Válságkommunikáció a Fideszben: az alsóbb szinteken elkezdődhetett a lázadás

Forrás: MTI

Teljes a pánik a Fideszben a szűnni nem akaró Elios-botrány miatt. Ma már annyira súlyos a helyzet, hogy egy Magyar Nemzethez került levél tartalma szerint már-már pártállami időket idéző sorvezetőket kaptak a Fideszes politikusok szerte az országban.

Képzelje el, hogy ön egy fideszes önkormányzati képviselő Zengőharaszton (nincs ilyen település). A botrány tombol és bár ön eddig lelkes híve volt Orbán Viktor, a miniszterelnök veje körüli kétes ügyelet, az Európai Uniós jelentések és az egyébként tényleg nem működő közvilágítás elbizonytalanította. Hogy érezne, ha ezek után kapna egy levelet mondjuk Gulyás Gergelytől, melyben olyanok állnak, hogy a sorvezetővel kapcsolatban

“minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat”

vagy esetleg, ha esetleg az alábbiakat olvasnátok:

kioktató hangon mondjátok, hogy “még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

Megnyugtatna ez titeket? Vagy pont ellenkezőleg: úgy vélnétek, hogy valami odafönti nagykutya most veletek akarja elvitetni a balhét, amin ő jól megszedte magát, miközben titeket használt alantas céljai eléréséhez?

A Magyar Nemzet is nagyon kritikus az ügyben. Mint írják:

“a Fidesz központi kommunikációja igyekszik elhallgatni, hogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban. Sőt, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) a 24.hu birtokába került jelentése szerint a vizsgált és nehezményezett 35 projektből mindössze háromnak a kiírása esett a Közgép-érára.”

Nagyon úgy fest, hogy ez a botrány nem egyszerűen szúnyogcsípés a Fidesznek. Mi sem bizonyítja ezt jobban az idézett “válság-levélnél”. Odafönt is tudják, mennyire éghet a ház. Csakhogy ezt a tüzet már nem fogják tudni eloltani.

 

15 Comments

 1. Emberek,azért ne hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni! Ha Simicska csinálta a csalás nagy részét,az nem a fidesz berkein belül történt? Vagy már azt is le akarják tagadni,hogy valamikor a Simicska volt a mészároslőrinc?

 2. A fidesz hívek minderről nem tudnak, mert nem olvasnak semmit, és nem néznek semmit, csak fidesz közeli újságot és M1-et, TV2-őt

 3. Az is kérdés, hogy ha Simicska csalt, miért nem vitték el vezetőszáron? Ja, mert akkor az is kiderül, hogy volt ott még közreműködő!

 4. Igen, pontosan ez a helyzet, es ezt a budapesti értelmiség nem veszi figyelembe. Hiàba van tele a net es a Hirtv a korrupció tényeivel, ezt a fideszesek egyszerûen nem nezik, olvassàk, rengeteg ember meg, ha akarna se tudna màshol hireket hallgatni, mint a fidesz kezében lévo sajtó, ràdió. Nem ugyanott kellene még több leleplezô infót közzetenni, hanem eljuttani valamilyen formàban a pórnéphez a lényegetl

 5. Gyöngyi Tóthné Nem értem. Czeglédi 3-5 milliárdért ami nem bizonyított, ELÖZETES-ben, ráadásul nyeri a helyreigazító pereket. Tiborcz meg társai 13 milliárd csalásért,amit nemzetközileg feltártak SZABADLÁBON. Nem értem! Talán megváltozott a világ ” TEHÉN DUGJA A BIKÁT”

 6. neked igazad van. csak nem érted a fidesz-logikát.
  a csalást már nem lehet letagadni, nem lehet elhazudni, mert azt nem a magyar ellenzék mondta, hanem nemzetközi ellenőrző bizottság. tehát a csalást muszáj elismerni, bár nem szólalt meg senki ez ügyben. ha rákenik simicskára, akkor lehet adni a hülyét, hogy simicska egyedül csinálta, ártatlan bárány a vej, meg amúgy is simicskával haragban vannak, hadd vigye el a balhét, tiborczot kimossák.
  ez nem jött be, mert ugye mindenki tudja, hogy nem így volt, hiszen a vejecske lázárral tárgyalt, tudja ezt mindenki. akkor beáldozzák lázárt, a vej megint csak áldozatnak beállítva. és így viktor is tiszta marad, a birkái elhiszik, hogy ő(ke)t megint méltatlaul támadja valaki.
  a kommunikáció nem neked szól ám, hiszen téged nem tudnak átverni, hanem a fidesz-hívőknek, mert ők mindent elhisznek, úgyse tájékozódnak csak a lakájmédiából. nekik szól a színjáték, a te véleményed – és szavazatod – a fideszt- qvára nem is érdekli.

 7. Ehhez a képhez is kellene némi magyarázatot adni a Fidessnek ! Az ellenzéknek annyi lehetősége lenne elmeszelni a narancsos maffiát, de nem teszi ! Miért ?

 8. Győző hidd el ,ezek mindent letagadnak ! Még a csillagokat is az égről ! Hazudnak éjjel – nappal !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.