“Ma el fogunk takarítani téged!” – durva nyílt levelet írtak Orbán Viktornak

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook oldala

Kedves Viktor!

Én már készülődöm. Valószínűleg ez az utolsó cikk, amit ma megírok, mielőtt elindulok a Fővám téri ellenzéki megemlékezésre. Azt olvastam az interneten, hogy egyesek arra buzdítják ismerőseiket, hogy aki nem fideszes, ne tűzzön ki kokárdát. Olyan emberek mondják ezt, akiknek elegük van belőled. Én mégsem gondolom ezt jó ötletnek.

Egyrészről, mert kisajátítottál mindent, ami a demokratikus intézményrendszerünket összetartja, elfoglaltad a legfontosabb bástyákat, de nem uralhatod a Nemzetünket és az ehhez tartozó szimbólumainkat. Aki ezek megtagadására buzdít, mélyen már elfogadta, hogy te valami nagy, a hazánkat is maga alá gyűrő hatalmasság vagy. Én ezt nem vagyok hajlandó elkönyvelni, sőt, határozottan hiszek abban, hogy aki ekkora látszólagos hatalomra tesz szert, az el is veszítheti azt, méghozzá attól a néptől, amelyik ráruházta.

Ha a magyarok miniszterelnöke vagy, tiszteled is a néped, tisztában vagy a képességeivel és ismered a történelmet. A bűvös 1848 és a 18.4.8 csak egy véletlennek tűnhet, de a lelkületünket nézve egyáltalán nem az. Mindig is eltűrtünk mindenféle fölénk tornyosuló nagyurat, de aztán úgy pattant el a húr, olyan spontán, ahogy arra senki nem számított.

Mi lesz veled ma? Mi történik, ha az összecsődített idegen országokból álló békemeneted kudarcba fullad, és te magad is meglátod, hogy többen lesznek kint a Fővám téri eseményen? Nyilván ezt a számot a holdudvarodban álló média kozmetikázni fogja, de nem az lesz a lényeg, hanem hogy te magad tudni fogod. Az viszont elülteti benned a félelmet az eddig lenézett magyarságtól.

Újságíróként úgy érzem, a sajtószabadság ünnepén nem mint tudósító kell részt vennem a megemlékezésen, hanem mint állampolgár, aki véleményt akar kifejezni. A független újságírás abban az országban működik, ahol a közmédia a köz szolgálatában üzemel, és ahol a kormány nagyvállalkozói nem vásárolják meg az objektív újságokat, online felületeket. Éppen ezért gondolom etikusnak, hogy felvállalom a véleményem, és én magam is ellened fogok kiáltani a Fővám téren.

A pesti albimban szerintem nincs kokárdám, de ki fogok tűzni egyet. Ha más nem, kérek valakitől a tömegben, mert leszünk ott annyian, hogy mindenkinek jusson. Nem fogom hagyni, hogy magadnak akard annak a nemzetnek a szimbólumát, amelyiken hatalmaskodni akarsz és amelyik el fog takarítani téged.

Méltóságteljes megemlékezést kívánok neked és lengyel barátaidnak!

Üdvözlettel,

Jabronka Richárd
főszerkesztő, Ellenszél.hu

 

 

11 Comments

  1. Ha nem csal az emlékezetem valamikor nagyon rég már “ kisajátitotta” magának a kokárdát Orbán !Valami olyasmi volt, hogy csak a fidesz hivök tüzzék fel !! Azt tudom, hogy kibuktam töle !

  2. A csúti már valóban kisajátította a kokárdát és mindent ami nekünk érték volt! Vesszen a mocskos Orbán diktátor!

  3. Igen egyszer már kisajátította és akkora kokárdákkal jártak egyes emberek hogy fél oldalukat betakarta. 😀

  4. I have to express appreciation to this writer for bailing me out of this situation. Just after browsing throughout the world-wide-web and coming across techniques which were not beneficial, I thought my entire life was done. Existing without the presence of approaches to the problems you’ve solved by way of your entire posting is a serious case, as well as those which might have negatively affected my career if I hadn’t come across your site. Your know-how and kindness in taking care of every part was very helpful. I don’t know what I would have done if I hadn’t come across such a subject like this. I’m able to now look forward to my future. Thanks for your time very much for this high quality and effective help. I will not hesitate to propose your web sites to anybody who needs to have direction on this problem.

  5. I not to mention my friends were reading the nice key points found on your web blog and so unexpectedly I got a terrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those strategies. Those men were absolutely happy to read through them and have now in actuality been having fun with them. We appreciate you indeed being considerably accommodating and for getting this sort of good themes most people are really needing to be aware of. Our own honest regret for not expressing gratitude to you sooner.

  6. I would like to show my thanks to this writer just for bailing me out of this challenge. Right after surfing throughout the the web and obtaining tricks which are not pleasant, I believed my life was well over. Existing devoid of the approaches to the difficulties you have resolved through the posting is a crucial case, and ones that would have negatively affected my entire career if I hadn’t come across your website. The know-how and kindness in touching the whole thing was crucial. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a stuff like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks a lot very much for your impressive and results-oriented help. I won’t be reluctant to refer your blog to anyone who needs and wants tips on this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.