Orbán Viktor legnagyobb félelme válhat valóra: olyanokkal húzott ujjat, akikkel nem kellett volna

Forrás: MTI

Orbán Viktor félelme

Azt bizony már több kutatás is megerősítette, hogy az idei választás egyik legfontosabb kérdése az egészségügy helyzete. Ez talán nem meglepő annak ismeretében, hogy milyen kevés az orvos, az ápoló és hogy milyen hosszúak a várólisták. Éppen ezért kell nagyon éles szemmel figyelnünk minden egyes mozzanatra, amit az egészségügyisek tesznek. Márpedig most komoly dolog készül: még a választás előtt jöhet a gigatüntetés.

“Drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ.”

Ezt írja felhívásában a Független Egészségügyi Szakszerezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A hvg.hu beszámolója szerint azért van szükség a tüntetésre, mert a kormány egyszerűen nem volt képes tárgyalni a két szervezet által javasolt bértábláról.

A tüntetés két héttel a választások előtt, március 24-én lesz. Délután kettőkor kezdődik majd az Alkotmány utcában, a tömeg pedig várhatóan átvonul majd a Parlamenthez is.

A tüntetés szervezőinek üzenete sürgető és aggodalmat keltő, hiszen mint írják

„A magyarok ma átlagosan 5 évvel élnek rövidebb ideig, mint máshol Európában és 2017-ben is rövidebb életre számíthattunk, mint 2014-ben. Kétszer annyian halnak meg nálunk rákban és infarktus után is magas a halálozási szám. Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egy érszűkület miatt levágják a lábát, mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt. Egy ápolónő, mentő-dolgozó, szociális gondozó bére 40%-át sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot, vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt, és a folyamat nem állt meg.”

Ha én Orbán Viktor lennék, egy dolgot biztos el akartam volna kerülni: hogy azokkal húzzak ujjat, akik a választás legfontosabb témájában érintettek. Pláne akkor, ha a leginkább attól félnék, hogy elveszítem a hatalmamat.

Csakhogy Viktor, te megint nem bírtál a véreddel! Neked megint harcolnod kellett és megaláznod azokat, akik izzadságos munkával dolgoznak sokszor embertelen körülmények között! Nem tudok mást mondani, minthogy edd meg végre, amit főztél magadnak!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Erzsébet Szűcs

  Jogos a felháborodás, igazuk van az egészségügyi dolgozóknak,

 • Kálmán József Szentiványi

  Siralomház az egészségügy! Tudatos népírtás?

  • István Szabados

   Igen az. A cigány kereste magának, és remélem elbukik vele.Az ATV-én a fórum adásában mondta egy férfi 2014-ben, hogy forradalommal jöttek forradalommal mennek el. Mennyire igaza lesz.

 • A Nagy Senki

  Ha a Qurcsányi lenne hatalmon, már nem lenne gondunk az eü.vel, mivel a betegek kórházba kerülésük után, egy két napon belül, alulról szagolnák az ibolyát! Ha lenne a leépítések után kórház! Ellenben mindenkinek jutna egy egy páncélszekrény, amibe ágy híján, akár be is feküdhetne!

  • Ildikó Tóth M.

   Találó a nicked! Ekkora baromságot csak egy nagy senki ötölhet ki. Vagy szelektív az emlékezeted? Gyurcsány idején kezdődött az egészségügyi reform, amit a 3 igenes választással vajon ki rombolt le? Na ki?! Segítek… sötét, hazug, sunyi és tolvaj. Aki csak rombolni tud, meg persze lopni. De azokat tagadhatatlanul profi módon!

   .

  • Rozsa Zelene

   Nagy Senki ! Te nagyon okoska en a Gyurcsany kormany aalatt voltam korhazban egy baleset utan, tobb alkalommal fekudtem a balesetiben azon a folyoson ahol en fekudtem 4 total ures korterem volt. Csak a csupasz agyak voltak benne, ha a balesetin hetekig uresen alhattak a kortermek, akkor igen is szukseges volt a korhazak osszevonasa, a felesleges fenntartasi kiadasok csokkentese. Termeszetesen ez is nagy hoborgest valtott ki mint 3oo Ft. Eltudom kepzelni, hogy a tobbi korhazban mennyi kihasznalatlan korterem volt, Gyurcsanyek ezert kezdtek el legalabb valamit tenni, de sajna az az isten aldotta nep rogton hozongeni kezdett, hogy 1 kerulettel esetleg tavolabb kell mennie, nem a szajaban van a korhaz. Ugyhogy felejtos a hulye szoveged, most ihatod a pazarlas levet, es a sok lerobbat korhazban kedvedre gyonyorkodhetsz.

   • A Nagy Senki

    Ok, nem kell a sok balesetis, kihasználatlan ágy! Csak akkor ne panaszkodj, ha nem csak te, hanem a családod szenved balesetet, és a leépítés utáni ágyszám hiány miatt, nem lesz hová betenni 5-6 sérültet csak tőletek, nem számítva másokat akik ugyan úgy megsérűlhettek, ne adj isten, a bezárt kórház miatt, 50-60 km-re el kell fuvarozni, de közben elpatkoltok, mert nem lakik mindenki Pesten! A 300Ft vizitdíj, ami nem 300Ft volt! Anyám beteg volt. Elvittem a háziorvoshoz, 300Ft. Utána bevittem szakrendelésre, újabb 300Ft! Szakrendelésről laborba, újabb 300Ft! Labor után röntgenre újabb 300Ft! Vissza az első szakrendelésre, már nem kellett fizetni, de átküldték egy másik szakrendelésre, ott újabb 300Ft! Eltelt a nap! Három hét alatt, ezt kétszer megcsinálták, = 3.600,-Ft, és ez csak a betegség elején, mert mint krónikust havonta kellett vinni!
    Úgy hogy, ne gyere nekem az idióta szövegeddel, főleg úgy ne, hogy Pesten 100 milliárdokat költenek kórházak felújítására és új építésére! És nem csak ott, mert itt nálunk is, csak tavaly 3 milliárd Ft-ot kapott a kórház, csak felújításokra! És gyönyörűen rendbe van téve! Elmehettek a picsába a nyavalygásotokkal!

 • Megint mehet Orbánhotep fáraó magát kezeltetni Grácba…

  • A Nagy Senki

   Ez is egy olyan kamu, mint ami te vagy! Csak az idióták szopják be! Téged mikor engedtek ki Graz-i zárt osztályról? Vagy onnan írogatsz!

 • péterpáter

  Vén öregember nótája nem kell!