“Fogy az időnk és ti nem tesztek semmit Orbán ellen?!” – kétségbeesett levelet kaptunk egy ellenzéki szavazótól

Forrás: MTI

Kétségbeesett levél érkezett ma hozzánk egy ellenzéki szavazótól. Ám érdekes módon most nem az ellenzéki vezetőket, hanem minket, egyszerű választókat ostoroz a szerzője. Bevallom, nagyon fura érzés volt elolvasni, de a végére komolyan el kellett gondolkoznom, hogy vajon megteszek-e mindent azért, hogy áprilisban ez a romlott hatalom megbukjon.

“Ellenzéki barátaim! Változást akarók!

Döbbenten állok ma reggel a tükör előtt. Ötven nap! – gondoltam – Ötven nap, már csak ennyi van hátra a sorsdöntő választásig, amikor négy hosszú év után először végre visszaüthetünk ennek az aljadék kormánynak, amely nap mint nap megnyomorítja az életünket!

“Úgy bizony, ma elindult a kampány, eldördült a startpisztoly, ahogy mondani szokták.”

Szóval ott állok a tükör előtt borotválkozás közben és egyszerre belémhasít a felismerés: úristen, hát már csak ötven nap van hátra és mi mégsem teszünk semmit! És most kivételesen nem a pártvezérekre gondolok. Akármilyen furcsa, de ők legalább dolgoznak. Gyurcsány ma tartott nagy kampányindítót, Karácsony Gergely közös ünneplésre szólított fel március 15-n, Szél Bernadett pedig látom, hogy járja az országot. Kivételesen ŐK tesznek valamit. Hát mit?

Igen, rád is gondolok, aki most ezt a levelet olvasod (ezúton is köszönöm Jabronka úr, ha megjelenteti)! Te mikor tettél valamit azon túl, hogy eszetlen módon kattintgattál két kiscicás kép között valamire a facebookon vagy jól odakommenteltélt valamit valahová egy századik “Mi vagyunk az igazi kormányváltók” nevű csoportocskában? Hm? Csak kérdem… Mert tudod kedves barátom, a nagy büdös helyzet az, hogy lájkokból és kommentekből még nem született kormányváltás!

Mikor beszéltél utoljára egy igazi emberrel? Mikor jártál az utcán, vetted fel a kedvenc pártod jelvényét és győztél meg IGAZI, ÉLŐ és HÚSVÉR embereket arról, hogy egyszerűen muszáj elzavarnunk Orbánékat április 8-án és ehhez ők is kellenek?

Nem, köszönöm! Nem érdekelnek a kifogásaid! Nem érdekelnek, mert egészen ma reggelig én is ezernyi kifogást tudtam volna fölsorolni. Csakhogy mától elindult a kampány. Mától kezdve ötven napunk van, hogy elérjük a változást. Ötven nap tele kemény és izzadságos munkával, de én tudom, hogy megéri!

“Aki most nem tesz mindent, az utólag majd ne panaszkodjon, ne siránkozzon, ha Orbán bűnbandája a nyakunkon marad!”

Szóval ott állok reggel borotválkozás közben, nézem a tükörképemet és akkor eldöntöttem: én holnaptól dolgozni fogok. Én holnap bejelentkezem a kedvenc pártomnál és bizony kérek tőlük egy köteg szórólapot, amit a saját két kezemmel fogok szétosztani a szomszédaim között. Ha lesz idejük, még beszélek is velük!

Mostantól cselekednünk kell, kedves barátom! Én már döntöttem. Most te jössz!

Tisztelettel,

Veres Károly
mától ellenzéki aktivista”

2 Comments

 1. Van 50 napunk ! 50 napig reménykedhetünk . Olyan mikor egy hőn áhított ajándékra várok karácsony előtt, de tudom, hogy nincs sok esély arra, hogy megkapjam . Mit mondjak sz@r érzés! Az a tudat, hogy megint 4 év megy pocsékba az életemből szintén sz@r érzés ! Az a tudat, hogy 4 évig megint meglopnak , sz@r érzés . Amikor egy bűnbanda taccsra teszi a hazámat , sz@r érzés ! ……nem folytatom! 20 éve mondom a magamét , de csak legyintenek rám. Túl pesszimista vagy , mondják sokan. Sokszor végiggondoltam, hogy biztos jó sávban megyek az autópályán , mert mindenki szembejön velem . ………aztán rádöbbentem a szomorú valóságra, mert a tények azt mutatják, hogy rossz pályára terelték a magyar birkákat! Rossz az írány !

 2. Alvajárók népe
  (szózat a szuttyogó szittyákhoz)

  /a szerző ismeretlen./


  Lassan téli álmát alussza a medve..
  De ti miért vagytok álomba dermedve?
  Tetszik tán, mit Orbán szabadított rátok?
  Nem hiányoljátok demokráciátok?

  Kéne egy Petőfi? Hiányzik Jókai?
  Kossuthot várnátok beszédet mondani?
  Mi az, ami felráz, s eszetekre térít?
  Fel kéne támasszam nektek most Széchényit?

  Recesszió, nyomor, földrablás, fasizmus,
  Munkanélküliség meg neohorthyzmus,
  Éhezés, bűnözés, cenzúra, agymosás,
  Éhenhalás elől külföldre vándorlás…

  Elég számosak már az ország bajai!
  Csak egy tud rá gyógyírt: Gordon, a Bajnai!
  Ti meg finnyákoltok: pfúj, komcsi, meg libás!
  Tényleg nem világos, hogy Orbán a hibás?

  Így beszoptátok a lejárató dumát?
  Tízmilliónak így átmosták az agyát?
  DK, 4K!, Milla, Haza és Haladás,
  MSZP, LMP és Szolidaritás…

  Szátokba kell rágni: egységben az erő?
  Sok kicsi pártocska külön nem lesz nyerő!
  Széthúzás, irigység… A turáni átok!
  Ezt verte belétek édes jó anyátok?

  Ha most Jézus Krisztus eljőne közétek,
  Egyetlen rossz szóért megfeszítenétek,
  Aztán meg rínátok: – A Megváltó oda!…
  Csak a magyar lehet ennyire ostoba.

  Csak egy megoldás van: összefogni végre!
  Az országot újra kihozni a fényre!
  Megtörni a sötét fideSS-zsarnokságot,
  S felépíteni az új Köztársaságot!

Leave a Reply

Your email address will not be published.