Egy fiatal ápolónő kitárulkozott: minden mocskos részletet elárult

MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Egy fiatal ápolónő hosszabb kommentjére lettünk figyelmesek, most név nélkül, cikként közöljük azt. Némely rész egészen megdöbbentő.

“Ha jól tudom, az Unióban Magyarország költ a legkevesebbet Egészségügyre. Ez meglátszik, nem kicsit, hanem nagyon, én sosem foglalkoztam politikával, de ezt már nem tudtam szó nélkül megállni. 3 éve vagyok a szakmában, édesanyám több mint negyven éve ápolónő mindig felnéztem rá kiskoromban és követni akartam a példáját. Imádom, vagyis… imádtam. Érzem, hogy teljesen elsüllyedünk, látom a kollégáimon nap mint nap a boldogtalanságot és keserűséget. Keserűek lettünk, és ez az élhetetlen rendszer tett azzá minket. Három műszakban dolgozunk, és nem tudunk megélni.

Mellékállásban takarítanom kell, szórólapokat osztogatom, de nemcsak nekem, szinte egy olyan kollégám sincs, akinek ne lenne mellékállása. Ami nem is baj, hiszen itt nem arról van szó, hogy nekünk büdös a munka. Én egy hivatást választottam. Embereket akartam gyógyítani. De tudod, milyen érzés amikor a kórházban közlik, hogy nem tudok több gumikesztyűt húzni a fürdetéshez… és 30 embert egy kesztyűvel kell megfürdetnem, ami rettentő fertőzésveszélyes…? persze ott van a fertőtlenítő… de volt már rá példa, hogy az is elfogyott. Mit csináljak ilyenkor? Fertőzzem tovább a betegeket? Hagyjam napokig mosdatlanul? Az idősek otthonában, éjszakára egy ápoló jut, bármennyien is legyenek ott. Amikor egy idősebb bácsinak levágták a lábát, és inzulinos cukorbeteg lett tőle, nem tudtuk mérni a cukrát, mert elfogyott a cukormérő tesztcsík.

Nem tudtam, hogy közöljem a családjával, hogy képtelenek vagyunk mérni, de a lánya csak mosolygott egyet, és egy óra múlva visszatért nyolc dobozzal, annyit mondott, tartsunk ki. A kolléganőmmel percekig álltunk mozdulatlanul, könnyes szemekkel. Ez nem sokszor fordul elő, az emberek minket okolnak ezekért… Általában mi kapjuk az ordítás részét, pedig nem érdemeljük. De hogyan tudnék haragudni egy anyukára akinek a kisgyereke 40 fokos lázzal fekszik napok óta? Vagy egy nőre, akinek az édesapja élet-halál között fekszik, mi pedig képtelenek vagyunk ellátni úgy, ahogy kellene. Életfontosságú eszközeink, amiket maximum 48 órán keresztül használhatnánk, ragasztva vannak. Érted? Össze kell ragasztani, le kell ragasztani mérő műszereket, tűket.

Sokat bántanak minket de, én látom az orvost, aki aznap már 120 beteget látott el megfelelő eszközök nélkül, de nem tudja senki leváltani, hiszen nincs munkaerő, mindenki külföldön van már, legalábbis tőlünk nagyon sokan mentek el. Látom magunkat, ápolónőket, akik hárman vagyunk 45 beteg pelenkázására, fürdetésére, reggeliztetésére, 2 darab lázmérővel. De amit a legtisztábban látok, az a saját jövőképem… 4 hónapja járok Némettanárhoz, mert a hivatás amit választottam kötelezettséggé változott. Annak idején pedig fogadalmat tettem, hogy ha eljön ez az idő, lépni fogok…”


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Jancsika Kukuska

  Az elmúlt nyocev. Meg Gyurcsány meg Soros. Egyébként meg nem igaz . Balog páter megmondta. Elnézést szarkasztikus akartam lenni. Minden tiszteletem az onoke. Talán aprilisban változik valami. Remélem.

  • Anna Szivler

   remény van, de ahhoz el kell menni szavazni

   • Szabó Vera

    Lássuk be nincs sok esély , mert elcsalják , hisz nagy a tét számukra ! Azt szokták mondani a remény hal meg utoljára ! Az egyházakat már lefizették, a határontúliakat is ……egy kevés orosz segítség és kész a 2/3-d !

  • senior

   Itt már csak a forradalom segít de csak az !

   • Jancsika Kukuska

    Ember. En itt vagyok egynek. Rajta. Sajnos már nem vagyok mai kakas de a bitofa alatti csapoajtot szívesen kinyitom bármelyik alatt.

 • Sandor Orban

  Minden szavad hazugsag ,de mar most mar ne is tagad

  • Katalin Wetter

   Idióta. 😢

  • CSOKIMAMA

   Miért lenne az. Ha majd remélem oda kerül megtapasztalja. Aztán lehet nyalni VIKTORKA SZAROS SEGGÉT…..

  • János Vad

   Nnna, kis önkéntes fütyisz-nyalonc(még ha jattot kapnál érte, akkor csak-csak, de így…) ha a lelked is olyan setét, s sz@r mint a ‘helyesírásod’ (sic!), akkor pár héten belül bujdoss el nagyon messzire – mondjuk Azerbajdzsánba – mert meg leszel fogva, az internet és a Disquis nem kegyes és nem felejt! És ezt vedd jóindulatú tanácsnak !

  • Katalin Szabó

   Akkor feküdj be egy kórházba!Meglátod milyen èrzès betegen feküdni ès vacogni a hidegben.pl.vagy mondd akkor is ezt amikor megkapod az ebèdet,vacsorát.Vagy amikor 8-12 órát vársz a sűrgőssègin,hogy eljusson hozzád 1 orvos a 3-ból,ès mèg rajtad kívül van 120 beteg.
   Idióta vagy!

  • István Dobó

   Állat

   • Sandor Orban

    Alat aki csinalt teged hogy nem tudot nevelni hogyan kel iledelmesen beszelni ;drogodok ,vagytok ,

    • Szabó Vera

     Ne erőlködj, büdös-bunkó bozgor fattyú ! A tatádra kellett volna hallgatni aki egy tisztességes embert akart belőled faragni, de erre te alkalmatlan voltál ! Kussolj bozgor, mert a csúti törpe nem lesz örökké hatalmon és akkor leverjük rajtatok a gyalázatot!

     • Sandor Orban

      Aszony visza kene hogy menjel ahonet kijotel mert az elmed meg nincsen kifejlodve ,kar veled foglalkozni ,inkab menjel a bavandorlokhoz hogy dugjanak meg hogyha nincsen ferjed hogy aki dugjon ,hatha here jon az eszed ,,es neked kar hogy szivod a levegot ot ahol elsz mert az biztos hogy nem vagy magyar ,

     • Szabó Vera

      Nincs a gépeden fordító program? Tudod, ami a bozgorról magyarra fordítaná a hablatyodat ! Egy szót sem értek, a szövegedből ! Sajnálom Sanca , nem tanultál meg rendesen magyarul a vályogsoron , így nem értem a böfögésedet ! ……..ott a végén a biztos nem vagy magyar , az rám vonatkozik? Te szerencsétlen, ti akik a bozgorok földjén éltek , és a medvékkel keveredtetek, ti tartjátok magatokat magyarnak?…..és magyarul sem tudsz agymosott!

     • Sandor Orban

      Te szerencsetlen en megtanultam irni te meg tanulj meg olvasni ,mert latom hogy meg olvasni sem tudsz ,

     • Szabó Vera

      Hajrá bozgor ! Bekapcsoltad a fordító programot!…….kopj le mocskos cigány.bozgor barom !

     • Sandor Orban

      Aszony hogyha lehet teged nevezni aszonynak ,halotam hogy te satan ista vagy mert nincsen valasod ,vigyaz mert az isten font van es megbuntet mindenfele ragalmazokat ,es orok eleted sem lesz mikor eljon jezus masodszor ,mikor minden szem meg kel hogy lasa ot ,es akor siralmas lesz a veged ,en csak anyit tudok mondani hogy sajnalak ,inkab terjel istenhez ,es hagyjal felbe ezeknek a huesegeknek miket te csinalsz ,

     • Sandor Orban

      miert nem teszed ki a pofadat hogy lasak, ,eisze szegyeled magadot ,mert ojan ronda vagy ,hogy meg a ketyanak sem kelesz ,

  • Veszely Judit

   Troll.

  • surdillo

   Marharépa fitymaszos,nagyon is a valót irta le,én már 5 éve rendszeresen járok 3 kórház különböző osztályain,nagy gáz amikor egy belosztályon éjjel 30-35 ebből minimum 25 fel nem kelő betegre 1 AZAZ EGY ápoló jut este 10-reggel 6-ig!Úgyhogy pofádat befogod te mocsok biztos a VIP kórházban kapsz ellátást mint a többi seggnyaló fitymaszos!!!

   • Sandor Orban

    Bocskoros az anyad ahonet kijotel mocskos reszeges drogos haza arulo ami vagy szegyeld magad hogy meg te is csufolod a magyarokat ,kar hogy ot elsz magyarba szegyentelen

    • Forster Sándor

     Miért, Te nem élsz Magyarországon?
     (Nem magyarba)

     • Sandor Orban

      Hugy miert nem elek magyarba,azt kerded ,azert mert it szuletem erdejben ,es ien korban hova meg vandoroljak ,csak az nem esik jol mikor latom hogy meg a magyar csufolja a magyart es hogy it vagyok nem az en hibam ,hogy erdej ide kerult ahol van mostan ,,de ez a kormany utana jar a iteni magyarok jogaiert ki al es megvedi ,es az iskolakat is ,ezert szolok bele es ez a koremany nem bocskoroztat minket mind ti ,

     • Szabó Vera

      Te szemét bozgor gazember ! Tanulj meg magyarul, aztán pofázz, de ne nekünk, hanem anyádnak és apádnak, akiknek nem sikerült egy tisztességes embert faragni belőled ! Mi jogon pofázik bele az életünkbe a fajtád? Ingyenélő, dologtalanok vagytok ! A medvék elé kell vetni titeket ! Mocskos erdélyi söpredék !

     • Wincs Eszter

      Szőröstalpú román geci. Takarodj a kurva anyádba te féreg!

    • Takács András

     Eszed annyi, mint másnak feleslegbe.

    • Sandor Kuris

     Sándor Orbán! Te írtad,”kár,hogy ott élsz magyarban,szégyentelen””(kicsit jobb így,talán Magyarországon). Ezek szerint “Te úriember” nem!! Akkor miért dumálsz bele?? Talán megkaptad a jussod már és vakká tett.

     • János Huncutka

      Romániában él.

     • Szabó Vera

      A bozgorok írják így ! Magyarban ! Ezek szerint ez az Orbán-Orsós Sanci egy mocskos bozgor fattyú !

    • Jancsika Kukuska

     Orbán Sanyi egy robot. Ne is vesztegessetek rá az időt. Figyelmen kívül kell hagyni

     • Szabó Vera

      Bozgor robot !

    • Szabó Vera

     Nem elég, hogy egy büdös-bunkó cigány vagy, még ráadásul bozgor is? Bozgor cigány legény?……nagyon hátrányos helyzetben vagy Orsós !

  • János Huncutka

   Sándor te miért hazudozol le mindenkit, aki nem Romániában él. Honnét tudod te megállapitani a bivalyok mellől, hogy kii mond igazat vagy sem?Neked Bucurestben kellene verned a tam-tam dobot, hoghy egy liter bivaly tejért nem egy lejt fizessenek.

   • Sandor Orban

    Valaszolok neked ,azert mert iteni magyarsag le van nezve es nem halgatnak meg es csufolnak mind ti kozuletek egyesek ,bocskoroztat ,de ez a kormanyt erdekli a mi sorsunk is es a jogainkert ki al es meg ved ,

    • Monoki Marcell

     Talán csak azért mert maguk potenciális szavazó rétegek annak ellenére hogy nem Magyarországon élnek, tulajdonképpen azon kívül semmi közük Magyarországhoz hogy magyarul beszélnek anélkül hogy bármi fogalmuk lenne arról mi folyik Magyarországon szóval én inkább csendben maradnék…

     • Szabó Vera

      Olvasd el Orbán Sándor kommentjeit ! Szerinted tud ez a mocskos bozgor magyarul? Utálom a fajtájukat!

    • Orsi

     Megkaptátok az állampolgárságot, gyertek költözzetek át Magyarországra, és akkor szavazhattok, beleszólhattok a belügyeinkbe. Állandóan sírtok, milyen rossz az erdélyieknek, nos, nyitva a határ előttetek, gyertek, és éljetek itt, mint igazi magyar állampolgár.

     • Sandor Orban

      Ti josztok hozank a ti Gyocan Ferentetek partja hogy kampnyoljanak naluk hogy szavazunk reatok nem mi megyunk oda szavazni ,egyszer lle szartok es mastan felnyaltok ,mikor szavazasrol van szo de mi ugy is tudjuk hogy kire kel szavazni ,ara aki megerdemli ,es ki tart a magyarsag jogaiert ,

     • Szabó Vera

      Hagydd már abba agymosott, mert egy szavadat sem értjük ! Azt mondják, hogy a bozgorok tudnak magyarul?……ti csak ugatjátok a magyarhoz hasonló keverék nyelvet. Kicsit lovari, kicsit beás, kicsit román ………. mocskos cigány fajzat !

     • Szergej55

      Ők Erdélyben vannak otthon, mi a frásznak költözzenek akárhová? Olyan ez, mintha neked azt mondaná valaki, hogy költözz át mondjuk Temesvárra egy olyan dolog miatt, amit te személyesen nem feltétlenül kértél senkitől, de valaki politikai érdekei miatt mégis megkaptad. Érzed, hogy nem jó helyen keresel megoldásokat?

     • Szabó Vera

      Maradjanak a bozgorok a szülőföldjükön, nem kell a fajtájából ide ! Nem véletlenül utálják a bozgorokat a románok ! Hajrá Románia !

     • Szergej55

      Ja, hogy egy szánalmas troll vagy. Uncsi már.

     • Szabó Vera

      Szemét ,ingyenélő, dologtalan bozgor ! Meddig tartjátok tátva a szátokat?…….mindig a sültgalambot várjátok, amit a csúti törpe rendre leszállít, de a büdös-bunkó ,önző dög fajtád már nem gondol bele, hogy nekünk kell megkoplalni a ti sültgalambjaitokat!. remélem megérem, hogy a fajtád csak útlevéllel jöhet a hazámba ! Mocskos árulók ! A melldöngető nagy magyarok, akiket kilóra meg lehet venni !

     • Szabó Vera

      Így is túl sok bozgor rontja a hazám levegőjét! Dologtalan, nagy pofájú népség!

    • Szabó Vera

     Te nem magyar vagy, hanem mocskos bozgor ! Sajnos a románok nem irtották ki a mocskos fajtátokat! Tévedsz bozgor! A csúti cigány aki a fajtád, megvesz titeket kilóra !

    • Wincs Eszter

     Leszarja a kormány a sorsotokat. Csak a szavazatotok kell a tetves cigánynak. De itt a vége. Búcsúzz!

  • Szabó Vera

   Itt vagy cigány legény ?? A fajtád nem megy kórházba mert a vályogsoron a másképpen oldják meg a betegek gondjait! Azért halnak meg a cigányok aránylag fiatalon …..aztán nem is fizetitek a TB-t ! A kórház közelébe sem engednek, mert a dologtalan fajtád mindent ingyen akar. ………

 • Judit Mária Erdész

  Az a baj az egészben, hogy egyeseknek ez el sem jut a tudatukig ! Szomorú !

  • Szabó Vera

   Így van ! Ha viszont kórházba kerül, vagy egyáltalán az egészségügy közelébe, akkor kezd ajvékolni ! Az okos a más kárán tanul , a buta a sajátján sem képes !

  • reetek65

   Pontosan ez a baj.

 • Angyal Krisztián Molnár Nikole

  Jó kis történet, és nem is kötnék bele, bár senki nem lesz cukor beteg, mert levágták a lábát! Talán fordítva, de ez mindegy. Aki gondolkodik, az tudja, hogy a beteg ellátás problémája nem 8 és nem is 12 éve beteg. A létszám kevés, a finanszírozás is kevés, és most lehet utálni, de a betegek mennyisége sok. Ez az elöregedő társadalmakkal együtt jár. Szerintem meg a gumi kesztyű is pont elég lenne, ha nem lufit fújnának belőle. És ha három éve végzett a hölgy , akkor kell hogy legyen közép fokú nyelv vizsgája, hiszen a szakmai érettségihez kell a nyelv tudás. De mivel a papír nem minden esetben jár kellő tudással, így kell hogy képezze magát. De nem akarok személyeskedni, mert még nekem esne mindenki. Az egészségügyi intézményekben pedig nincs három műszak! Kevés az orvos, kevés az ápoló, és kevés a pénz. Nem a problémán kell lovagolni, hanem a megoldáson gondolkodni. Honnan szedjünk szakképzett ápolókat, és nővéreket? Én is ápolónak tanultam, és nem ezzel foglalkozom. 25 éve probléma. Honnan szedjünk kétszer ennyi orvost? Hiszen nincs kőműves, villany szerelő, ács, varrónő szakács, pincér, vízszerelő, és még sorolhatnám. Tudom, ki mentek nyugatra a jobb élet reményében! És kint fizetik a TB-t és ott adóznak. Akkor honnan legyen pénz? Lopnak? Lopnak, még a gumi kesztyűt is ellopják.

  • Julika Kertai Attiláné

   Van neked munkahelyed, van fizetésed? Akkor tudnod kell, hogy az első béredből már vonják a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, nyugdíj járulékot, munkaerő-piaci járulékot, természetbeni egészségbiztosítási járulékot és a szja előleget. Mindezt a fiam bérpapírjáról írtam ki. Ezek után bármilyen szolgáltatást veszel igénybe, vagy vásárolsz, megfizettetik veled a szolgáltatás adóját is. Fizeted az áru csomagolását, szállítását, reklám költségét, mindent. Többszörösen járulunk hozzá az adózott fizetésünkből intézmények, üzemek, gyárak, a közlekedés, az egészségügy fenntartásához. Az emberek többsége egész életében a megélhetésért küzd, hogy ki tudja fizetni szintén adóval terhelt rezsiköltségét, az egész életét. A kötelező fizetendő terheken kívül miféle vállalásra gondolsz az utolsó mondatban írtak szerint – hogy jobb legyen? Legyél az első, aki ezeken kívül önként és dalolva további hozzájárulásokat fizet az államnak. Havonta jön levél, hogy a rákos gyerekeknek adományozzak pénz, segítsek egy lélegeztető gép kifizetésében, a mentősök is pénzért leveleznek velem. Csakhogy ezek a levelek nem jó helyre jönnek, a lakosság megértésére, jóindulatára számítanak, pedig tudnék nekik pár címet, nevet adni, akiknél keresni kellene az eltűnt pénzeket, akik mellényzsebből ki tudnák fizetni, amit kérnek. Őket még elérni, megszólítani sem lehet, mindig azoktól kérnek, akik maguk és rászorulnának jobb fizetésre, életre. A karácsonykor, és mindig gyűjtenek a szegényeknek a lakosság segítségével. Ez nem hozzájárulás, az állam helyett? Lehet gondolkodni is, nem csak szemellenzővel nézegetni.

   • almuska

    Az emberek a többsége a megélhetésért küzd? Tessék már elmenni egyszer segélyosztás utáni napokban egy szupermarket elé… Egy család két kocsit húz maga után… dobozos sütemények, egész torták (hétköznap) annyi játék, kilószám húsok, kartonszám üditők… Ez feltétlenül hiányzik a megélhetéshez?

    • Szabó Vera

     Ehhez már csak az hiányzik, hogy láttad a cigit és a piát a kosárban ! Jaaa???? a cigit nem láthattad mert azt a fidess-mutyis nemzethy dohányboltokban veszik ! Idióta luvnya ! Szerinted mi a megoldás?….vagy az nincs, CSAK a nagy pofádat jártatod ?

    • Julika Kertai Attiláné

     A probléma már ott kezdődik, hogy rászorul a segélyre. Hogy ki és miért, az annyira összetett dolog, hogy ebbe nem mennék bele. A segélyből tudnak bevásárolni, miért baj, ha tele a kocsi? Otthon nyilván már minden elfogyott. Ők is emberek, ha tortát vesznek, akkor azt vesznek. Ugyanúgy vágynak a jóra, a finomságra, mint más. Neked sem vizsgálja meg senki a kosaradat, hogy az olcsóbb, vagy a drágább felvágottad vetted-e meg. Ha minden elfogy vegetálnak, várják a következő segélyt. Eléggé kiszolgáltatott helyzet ez, nem hinném, hogy vágyott életforma lenne sokuk számára. Nem tudnak takarékoskodni, nincs is miből. Enni minden nap kell/ene.

  • Jusztina Kulya

   Más tanulni és csinálni!Más ott állni,kezedben egy hőmérő,ami 36,9-et mutat,elektromos csoda kütyü-de a kezed,a szemed azt mutatja,hogy bizony legalább 39 fokos láza van!Ha fiatal,a hőmérőnek hisz!Az öreg a kezének…Miért van használhatatlan hőmérő?Mert valaki megvette!MIÉRT?

  • Andras Szikra

   Talán KI MIT tud vállalni……?! Nem is lesz vége, mert nem az a mocskos gumikesztyű hiánya okoz problémát ! A stadionok , a közpénzek , a strómanok meg úgy általában egy mocskos tolvaj kormány ! Nem….?!!!!!!

  • Lechner Mária

   Nem tudom hány éves lehetsz, de “VIZIT DÍJ” volt, ha nem is sok, de sok mindent el tudtak intézni belőle. De az az elmebeteg Orbán Viktor és hivei “NÉPSZAVAZÁSSAL” eltörölték.

   • Jancsika Kukuska

    TyuhhTyuhuhu. De jól mondtad. De a vizitdíj is max 20 alkalommal egy évben. Vagyis évente 6 rugó. Akkor az egyetem /főiskola is szinte ingyenes volt. Jelképes összeget kellett fizetni. Ha kellet. Most a lányomnak a jogi egyetem majd 600 000 forintba fáj évente

  • épészmérnök

   Kevesebben kerülnének kórházba, ha mindenütt elég családorvos lenne, és a helyi éjszakai ügyelet is mindenhol működne. Továbbá – ezt nehéz szívvel mondom, mert biztos megköveznek érte -, ha a magyarokban lenne annyi életösztön, hogy vigyázzanak saját magukra, sportoljanak, étkezzenek legalább valamennyire egészségesen, és hagyják abba a dohányzást. A rendszer egésze torz, és a mentalitás is.

   • Szabó Vera

    Már bizonyított tény, hogy minden betegség lelki eredetű ! A stressz teszi tönkre a fiatal szervezetet is .Orbánisztánban lehet stressz mentes életet élni? Több millió ember napról napra él , a munkahelye elvesztésének félelme miatt állandó stresszben, A gyerekek jövőjének bizonytalansága is stresszet szül. Hülyeséget irogatsz épészmérnök , mert a magyarok nem azért nem sportolnak, azért nem étkeznek egészségesen mert nincs bennük életösztön, hanem mert nincs pénzük rá ! Jól látod !!! NINCS PÉNZÜK RÁ ! A dohányzásról és a piálásról annyit , hogy megfigyelheted, hogy a legszegényebb réteg körében a legelterjedtebb a dohányzás és a piálás. Sokat gondolkodtam ezen és rájöttem, hogy ezek az emberek elkeseredett , kilátástalan helyzetben lévők, akik cigivel és piával oldják a bennük lévő feszültséget !

  • almuska

   Jár a munkahely? Jobb a közmunka…. ott el téblábolnak. Aztán várják a különféle segélyeket, de ha keresnél a faluba egy embert, aki dolgozna neked a ház körül valamit, kiröhögnek, nézik a filmet, net-eznek otthon életerős, fiatal férfiak..

   • Szabó Vera

    Idiótácska almuska ! A közmunkát a narancsos férgek találták ki, ami van ahol megoldás, de ezzel is trükköznek mint mindennel a csúti csicskái! De az értelmi szinted annyira alacsonyan van, hogy úgy sem értenéd meg ! Nyomod a fityiszes propaganda szöveget ! LézerJanó kiszólása a közmunkásokkal kapcsolatban vért kíván ! Remélem lesz már egy tökös magyar gyerek, aki a szemét gazembernek kitekeri a nyakát!

  • Szabó Vera

   Kicsi gyökér te hol szocializálódtál? Tán a patkánylyukban ? Idióta barom ! Kár volt anyádnak életben hagyni a génhibás zombi kölykét ! Ne szaporodj, mert az utódodnak már ember formája sem lesz !

 • Damon Hunter

  Összességében a post a valóságot tükrözi,persze vannak apróbb hibák benne. A cukros példa nekem nem elég világos pedig 20 éve dolgozom ágy mellett. A kesztyű kérdése is fals ,mert van. Más kérdés ,h szar a minősége (gondolom a legolcsóbb) és egy beteg tisztázása alatt jó eséllyel szétszakad,aztán mehetünk mosakodni,fertőtleníteni és új kesztyűt húzni,-mert széklet,vizelettel,vérre stb .szennyezett kézzel nem fogjuk tovább tisztázni- h azt az egy beteget letisztázzuk. De én értettem a postot és azt kell,hogy mondjam,ennél sokszor ,sokkal rosszabb helyzetben kell dolgoznunk. Sajnos nálunk a társadalom mindig csak az okozatot akarja kezelni és emiatt törli a lábát az ellátókban. Pedig inkább az okot kellene figyelniük és akkor tudnák,hogy nem a nővér,nem az orvos a hibás ha órákat kell várni,ha befásultak,ingerültek az ellátók stb.

  • Szabó Vera

   A cukorbetegség következménye gyakran a végtagok amputálása ! A végtagok amputálásával a cukorbetegség nem szűnik meg, tehát
   továbbra is kezelni kell a cukorbetegségét az amputált betegnek . ….vagyis mérni rendszeresen a cukorszintet ! A méréshez szükség van a cukorszintmérő szerkentyűre, amihez kellenek a tesztcsíkok……… mi ezen ami nem érthető ?

 • Damon Hunter

  Egyébként meg vannak nagyon jó intézmények ahol valóban minőségi a betegellátás.Csakhogy azok magánbiztosítókkal állnak szerződésben és többnyire magánkézben is vannak. Ha az ember befizeti a tb járulékot és még van annyi pénze,h havonta fizet 15-20 ezret egy magánbiztosítónak, akkor ha bármilyen baj történik, azonnal és magasszintű ellátásban részesül. Egyébként az elmúlt években erre is ment ki a játék. Egyfelől mert jó pénzt lehet visszaszivárogtatni belőle,másfelől meg ez az egyetlen megoldása a menekülő munkaerő miatti bevételkiesésnek. Nincs más lehetőség jelenleg mert kevesebb a befizetett járulék és azt ha emelnék, bele is buknának. Így ilyen alattomos módszerrel próbálkoznak.Erre ékes bizonyíték,hogy nem állami,hanem uniós pénzekből újítanak vagy építenek fel intézményeket.. Tehetik,hiszen azért fizet az unó. De humánerőforrást nem tudnak többet bevinni mert az unió arra nem ad pénzt mert bérre nem lehet költeni az uniós pénzeket.Tehát mi marad? Szépen ,részlegesen vagy egészében átadják magánkézbe az intézményeket és kialakul a közkorházak (csóróknak), magánkórházak(tehetősebbekek) különbség.

  • Szabó Vera

   Ha nem lopnák el a befizetett eü. és nyugdíj adónkat ,akkor lehetne jobb az ellátás !! A 3000 milliárd nyugdíjra befizetett pénzünket ellopták az egészségügyre befizetett adókból stadionokat építenek , sportolókat fizetnek ….stb. Orbánisztán a maffia által működtetett ország . élhetetlen ország ! Az uniós pénzek fele is a fideszes haverok és a fideszes pereputty zsebében landol . Emelni a járulékokat?…..azok már nem járulékok, hanem adók, éppen azért, hogy bárnire elkölthessék és könnyebben ellophassák a fideszes férgek !

 • Takács Gábor

  orbánt a nép választotta,ömként ment az ország a vágohidra.De bizom abban,hogy vitya talpa alatt fütyülni fog a szél miközbebeb a lámpavason log társai mellett!!

  • Szabó Vera

   Orbán csalással került hatalomra !

 • Zoltán Gáspár

  A húgom egy kórházban nővér. Soha semmi ilyesmire nem panaszkodott. Persze ő nem kommunista, ezért nem hazudozik.

  • Wincs Eszter

   De te igen.

   • Zoltán Gáspár

    Szerintem összekeversz valami hülye rokonoddal.

    • Wincs Eszter

     Biztos nem. A fidióták mind ilyenek. Az sem igaz amit kérdeznek.

     • Zoltán Gáspár

      Szerintem de. Ráadásul mi közöm hozzájuk?

     • Szabó Vera

      GazsiZoli ! Kispályás vagy öregem !

    • Szabó Vera

     Hülyegyerek ! Anyádnak mesélj, ő elhiszi a elmebeteg gyereke hazug meséit!

  • Marika Ott

   Te nem vagy komplett mikôze van a komunistához?Sok minden hiányzik az egészségúgyben,felszerelėsek gyógyszerek és még sok minden.Az orvosoktól és nôvérektôl meg a betegek elvárják,hogy kedvesebben is foglalkozhatnànak a betegekkel.Az már fėl gyógyulást jelent.

   • Zoltán Gáspár

    Csak annyi, hogy kommunista propaganda szerves része, hogy szar az egészségügy. Mélyen elhallgatva, hogy alattuk még szarabb volt és mióta nincsenek hatalmon folyamatosan javul.

    • Menyhárt Lászlóné

     Kinek?

    • Fazekas Gyula

     anyád javul viktor farkán. te agyilag nagyon nem normális bitófaszökevény. fogd be a pofádat és takarodj valamelyik fidesses köcsögöd seggébe. te magyarok szégyene. hogy inkább nyelt volna le anyád, ahelyett, hogy kihordott. szemét.

    • Gábor Töreky

     idióta

     • Zoltán Gáspár

      Látom te is ápolásra szorulsz, mint az utánad következő kettő. Sajnos az OPNI Gyurcsány óta zárva, de majd kinyitják idővel, úgyhogy van remény.

     • Szabó Vera

      Te szerencsétlen barom ! Foglalkozz az elmebeteg csúti vezéreddel, mert az állapota egyre aggasztóbb ! Az ország bolondja Vitya , egy bolondot nem lehet megkoronázni Gazsii !

    • Szabó Vera

     Narancsos komcsi Gazsi ! A Fidess propaganda mit hazudik? Mit hallgat el ? A hazugság a fajtátoknál alapfeltétel !

    • Jancsika Kukuska

     Ezt abszolút cafolom. Még azt is hogy most folyamatosan javul. Sose volt ilyen szar.

     • Zoltán Gáspár

      Orvosnál jártál már?

     • Jancsika Kukuska

      Gazsi . Te nagyon hülye. Ha esetleg neked is lenne igazad. Akkor az elmúlt nyocevben hogy a szarba nem tudták úrrá lenni azon amit a szocialisták “elbasztak”. A másik : ha a menku sok stadion helyett új kórházakat építettek volna vagy a meglévőket rendbehoztak volna esetleg az adósságukat konszolidáltak volna. De mondok valamit. Jelenleg egy stadionnak sincs állandó üzemeltetője. Senki nem tudja kigazdálkodni a fenntartási költséget ezen remek futball fordulok alkalmával. Néhány száz néző. De semmi gond a csuti cigány szomszédjában lévő stadion gyepszőnyege és a székek is fűthetőek. A kisvasút legalább 20 embert szállít naponta. Most akarják felcsutot összekötni Budapesttel vonattal. De ez keskeny nyomtávú mondta az egyik hülye. Nem baj majd kicserélik. A másik hülye H.mezovasarhelyet akarja Szegeddel összekötni villamossal. Ez mi ha nem penzszoras.

     • Jancsika Kukuska

      Na mi van Gazsi. Erre mondjál valamit. Mert azt kérdezted hogy orvos látott e már. Igen igen. Már látott . Ugyanis cukorbeteg vagyok meg már infarktusom is volt. De neked kéne orvoshoz menni mert látom hogy az igazság fáj. De erre még a hulyesegre nincs gyógymód.

     • Zoltán Gáspár

      Mit mondjak értelmetlen hablatyra? Attól hogy nem érted miről írtam még nem biztos, hogy én vagyok hülye.

     • Zoltánné Somogyi

      Ön helyett nem mehet.

     • Imre Tarcsai

      Gáspár Úr!Maga nagyon egyszerű ,agy mosott ember az én feleségem szintén az egészségügyben dolgozik mint ápolónő ,ha valaki,hát én tudom,hogy mennyi a fizetése évek óta és tudom,hogy mit tesz érte egy hónapban.Elkeserítő a tudatlansága,nem szoktak ilyet mondani,de nagyon kívánom,hogy oda kerüljön ahol a várólista végén még sem sikerül bekerülnie. Ez borzalmas és nem találok szavakat a naivitására.Inkább be is fejezem mert csökfejű emberekkel felesleges még csak szóba is elegyedni.Tudatlan,tapasztalatlan gondolkodás de Ön biztosan megkapja érte a honoráriumát,ha ennyire kiáll mellette.Felháborító és elkeserítő.

     • Zoltán Gáspár

      Attól, hogy nem érti mitől írtam még nem én vagyok agy mosott. Azt nem tudom, hogy a felesége hol és mit csinál, de az én családtagom fizetése igen is jelentősen nőtt az elmúlt években. Ezért nehezen hiszem, hogy nem propaganda amit állít.

     • Jancsika Kukuska

      Es Ezert mennyit kellett szopni? Vagy betoltad a nejedet a közösbe?

     • Zoltán Gáspár

      Nehéz lehet neked ilyen kevés ésszel és ilyen sok gyűlölködéssel. Őszintén sajnállak.

     • Szabó Vera

      Hazudsz narancsos kutya ! A kedves hugod, valamelyik fideszes luvnyája ? ….akkor lehet !

    • Zoltánné Somogyi

     Bármikor lehet benne része, hogy kipróbálja.,tapasztalatot szerezzen.Tudja: ma én, holnap Te!

    • Zsuzsa Szloboda

     Bocsi de én nem látok javulást…34 év itthoni meló után kimentem dolgozni mert már nem bírtam a 2-3 állást, és hogy ebből sem lehet megélni.Ez nem propaganda de a fizu nem nőtt most sem.

  • János Huncutka

   A jelenlegi kurmány sem kommunista, és mégsem mond igazat. Na erre lőjj bakot.

   • attilagm

    Azért ezt ne olyan hangosan, mert még megsértődnek a kedves elvtársak…

    • Szabó Vera

     Ezek ugyanazok ! Kiálltott fel a szomszéd bácsi, mikor meglátta a fideszes fiúkat!

   • Szabó Vera

    Dehogynem ! A narancskomcsik uralják az országot!

  • Miklós Berke

   hülye vagy a végtelenségig, ennyi.

   • Zoltán Gáspár

    Attól tartok nincs elég agyad, hogy ezt megítéld.

    • Szabó Vera

     Vadbarom ! Minek hazudsz telepofával? Menj egy kórház közelébe és már messziről megérzed a tömény húgyszagot!

  • Edit Heller

   Szégyellje magát! Azért meghazudtol egy embert ,mert maga nem hallott róla? Ez a tåjékozatlanságåt mutatja!

  • attilagm

   Nyilván mészáros lölö magánklinikáján, mi te fideSS-troll gyökér!

   • Zoltán Gáspár

    Szerintem nem jártál mostanában kórházban. Pedig igencsak szükséged lenne rá. Tudom az OPNI Gyurcsány óta zárva, de azért van segítség.

    • Szabó Vera

     Kavarsz Gazsi ! Kevered a sz@rt ! Orbán vezéred elmebeteg, de nem kórházban ápolják, hanem egy luxuslakosztályban Lölö egyik szállodájában !…….. agymosott , ha bekerülsz a gumiszobába, megismered a tutit!

  • Szabó Vera

   Te hazug szemét gazember ! A húgod, szerintem egy fogyatékos , ilyenek látni söprögetni a kórház udvarán !

   • Zoltán Gáspár

    Fentebb már írtam egy okoskának, de itt van neked is. Nehéz lehet neked ilyen kevés ésszel és ilyen sok gyűlölködéssel. Őszintén sajnállak.

    • Szabó Vera

     Mocskos hazug dög ! Te szerencsétlen állat ha a húgod tényleg azt mondta akkor, csak egy fogyatékos lehet ! Veled ellentétben, én a bőrömön tapasztalom,,,,,,,,, de a mocskos rohadék fajtáddal kár foglalkozni ! ……narancsos söpredék !

    • Jancsika Kukuska

     De Gazsi. Legyen úgy hogy hülye vagyok. De te mint egy okos Gazsi magyarázd már el a hülye jancsikanak mi a fasznak kell ez a menku sok stadion.!!!???

   • Jancsika Kukuska

    Nekem írtál Gazsi csak nem találom. Engem te ne sajnalj. Arra én nem szorulok. Sajnaljad az anyádat hogy ilyen hülyét szart erre a világra. Milyen konzekvenciat vonszolta le abból hogy száz kommentelő közül te meg a bozgor dicséritek a rendszert a többi meg szidja. Már a szimpatizánsok sem írnak rajtad kívül de te egy fasszopo vagy és nem szinpatizans mert látják és tapasztalják az igazságot.

    • Szabó Vera

     Hülye vagy Kukuska ! Én nem írtam neked ! Anyád nem mondta, hogy aki nem ír neked, annak nem válaszolj ? ……. már elszállt az agyad ?

   • Jancsika Kukuska

    Veruska drágám. Hogy a faszom legyen a kedvenc eledele. Funkcionális analfabéta vagy? Nem értetted hogy a gazsinak írtam. Csak azért ott mert a menku sok hozzászólásban nem leltem amit az a fingagyu írt. Mivel én neked semmi csunyat nem írtam hát most fogok. Neked meg agyara ment a geci nyanya.

 • reneartois

  a fizetett trollok (a balf@sz fideszes hozzászólók) egyszer még szemközt köpik magukat…(ha ők nem, akkor majd az unokájuk sz@rja le őket….)

 • Jozsef Pongrácz

  Ez a való világ Fideszesek.

 • almuska

  Minden szavával egyetértek! De azzal nem, amikor óráig nem lehet előhivni őket a nővérszobából, mert benn kacarászva, kávézgatva trécselnek.. Az idősotthonokban lévő állapotokról nem beszélve, hogy bánnak az öregekkel. Pedig egy kis törődés, egy kedves szó nem kerül pénzbe.. Ez így volt mióta világ a világ, bármilyen kormány volt hatalmon… Az ápolóknak mindig ki volt szolgáltatva a beteg. Másodállás?? Aki a szalag mellett dolgozik a gyárba, az nem tud másodállást vállalni, mert elalszik a szalag mellett… a nővérke bemegy egy kicsit pihen… 🙁 A sürgősségiről nem is beszélve… Mint mindig, itt is vannak kivételek. Nagyon sok jólelkü, istenáldotta ápoló van.. Tisztelet nekik..

  • Szabó Vera

   Hülyeség! Aki a szalag mellett dolgozik, az ér rá igazán másodállást vállani ! Ma már szinte mindenhol a 12 óra munka 24 óra szabad beosztásban dolgoznak ! 24 óra szabad, abból kitelik 2 műszakra való is !

 • Komár lászló János

  Tisztelem őket oda adó munkájukért!

 • Gábor Földi

  Menjetek gyárba! Dögevész korháziak!