Ma bukhat meg a kormány: könnyen megtörténhet, amire mindannyian várunk

Forrás: nol.hu

A király meztelen

Egy percig ne legyenek kétségeink: ez a március 15-e nem olyan, mint egy átlagos március 15-e. Ma végre bekövetkezhet, amire oly régóta várunk és eljöhet Orbán Viktor bukása. Hogy miért? A válasz már itt van az orrunk előtt. Csak észre kell venni.

Az ünnepek nagyon fontosak egy nemzet életében. Ezek jelentik az összetartás alapját. Különösen igaz ez, ha a nemzeti ünnep a szabadságról szól és arról, hogy bátor emberek képesek a kezükbe venni a sorsuk alakítását és mernek nagyot álmodni, mernek hinni egy zsarnok nélküli Magyarországbanl. De vajon megtörténhet a csoda 2018-ban is? Van még esély a változásra vagy pedig semmi másról nem szól március 15-e, mint a nosztalgiáról és eszetlen fantáziálás?

Az elmúlt napokban – mind látjuk – felforrt a magyar politika. A miniszterelnök vejének Elios-botránya, a hódmezővásárhelyi vereség, Lázár nem-saját-kastélya, Semjén Zsolt vadászata és Kósa Lajos gigantikus csalása mind egy irányba mutatnak. A kormány sérthetetlenségének mítoszát előbb csak alámosta a botrányok váratlan sorozata, majd a kapkodó, eszetlen és hazug magyarázkodások, olcsó kifogások következtében el is sodorta a mindent elöntő valóság-cunami a kormányzat maradék hitelét is. Amikor a miniszterelnök már csak annyit tud böffenteni a felmerülő vádakra, hogy

“Kampánylyukból kampányszél fúj.”

és meg sem próbál úgy tenni, mintha tudná tagadni a nyilvánvalót, akkor az egyértelmű jele a végromlásnak.

Forradalom 2018

Így érkeztünk el a mai naphoz, amikor is a főváros utcáit – ahogy 1848-ban is – ellepik majd a szabadságukért küzdő tömegek. Olyan emberekről beszélünk, akik 8 borzasztó éve tűrik a megaláztatást, amit Orbán és bűnbandája tesz velük nap nap után. Olyan emberekről, akik amúgy is végtelenül dühösek, az elmúlt napok pusztító botránysorozata nyomán pedig végképp betelt náluk a pohár.

Velük szemben Bayer Zsolték egy fáradt békemenetet szerveznek, azt sem magyarokkal, hanem import-bértüntetőkkel. A fanatikus elvakultakon kívül ugyanis már csak erre futja. Ennyi maradt az egykor szebb napokat látott “polgári Magyarország” eszméjéből. Bérrettegők. Nincs is mit mondani róluk a továbbiakban.

Felemeli hangját ugyanakkor a “forradalmi” diákparlament, akik szinte rögtön a Karácsony Gergely vezette tüntetése után tartják a saját rendezvényüket. Elég sok “tüntetési tapasztalat” tükrében mondom: meg lennék lepve, ha a tömeg nem vonulna át az Operához, hogy ott egyesüljön a diákok seregével.

És itt jön a lényeg. Egy szimbolikus napon minden cselekedet maga is szimbolikus erejű kisugárzással bír, melyek üzenete átjárja majd a társadalom egészét. Ha ez a sok különálló akarat képes egységgé kovácsolódni, az megüzenheti az egész országnak, hogy eljött az idő megfogni egymás kezét és a márciusi ifjak példáját követve elzavarni a gonosz diktátort. Ha pedig ez ma megtörténik, akkor Orbán Viktor megbukott. Akkor pedig április 8-án ezt már mindössze csak törvényessé kell tennünk.

 

8 Comments

  1. En megelegszem most annyival, hogy sokan leszunk az utcan, erezheto az elbizonytalanodas, erot kell mutatni.ezert is kaptak ossze meg egy menetet ok is, de az mar sokaknak nincs inyere kozuluk sem. En nem mostanaban, hanem meg a Demokratikus Charta idejen mentem tonkre az ellentuntetoknek nem is a sokasagan, hanem egyaltalan a leten.

  2. Na ,nehogy azt higgyétek hogy lemondana !!! Foggal körömmel ragaszkodik a hatalomért !Olyan elvakult ember,hogy ha elvesztené a választást nem hinné el !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.