Zuhanni kezdett a Fidesz, lendületben az ellenzék – megjöttek a legfrissebb eredmények

Forrás: Máthé Zoltán / MTI

Valami megmoccant

Komoly elmozdulás látszódik a Republikon Intézet által elkészített legfrissebb közvéleménykutatás adataiból. Ha ezek a trendek folytatódnak, akár különös meglepetések is érhetnek minket áprilisban.

Az elmúlt hónapokban a Fidesz toronymagasan vezetett és a rekord magasnak számító 57%-os támogatottságával a pártválasztók körében legyőzhetetlen monstrumnak tűnt. Eddig. Hiába ugyanis az egész országot elárasztó gigapropaganda, megfordulni látszik a szél. A kormánypárt ugyanis radikális zuhanásba kezdett és máris négy százalékpontot veszített a támogatottságából. Ez talán elsőre nem tűnik soknak, de ne feledjük el, hogy még csak most indul az igazi kampány.

Ez pedig azért is fontos, mert az ellenzék mintha lassanként összeszedné magát. Az MSZP és szövetségese a Párbeszéd egy hónap alatt 2%-ot erősödött. Mindez persze összefüggésben állhat azzal, hogy a szociáldemokraták és zöld baloldaliak szövetségének élén a népszerűségével Orbán Viktorral vetekedő Karácsony Gergely lett.

Az LMP 4%-on áll, a Demokratikus Koalíció stabilan tartja az 5%-os eredményét. A Momentum 3, az Együtt 2 százalékot érne el ha most lennének a választások.

És hogy mi mindebből a fontos? Az első, hogyha pusztán a számokat nézzük, akkor a Fidesz még mindig vezet, ez kétségtelen. Ám ha a trendek vizsgáljuk, azt vehetjük észre, hogy trendfordulóhoz érkeztünk. A kormánypárt zuhanni, az ellenzék erősödni kezdett. Ha ez így folytatódik (márpedig a kampányban hatványozottan felerősödhetnek ezek a folyamatok) és

az ellenzék képes együttműködni az egyéni körzetek szintjén

akkor Orbán Viktor mégsem iszogathatja olyan nyugodtan hátradőlve azt a bizonyos kávéját. Valami megmoccant. Innentől rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

 

 

13 Comments

 1. Ez eddig olyan, mint a mese. Se füle, ….
  Mi van a Jobbikkal?A JOBBIK programpontjával, az elszámoltatással? Amire sokan várnak.
  Amitől sokan összeszarják magukat?

 2. Szimpla manipuláció. Szándékosan tettek közzé korábban hamis – túl magas – adatot a ballib “közvélemény kutatók” (akik valójában közvélemény alakítók akarnak lenni), hogy a választások előtt nem sokkal a Fidesz “zuhanásáról” értesíthessék a lakosságot. Ezzel elbizonytalanítva a kormánypért híveit (és főleg a bizonytalan pártválasztókat), és lelkesítsék kissé a komcsikat. Nem vesszük be!

 3. Ez tévedés…nem kicsi….mindig is csak a felét mondták, mondják…..név, cím, telefonszám látható..Vodafone, Telenor, stb. eladja a címeket..Ha bárki is azt válaszolta, hogy nem a FIDESZRE, nem Orbán Viktorra szavazna, nem Tarlós Istvánra szavazna: azonnal KVÓTA…KVÓTA…KVÓTA…ne cáfoljon hozzáértőt…

 4. Egyértelmű, hogy a JOBBIK az a párt, aki elszámoltatja az egész bagázst visszamenőlegesen.Neki van megfelelő programja is, nem úgy mint a többinek. Direkt hagyták ki őket, de attól még tudjuk, hogy vagy ők váltják le a kormányt, vagy senki.

 5. I often visit your blog and have noticed that you
  don’t update it often. More frequent updates will give your site higher authority & rank in google.
  I know that writing articles takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools which will
  shorten the time of creating an article to a few seconds.

 6. An intriguing discussion is worth comment. I do believe that you ought to publish more on this topic, it
  might not be a taboo subject but generally people do
  not discuss these issues. To the next! Cheers!!

 7. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of website
  (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

Leave a Reply

Your email address will not be published.