Egy fiatal ápolónő kitárulkozott: minden mocskos részletet elárult

MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Egy fiatal ápolónő hosszabb kommentjére lettünk figyelmesek, most név nélkül, cikként közöljük azt. Némely rész egészen megdöbbentő.

“Ha jól tudom, az Unióban Magyarország költ a legkevesebbet Egészségügyre. Ez meglátszik, nem kicsit, hanem nagyon, én sosem foglalkoztam politikával, de ezt már nem tudtam szó nélkül megállni. 3 éve vagyok a szakmában, édesanyám több mint negyven éve ápolónő mindig felnéztem rá kiskoromban és követni akartam a példáját. Imádom, vagyis… imádtam. Érzem, hogy teljesen elsüllyedünk, látom a kollégáimon nap mint nap a boldogtalanságot és keserűséget. Keserűek lettünk, és ez az élhetetlen rendszer tett azzá minket. Három műszakban dolgozunk, és nem tudunk megélni.

Mellékállásban takarítanom kell, szórólapokat osztogatom, de nemcsak nekem, szinte egy olyan kollégám sincs, akinek ne lenne mellékállása. Ami nem is baj, hiszen itt nem arról van szó, hogy nekünk büdös a munka. Én egy hivatást választottam. Embereket akartam gyógyítani. De tudod, milyen érzés amikor a kórházban közlik, hogy nem tudok több gumikesztyűt húzni a fürdetéshez… és 30 embert egy kesztyűvel kell megfürdetnem, ami rettentő fertőzésveszélyes…? persze ott van a fertőtlenítő… de volt már rá példa, hogy az is elfogyott. Mit csináljak ilyenkor? Fertőzzem tovább a betegeket? Hagyjam napokig mosdatlanul? Az idősek otthonában, éjszakára egy ápoló jut, bármennyien is legyenek ott. Amikor egy idősebb bácsinak levágták a lábát, és inzulinos cukorbeteg lett tőle, nem tudtuk mérni a cukrát, mert elfogyott a cukormérő tesztcsík.

Nem tudtam, hogy közöljem a családjával, hogy képtelenek vagyunk mérni, de a lánya csak mosolygott egyet, és egy óra múlva visszatért nyolc dobozzal, annyit mondott, tartsunk ki. A kolléganőmmel percekig álltunk mozdulatlanul, könnyes szemekkel. Ez nem sokszor fordul elő, az emberek minket okolnak ezekért… Általában mi kapjuk az ordítás részét, pedig nem érdemeljük. De hogyan tudnék haragudni egy anyukára akinek a kisgyereke 40 fokos lázzal fekszik napok óta? Vagy egy nőre, akinek az édesapja élet-halál között fekszik, mi pedig képtelenek vagyunk ellátni úgy, ahogy kellene. Életfontosságú eszközeink, amiket maximum 48 órán keresztül használhatnánk, ragasztva vannak. Érted? Össze kell ragasztani, le kell ragasztani mérő műszereket, tűket.

Sokat bántanak minket de, én látom az orvost, aki aznap már 120 beteget látott el megfelelő eszközök nélkül, de nem tudja senki leváltani, hiszen nincs munkaerő, mindenki külföldön van már, legalábbis tőlünk nagyon sokan mentek el. Látom magunkat, ápolónőket, akik hárman vagyunk 45 beteg pelenkázására, fürdetésére, reggeliztetésére, 2 darab lázmérővel. De amit a legtisztábban látok, az a saját jövőképem… 4 hónapja járok Némettanárhoz, mert a hivatás amit választottam kötelezettséggé változott. Annak idején pedig fogadalmat tettem, hogy ha eljön ez az idő, lépni fogok…”

142 Comments

 1. Az elmúlt nyocev. Meg Gyurcsány meg Soros. Egyébként meg nem igaz . Balog páter megmondta. Elnézést szarkasztikus akartam lenni. Minden tiszteletem az onoke. Talán aprilisban változik valami. Remélem.

 2. Nnna, kis önkéntes fütyisz-nyalonc(még ha jattot kapnál érte, akkor csak-csak, de így…) ha a lelked is olyan setét, s sz@r mint a ‘helyesírásod’ (sic!), akkor pár héten belül bujdoss el nagyon messzire – mondjuk Azerbajdzsánba – mert meg leszel fogva, az internet és a Disquis nem kegyes és nem felejt! És ezt vedd jóindulatú tanácsnak !

 3. Akkor feküdj be egy kórházba!Meglátod milyen èrzès betegen feküdni ès vacogni a hidegben.pl.vagy mondd akkor is ezt amikor megkapod az ebèdet,vacsorát.Vagy amikor 8-12 órát vársz a sűrgőssègin,hogy eljusson hozzád 1 orvos a 3-ból,ès mèg rajtad kívül van 120 beteg.
  Idióta vagy!

 4. Marharépa fitymaszos,nagyon is a valót irta le,én már 5 éve rendszeresen járok 3 kórház különböző osztályain,nagy gáz amikor egy belosztályon éjjel 30-35 ebből minimum 25 fel nem kelő betegre 1 AZAZ EGY ápoló jut este 10-reggel 6-ig!Úgyhogy pofádat befogod te mocsok biztos a VIP kórházban kapsz ellátást mint a többi seggnyaló fitymaszos!!!

 5. Jó kis történet, és nem is kötnék bele, bár senki nem lesz cukor beteg, mert levágták a lábát! Talán fordítva, de ez mindegy. Aki gondolkodik, az tudja, hogy a beteg ellátás problémája nem 8 és nem is 12 éve beteg. A létszám kevés, a finanszírozás is kevés, és most lehet utálni, de a betegek mennyisége sok. Ez az elöregedő társadalmakkal együtt jár. Szerintem meg a gumi kesztyű is pont elég lenne, ha nem lufit fújnának belőle. És ha három éve végzett a hölgy , akkor kell hogy legyen közép fokú nyelv vizsgája, hiszen a szakmai érettségihez kell a nyelv tudás. De mivel a papír nem minden esetben jár kellő tudással, így kell hogy képezze magát. De nem akarok személyeskedni, mert még nekem esne mindenki. Az egészségügyi intézményekben pedig nincs három műszak! Kevés az orvos, kevés az ápoló, és kevés a pénz. Nem a problémán kell lovagolni, hanem a megoldáson gondolkodni. Honnan szedjünk szakképzett ápolókat, és nővéreket? Én is ápolónak tanultam, és nem ezzel foglalkozom. 25 éve probléma. Honnan szedjünk kétszer ennyi orvost? Hiszen nincs kőműves, villany szerelő, ács, varrónő szakács, pincér, vízszerelő, és még sorolhatnám. Tudom, ki mentek nyugatra a jobb élet reményében! És kint fizetik a TB-t és ott adóznak. Akkor honnan legyen pénz? Lopnak? Lopnak, még a gumi kesztyűt is ellopják.

 6. Van neked munkahelyed, van fizetésed? Akkor tudnod kell, hogy az első béredből már vonják a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, nyugdíj járulékot, munkaerő-piaci járulékot, természetbeni egészségbiztosítási járulékot és a szja előleget. Mindezt a fiam bérpapírjáról írtam ki. Ezek után bármilyen szolgáltatást veszel igénybe, vagy vásárolsz, megfizettetik veled a szolgáltatás adóját is. Fizeted az áru csomagolását, szállítását, reklám költségét, mindent. Többszörösen járulunk hozzá az adózott fizetésünkből intézmények, üzemek, gyárak, a közlekedés, az egészségügy fenntartásához. Az emberek többsége egész életében a megélhetésért küzd, hogy ki tudja fizetni szintén adóval terhelt rezsiköltségét, az egész életét. A kötelező fizetendő terheken kívül miféle vállalásra gondolsz az utolsó mondatban írtak szerint – hogy jobb legyen? Legyél az első, aki ezeken kívül önként és dalolva további hozzájárulásokat fizet az államnak. Havonta jön levél, hogy a rákos gyerekeknek adományozzak pénz, segítsek egy lélegeztető gép kifizetésében, a mentősök is pénzért leveleznek velem. Csakhogy ezek a levelek nem jó helyre jönnek, a lakosság megértésére, jóindulatára számítanak, pedig tudnék nekik pár címet, nevet adni, akiknél keresni kellene az eltűnt pénzeket, akik mellényzsebből ki tudnák fizetni, amit kérnek. Őket még elérni, megszólítani sem lehet, mindig azoktól kérnek, akik maguk és rászorulnának jobb fizetésre, életre. A karácsonykor, és mindig gyűjtenek a szegényeknek a lakosság segítségével. Ez nem hozzájárulás, az állam helyett? Lehet gondolkodni is, nem csak szemellenzővel nézegetni.

 7. Más tanulni és csinálni!Más ott állni,kezedben egy hőmérő,ami 36,9-et mutat,elektromos csoda kütyü-de a kezed,a szemed azt mutatja,hogy bizony legalább 39 fokos láza van!Ha fiatal,a hőmérőnek hisz!Az öreg a kezének…Miért van használhatatlan hőmérő?Mert valaki megvette!MIÉRT?

 8. Összességében a post a valóságot tükrözi,persze vannak apróbb hibák benne. A cukros példa nekem nem elég világos pedig 20 éve dolgozom ágy mellett. A kesztyű kérdése is fals ,mert van. Más kérdés ,h szar a minősége (gondolom a legolcsóbb) és egy beteg tisztázása alatt jó eséllyel szétszakad,aztán mehetünk mosakodni,fertőtleníteni és új kesztyűt húzni,-mert széklet,vizelettel,vérre stb .szennyezett kézzel nem fogjuk tovább tisztázni- h azt az egy beteget letisztázzuk. De én értettem a postot és azt kell,hogy mondjam,ennél sokszor ,sokkal rosszabb helyzetben kell dolgoznunk. Sajnos nálunk a társadalom mindig csak az okozatot akarja kezelni és emiatt törli a lábát az ellátókban. Pedig inkább az okot kellene figyelniük és akkor tudnák,hogy nem a nővér,nem az orvos a hibás ha órákat kell várni,ha befásultak,ingerültek az ellátók stb.

 9. Egyébként meg vannak nagyon jó intézmények ahol valóban minőségi a betegellátás.Csakhogy azok magánbiztosítókkal állnak szerződésben és többnyire magánkézben is vannak. Ha az ember befizeti a tb járulékot és még van annyi pénze,h havonta fizet 15-20 ezret egy magánbiztosítónak, akkor ha bármilyen baj történik, azonnal és magasszintű ellátásban részesül. Egyébként az elmúlt években erre is ment ki a játék. Egyfelől mert jó pénzt lehet visszaszivárogtatni belőle,másfelől meg ez az egyetlen megoldása a menekülő munkaerő miatti bevételkiesésnek. Nincs más lehetőség jelenleg mert kevesebb a befizetett járulék és azt ha emelnék, bele is buknának. Így ilyen alattomos módszerrel próbálkoznak.Erre ékes bizonyíték,hogy nem állami,hanem uniós pénzekből újítanak vagy építenek fel intézményeket.. Tehetik,hiszen azért fizet az unó. De humánerőforrást nem tudnak többet bevinni mert az unió arra nem ad pénzt mert bérre nem lehet költeni az uniós pénzeket.Tehát mi marad? Szépen ,részlegesen vagy egészében átadják magánkézbe az intézményeket és kialakul a közkorházak (csóróknak), magánkórházak(tehetősebbekek) különbség.

 10. orbánt a nép választotta,ömként ment az ország a vágohidra.De bizom abban,hogy vitya talpa alatt fütyülni fog a szél miközbebeb a lámpavason log társai mellett!!

 11. Bocskoros az anyad ahonet kijotel mocskos reszeges drogos haza arulo ami vagy szegyeld magad hogy meg te is csufolod a magyarokat ,kar hogy ot elsz magyarba szegyentelen

 12. Talán KI MIT tud vállalni……?! Nem is lesz vége, mert nem az a mocskos gumikesztyű hiánya okoz problémát ! A stadionok , a közpénzek , a strómanok meg úgy általában egy mocskos tolvaj kormány ! Nem….?!!!!!!

 13. A húgom egy kórházban nővér. Soha semmi ilyesmire nem panaszkodott. Persze ő nem kommunista, ezért nem hazudozik.

 14. a fizetett trollok (a balf@sz fideszes hozzászólók) egyszer még szemközt köpik magukat…(ha ők nem, akkor majd az unokájuk sz@rja le őket….)

 15. Te nem vagy komplett mikôze van a komunistához?Sok minden hiányzik az egészségúgyben,felszerelėsek gyógyszerek és még sok minden.Az orvosoktól és nôvérektôl meg a betegek elvárják,hogy kedvesebben is foglalkozhatnànak a betegekkel.Az már fėl gyógyulást jelent.

 16. Sándor Orbán! Te írtad,”kár,hogy ott élsz magyarban,szégyentelen””(kicsit jobb így,talán Magyarországon). Ezek szerint “Te úriember” nem!! Akkor miért dumálsz bele?? Talán megkaptad a jussod már és vakká tett.

 17. Nem tudom hány éves lehetsz, de “VIZIT DÍJ” volt, ha nem is sok, de sok mindent el tudtak intézni belőle. De az az elmebeteg Orbán Viktor és hivei “NÉPSZAVAZÁSSAL” eltörölték.

 18. Sándor te miért hazudozol le mindenkit, aki nem Romániában él. Honnét tudod te megállapitani a bivalyok mellől, hogy kii mond igazat vagy sem?Neked Bucurestben kellene verned a tam-tam dobot, hoghy egy liter bivaly tejért nem egy lejt fizessenek.

 19. Ember. En itt vagyok egynek. Rajta. Sajnos már nem vagyok mai kakas de a bitofa alatti csapoajtot szívesen kinyitom bármelyik alatt.

 20. Kevesebben kerülnének kórházba, ha mindenütt elég családorvos lenne, és a helyi éjszakai ügyelet is mindenhol működne. Továbbá – ezt nehéz szívvel mondom, mert biztos megköveznek érte -, ha a magyarokban lenne annyi életösztön, hogy vigyázzanak saját magukra, sportoljanak, étkezzenek legalább valamennyire egészségesen, és hagyják abba a dohányzást. A rendszer egésze torz, és a mentalitás is.

 21. Hugy miert nem elek magyarba,azt kerded ,azert mert it szuletem erdejben ,es ien korban hova meg vandoroljak ,csak az nem esik jol mikor latom hogy meg a magyar csufolja a magyart es hogy it vagyok nem az en hibam ,hogy erdej ide kerult ahol van mostan ,,de ez a kormany utana jar a iteni magyarok jogaiert ki al es megvedi ,es az iskolakat is ,ezert szolok bele es ez a koremany nem bocskoroztat minket mind ti ,

 22. Valaszolok neked ,azert mert iteni magyarsag le van nezve es nem halgatnak meg es csufolnak mind ti kozuletek egyesek ,bocskoroztat ,de ez a kormanyt erdekli a mi sorsunk is es a jogainkert ki al es meg ved ,

 23. Csak annyi, hogy kommunista propaganda szerves része, hogy szar az egészségügy. Mélyen elhallgatva, hogy alattuk még szarabb volt és mióta nincsenek hatalmon folyamatosan javul.

 24. anyád javul viktor farkán. te agyilag nagyon nem normális bitófaszökevény. fogd be a pofádat és takarodj valamelyik fidesses köcsögöd seggébe. te magyarok szégyene. hogy inkább nyelt volna le anyád, ahelyett, hogy kihordott. szemét.

 25. Szégyellje magát! Azért meghazudtol egy embert ,mert maga nem hallott róla? Ez a tåjékozatlanságåt mutatja!

 26. Talán csak azért mert maguk potenciális szavazó rétegek annak ellenére hogy nem Magyarországon élnek, tulajdonképpen azon kívül semmi közük Magyarországhoz hogy magyarul beszélnek anélkül hogy bármi fogalmuk lenne arról mi folyik Magyarországon szóval én inkább csendben maradnék…

 27. Megkaptátok az állampolgárságot, gyertek költözzetek át Magyarországra, és akkor szavazhattok, beleszólhattok a belügyeinkbe. Állandóan sírtok, milyen rossz az erdélyieknek, nos, nyitva a határ előttetek, gyertek, és éljetek itt, mint igazi magyar állampolgár.

 28. TyuhhTyuhuhu. De jól mondtad. De a vizitdíj is max 20 alkalommal egy évben. Vagyis évente 6 rugó. Akkor az egyetem /főiskola is szinte ingyenes volt. Jelképes összeget kellett fizetni. Ha kellet. Most a lányomnak a jogi egyetem majd 600 000 forintba fáj évente

 29. Ti josztok hozank a ti Gyocan Ferentetek partja hogy kampnyoljanak naluk hogy szavazunk reatok nem mi megyunk oda szavazni ,egyszer lle szartok es mastan felnyaltok ,mikor szavazasrol van szo de mi ugy is tudjuk hogy kire kel szavazni ,ara aki megerdemli ,es ki tart a magyarsag jogaiert ,

 30. Szerintem nem jártál mostanában kórházban. Pedig igencsak szükséged lenne rá. Tudom az OPNI Gyurcsány óta zárva, de azért van segítség.

 31. Látom te is ápolásra szorulsz, mint az utánad következő kettő. Sajnos az OPNI Gyurcsány óta zárva, de majd kinyitják idővel, úgyhogy van remény.

 32. Ők Erdélyben vannak otthon, mi a frásznak költözzenek akárhová? Olyan ez, mintha neked azt mondaná valaki, hogy költözz át mondjuk Temesvárra egy olyan dolog miatt, amit te személyesen nem feltétlenül kértél senkitől, de valaki politikai érdekei miatt mégis megkaptad. Érzed, hogy nem jó helyen keresel megoldásokat?

 33. Te hazug szemét gazember ! A húgod, szerintem egy fogyatékos , ilyenek látni söprögetni a kórház udvarán !

 34. Minden szavával egyetértek! De azzal nem, amikor óráig nem lehet előhivni őket a nővérszobából, mert benn kacarászva, kávézgatva trécselnek.. Az idősotthonokban lévő állapotokról nem beszélve, hogy bánnak az öregekkel. Pedig egy kis törődés, egy kedves szó nem kerül pénzbe.. Ez így volt mióta világ a világ, bármilyen kormány volt hatalmon… Az ápolóknak mindig ki volt szolgáltatva a beteg. Másodállás?? Aki a szalag mellett dolgozik a gyárba, az nem tud másodállást vállalni, mert elalszik a szalag mellett… a nővérke bemegy egy kicsit pihen… 🙁 A sürgősségiről nem is beszélve… Mint mindig, itt is vannak kivételek. Nagyon sok jólelkü, istenáldotta ápoló van.. Tisztelet nekik..

 35. Kavarsz Gazsi ! Kevered a sz@rt ! Orbán vezéred elmebeteg, de nem kórházban ápolják, hanem egy luxuslakosztályban Lölö egyik szállodájában !…….. agymosott , ha bekerülsz a gumiszobába, megismered a tutit!

 36. Jár a munkahely? Jobb a közmunka…. ott el téblábolnak. Aztán várják a különféle segélyeket, de ha keresnél a faluba egy embert, aki dolgozna neked a ház körül valamit, kiröhögnek, nézik a filmet, net-eznek otthon életerős, fiatal férfiak..

 37. Vadbarom ! Minek hazudsz telepofával? Menj egy kórház közelébe és már messziről megérzed a tömény húgyszagot!

 38. Narancsos komcsi Gazsi ! A Fidess propaganda mit hazudik? Mit hallgat el ? A hazugság a fajtátoknál alapfeltétel !

 39. Te szerencsétlen barom ! Foglalkozz az elmebeteg csúti vezéreddel, mert az állapota egyre aggasztóbb ! Az ország bolondja Vitya , egy bolondot nem lehet megkoronázni Gazsii !

 40. Az emberek a többsége a megélhetésért küzd? Tessék már elmenni egyszer segélyosztás utáni napokban egy szupermarket elé… Egy család két kocsit húz maga után… dobozos sütemények, egész torták (hétköznap) annyi játék, kilószám húsok, kartonszám üditők… Ez feltétlenül hiányzik a megélhetéshez?

 41. Így van ! Ha viszont kórházba kerül, vagy egyáltalán az egészségügy közelébe, akkor kezd ajvékolni ! Az okos a más kárán tanul , a buta a sajátján sem képes !

 42. Kicsi gyökér te hol szocializálódtál? Tán a patkánylyukban ? Idióta barom ! Kár volt anyádnak életben hagyni a génhibás zombi kölykét ! Ne szaporodj, mert az utódodnak már ember formája sem lesz !

 43. Már bizonyított tény, hogy minden betegség lelki eredetű ! A stressz teszi tönkre a fiatal szervezetet is .Orbánisztánban lehet stressz mentes életet élni? Több millió ember napról napra él , a munkahelye elvesztésének félelme miatt állandó stresszben, A gyerekek jövőjének bizonytalansága is stresszet szül. Hülyeséget irogatsz épészmérnök , mert a magyarok nem azért nem sportolnak, azért nem étkeznek egészségesen mert nincs bennük életösztön, hanem mert nincs pénzük rá ! Jól látod !!! NINCS PÉNZÜK RÁ ! A dohányzásról és a piálásról annyit , hogy megfigyelheted, hogy a legszegényebb réteg körében a legelterjedtebb a dohányzás és a piálás. Sokat gondolkodtam ezen és rájöttem, hogy ezek az emberek elkeseredett , kilátástalan helyzetben lévők, akik cigivel és piával oldják a bennük lévő feszültséget !

 44. Itt vagy cigány legény ?? A fajtád nem megy kórházba mert a vályogsoron a másképpen oldják meg a betegek gondjait! Azért halnak meg a cigányok aránylag fiatalon …..aztán nem is fizetitek a TB-t ! A kórház közelébe sem engednek, mert a dologtalan fajtád mindent ingyen akar. ………

 45. Nem elég, hogy egy büdös-bunkó cigány vagy, még ráadásul bozgor is? Bozgor cigány legény?……nagyon hátrányos helyzetben vagy Orsós !

 46. Te szemét bozgor gazember ! Tanulj meg magyarul, aztán pofázz, de ne nekünk, hanem anyádnak és apádnak, akiknek nem sikerült egy tisztességes embert faragni belőled ! Mi jogon pofázik bele az életünkbe a fajtád? Ingyenélő, dologtalanok vagytok ! A medvék elé kell vetni titeket ! Mocskos erdélyi söpredék !

 47. Te nem magyar vagy, hanem mocskos bozgor ! Sajnos a románok nem irtották ki a mocskos fajtátokat! Tévedsz bozgor! A csúti cigány aki a fajtád, megvesz titeket kilóra !

 48. Hagydd már abba agymosott, mert egy szavadat sem értjük ! Azt mondják, hogy a bozgorok tudnak magyarul?……ti csak ugatjátok a magyarhoz hasonló keverék nyelvet. Kicsit lovari, kicsit beás, kicsit román ………. mocskos cigány fajzat !

 49. Maradjanak a bozgorok a szülőföldjükön, nem kell a fajtájából ide ! Nem véletlenül utálják a bozgorokat a románok ! Hajrá Románia !

 50. Ne erőlködj, büdös-bunkó bozgor fattyú ! A tatádra kellett volna hallgatni aki egy tisztességes embert akart belőled faragni, de erre te alkalmatlan voltál ! Kussolj bozgor, mert a csúti törpe nem lesz örökké hatalmon és akkor leverjük rajtatok a gyalázatot!

 51. Hülyeség! Aki a szalag mellett dolgozik, az ér rá igazán másodállást vállani ! Ma már szinte mindenhol a 12 óra munka 24 óra szabad beosztásban dolgoznak ! 24 óra szabad, abból kitelik 2 műszakra való is !

 52. Ha nem lopnák el a befizetett eü. és nyugdíj adónkat ,akkor lehetne jobb az ellátás !! A 3000 milliárd nyugdíjra befizetett pénzünket ellopták az egészségügyre befizetett adókból stadionokat építenek , sportolókat fizetnek ….stb. Orbánisztán a maffia által működtetett ország . élhetetlen ország ! Az uniós pénzek fele is a fideszes haverok és a fideszes pereputty zsebében landol . Emelni a járulékokat?…..azok már nem járulékok, hanem adók, éppen azért, hogy bárnire elkölthessék és könnyebben ellophassák a fideszes férgek !

 53. A cukorbetegség következménye gyakran a végtagok amputálása ! A végtagok amputálásával a cukorbetegség nem szűnik meg, tehát
  továbbra is kezelni kell a cukorbetegségét az amputált betegnek . ….vagyis mérni rendszeresen a cukorszintet ! A méréshez szükség van a cukorszintmérő szerkentyűre, amihez kellenek a tesztcsíkok……… mi ezen ami nem érthető ?

 54. Szemét ,ingyenélő, dologtalan bozgor ! Meddig tartjátok tátva a szátokat?…….mindig a sültgalambot várjátok, amit a csúti törpe rendre leszállít, de a büdös-bunkó ,önző dög fajtád már nem gondol bele, hogy nekünk kell megkoplalni a ti sültgalambjaitokat!. remélem megérem, hogy a fajtád csak útlevéllel jöhet a hazámba ! Mocskos árulók ! A melldöngető nagy magyarok, akiket kilóra meg lehet venni !

 55. Lássuk be nincs sok esély , mert elcsalják , hisz nagy a tét számukra ! Azt szokták mondani a remény hal meg utoljára ! Az egyházakat már lefizették, a határontúliakat is ……egy kevés orosz segítség és kész a 2/3-d !

 56. Ehhez már csak az hiányzik, hogy láttad a cigit és a piát a kosárban ! Jaaa???? a cigit nem láthattad mert azt a fidess-mutyis nemzethy dohányboltokban veszik ! Idióta luvnya ! Szerinted mi a megoldás?….vagy az nincs, CSAK a nagy pofádat jártatod ?

 57. Idiótácska almuska ! A közmunkát a narancsos férgek találták ki, ami van ahol megoldás, de ezzel is trükköznek mint mindennel a csúti csicskái! De az értelmi szinted annyira alacsonyan van, hogy úgy sem értenéd meg ! Nyomod a fityiszes propaganda szöveget ! LézerJanó kiszólása a közmunkásokkal kapcsolatban vért kíván ! Remélem lesz már egy tökös magyar gyerek, aki a szemét gazembernek kitekeri a nyakát!

 58. Aszony visza kene hogy menjel ahonet kijotel mert az elmed meg nincsen kifejlodve ,kar veled foglalkozni ,inkab menjel a bavandorlokhoz hogy dugjanak meg hogyha nincsen ferjed hogy aki dugjon ,hatha here jon az eszed ,,es neked kar hogy szivod a levegot ot ahol elsz mert az biztos hogy nem vagy magyar ,

 59. Nincs a gépeden fordító program? Tudod, ami a bozgorról magyarra fordítaná a hablatyodat ! Egy szót sem értek, a szövegedből ! Sajnálom Sanca , nem tanultál meg rendesen magyarul a vályogsoron , így nem értem a böfögésedet ! ……..ott a végén a biztos nem vagy magyar , az rám vonatkozik? Te szerencsétlen, ti akik a bozgorok földjén éltek , és a medvékkel keveredtetek, ti tartjátok magatokat magyarnak?…..és magyarul sem tudsz agymosott!

 60. miert nem teszed ki a pofadat hogy lasak, ,eisze szegyeled magadot ,mert ojan ronda vagy ,hogy meg a ketyanak sem kelesz ,

 61. Aszony hogyha lehet teged nevezni aszonynak ,halotam hogy te satan ista vagy mert nincsen valasod ,vigyaz mert az isten font van es megbuntet mindenfele ragalmazokat ,es orok eleted sem lesz mikor eljon jezus masodszor ,mikor minden szem meg kel hogy lasa ot ,es akor siralmas lesz a veged ,en csak anyit tudok mondani hogy sajnalak ,inkab terjel istenhez ,es hagyjal felbe ezeknek a huesegeknek miket te csinalsz ,

 62. A probléma már ott kezdődik, hogy rászorul a segélyre. Hogy ki és miért, az annyira összetett dolog, hogy ebbe nem mennék bele. A segélyből tudnak bevásárolni, miért baj, ha tele a kocsi? Otthon nyilván már minden elfogyott. Ők is emberek, ha tortát vesznek, akkor azt vesznek. Ugyanúgy vágynak a jóra, a finomságra, mint más. Neked sem vizsgálja meg senki a kosaradat, hogy az olcsóbb, vagy a drágább felvágottad vetted-e meg. Ha minden elfogy vegetálnak, várják a következő segélyt. Eléggé kiszolgáltatott helyzet ez, nem hinném, hogy vágyott életforma lenne sokuk számára. Nem tudnak takarékoskodni, nincs is miből. Enni minden nap kell/ene.

 63. Gazsi . Te nagyon hülye. Ha esetleg neked is lenne igazad. Akkor az elmúlt nyocevben hogy a szarba nem tudták úrrá lenni azon amit a szocialisták “elbasztak”. A másik : ha a menku sok stadion helyett új kórházakat építettek volna vagy a meglévőket rendbehoztak volna esetleg az adósságukat konszolidáltak volna. De mondok valamit. Jelenleg egy stadionnak sincs állandó üzemeltetője. Senki nem tudja kigazdálkodni a fenntartási költséget ezen remek futball fordulok alkalmával. Néhány száz néző. De semmi gond a csuti cigány szomszédjában lévő stadion gyepszőnyege és a székek is fűthetőek. A kisvasút legalább 20 embert szállít naponta. Most akarják felcsutot összekötni Budapesttel vonattal. De ez keskeny nyomtávú mondta az egyik hülye. Nem baj majd kicserélik. A másik hülye H.mezovasarhelyet akarja Szegeddel összekötni villamossal. Ez mi ha nem penzszoras.

 64. Na mi van Gazsi. Erre mondjál valamit. Mert azt kérdezted hogy orvos látott e már. Igen igen. Már látott . Ugyanis cukorbeteg vagyok meg már infarktusom is volt. De neked kéne orvoshoz menni mert látom hogy az igazság fáj. De erre még a hulyesegre nincs gyógymód.

 65. Bocsi de én nem látok javulást…34 év itthoni meló után kimentem dolgozni mert már nem bírtam a 2-3 állást, és hogy ebből sem lehet megélni.Ez nem propaganda de a fizu nem nőtt most sem.

 66. Gáspár Úr!Maga nagyon egyszerű ,agy mosott ember az én feleségem szintén az egészségügyben dolgozik mint ápolónő ,ha valaki,hát én tudom,hogy mennyi a fizetése évek óta és tudom,hogy mit tesz érte egy hónapban.Elkeserítő a tudatlansága,nem szoktak ilyet mondani,de nagyon kívánom,hogy oda kerüljön ahol a várólista végén még sem sikerül bekerülnie. Ez borzalmas és nem találok szavakat a naivitására.Inkább be is fejezem mert csökfejű emberekkel felesleges még csak szóba is elegyedni.Tudatlan,tapasztalatlan gondolkodás de Ön biztosan megkapja érte a honoráriumát,ha ennyire kiáll mellette.Felháborító és elkeserítő.

 67. Attól, hogy nem érti mitől írtam még nem én vagyok agy mosott. Azt nem tudom, hogy a felesége hol és mit csinál, de az én családtagom fizetése igen is jelentősen nőtt az elmúlt években. Ezért nehezen hiszem, hogy nem propaganda amit állít.

 68. Mit mondjak értelmetlen hablatyra? Attól hogy nem érted miről írtam még nem biztos, hogy én vagyok hülye.

 69. Fentebb már írtam egy okoskának, de itt van neked is. Nehéz lehet neked ilyen kevés ésszel és ilyen sok gyűlölködéssel. Őszintén sajnállak.

 70. Mocskos hazug dög ! Te szerencsétlen állat ha a húgod tényleg azt mondta akkor, csak egy fogyatékos lehet ! Veled ellentétben, én a bőrömön tapasztalom,,,,,,,,, de a mocskos rohadék fajtáddal kár foglalkozni ! ……narancsos söpredék !

 71. Nekem írtál Gazsi csak nem találom. Engem te ne sajnalj. Arra én nem szorulok. Sajnaljad az anyádat hogy ilyen hülyét szart erre a világra. Milyen konzekvenciat vonszolta le abból hogy száz kommentelő közül te meg a bozgor dicséritek a rendszert a többi meg szidja. Már a szimpatizánsok sem írnak rajtad kívül de te egy fasszopo vagy és nem szinpatizans mert látják és tapasztalják az igazságot.

 72. De Gazsi. Legyen úgy hogy hülye vagyok. De te mint egy okos Gazsi magyarázd már el a hülye jancsikanak mi a fasznak kell ez a menku sok stadion.!!!???

 73. Hülye vagy Kukuska ! Én nem írtam neked ! Anyád nem mondta, hogy aki nem ír neked, annak nem válaszolj ? ……. már elszállt az agyad ?

 74. Veruska drágám. Hogy a faszom legyen a kedvenc eledele. Funkcionális analfabéta vagy? Nem értetted hogy a gazsinak írtam. Csak azért ott mert a menku sok hozzászólásban nem leltem amit az a fingagyu írt. Mivel én neked semmi csunyat nem írtam hát most fogok. Neked meg agyara ment a geci nyanya.

 75. Anyádat becézgesd te barom ! …és farkadat is anyádnak kínáld fel ! Legközelebb pedig annak válaszolj, aki kérdez ! ………idióta vadbarom !

 76. Veca nyanya. Te segghulye repedtsarku faszcibalo ganye kurva. Anyád visitott mikor telivertem. Imádja a faszt a vén kejenc. Te meg vele hálj a ravatalon te pallotszaju trocskos idiota ribanc.

 77. Te agyalágyult vadbarom ! Túl sokat ittál ! Menj haza a kocsmából és aludd ki magadat ! Aztán cseréltesd le a szemüvegedet, hogy lásd ki az ellenség! ……….. hatökör !

 78. Mint ahogy írtam cukorbeteg vagyok illetve már infarktusom is volt így ki kell abranditsalak az itallal kapcsolatban. Vízen kívül mást nem iszok.egyebkent meg ki kezdte? Egy üzenetem ment félre és te rögtön letamadtal. Ha én hatokor akkor te meg higagyu.

 79. Bizony ebben sok igazság van. Rohanunk dolgozni a fizetésért, az nap nagy részét munkahelyen töltjük. Aztán rohanunk a boltba megvenni az ételt, mindenféle felesleges dologgal kényeztetjük magunkat a sok munka után, mert megérdemeljük, és megkerestük az árát. Aztán ezektől meg szépen megbetegszünk, és költjük a pénzt orvosra, gyógyszerre. Az ember gyarló, és nem tudatosan, hanem ösztönösen él. Étellel, itallal jutalmazzuk magunkat. A következmények meg magukért beszélnek.

 80. Hazudsz mert ezt a kormanyt eleitol fogva erdekelte es ki alt a kinti magyarsag jogaiert nem mind ti ,ezelot azt mondtatak hogy nincsen jogonk szavazni ,es mostan ti josztok hozank kampanyolni hogy szavazunk reatok ti koponyeg forgatok vagytok szegyentelenek vagytok az egesz bandatokal egyut , ugy is ez a kormany gyoz ,

 81. Ne álmodozz bocskoros! Nem fog győzni, még a ti vásárolt szavazataitokkal sem. Védjétek meg magatokat, ha szükség van rá. Ne a törpe cigányvajdától várjatok segítséget.
  Visszatakarodtok végre, ahová valók vagytok, senkiházi mindenbe belepofázós útszéli parasztok. Szavazzál azért, mert jobb lesz a lelkednek, de tudd hogy semmi értelme. Készülj inkább a bukásra agymosott.

 82. Menj a frantba balfasz dugni valo .eiszem meg ara sem vagy jo, mert erosen rona a szad ,med a kutyanak sem kelesz azert vagy ien duhos ,az eszed meg erosen sotet nem erdemes egy ien aljas al foglalkozni inkab menjel a bevandorlokhoz hatha ok meg dugnak mert masnak biztos hogy nem kelesz ,meg a kutyanak sem te szerencsetlen elmeju ,

 83. Menj te a francba kecskebaszó!
  Ilyen ostobával mint te, másképp nem lehet beszélni. Értetlen marha vagy. Egy bevándorló sincs itt és eszük ágában sincs ide jönni. Nem hülyék. Veled ellentétben aki oltari nagy barom vagy hogy benyalja a seggdugasz viktátor kamu dumáját. Sanyika szopni fogtok, és meg is érdemlitek!

 84. Vannak kiemelt kórházak, ott rendben van minden (általában). Én is ismerek ilyent, de azért nem kell hazugnak minősíteni azt az embert, vagy egészségügyi dolgozót, akiknek más a véleményük, a saját tapasztalatuk más. Főleg meg kommunistázni, mert ez nagyon együgyű megközelítése a dolgoknak.

 85. A folyamatosan javuló munkakörülmények, kiválóan működő berendezések, állandó béremelések miatt van szakember hiány az egészségügyben? Nincs itt valami ellentmondás? A szakminiszter nem tudja, hogy hány ember hiányzik az egészségügyből, ilyen adatot nem tartanak nyilván, tehát logikus a fideszes következtetés: minden rendben van.

 86. Akkor Ön nem ismeri azt a fogalmat, hogy dolgozói szegénység. Ez a fogalom sem a szocik alatt keletkezett. Ha vidéken élne, nem mondom meg, hogy az ország melyik részén, akkor tudná, hogy az emberek nagyon nagy hányada nem keres annyit, mint amennyit nagyon sok városban élő, jó keresettel rendelkező ember adókedvezményként elszámolhat. Nyílik az olló, egyre több a szegénységben élő ember, akikről a statisztika nem szól. Vajon, miért fagynak meg az emberek saját otthonukban? Igaz, ehhez az egészségügynek semmi köze sincs, de amit leírtam, az is a valóság egy szelete.

 87. Az én házidokim soha nem fogad el hálapénzt. Viszont minden alkalommal leszűr mellrákra. Még a bimbijeimet is megszippogatja. Aszt monnya hogy ez a legbiztosabb módszer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.