Lendvai Ildikó csúnyán lealázta a hablatyoló Kósa Lajost: miniszter így még nem égett szégyenében

Forrás: Pesti Bulvár

Lendvai bekeményít

“Én Kósa Lajos minden szavát elhiszem. Csak nehezen bírom a tempót.”

Így kezdte szarkasztikus facebook posztját Lendvai Ildikót, aki alaposan felpaprikázhatta magát a tegnap kirobbanó Kósa-botrány kapcsán. Azért gondolhatjuk, hogy így történt, mert a népszerű baloldali politikus régen szentelt ekkora figyelmet arra, hogy porcikáról porcikára szétszedjen egy kormánypárti minisztert. Figyeljük csak:

“Reggel elhittem, hogy Kósa Lajos nem olvasta a Magyar Nemzetet, de azt tudja, hogy ami benne van, az kamu. Elhittem, amikor a kormánypárti sajtó azt is közölte, hogy a közjegyzői nyilatkozat hamisítvány, nincs is rajta név meg dátum.
Kicsit később elhittem, hogy az ügy nem úgy kamu, hanem másképp, mert Kósa Lajosnak eszébe jutott, hogy valami német örökösnőről lehet szó. Megértem, hogy ez nem azonnal jutott eszébe, hiszen olvastam, hogy Németországban össz-vissz 21 embernek van legalább ekkora vagyona. Végül is lehet, hogy a másik 20 is Kósát kereste meg, (ki mást?), honnan tudta volna hirtelenjében, melyikről ír az újság.”

Ám itt nem állt meg Lendvai, hanem szépen előhozatta a nehéztüzérséget a raktárból és – hogy úgy mondjam – durva politikai ágyúzásba kezdett:

“Aztán elhittem, hogy inkább egy csengeri háztartásbeliről van szó, és Kósa Lajos a közjegyzőt is ismeri, de nem emlékszik, milyen ügyben járt nála. Ez is teljesen életszerű, hiszen az embert naponta keresik meg szabolcsi háztartásbeliek 1300 milliárd forintos örökséggel, arrafelé ez gyakori. (Sajnos én valószínűleg kalandor-benyomást kelthetek, mert 20 éves képviselőségem alatt valahogy soha senki nem fordult hozzám még 1300 ft elhelyezése érdekében sem. Bezzeg Kósának az az őszinte, becsületes tekintete…).”

Itt már nem kevés iróniával fűszerezte azt bizonyos paprikás becsináltat (á lá Kósa), ám a java még csak ezután következett:

“Később elhittem Kósának, hogy a közjegyzői nyilatkozat mégis valódi, és örültem, hogy az is eszébe jutott: többször is jártak a közjegyzőnél, mert a szerződésnek több változata készült. Csak azt az egyet hiszem el nehezen egy ilyen kiváló elméről, hogy csupán 4-5 év múlva kezdett el gyanakodni a történetre. Azt viszont megint elhiszem, hogy az egész rögtön kiment a fejéből, ezért nem szólt sem a rendőrségnek, sem a főnökének, hogy volt itt valami bagatell összeggel egy kis bonyodalom. Persze, hogy kiment a fejéből, hiszen ma már megint ezermilliárdok fölött kell rendelkeznie a Modern Városok programban.”

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Lendvai itt már egészen örkényi szintre emelkedik a magyar politikai abszurd megfogalmazásában. Végül úgy zárja a posztot, hogy:

Na most két eset van. Vagy szerencsétlen Kósa egy pénzügyi idióta, született balek, nem lenne szabad egy fillért se rábízni: még a végén megveszi egy szélhámostól a Lánchidat. Akkor ezért kell gyorsan a kassza mellől eltávolítani. Vagy mégsem kell mindent elhinni neki, és valami nagyon büdös dologról van szó, ami akár nála följebb mutathat – akkor ezért kell mennie. Mert ne felejtsük el: 2012-13-ban még Simicska volt minden fideszes pénzügy tudója, és a papírok véletlenül az ő lapjában jelentek meg. Simicskát pedig Kósa nem érdekli. Ő Orbánra lő.”

Lendvai bekeményít – második rész

Ám még ennyi sem volt elég a remekül brillírozó Lendvainak. Ezúttal tényleg nagyon felszaladhatott benne a pumpa, látva mindazt az ökörséget, amit a Fidesz mostanában művel, hiszen egy második posztban így alázza szénné az egész bűnbandát mindenestül úgy, ahogy van:

“Barátaim gyanakodnak: Semjén vadászkalandja csak fedősztori, a miniszterelnök vejének ELIOS-botrányát hivatott takarni. Akkor viszont Matolcsy villaügye a fedősztori fedősztorija, hogy ne beszéljünk a vadászatról, és persze a vő üzletéről. A fedősztori fedősztorijának a fedősztorija pedig Kósa mai ámokfutása az 1300 milliárd körül, hogy elterelje a figyelmünket a vőről, a miniszterelnökhelyettesről és a bankelnökről. 
Nem mondom, hogy a fazekak kicsik, de a fedők egyre nagyobbak rajtuk. Hogy Kósa horribilis összegekről szóló történetét is lefedjék, ahhoz már akkora hír kellene, hogy valaki ellopta az országot.
Ja, hogy az már megtörtént?”

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Dimitru1

  Ezen én is jót röhögnék.
  Csak most zavar kicsit az az EZERHÁROMSZÁZ EZERMILLIÓ forintnyi összeg
  amiről szó van…

  • István Házsé

   Már a románok is itt szövegelnek

   • Dimitru1

    Miapicsét keresgélsz te itt a nyócadról?

 • Lányi Rita

  Ez a túl botoxolt, plasztikáztatott banya csak kapirgáljon a saját házatáján, lenne ott a szemétdombról mit előszedni.

  • Bözse Hollo

   Te is ostoba.

  • Jozsef Sandor Schmidt

   egyszerre csak egyre koncentráljunk,-szerintem (ez a bunkó tempó,-nem mosom ki magam a szarból,…beszéljünk a te szarodról.)

   • Horányi Gábor

    1300 milliárd..

  • márton aranyos

   Hülye csicsa vagy !!

  • Horányi Gábor

   A lényeg..

  • boni

   Sokat értettél meg belőle 🙁

  • Mária Begyik

   Te biztos gyönyörű vagy, még!

  • Aczél Ágnes

   botox ide vagy oda a lényeg nem ez ,bűnösök akkor igen, rájuk is ugyan olyan büntetést kell kiszabni amit a torvény előír .Persze ha én csináltam volna mind ezt már rég börtönbe ülnek .Ha nem bűnös akkor jogában áll mindenkit beperelni . Kedves Rita szerinted egy botoxos ember rosszabb mint egy ráncos ,vagy mi a mércéd ? Lophat ,hazudhat ,csalhat ha nincs rajta botox? Azzal viszont egyet értek veled,hogy szemét domb van mind a két oldalon és a legnagyobb tragédia ,hogy azon vitatkozunk melyik oldal nagyobb bűnöző és nem azon ,hogy ki képviseljen bennünket tisztességesen . Botrány ,botrány hátán itt is ott is .Szomorú ,hogy majd 30 év rendszerváltás után csak az a fontos ,hogy melyik bűnöző pártra szavazzunk .Vajon az a jó aki hazudik ,lop ,csal ,urizál ,mert mind ezt teszi aki hatalomra kerül .Ha igazi jog állam lenne ez nem történhetne meg .

  • Tibor Felföldi

   Az a baj, hogy a gond nem Orbánnal meg a Kósa-féle butuska pancserekkel van, hanem olyanokkal mint Te.
   És azért nagy baj, mert belőletek sokkal több van, és sokkal sötétebbek vagytok.
   A nagy tévedés az, hogy Orbán és rendszere a fő baj és a fő ellenség.
   Ti vagytok azok…sokan sajnos…

  • Marta Vegh

   az irigység nem szép dolog!

  • Anni Scherhof

   Nem azzal kéne foglalkoznod ,hogy plasztikázot e vagy nem!Ha nem az igazsságal ! Sajnos úgy van megalkotva a törvégy ,hogy a fideszre nem vonatkózik !! Szerintem meg akki bünös.,csücsüljön ,kapjon csikos ruhát !!! Te kis buta !

  • 444.hu által kitiltott

   Kedves Rita! Azért az Ön profilképe alapján, lenne Önnek mit plasztikáztatni magán. Egyébként beleolvastam egy előző hozzászólásába és gyanítom a magyar helyesírás szabályaival is hadilábon áll, nem csak a mondatok értelmezésével.

  • A Nagy Senki

   Az új protkóját, nem arra gyártották, hogy a szemétben kutasson! Csak szarszürcsölésre való! Azért sejpit!

   • Szabó Vera

    Anyádról beszélsz? ……szegény sokat szenvedhet a ‘baronfijja miatt!

    • A Nagy Senki

     Ááááá… a te anyádról van szó, a sertésről az ólban! Nem vetted észre mikor kibújtál a putriból idióta parasztpicsa!?

  • Viharvert Boszorkány

   nem baj fideszkomcsi szipirtyó!
   te csak nézegessed a schmidtmariskát, meg a wittnermariskát, azok olyan szépségesek, mint te lehetsz! XD

  • Margit Nemedi

   Lehet te meg sem éred azt a kort te liba,mi mi közöd hozzá mit csinál,de nálad ezerszer értelmesebb

  • Szabó Vera

   Buta narancsos liba ! …….anyádat kapard ki a szemétdombból ! ……megérdemelne, egy tisztességes sírhelyet!

 • A Nagy Senki

  A selypítő kommunista cenzor! Szánalmas!

  • Mária Begyik

   Az eszed, az!

   • A Nagy Senki

    Igen, neked az nincs, ha beveszel egy ilyen 13600 milliárdos összeget! Ha ez igaz lenne, az INTERPOL, már loholna a nyomába! Ennyi készpénzt, három kamionnal lehetne az országba hozni! Hiszékeny idióták!

    • senkialfonz911

     Na most akkor kinek nincs esze? Az agymosott idétlen fideszeseknek, akik még azt is megkérdőjelezik, amit Kósa már elismert részben, remélem a történet többi részét majd kinyomozzák az oknyomozók. Aztán jöhet a következő fidesz balhé.

     • A Nagy Senki

      Mit ismert el? Hogy megkereste a szélhámos nő! Enyit semmi mást! Ti pedig elkezdtek fantáziálni!

     • Szabó Vera

      Minek véded a fémkupakos Lalát ? Akkora állat, mint ide Lacháza !

     • Sandor Orban

      Szervusz Veracska hogy vagy ,meg birod a huesegeidet ,a sok ronda beszededet sjnalni valo vagy ,inkab bujal el valamere ,hogy ne lason senki mert kacagni valo vagy ,a te firkalasoidal ,

     • István Házsé

      Ráérnek ,várják a soros pénzét

     • János Huncutka

      Senki, a Kósa mamának miért kellett volna 8oo milliót adni. Ráadásul a közokirat közjegyző előtt készült, amiben a mama banki számla száma is rögzitve van, az átutaláshoz.

     • A Nagy Senki

      Kamu! Hamisítvány. Te meg dili vagy hogy beveszed! 😉

     • János Huncutka

      Azt, hogy mi van mögötte te sem tudod,de valaminek lenni kell ha nagyinak ennyi jött volna össze.A dilis meg az aki meg vakló megy a falnak. Ami valós azt sem akarja látni.

     • A Nagy Senki

      Ki a dilis? Te mert írod, “nem tudod mi van mögötte” de fenntartás nélkül, elhiszed! Én nem hiszem el! Utána járok, és gondolkodok! Te nem!

    • Lee Irom

     Nem biztos, hogy az országba kellett hozni. Lehet, hogy innen vitték el.

     • A Nagy Senki

      Ok, Bevallom! Három 40 tonnás kamionnal hozták el a készpénzt, 70 raklapon, én pakoltam le villás targoncával! Most itt van a pincémben. Megnyugodtál!?

     • Szabó Vera

      Valld be, hogy hülye vagy ! ….bár ezt eddig is tudtuk !

     • A Nagy Senki

      Bevallom hogy hülye vagy agyatlan picsa! Így jobb neked?

     • Szabó Vera

      Ne vergődj ! Annyira szánalmas vagy ! …….. érthetetlen hablatyot nyomsz !

     • A Nagy Senki

      Szopjál szöget!

     • Szabó Vera

      Apád is szöggel zabáltatott mikor elege volt belőled ?

     • A Nagy Senki

      Apám, az téged szopatott! Emlékszel igaz! Mondta is, hogy jól torokra nyelted!

     • hangvilla

      Hagyd, nincs értelme.Volt már itt ehhez hasonló féreglyuk, az is végkimerülésig nyomta a sódert, az volt a fontos neki, hogy trágárkodhasson és övé legyen az utolsó szó. Egy idő után senki nem állt szóba vele.

      Mondjuk neki mindegy volt, magában is eltársalgott 🙂 Nem vette figyelembe, hogy keresztülnéznek rajta.

    • Szandi Mandi

     Ezt inkább Kósának és a közjegyzőnek magyarázd, akik erről több menetben hivatalos okiratokat készítettek és azokat személyesen is aláírták.

     Fogd már fel: egy ilyen közjegyző által hitelesített megbízás lehetővé tette volna Kósának azt, hogy ennek örve alatt akármekkora pénzt tisztára mosson vagy tisztátalan célokra használjon.

     Attól kezdve ugyanis – értékpapírok vásárlásának vagy eladásának álcázva – bárkinek bármekkora összeget kifizethet, vagy bárkitől bármekkora összeget elfogadhat.

     És még az adóhivatal sem tesz fel neki kérdéseket, mivel ő csak más pénzét kezeli, és ő maga egy fillért sem vesz ki közvetlenül belőle.
     Hanem csak kerülő úton.

     Ahogy a hiteles dokumentumokból kiderül, hosszú időn keresztül csiszolgatták ezt a pénzmosási konstrukciót, mielőtt valamiért lemondtak róla.

     Vagy azért mondtak le róla mert időközben szigorodtak az Unióban a pénzmosás elleni intézkedések, vagy pedig azért, mert gyorsabb, egyszerűbb vagy biztonságosabb módot is találtak a lopásra és a pénzmosásra.

     De az is lehet hogy egyáltalán nem mondtak le róla, hanem csak más személyekkel, más okirat készítésével valósították meg, amiről mi még nem tudunk.

     • A Nagy Senki

      Fogd már fel, hogy nincs ilyen szerződés! Te sem láttál sem egy aláírást, sem egy bélyegzőt ami hitelesítené! Kamu a történet!

     • Szandi Mandi

      Fogd már fel, hogy maga Kósa is beismerte, hogy többször is járt a közjegyzőnél ebben az ügyben, és többféle szerződésváltozat is készült.

      Tehát Kósa maga is bevallotta, hogy éveken keresztül foglalkozott egy ilyen szerződés előkészítésével.

      Egy korábbi cikkbe be is rakták a lefotózott szerződést.

      Akkor most szerinted mi a kamu?

     • A Nagy Senki

      Ok, Bevallom! Három 40 tonnás kamionnal hozták el a készpénzt, 70 raklapon, én pakoltam le villás targoncával! Most itt van a pincémben. Megnyugodtál!?

     • Szandi Mandi

      Látod mennyire hülye vagy?

      A híradásokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a projekt lényege pont az volt, hogy Kósa csupán befektetésekkel foglalkozik, de személyesen semmiféle pénzt nem vesz fel.

      Tehát szó sem volt készpénzről.

      Hanem csak átutalásokról.

      Akkor mit hadoválsz?

     • A Nagy Senki

      Adott egy 64-es születésű, településén – akkor még – köztiszteletnek örvendő asszony, Sz-né Mária. A nő, aki olyan régóta szövögeti a kerekded mesét, hogy már maga is elhiszi, milliárdos felmenőkről, dúsgazdag édesapáról, németországi, franciaországi, svájci betétekről, gyárakról és egy mesés örökségről.
      A nagy szélhámosság 2013-ban kezdődött. Ekkor kereste meg Kósa Lajos minisztert (aki akkor Debrecen polgármestere volt), illetve boldog-boldogtalant, aki valamilyen társadalmi területen tekintélynek számított. Elmesélte szegény édesapja halálát, a három külföldi országban átvételre váró örökségét, mintegy 1300 milliárd értékben. Mindenkinek ígérgetni, ajándékozni kezdett és szőtte a dicső, nagylelkű jótékonysági terveket, csengeri sportközpontról, szociális otthonról. Az előbbihez még látványtervekkel is rendelkezett. Hogy hitelessé tegyék a valóban Hollywoodba illő mesét, a magyar abszurd sztoriban olyan szereplők fordultak meg, mint Pólus Péter, a Hotel Pólus akkori tulajdonosa (erről a szálról a napokban már beszámoltunk), svájci gyártulajdonos, sőt ismert német politikus, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter. A miniszter úr még személyesen is ellátogatott nem egyszer a kis magyar településre, érkezése tiszteletére az egész utcát lezárták. Kapcsolata olyannyira szoros volt Máriával, hogy a családban a legkisebb gyermek keresztapja is ő lett.
      Megszólal a Magyar Korcsolyázó Szövetség gyanúba kevert ügyvezető igazgatója
      Dehogy a dologra térjünk, 2013-ban egy nap Sz-né Mária ugye előállt a mesés örökség hírével, amit ő okosan szeretne felhasználni, befektetni, sőt mi több, abból jócskán jótékonyságra, a köz javára fordítani.
      A legszebb a történetben az, hogy amikor Mária hatalmas öröksége hírével házal, a „megboldogult” milliárdos édesapa még élt. A birtokunkba került halotti bizonyítvány szerint az idős férfi csak egy évre rá, 2014 dec 19-én halt meg.
      Itt adjuk át a szót Orendi Mihálynak, a Magyar Korcsolyázó Szövetség alelnökének, akiknek néhány hajszála és 12 milliója bánja, hogy felült az asszony által előadott históriának.
      Két éve motoszkál bennem, hogy valami nem stimmel. Két éve bujkál bennem a gyanú, de mindig sikerült vagy papírokkal, vagy szép szóval elaltatnia bennem – kezdte a történetet Orendi Mihály.
      Mint mondta, amikor megismerte személyesen Sz-né Máriát, annak ügyvédje az ő sógora volt. Semmi oka nem volt, hogy ne higgyen neki, amikor azt mondta, az asszony édesapja révén komoly vagyont örökölt, amit külföldről fognak neki folyósítani, de addig is elő akarja készíteni a pénz felhasználását, és a jótékonysági vonalat, mert az összeg egy részét jó célra szeretné felhasználni. Találkoztak. Akkor még Kósa Lajos polgármester is kapható volt a megbeszélésre, aki valóban értékpapírba való befektetést javasolt az asszonynak.
      Ügyvédi kíséret, látványtervek, hiteles kapcsolatok – ki zavarta volna el a városban befektetni és jótékonykodni kívánó asszonyt?
      Számomra akkor tökéletesen hitelesnek tűnt a történet. A sportlétesítményre – aminek ki ne örült volna, ha adományból létesülhet a településén – még részletes látványterveket is hozott. Ügyvéddel érkezett. A szociális otthon építését illetően már kész volt a megállapodása a református egyház képviselőivel. Arra kért, hogy ezeknek a beruházásoknak a lebonyolítását tanácsadóként segítsem. Ezeknek a beruházásoknak a céljára létrehozott k-t, amit most az ellenségi sajtó a közös cégünkként aposztrofál, az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektetési Kft-t akkor alapította, amikor még nem is ismertük egymást. Ebben kaptunk, vállaltunk szerepet korcsolyaszövetségi társammal, Fiák Istvánnal. Itt jegyzeném meg, hogy az egyébként nem működő cég minden költségét a mai napig én fizetem – mondta a Magyar Korcsolya szövetség ügyvezető igazgatója.
      Orendi Mihály hozzátette, hogy próbált meggyőződni a hölgy történetének hitelességéről, de mindenhonnan visszaigazolást kapott. Sz-né Marikát tisztelték, szerették Csengeren, terveit messzemenőkig támogatta az önkormányzat és a református egyház is.
      Az első jel, amire felfigyelhettek volna az volt, hogy az asszony mindenféle örökségátvételi bonyodalmakra hivatkozott és kölcsönkért 1-2 millió forintokat illetékre, az örökség folyósításához szükséges költségekre. Orendi a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, ő személy szerint apránként 12 millió forintot adott kölcsön a nőnek, amit persze a mai napig nem kapott vissza. De úgy tudja, járnak jó néhányan az ő cipőjében.
      Hazudj minél nagyobbat, mert ami már abszolút hihetetlen, annak fognak bedőlni
      Hónapokon, majd éveken át maradt a hitegetés és a kifogások. Hol erre, hol arra. Majd, amikor azt látta, a belé vetett bizalom alábbhagyni látszik, örömhírrel állt elő. Elmondta, hogy ugyebár három különböző országból vár a pénzére, egy svájci bankból, egy francia bankból, ahol többségi tulajdonos az édesapja volt, és a német tőke. De csak a németek akarják maguknak megszerezni az egészet, a többit kiderült külön is fel lehet venni. Most már tényleg csak hetek, talán napok kérdése és meglesz a pénz.
      2017 januárját írunk, amikor újabb szereplő lépett be a képbe, újabb csavart és drámai fordulat hozva az ügybe – folytatta a mostantól valóban elképesztő történetet Orendi Mihály.
      Előkerül a „vérszerinti apa”, naná, hogy a svájci gyártulajdonos
      Kiderült, hogy Marika asszony nem csak a mesés vagyon, hanem egy svájci gyár többségi tulajdonosa is egyben. És ez még mind semmi. A 15 százalékban gyártulajdonos magyar származású, de svájci állampolgár férfi egy nap nagy bejelentést tett, miszerint Marika édesanyja és ő nagyon jó kapcsolatban, sőt szoros kapcsolatban álltak egymással és ma már DNS vizsgálat bizonyítja, hogy ő Marika vérszerinti édesapja. Más utód, család, örökös híján ő bizony a maga részét is a csengeri asszonyra íratja.
      2017 novemberében már nem Orendi sógora, hanem egy svájci ügyvéd képviselte a multimilliárdos nagyasszony érdekeit. Debrecenben tartottak egy nagy találkozót, abból az apropóból, hogy állítólag a pénz megérkezett és a közös ingatlanfejlesztési, jótékonysági terveinkhez is befizetnék a szükséges hányadot az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektetési Kft-be.
      – Mondanom sem kell, a mai napig fizetik… – folytatta a szövetségi alelnök. Hozzátette, úgy tudja, a találkozón megjelentek közül mindenkinek újabb nagylelkű ajánlatokat tett az asszony.
      Ki tartozik kinek, méghozzá százmillióval?
      Nem sokat várattak magukra az első vészjósló jelek. Pénz persze senkinek a számlájára nem érkezett. jöttek viszont az újabb kifogások, érvek, annak elmaradására. Az egyik ilyen volt, hogy Marika egy nyíregyházi vállalkozót említett, akinek állítólag rengeteg pénzt, több mint százmillió forintot adott kölcsön. A másik fél épp az ellenkezőjét állította, miszerint ő adott ekkora nagyságrendű kölcsönt az SZ. családnak, akik egy szegény család voltak és ő segített, hogy talpra álljanak.
      De ez még mindig két állítás volt csupán egymással szemben. Marika hitelezői hittek. Sőt, van, aki hisz, mind a mai napig.
      Elérkezett 2017 decembere. Pénz még mindig sehol. Már az emlegetett szereplők sem voltak sehol, valahogy úgy, mint Colombo felesége.
      A férj öngyilkos lesz, Malájné Marcsi összeomlik
      Akkor már biztos voltam benne, hogy valami simli van a dologban. Folyamatosan hívogatott. Mondtam neki, hogy ha nagyon sürgősen nem érkezik meg az az örökség és bizonyítékok az állításaira, nagyon nagy bajba kerülhet. Ez a nagyon nagy baj idén januárban következett be. Az egyik cég tulajdonosa, ahonnan 26 millió forintot kölcsönzött, tulajdonosváltáson ment át és az új tulajdonos feljelentést tett. Marikánál házkutatást tartottak, lefoglaltak valamennyi pénz, amit találtak nála és papírokat. Mi akkor voltunk a téli olimpián. Csörgött a telefonom. Marika kétségbeesetten kérlelt, hogy bebizonyítja, ő nem csaló – ő használta ezt a szót – és az az örökség létezik, csak egy hónap időre lenne szüksége, Ezt intézzük el neki. Vagyis intézze el neki Kósa Lajos. Lajos persze hallani nem akart Marikáról, kijelentette, mit tartott is karakánul jó ideje, hogy ő már két éve megmondta ez a nő egy szélhámos, nem szabad adni a szavára.
      Kiderült, hogy Sz.-né Marika férje a szülői házban egy gerendára felakasztotta magát – talán szégyenében. Marika pedig valóban nagy bajba került.
      Azokban a napokban hívott fel a csengeri iskola igazgatója és kérdezte tőlem, hogy tudok -e valamit Marikáról meg az örökségről, merthogy most már Csengeren fűnek-fának tartozik és egyre bizalmatlanabbak az emberek. Megdöbbentett a hír, még ha akkor már magam is biztos voltam abban, hogy sokan csalás áldozatai lehettünk – mesélte Orendi Mihály.
      Keselyűk és döglegyek: Jobbikos politikus és Jobbikos média ugrik rá az ügyre
      Az események felgyorsultak. A gyászban többen is elmentek Sz.-né Máriához részvétet nyilvánítani. Apáti István jobbikos politikus is. Aki aztán újabb találkozót kért. Alig telt el egy-két hét és a felfújt, átköltött álhír, tűzdelve válogatott, ügyesen takart dokumentumokkal megjelent a Magyar Nemzetben.
      Azóta hívott még Marika párszor. Sajnálkozott, hogy ő pont ezt nem akarta, hogy nyilvánosságra kerüljön az ügy. Aztán a Fideszt és Kósa Lajost szidta, majd az ártatlanságát bizonygatta, végül megjegyezte, hogy ha ez így folytatódik ő is végez magáéval. Akkor kérdeztem meg tőle, talán csak nem mégis bűnös vagy és csalást követté el, Marika? Különben nincs félnivalód – emlékezett Orendi.
      A kapcsolat végül szüntelenül csörgő telefonnal, és egy sms-sel zárult. melyben a Magyar Korcsolyázó szövetség alelnöke azt írta a nőnek, mélységesen csalódott benne, és ő ismerettségük kezdetén közölte, hogy számára az őszinteség és a becsület alap dolog, amig ezt bizonyítani nem tudja, nem kíván vele beszélni többet.
      De mit szól ehhez Simicska?
      Itt tartunk ma. Az Orendi Mihály által elmondottakat írott dokumentumok és rögzített telefonbeszélgetések tucatjai igazolják. Mindezek ellenére máig van, aki szentül hisz a nő ártatlanságában és várja mesés vagyon Csengerre érkezését. Az ellenzéki média sem engedi a gumicsontot, kenegeti azt a bizonyosat, ha nem is akar bűzleni, legalább olyan legyen mintha… A Simicska féle média stábjai, fotósai megszállták a kistelepülést, ahol ma még több a kérdés, mint a válaszok – de azért találnak az óránként híradóba bevágni való hangzatos mondatot. Csak az Index címlapján szerdán 8 cikk jelent meg a témában – így koptatják Kósa Lajos miniszter nevét, aki legalább két éve nem is beszélt az asszonnyal.
      Az atombombának szánt kézigránát elpukkant, de egy vadászgörény szellentésének súlyával sem ért fel. Simicska Lajosnak vélhetően nehéz éjszakája van!

     • Szandi Mandi

      Igen, a Fidesz helyében én is valami ehhez hasonló mesét próbálnék kitalálni lebukás után 🙂

      Továbbra is marad viszont az az egyszerű kérdés, hogy miért írt a közjegyző Kósa tudtával és közreműködésével többféle szerződést is a mesebeli 1300 milliárd Kósa általi kezeléséről.

      Ha ugyanis itt nem lopott pénz tisztára mosásáról, hanem valóban egy legális örökség vagyonkezelői feladatairól lett volna szó, akkor Kósa biztos hogy nem vállalt volna be bróker szerepet, hanem már az első beszélgetéskor egy olyan privátbanki szolgáltatóhoz irányította volna a kamunénit, mint amilyenben ő maga is fialtatja a saját milliárdjait.

      Ha tehát itt Kósa egy jóhiszemű szereplő lett volna, akkor a közjegyző már az első szerződésváltozatot sem készítette volna el.

      Márpedig még Kósa is beismerte, hogy ő és a közjegyző évekig dolgozott a szerződés különböző változatain, még mielőtt visszalépett volna a projekttől.

      Vagyis Kósa maga is beismeri, hogy éveken keresztül komolyan tervezte a mesebeli 1300 milliárddal való hosszú távú brókerkedést.

      Ez viszont Kósa részéről csak akkor hihető, ha a kamunéni öröksége csak fedősztori volt, és valójában a lopott fideszes pénzek tisztára mosását akarták ilyen módon megszervezni.

      És nyilván csak azért fújták le az akciót, mert valaki elmagyarázta nekik, hogy ez egy annyira átlátszó történet, ami még a legutolsó részeg fináncnak is felkeltené a gyanúját.

      Nyilván ezért hagyták magára két évvel ezelőtt az akciótól nagy jutalékot remélő, és ennek kontójára magát hatalmas adósságokba verő kamunénit, aki körül aztán ettől össze is dőlt minden.

      Szóval én nem látom, hogy ez egy lefutott ügy volna.

      Ezért szerintem Simicska legfeljebb csak tölt magának még egy pohárral, de esténként továbbra is angyali mosollyal az arcán alszik el 🙂

     • A Nagy Senki

      Senki nem látta még teljes valóságában azt a okiratot, amire te itt vered ki! Ha lenne, már bemutatta volna valaki! Elhúzhattok a feltételezésekkel! Buborék, kamu, léggömb! Ennyi! Remélem nem fárasztasz a hülyeségeiddel tovább!

     • Szandi Mandi

      Próbáld értésig olvasni, amit írok.

      Kósa beismerte, hogy ő és a közjegyző több szerződésvázlatot is készítettek arról, hogy az 1300 milliárdos vagyont Kósa fogja kezelni.

      Tehát az okiratok valódiságát senki sem vitatja.
      Egy közjegyző által készített okirat valódiságát egyébként is csak egy félnótásnak jutna eszébe kétségbe vonni.

      Kósa maga is megerősítette, hogy be akarta vállalni az 1300 milliárdos örökség kezelését.

      Csak azért nem vállalta be, mert nem jött semmi pénz.

      Akkor most tulajdonképpen miről akarsz engem meggyőzni?

     • szultankam

      Nagyon faramuci az egész, pl nekem ekkora öröklés esetén eszembe nem jutna egy fideszes, pláne Kósa gondjaira bízni a milliárdokat.

     • Szandi Mandi

      Az egészből süt a retardált fideszes gondolkodásmód.

      Ezzel az elképeszően gyermeteg mesével gondolták úgy legalizálni a lopott pénzt, hogy az teljesen adómentesen közvetlenül az ő kezelésükbe kerüljön vissza.

      Nem csodálnám ha Orbán személyesen agyalta volna ki az akciót, mert belőle simán ki tudnám nézni, hogy ennyire hülye, és ennyire hülyének nézi a világot.

      De már ott kezdődik, hogy az örökség sem lehet igaz.
      Ekkora vagyont ugyanis az örökbehagyó biztos hogy nem készpénzben a párnacihában, hanem vagyonkezelőknél befektetve tartott.

      Tehát semmi szükség nem volt arra, hogy a kamunéni itthon valami vagyonkezelőt keressen magának. Mert azt a vagyonnal együtt megörökölte az örökhagyótól.

      Aztán ott folytatódik, hogy egy 1300 milliárdos vagyontömeg kezeléséhez nem elég egy elfoglalt politikus, hanem egy kisebb vagyonkezelő cégre volna szükség, sok alkalmazottal.

      Tehát teljesen életszerűtlen az, hogy Kósa erre jóhiszeműen személyesen vállalkozzék.
      Az meg még kevésbé, hogy a kamunéni – ha csak nem agyhalott – pont egy elfoglalt politikusra akarja bízni a hatalmas vagyon forgatását.

      Csak akkor hihető, ha valami fideszes lopott pénzről van szó, és őt nevezte ki Orbán pénztárosnak.

      2016-ban Kósa nyilván pont azért állította le az akciót, mert valaki felvilágosította a fideszes rablófőnököket arról, hog ez a mese annyira átlátszó, hogy seperc alatt lebuknának vele.

      És soha nem is került volna nyilvánosságra az ügy, ha nem hagyják benn a mély szarban a kamunénit, aki a szerepéért remélt jutalékra bazírozva hatalmas hiteleket vett fel.

      Ha a Fidesz nem sajnálta volna a pénzt arra hogy a kamunéni tartozásait kifizesse, akkor a szerződések soha nem kerültek volna a nyilvánosságra.

      De hát a Fideszről tudjuk, hogy annyira hülyék, hogy még az orrukig sem látnak előre.

     • hangvilla

      Cromwell halotti bizonyítványát sem láttad. Akkor lehet, hogy még mindig él? 🙂

     • A Nagy Senki

      A tiedet szívesen megnézném!

     • hangvilla

      Miért is nem vagyok meglepve a válaszodon? 🙂
      Elég neked, ha a rokonaidét nézegeted 🙂

     • Szabó Vera

      Te sem láttad?….akkor mit pofázol baromságokat? ….ezt nem úszhatjátok meg, narancsos férgek !

     • A Nagy Senki

      Nem láttam… fasszopó! És te hogy láttad a nagy bránerrel a szemed előtt?

     • szultankam

      Hol hagytad az intelligeciád?Na innen lehet felismerni a fideszt meg a jobbikot.

     • A Nagy Senki

      Előbb nézz szét hogy ki kezdte a sértegetést, és utána dumálj!

     • Szabó Vera

      Szánalmas vagy seggnyaló barom ! …….a vezéred kezdte ……..az a hatalmas f@szfej !

     • Szabó Vera

      Szánalmas vagy ! ….aki a f@szt szopja az te vagy ! A csúti cigány suttyó telerakta a pofádat !

     • A Nagy Senki

      Áááááá… az a te nagy pofád, csak az előző nigger bránerétől, már nem látod hogy mit szopsz!

     • János Huncutka

      Ez anemzeti köszöntő?

     • A Nagy Senki

      Ha nem ismered az előzményt, minek dumálsz! Azt kapja vissza mindenki, amit ad!

     • János Huncutka

      Olvasni megtanultam az első osztályban. A fideszes mindent mondhat, anyázhat, , szo…pthat stb.

     • A Nagy Senki

      Ha valaki nekem jön, és ok nélkül idiótának, stb-nek becéz, tőlem visszakapja ezt a “tiszteletet” ! És te is vissza fogod kapni!

     • János Huncutka

      Koma! Vannak okoskodó hülyék és hülye okosok. Döntsd el melyikhez tartozol.

     • Szabó Vera

      Hosszúra eresztetted a hablatyodat,agymosott! ……..vergődjetek csak !

     • A Nagy Senki

      Igen, értem én hogy nehezen megy az olvasás, főleg a megértése! Agy nélkül bajos!

     • János Huncutka

      Senki koma. Szépen összeszedted a kormánysajtó által írtakat, de megsugom a fele sem igaz.

     • A Nagy Senki

      Kit érdekel, hogy a liberálbolsik mit hisznek!

     • János Huncutka

      Látod komám ez a baj.Mond a nagyszülődnek, azért kevesebb a nyugdija mint a 2-300.000 Ft-ot kapó átjelentkerző ukrajnaiaknak mert ő itt dolgozta le az életét. Azt is mond el a nagyinak, hogy 130.000 millió forintot kaptak akülföldön élők és ott születettek. Azt is mond,, hogy a kórházba kerül vakbéllel, esélye van kórházi fertőzésben elmegy evilágból.Sororljam még. Se bolsi se libi nem vagyok, de hosszu ideig ezt a kurmány pártoltam.

     • A Nagy Senki

      Ez is mese! Itt Ukrajnai, nem kap 300.000,-Ft nyugdíjat! Olyan százalékos arányban kap nyugdíjat, mint a magyar! Ezért sokkal kevesebbet kap, mert az ottani keresete, fele annyi sem volt, mint egy magyar melósnak! Ezt pedig meg tudod nézni a kormányközi egyezményben! Amúgy köszönd az MSZMP- utódainak, vagyis Qurcsánynak, a maszopnak, mert 1962-ben ők kötötték ezt a megállapodást! A maszop, vagy Qurcsány, miért nem mondta fel!

     • János Huncutka

      Igazad van 62–ben köttetett.Bajnai megcsinálta aláírta s jött a kományváltás és Orbán közölte nem hajlandó Bajnaival találkozni, s maradt minden a régiben. A másik , sajnos nincs igazad. Mert olyan hamis papirokat állitanak ki ukrajnaik, a jövedelemmel kapcsolatban, hogy nálunk az kénytelen a magyar állam havonta nem tévedés 1300 millió forintot fizetni ezeknek a gazembereknek. Ebbe keményen bejátszik az Orbán kormány. Jelenleg a csalás miatt jelenleg közel 300 ember ellen nyomoz a rendőrség, de ez elenyésző a huszonhétezer átjelentkezőhöz viszonyitva. /természetesen nem mindenmki csaló/

     • János Huncutka

      Beszámoltatok, akkor a fidesznyik nacsalnyik vagy?

     • A Nagy Senki

      Látom, nem tudsz olvasni! Annyi agyad nincs hogy felfogd a leírtakat!

     • Szabó Vera

      Hülye narancsos f@sz ! Hiába hazudsz telipofából, most nem menekültök !

     • A Nagy Senki

      Nahhh…. azt a “narancsos faszt” nem kapod be! Neked az arab bráner való, egy alapos verés után! Ahogy szokták!

     • szultankam

      Téged le kell tartóztatni olyan vagy mint egy terrorista.

     • A Nagy Senki

      Te meg mint egy hülye! Jahhhh… hogy az vagy!

     • Szabó Vera

      Vergődj narancsos féreg ! …….. röhögök a buta barom fajtátokon !

     • Margit Nemedi

      Akkor a közjegyző amire Kósa hivatkozott,hogy hiteles,mi a faszba működött közre?ez kurva nagy pénzmosásra adott volna lehetőséget,ha nem derül ki,ennek semmi más célja nem volt az ellopott pénzeket vagy ki tudja kitől miért kapott külföldi juttatásokat,mostak volna tisztára.

     • A Nagy Senki

      Fantazmagória! Fikció!

     • Szabó Vera

      Szánalmas vagy ! Egyeztess lalával , hogy ugyanazt hazudjátok !

     • A Nagy Senki

      Te pedig egy idióta! Jahhh,,, ezt már írtam! De engem igazol, mert folytatod!

     • Szabó Vera

      Te utolsó senki ! Te mit láttál? …….nyomod a fityiszes süket dumát!

     • A Nagy Senki

      Látom szaros verát, aki agyatlanul írogat! Csak azt nem értem, hogy Soros szaros seggében hogy látsz! Nincs sötét? Olyan korom sötét mint a te fejedben!

     • Szabó Vera

      Zavaros a dumád ! …….te is elmebeteg barom vagy, mint a csúti vezéred !

     • szultankam

      Véded a védhetetlent,Már annyit, és annyifélét hazudott Kósa ,hogy azon már ő maga sem ismeri ki magát, ráadásul menekül is.Ha valaki tiszta akkor ki mer állni.

     • János Huncutka

      Nemhiába a “senki” mögé bújsz, de ráadásul hülye is vagy. Sajtóban fehéren feketén, Kósa elismerte nyilvánosan.Kit védel?

     • A Nagy Senki

      Mit ismert el? Azt, hogy ez a szélhámos nő, megkereste ezzel a kamu mesével, hogy egy 13000 milliárdos öröksége van, és ennek a befektetésében segítsen neki! Erre, bemutat a sajtó egy hamis “közjegyzői okiratot”, hogy Kósa átvette kezelésre ezt a pénz, ami HAZUGSÁG ! Innentől elkezdtetek feltételezéseket gyártani! Miről beszélsz tovább? És, anyád a hülye aki kipottyantott! Elkezdtél sértegetni te is, és majd mindjárt megsértődsz, hogy visszakaptad!

    • Szabó Vera

     Buta agymosott narancsos ! Elég ránézni a fémkupakos barom pofájára és tudható, hogy valami nagyon nincs rendben !

     • A Nagy Senki

      Az biztos hogy nincs rendben semmi, a kettes személyi számú agyhelyedben!

     • Szabó Vera

      Szánalmaska ! Véged van a vezéreddel együtt! …….az elmebetegeket nem szabad engedni csak úgy kóricálni !…….neked az egyes számú agyhelyed elrohadt, mert sokat drogoztál és piáltál !

     • A Nagy Senki

      Vigyázz hülye picsa, mert ha nagyon felhergeled magad, még infarktust kapsz és megdöglesz! Kin fogok akkor röhögni!

     • Szabó Vera

      Röhögök rajtad , te utolsó Senki ! …… a fajtád annyira szánalmas, hogy CSAK röhögni lehet ! …….

     • A Nagy Senki

      Mi van? Ennyire tellett? Lopod a poént is, agyad, hol hagytad? Soros seggében?

    • János Huncutka

     Senki kolklégánakl valló személy.Az Interpolnak egyetlen polos tagállamban sincs nyomozati jogköre. A feladatot az adott orsszág bünügyi szervei végzik. Az interpol abban az esetben kordinál , egyeztet a nyomozó hatóságokkal ha több országot érint az adott büncselekmény Tehát ki az idióta?

     • A Nagy Senki

      Te kiskoma! Te is idióta vagy, mert beveszed ezt a nagy baromságot!

  • latyapatya

   Az igazság eszedbe se jut?!

  • Szendi Lajos

   Igen. Nomen est omen!

  • szultankam

   Te tényleg egy senki vagy!

   • A Nagy Senki

    Te mi a picsa vagy? Még ennyi sem!

    • Szabó Vera

     Apád is nagy senki volt?….és anyád ennek a nagy senkinek sz@rt a világra téged?

  • István Házsé

   Ez lenvai vén banya még itt van fröcsögne ,de a müfoga nem engedi

 • Tibor Korda

  Az egész bagázs életfogytiglant érdemelne.

  • Mária Gájerné Sipos

   És teljes vagyonelkobzást az egész családtól!

 • reneartois

  és jönnek a tahó,balf@sz fidesz szavazók (szájukban a jól megérdemelt végtermékkel…) csatlakozva a “békemenethez”, élén a mocskos szájú publicistával…

  • István Házsé

   Jól nézelki ,mi a neved-?

 • Toldi

  Nem csak az országot lopta el , ..ellopta az életünket,ellopta a jövőnket. !

  • Vinczéné Ili

   A mi jövőnket azzal, hogy a gyermekeink és az unokáink már külföldön vannak, az ő jövőjüket pedig azzal, mert nem tudtak a kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben megélni.

  • István Házsé

   Amíg könyökölsz ,a vén banyát elúsztatod igyekezz !

 • János Molnár

  Ez a kormány úgy ahogy van, egy tragikus vicc.

 • Katalin Lomby

  Nem esett ki a fogsora nagy igyekezetében?:))

  • Szabó Vera

   Buta narancsos luvnya ! ……..idióta nancsos vénszatyor !

   • A Nagy Senki

    Te írod ezt, a fogatlan kúrva, aki sorba veri ki a bolsiknak! Ha végeztél a járókereted elne hagyd!

 • Jutka Balogh

  Azt gondolom, hogy akik itt irogatnak még soha nem hallottak ilyesmiről. Pedig legalább 15-20 éve keringenek ilyen közvetitők a világban. Az, hogy miért pont ide, és miért pont ő? Nem pont ide, és nem pont ő, hanem bárhova, és bárki… IGEN van hogy készpénzt is, és van hogy átutalást is ajánlanak. A készpénz lehet hogy valami más pénznemben volt,,, az is lehet hogy máshonnan jött volna, az is lehet hogy máshonna, csak a Frankfurti központi bankra való hivatkozással ajánlgatták, mert már hosszú évek óta megy ez… ez a szokása annak a társaságnak, akik ebbe belvágnak,,, Rengetegen vanna ebben a körben.. főleg strómanok, akik jutalákért vállalnak ilyesmit, de végig kell görgetniük az egészet, akárhol is a világban. Ahol sikerül. Tessenek már egy kicsit olvasgatni erről. Magyarul is ott van a góóglin… minden… hiszen erről sokan tudnak sokmindent. A rendőrök is… de ugye mindenhol a világban az a mondás járja, hogy LOPNI SOKAT ÉRDEMES, hogy le tudd fizetni azokat, akik meg akarnak érte büntetni. 🙂

  • szultankam

   Lehet, hogy a magánynyudij egyik fele volt, csak nem tud vele elszámolni.

 • János Falus

  Ki mondta, hogy egy fideSS takony képes szégyellni magát??? Az ugyanis emberi tulajdonság. A fideSS patkányok, meg patkányok.

  • István Házsé

   A neved látom eredet -i,de még itt élösködöl

   • János Falus

    Hát te melyik kő alól másztál elő fideSS takony??? ” élősködöl ” ???? Ez cigány szólás, csak nem a farkas flóri unoka testvére vagy????

 • Józsefné Tóth

  A szomorú, hogy igaz minden szava! Aki a Pártot és benne Kósát éltetik, sajnos
  nem látnak a szemüktől, és nem hallanak a fülüktől! Ezt nevezik: Elvakultságnak!!!!!!!!!!!!!

 • Göncz Ferenc Kálmán

  a KEDVES LENDVAI ILDIKO elfelejtette ,hogy amikor ők voltak hatalmon akkor volt igazán kilopva az ország ,talicskán hordták ki a pénzt az országból ugyhogy , elöször ezzel kéne foglalkozniuk és utánna talán lehetne a másik oldalt ha volna miért birálni.

 • Pestabá

  Ez a 4 és fél milliárd forint.. ez nem véletlenül pont annyi, mint az az ezerháromszáz millió euró, amit a városfejlesztési hozzájárulásként az UNIÓ küldött Magyarországnak?
  Vagy csak véletlen egybeesés?
  És egyébként meg. HOL VAN A PÉNZ?
  Valahova csak elutalták?
  Vagy nem?
  Ennyi kolbászhoz kell valami nagyobb kamra.
  Csak látszik valahol, nem?
  KINÉL VAN A PÉNZ?

 • Mami London

  es rokonoktol es baratoktol