Az Ellenszél szerkesztője Facebookon ismerte be bűnösségét, most a rendőröket várja

Ez a cikk rólam szól, én ismertem be, amit tettem, de annyira hangzatos volt ebben a formában, hogy inkább meghagytam. Jabronka Richárd vagyok, és lehet, hogy ez az utolsó cikk, amit olvastok tőlem. (Talán még nem ekkora a baj, de manapság ki tudja.)

Történt, hogy tüntettek a fiatalok, én pedig közöttük szörnyű bűnbe estem: a spontán demonstráció részeként, testközelből tudósítva az úttesten mentem a tömeggel. Amikor a résztvevők fogyatkozni kezdtek, körbevett minket egy rendőrgyűrű, és nem engedtek továbbhaladni, mindenkit igazoltatni kezdtek. Hiába mondtam, hogy:

 • ez egy spontán demonstráció
 • a közérdek megkívánja, hogy ott legyek, ahol az események zajlanak, mint újságíró, ezért nyilván nem a járdán dzsalpagolok, mikor a résztvevők az úttesten vannak
 • és egyébként is egyetértek a rendezvény céljával, mert megtehetem, főleg, hogy ellenzéki publicista vagyok, amit nyíltan vállalok, nem játszom meg az álobjektív figurát, ahogy az Origo, az MTI és társai
 • szabálysértési eljárás indult ellenem

Ennek hozadékaként beidézett egy százados a lakhelyem szerinti kapitányságra, így annak érdekében, hogy odaérjek reggel 9-re Budapestről, (ugyanis ott dolgozom), 04:30-kor keltem (nem is tudtam, hogy ilyen időpont létezik). Úgy éreztem magam, mint Jónás, akinek vállát nyomta bűnének súlya, amiért felkerekedett, hogy Ninivébe menjen. Elképzeltem már, ahogy vezekelnem kell ezért, és vizionáltam magam elé a vezetőszárat, a kommandósokat, akik betuszkolnak a kihallgatószobába… a vonatom azonban késésben volt, így odatelefonáltam, hogy néhány perc csúszással érkezem meg vesztőhelyemre.

A százados közölte, hogy teljesen abszurd, hogy Pestről megyek oda, mivel nem is hozzá tartozik az ügy, valójában ő nem is hallgatna ki, menjek inkább Budapestre az XY kerületi kapitányságra (szándékosan nem nevezem meg, melyikbe mert nem ez a lényeg a sztoriban.) Mondtam neki, hogy de ha már hajnalban felkeltem, itt ülök a vonaton, akkor esetleg mégis bemehetnék, MÁSRÉSZT, épp tegnap voltam egy másik kihallgatáson a megnevezett kapitányságon. (Jön a kampány, ilyenkor az ellenzéki újságírók meglehetősen sokat járnak kihallgatásokra és bíróságokra, néhol egész jó a kávéjuk, a Fővárosi Törvényszéken nagyon ajánlom az automatát, de a Gyorskocsiban sem rossz.)

Abban egyeztünk meg, hogy ebben a rendkívül komoly és a társadalmat veszélyeztető bűnös, deviáns viselkedésformám után kezdjek el telefonálgatni, és keressek egy rendőrt ebben az országban, aki hajlandó esetleg kihallgatni, és akinek el tudom mondani a helyszínen is:

igen, ott mentem az úton, ahogy mindenki más.

Nem a rendőrséget fricskázom, hanem a rendszert, ahogy működik. Találkoztam több nyomozóval már hasonló volumenűen fontos kihallgatások alkalmával, akik elmesélték, micsoda fejetlenség uralkodik mindenhol és mennyi felesleges dologgal kell foglalkozniuk az érdemi munka helyett.

Jelen pillanatban ott tartok, hogy próbálom elérni az ügy előadóját, én, aki teljesen feleslegesen utaztam át a fél országot, hogy aztán majd fussak egy rendőr után, aki hátha kihallgat, vagy úgy járok, mint Szily László a 444-től, jönnek értem éjjel, és bilincsben visznek, de akkor legalább nem kell a vonattal zötykölődnöm…

Annyi biztos: ne az úttesten sétáljatok, azt nem a gyalogosoknak találták ki!

21 Comments

 1. Nos nem értem ahol lakom van járda és egy F…-es kocsma a sarkon.Az utcában aki oda jár szinte mind az úttesten közelíti meg ,az ön esete a nyuszikának mindegy van vagy nincs sapkája ,akkor is megpofozzák.Különben ez mindenhol így megy az országban,a baj ,hogy az emberek szerint :miért nem fogod be a szád? a normális megoldás,sajnos.

 2. Én mindenhova Q7-essel járok és nem gyalogolok sehova így asztán nem szólhatnak a rendőrök semmit se nem.

 3. Mi normális? Behúzott füllel, farokkal közlekedjünk? Fogjuk be a szánkat, mert a csúti cigány suttyónak és büdös-bunkó bandájának nem tetszik ha a fejükre olvassuk az igazságot? Emlékszem még az állandóan baromságokat hablatyoló, kordonbontó cigány gyerekre ! ……… nem bántotta senki ! ……azóta már bánom, hogy nem rúgtuk szét a füstös seggét !

 4. A járda azért járda, mert azon kell járni ! …… az alaptörvényben ez nincs benn ? Követeljük, hogy ezzel egészítsék ki !

 5. Tüntető az úton megy, elzárva az autósforgalmat, ez a természetes, megszegve szándékosan a törvényeket, legalább ennyi vér legyen a pucátokban ! (mi az a puca ?)
  Jabronkának nem ezért kell vezekelnie, hanem azért, mert a Pesti Bulvár
  csak álkommentelési lehetőséget nyújt, van mód ugyan az üzenet elküldésére,
  de az azután sehol sem jelenik meg…
  Szóval ez a probléma, Jabronka úr …

 6. A demokrácia felszámolása folyamatos a rendszerváltás kezdetétől !
  A legjobb állapotok valójában 89-90-ben voltak, amikor az elvtársak már nagyon keveset korlátozták a szabadságot, az újonnan jövőknek pedig még nem volt módjuk. Azóta minden héten valamilyen szabadságkorlátozás, megszorítás, népidomítási intézkedés történt. Sajnos az egymást követő rendszerek, mindig az előző alapjaira építkeztek és csak keveset vettek vissza a korlátozásokból,
  Az egyik sajnálatos precedens a PARADICSOMDOBÁLÁSI 🙂 törvény volt, amit éppen Gyurcsány hozott meg, amikor Csurkáék megdobálták, azóta a polgárok minden egyes tiltakozási formájára külön törvényt hoznak, és az emberek külön figyelnek (remegnek, mint a kocsonya), mert ők “törvénytisztelő” állampolgárok lennének mégis.

  Amíg ki nem alakul olyan közhangulat, hogy bizonyos a szabadságot korlátozó törvényeket fel kell rúgni, addig ezek nem lesznek leváltva !!! De, addig birka is marad a nép, bármilyen rendszerrel szemben is ! A szabadságot bármelyik politikai erővel szemben meg kell védeni , ha túlhatalomra tör …

 7. Jegyezd meg az ügyben ellened eljárók neveit. Egyszer majd jól jön hogy tudjuk hogy kiért kell kimenni….

 8. Ez a végbélszél is túl van tolva, mint az összes többi liberálbolsevik portál! Kontra produktív! Tiltóra teszem, mert hányingert kaptam az egésztől!

 9. és lám ma este a tüntetőkel, újságírókkal pont ez történt. a rendőrök körbezárták őket, mert az úton mentek, nem a járdán és nem a zebrán.

 10. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 11. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.