Orbán Viktor kínosan lebukott: amit most látunk, az már a végjáték

Forrás: MTI

Gyűlnek a fellegek

Komolyan mondom, a fene sem gondolta volna, hogy így lesz. Ha valaki azt mondja nekem még akár néhány évvel ezelőtt is, hogy Orbán Viktor politikai karrierjének vége felé közelítve az egyik leggyávább magyar politikussá válik, hát minimum kinevetem az illetőt. Most azonban döbbenet, de erre már tényleg nincsenek szavak: a miniszterelnök szimplán gyáva.

Természetesen sok egyéb dologgal is lehet vádolni a mostanában egyre kevesebb nyilvános szerepet vállaló kormányfőt. Például azzal, hogy korrupt, hatalom- és pénzéhes, butaságokat beszél és még napestig sorolhatnám. De a 2018-as választás egyik slágertémája szerintem kétségkívül az lesz, hogy

Orbán Viktor remegő kis nyusziként bujkál már minden elől, ami szembesíthetné a valósággal.

A Gyáva Orbán Törvény

A hvg.hu számol be nem kevés iróniával arról a törvényjavaslatról, melyet a szocialista Tóth Bertalan és a párbeszédes Szabó Tímea közösen nyújtottak be a Parlamentnek. A törvény beceneve “Lex Gyáva Orbán” vagyis Gyáva Orbán törvény lett, nem véletlenül. Ugyanis a miniszterelnök 2006 óta nem mer kiállni a nyilvánosság elé vitatkozni az égvilágon senkivel. Arrogancia? Naná. A vitakultúra teljes hiánya? Abszolút!

Túl azon, hogy Orbánnak feltehetően tényleg elfogytak az eladható érvei és nem elképzelhetetlen, hogy akár egy zöldfülű képviselő is lazán lenyomná egy élő (ez fontos) műsorban, a törvényjavaslat az egész demokratikus berendezkedés védelmében tenne nagyon fontos lépéseket. Ugyanis olyan kötelező, élő televíziós vitát javasolnak a baloldali képviselők, aminek

 • első fordulóján minden országos listát állító szervezet listavezetője venne részt.
 • a másodikon pedig a közvélemény-kutatások szerint első két helyen álló pártok listavezetői.

Vagyis a regnáló miniszterelnöknek az elsőre kellene mindenképp elmennie, ha időközben ellenzéki jelöltek megelőznék. Egy ilyen vita-rendszer egyébként több szempontból is hasznos lenne: felpezsdítené az elhalóban lévő vitakultúrát, egymás mellett látva képesek lennénk összemérni a politikusaink szónoki képességét és nem kellene azzal sem fárasztanunk magunkat, hogy innen-onnan csipegessünk fel a pártok programjait; ott lenne minden egyben.

A menekülő miniszterelnök

Nem először fordul elő az sem, hogy Orbán Viktor kihagyja a parlamenti ülést azért, mert ott esetleg kellemetlenül megszorongatnák az ellenzéki honatyák és honanyák. Először akkor vált ez szembetűnővé, amikor a Fidesz lebukott, hogy szemben az előző évek gyűlöletkeltő propagandájával mégis csak befogadunk 1.300 menekültet.

Most a 444.hu írt gúnyos összefoglalót, amiben felemlegetik, hogy

“Január végén, a menekültekről szóló rendkívüli parlamenti ülés idején Orbán Viktor pedig éppen Bécsbe utazott Kurzhoz. [osztrák kancellár]”

most pedig

“a magyar miniszterelnök Bulgáriába utazik, ahol Bojko Boriszov miniszterelnökkel találkozik majd az osztrák kancellár, Sebastian Kurz társaságában.”

Ez már tényleg a no komment kategória. A vak is látja, hogy mi zajlik itt. Az egykor szebb napokat látott Orbán Viktor menekül a nyilvánosság elől, mint ördög a szenteltvíztől. Elég lenne ugyanis csak egy éles helyzetben egyszer kinyitnia a száját és ott lenne a vége. A jó hír az, hogy így sem lehet már sokáig húzni.

16 Comments

 1. Ennek az embernek már annyi ideje sincs, hogy megvárja amíg megjön az esze! De mi lesz a többiekkel. Jobban fognak menekülni, mint a patkányok. Magyar állampolgárok, TILOS A FIDESZ- re szavazni, mert az ígért kórházak, munkahelyek, mind hazugság. Tele van az ország pénzzel. Ne engedjük, hogy elvegyék se gyerekeinktől, se szüleiktől, se nyugdíjasoktól! Baloldal pedig fogjatok már össze, sok barom !!!

 2. Az a nagy baj, hogy ez a mini diktátor és a sleppje, úgy kimosta az emberek agyát, hogy már annak is örülni fognak az ellenzékben, ha nem 2/3-al nyernek ezek a nyomorultak!
  Több ezer km-ről sajnos nem tudok olyan aktív lenni, mint az otthon élő, (inaktív) honfitársaim….

 3. Azt kétlem,hogy tele van az ország pénzel az a baj,hogy egy fillérük nincs,azért vannak beszarva nem tudnak elszámolni ,az össze fogás,és szavazás a lényeg!

 4. Veketlenul a pesti sracok oldalara kerultem. Hihetetlen hogy jobbara iskolazott tehat tobb mint 8 osztalyt vegzett emberek mennyire agymosottak. Valaki feltette jo forditasban a Guardian es a New York Times hetvegi cikkeit anelyben az Orban kormany es az Elios csalasairol volt szo. Egy fidesznyik megszolalt. Te Troll: honnan masoltad be azt a sok hazugsagot?

 5. A néhány ezer milliárd amit eddig elloptak javarészt tényleg nem az országban, hanem offshore számlákon van. Onnan erőszak nélkül nehéz lesz visszaszerezni..

 6. “nem kellene azzal sem fárasztanunk magunkat, hogy innen-onnan csipegessünk fel a pártok programjait; ott lenne minden egyben.”
  fidesz-nek sose volt programja. a pártok meg nem merik nyilvánosságra hozni a sajátjaikat, mert a fidesz ellopja őket.
  de a nyilvános kötelező vita nagyon jó ötlet. kár, hogy nem fogják elfogadni.

 7. Ez mind csak gyerekes vágyálom. Vajon miért igyekszik ez a blog a közeli győzelem illúziójába ringatni az ellenzéki választókat? Hogy leszerelje az esetleges tettvágyukat?

 8. Mocskos gyáva orbán, undorító tolvaj fidesz! Teljes vagyonelkobzás mindannyiótoktól! Húztok a börtönbe 4.8 után.

Leave a Reply

Your email address will not be published.