt fizetesert (atlag) Megeltunk de arrol almodni se tudtunk volna akarhogy sporoltam (pedig nagyon] Sehonnan semmi segitsegre nem szamithattunk se oroksegre Pesten szulettem dolgoztam/dolgoztunk telek ????epites ???? A vegen egy panel lett Akkori keresetem kb 2500-2800- es 15 ezer lakasbaveteli dijat kellett fizetni es a masik lakast plusszba leadni ami nagyanyamtol marad ram de nem sajat tulajdon hanem allami csak bekoltozhettem mint csaladtag Ha maradunk akkor elcsereltuk volna egy kijjebb levo hazra es azt hoztuk volna rendbe mert akkor sokan adtak hazat egy panelert ???? Akkor meno volt a panel A Pest szelen levo hazakat sokan csereltek De aztan maskepp alakult minden

 34. Csalad baratok mind osszefogtak segitettek Sogornomek is tudtak epiteni kaptak allami kolcsont meg gyerek utan valami engedmenyt es mindenki segitett csak az anyagert kellett fizetni meg ha jol emlekszem tervrajz es valami epitesi engedely de komuves villany gaz mindig volt aki tudta csinalni

 35. 26.000Ft volt az első házam, amit vettem. 20EFT hitelre nem egész 500 Ft volt a törlesztő, én kerestem 1500-at a feleségem 1200-at!

 36. Te egy idióta f@sz vagy agy nélkül ! … . te vagy a beteg, mert ugye agy nélkül nem tarthatod magadat egészségesnek ! Addig örülj, míg kiszolgálnak, kicserélik alattad a pelust……. A jóindulatodból nem kérek , mert annyira szánalmas vagy !

 37. Nem Gyurcsányt akarom védeni, de észre kellene venni végre, hogy az Orbán vezette narancsos maffia mit művel ………aztán azt sohasem lehet megbocsátani a csúti gecinek, hogy az egészségügyre befizetett adónkból stadionokat épít, a nyugdíjra befizetett 3000 milliárdot a Fidess ellopta , Tiborcz vejkó lenyúlt 13 milliárdja , Farkas Flóri ellopott milliárdjai …….ezek tények,. ezeket már bebizonyították……….stróman Lőrinc mennyit lopott, azt csak sejthetjük ! ……az igazság megkövetelné, hogy Gyurcsány lopásairól is ilyen részletességgel valaki beszámolna !

 38. Nem lep meg, de már csak abban bízom , aki tett valamit a narancsos maffia ellen ! Pl. felemeli a szavát a Fidess népnyomorító politikája ellen !

 39. A falusi művelte a kertjét , plussz bérbe vett földön uborkát, fekete ribizkét, málnát, sárgarépát, céklát termelt amit felvásároltak ! …… a falusi nem a flasztert koptatta szabadidejében !

 40. Végre elkezdtél gyurcsányozni és még azt mondod nem vagy narancsos? …..te egy sz@rosszájú narancsos barom vagy ……..kopj le vadbarom !

 41. vera, vera, vera! megnyugszik a beteg! hányszor mondjam el, h nem vagyok fityiszes! mind2 kisztitkárt utálom teljes szívemből!

 42. Az anyázás azért maradt ki, mert téged a laboratóriumban petri csészében kavartak ki ! Sajnos az “alapanyagot” a sarki kocsmában gyűjtötték, azért vagy ilyen emberformájú agyatlan zombi! ……..a kopasz te vagy a videón? Kár, hogy nem látszik az a rusnya pofád !

Leave a Reply

Your email address will not be published.