Hódmezővásárhelyen dőlhet el a Fidesz sorsa: érik az armageddoni ütközet

Forrás: MTI

Figyelmetek most Hódmezővásárhelyre vessétek!

A választás előtti utolsó megállóhoz érkezik az ország holnap Hódmezővásárhelyen. A Lázár János uralmához tartozó városban ugyanis polgármester-választás lesz holnap, ám a Fidesz egyáltalán nem áll olyan jól, mint szeretnének. Márpedig ha holnap buknak, az egy országot ébreszthet rá arra, hogy a legyőzhetetlennek hitt óriási valójában csak egy agresszív kis nyuszika, semmi más.

Azt gondolom, mondanom sem kell, hogy Hódmezővásárhely polgármestere Lázár János volt egy egész évtizeden keresztül 2002-től kezdve egészen 2012-ig, Ezután egy új törvény miatt összeférhetetlen lett a polgármesterség és a képviselőség, így Lázár távozni kényszerült a városvezetői székéből. A helyére Almási István került, ám ne legyenek kétségeink, rajta keresztül Lázár továbbra is a városon tartotta a kezét. Ám Almási tavaly novemberben elhunyt, így ki kellett írni az időközi választást, amely éppen holnapra esett.

Történt azonban egy nagyon furcsa csavar: az ellenzék képes volt megtenni azt, amit eddig soha sem tudott. Az MSZP, az LMP és a Jobbik is beállt Márki-Zay Péter mögé. Megvalósult tehát a teljes ellenzéki összefogás, amit tekinthetünk az április választás főpróbájának. Ha itt ugyanis sikerrel jár az együttműködés, a választók végérvényesen megtanulják, hogy nem számít milyen ellenzéki pártra, de mindenképpen a Fidesz ellen kell szavazzanak.

Ez pedig könnyen kimoshatja a talajt kormánypártok alól áprilisban, hogy egy földcsuszamlás-szerű ellenzéki győzelemmel a történelem szemétdombjára küldje Orbán Viktor pártját.

És hogy mire alapozom ezt a optimizmust? A válasz a most is dúló armageddoni kampányban rejlik!

A Fidesz bepánikolt

A Fidesz a most is regnáló alpolgármestert, Lázár üdvöskéjét, Hegedűs Zoltánt támogatja. Ám nagyon úgy fest, hogy nem bíznak a sikerében, mert olyan lejáratást indítottak Márky-Zay Péter ellen, amiben még a támogatóit is “Simicska-bérencnek”, “hataloméhesnek” titulálták, akiknek egyetlen érdekük a “város kasszájának kifosztása”.

Ráadásul az index.hu beszámolójából tudjuk, hogy 2006-ban Lázár alulmaradt a parlamenti küzdelemben, mert a város az ellenzéki jelöltet támogatta és csak azért tarthatta meg a képviselői székét, mert

“a Mindszenten és Székkutason begyűjtött szavazatokkal”

sikerült ellensúlyoznia az ellene forduló várost.

Nézzük akkor át, amit eddig tudunk és ami arra utal, hogy a Fidesznek van félnivalója:

 • gyenge a fideszes jelölt
 • a teljes ellenzék összezárt
 • a Fidesz kampánya aljasságával messziről bűzlik a félelemtől
 • korábban is előfordult, hogy a város átbillegett baloldalra.

Ha ezek a körülmények együttesen holnap azt eredményezik, hogy a Fidesz bukik Hódmezővásárhelyen, az nem egyszerűen azt jelenti, hogy az ellenzék képes győzni. Hanem azt, hogy

az ellenzék bárhol képes győzni.

Ez pedig az a fordulat, amire nagyon régen vár, ez a sokat gyötört nemzet.

18 Comments

 1. nem bízom benne, mert a fidesz mellett csak a bugris,tahók maradtak,akik ráadásul sokan vannak….hódmezőlázáriak bizonyíthatnátok,de ugye nem fogtok ?az együgyű tuskóság mindent felűlír…bár, akinek egy lapos, erdő nélküli síkságon vadászkastélya (nyuszik és fácánok készüljetek) van, az egy ilyen településen király lehet….?! eléggé sz@r helyzet….

 2. Gyerünk! Győznünk kell!!
  Takarítsuk el ezt a mocskos bandát,Magyarországnak ÉLNIE KELL!!
  Külföldön dolgozom és haza szeretnék menni!!
  Hajrá!!!!!!!

 3. Ha Márki-Zay nem hisz feltétel nélkül a csuhásokban és több évig nem a Fidess szekerét tolja, akkor szerintem előbbre lennénk ! …….. későn érő típus a fiú?

 4. I will right away take hold of your rss feed as I can’t
  to find your e-mail subscription link or newsletter service.
  Do you’ve any? Please allow me recognise in order that I may subscribe.
  Thanks.

 5. I think that is among the such a lot vital information for me.

  And i am glad studying your article. However want to remark on some normal issues, The
  site taste is great, the articles is truly nice :
  D. Excellent job, cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published.