Zuhanni kezdett a Fidesz, lendületben az ellenzék – megjöttek a legfrissebb eredmények

Forrás: Máthé Zoltán / MTI

Valami megmoccant

Komoly elmozdulás látszódik a Republikon Intézet által elkészített legfrissebb közvéleménykutatás adataiból. Ha ezek a trendek folytatódnak, akár különös meglepetések is érhetnek minket áprilisban.

Az elmúlt hónapokban a Fidesz toronymagasan vezetett és a rekord magasnak számító 57%-os támogatottságával a pártválasztók körében legyőzhetetlen monstrumnak tűnt. Eddig. Hiába ugyanis az egész országot elárasztó gigapropaganda, megfordulni látszik a szél. A kormánypárt ugyanis radikális zuhanásba kezdett és máris négy százalékpontot veszített a támogatottságából. Ez talán elsőre nem tűnik soknak, de ne feledjük el, hogy még csak most indul az igazi kampány.

Ez pedig azért is fontos, mert az ellenzék mintha lassanként összeszedné magát. Az MSZP és szövetségese a Párbeszéd egy hónap alatt 2%-ot erősödött. Mindez persze összefüggésben állhat azzal, hogy a szociáldemokraták és zöld baloldaliak szövetségének élén a népszerűségével Orbán Viktorral vetekedő Karácsony Gergely lett.

Az LMP 4%-on áll, a Demokratikus Koalíció stabilan tartja az 5%-os eredményét. A Momentum 3, az Együtt 2 százalékot érne el ha most lennének a választások.

És hogy mi mindebből a fontos? Az első, hogyha pusztán a számokat nézzük, akkor a Fidesz még mindig vezet, ez kétségtelen. Ám ha a trendek vizsgáljuk, azt vehetjük észre, hogy trendfordulóhoz érkeztünk. A kormánypárt zuhanni, az ellenzék erősödni kezdett. Ha ez így folytatódik (márpedig a kampányban hatványozottan felerősödhetnek ezek a folyamatok) és

az ellenzék képes együttműködni az egyéni körzetek szintjén

akkor Orbán Viktor mégsem iszogathatja olyan nyugodtan hátradőlve azt a bizonyos kávéját. Valami megmoccant. Innentől rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

 

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • György Pados Mészáros

  Ez eddig olyan, mint a mese. Se füle, ….
  Mi van a Jobbikkal?A JOBBIK programpontjával, az elszámoltatással? Amire sokan várnak.
  Amitől sokan összeszarják magukat?

 • ChiefPilot

  Szimpla manipuláció. Szándékosan tettek közzé korábban hamis – túl magas – adatot a ballib “közvélemény kutatók” (akik valójában közvélemény alakítók akarnak lenni), hogy a választások előtt nem sokkal a Fidesz “zuhanásáról” értesíthessék a lakosságot. Ezzel elbizonytalanítva a kormánypért híveit (és főleg a bizonytalan pártválasztókat), és lelkesítsék kissé a komcsikat. Nem vesszük be!

  • Bartha Lászó

   Nézd meg, a saját intézete a Nézőpont szerint is leesett 40 % ra.

  • szazsas

   Ez tévedés…nem kicsi….mindig is csak a felét mondták, mondják…..név, cím, telefonszám látható..Vodafone, Telenor, stb. eladja a címeket..Ha bárki is azt válaszolta, hogy nem a FIDESZRE, nem Orbán Viktorra szavazna, nem Tarlós Istvánra szavazna: azonnal KVÓTA…KVÓTA…KVÓTA…ne cáfoljon hozzáértőt…

  • Id Varga István

   De az enyémet be veheted .

 • Mészáros Zoltán Zsolt

  Mese habbal, ballib modra!

  • Stefánia Lányi

   Mi a mese , az 57 % ? Ja, igen, az tényleg…

  • Bartha Lászó

   Még a saját intézete a Nézőpont szerint is leesett a fidesz 40 % -ra.

  • Id Varga István

   meg anyád.