Nyílt levélben tálalt ki egy volt LMP-s – elképesztő dolgokat írt le

Forrás: MTI

Azt már megszokhattuk, hogy időről-időre nyílt leveleket kapunk különböző emberektől a legkülönfélébb témákban. Ám ami ma érkezett a postaládánkba, az több szempontból is különleges. Egy volt LMP-s  aktivista írta, akit mélyen felháborított, ahogy egykori pártja gyakorlatilag a Fidesz kezére készül játszani az országot. Levelét módosítás nélkül tesszük közzé.

“Úristen, nem is tudom, kit szólítsak meg először!

Téged, Szél Bernadett? Vagy téged, Hadházy Ákos? Esetleg titeket, egykori aktivista barátaim? Vagy inkább mindenki mást, aki még figyeli, hogy mi történik ezzel a jobb sorsra érdemes hányattatott sorsú párttal?

2009 óta vettem ilyen-olyan rendszerességgel részt az LMP eseményein és tevékenységében. Gyűjtöttem még cédulát az első nagy győzelmünk előtt, jártam ragasztóval és plakáttal az utcákat, hogy a mi mosolygós jelöltjeink valóban eljuttathassák minden magyarnak az üzenetet: “lehet más a politika”. De aztán nem lett. Nagyon nem.

Hallani nagyon sok pletykát (ezeknek a valóságtartalmát én nem ismerem) egymás belső kicsinálásáról, titkos külföldi bankszámlákról, Ungár Péter fideszes kapcsolatairól ésatöbbi, de mivel én párttag sosem voltam, csak az LMP körül segíteni akaró jószándékú balek, ezekről nem nyilatkozom. Arról viszont, amit LÁTOK nap mint nap, arról választóként, magyarként és egykori lmp-sként igenis tudok!

Én azt hittem, hogy mi egy jobb országért szövetkezünk. Én egy szebb és zöldebb jövő reményében csatlakoztam a lehetmáshoz. De könyörgöm! Hogy a fenébe lesz zöld a jövő, ha a szép szavak ellenére

az LMP mindent megtesz annak érdekében, hogy a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják?!

Ennél nyilvánvalóbban ezt már nem is tudom, miként lehetne még csinálni! Hát pont ma jött ki egy újabb kutatás, ami csak megerősítette, amit eddig is sejtettünk: ha Szél Bernadett tovább folytatja ezt a nyolcévesekre jellemző, magát megmakacsoló viselkedést, akkor egyenesen háromnegyed intéz a Fidesznek, mert a választási rendszer miatt

vagy kordinál az LMP az ellenzékkel vagy a Fidesznek játszik. Ez ennyire egyszerű.

És amikor azt hittem, hogy már nincs tovább, akkor szembejött a Facebookon a legújabb “Szél Bernadett féle csavar”! Hirtelen nagyon meg kellett mutatnia az LMP vezetőjének, mennyire együttműködő, ezért levélben fordult a Momentum elnökéhez, Fekete-Győr Andráshoz, hogy mi lenne, ha valahogy mégis csak szövetségre lépnének. Egy alig egy százalékos párttal! Mire Fekete mézesmázosan kenetteljes levelében annyit böffentett vissza: márciusban.

MICSODA??? Márciusban már hogyan egyeztek meg a listáról, ti nagyon okosak? Hát annak jogi feltételei vannak! Ha pedig ez csak egy otromba színjáték, akkor legyen már annyi vér a pucátokban, hogy kiálltok mindenki elé és bevalljátok, hogy részetekről szó sincs itt kormányváltásról, mindössze 5%, ennyi kell nektek.

Hát köszönöm, én ebből nem kérek. Most szálltam ki ebből a csónakból. Még nem tudom, kinek fogok segíteni a kampányban és pontosan hová húzom azt a bizonyos X-et, de az tuti, hogy csak olyan valakire fogom leadni, aki képes másokkal együttműködni és félre tudja tenni a pártérdekeit. Sőt: erre fogom minden ismerősömet biztatni.

Haragszom.

Egy korábbi hívetek
KM”

(A levélben foglaltak teljes mértékben a szerző véleményét tükrözik.)

28 Comments

 1. Szél Bernadett kezdettől fogva nem akar kormányváltás. Ő egy maximum 5 %-os párt miniszterelnöke kíván lenni. Nos innentől kezdve támogatja a fideszt. Soha nem adnám rá a szavazatom és beszélgetésekből leszűrve sokan vannak ezen az állásponton.

 2. a momentum eleve komolytalan, fekete-győr pedig a 25 évvel ezelőtti viktor. nem szabad a kezébe adni semmit, nemhogy hatalmat.
  szél bernadett meg hű a nevéhez, úgy viselkedik mit egy szélkakas.

 3. Berni nem kormányozni akar ,hanem bejárni a arlamentbe . Ott jól lehet pihenni ,jól megfizetik snéha ég szóhoz is jut .Sajnos ő nagyon gyengeeresztés,.Csalódtunk benne Szégyelje a kétszinüségét ( tusványosi sorosozás )

 4. A Berni nem tudja magát túltenni a Gyurcsány utálatán. És miért? Mert Gyurcsány szélkeréknek nézte már régtől fogva, és az ősszel is így nyilatkozott. Itt most nem akarom Gy-t dicsőíteni, csak arra célzok, hogy egy politikus csak elveket utálhat, személyt nem! Aki ezen nem tudja túltenni magát, az húzzon el!

 5. Bár egyetértek az LMP és Szél B.minősítésével,mégis azt gondolom, hogy illendő néhány bizonyítékot feltárni, és nem csak kinyilatkoztatni.

 6. erről irtam a viharos szél bernadet továb hülyiti a magyar népet mejd átt adja a fidesznek meg bizhatatlan szél bernadat szélhámos.

 7. Irénke, mielőtt a “hajrá” leírja kérdezze meg tőle látja-e a saját sarkát? Az az embez aki még a dzsipi-eszel sem talál haza.

 8. Ki a szerző, akinek ez a véleménye? Jabronka Richárd vagy KM”? jelzem ez egy akkora leleplezés, hogy életemben nagyobbat még nem láttam leleplezni.

 9. Az nem elég bizonyíték, ahogy Szél elvtársnő és Hadházy elvtársak a Sukoró-per ítéletét fogadták és kommentálták a médiában?! Pedig ez a per a Rákosi érára emlékeztető koncepciós per volt!!!

 10. Milyen “ember” aki helyeselte,hogy ártatlan embereket bebörtönöztek,tönkretették őket,ez az lmp bűne is,mi várható ilyenektől?a hatalom a fontos,semmi más.

 11. Emlékszik még valaki arra, hogy 2010-ben szinte egyik napról a másikra, hirtelen mennyi kopogtatócédulája lett az lmp-nek? előtte meg úgy nézett ki, hogy fel sem kerül a szavazólistára… Na, hát ezt most már meg kell hálálni valahogy, nem mintha eddig nem ezt tették volna…Az lmp számomra sosem volt hiteles, főleg mg schiffer volt az élen.

 12. Kár is erre ennyi szó! És koordinálás! (Az egyik o-t kihagyta a derék szerző.) Szavazunk a DK-ra vagy az MSZP-re! Kész. Több lehetőség nincs. Nem is volt. Nem is lesz.

 13. Előre elvtársak, névtelen “kiábrándult” “aktivisták” és Pesti Srácok színvonalon!
  Több Gyurcsány Fletót a parlamentbe, vissza a huszadik századba!
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

 14. MONDJ MÁR valami pozitívumot IS kisvirág…NE csináljunk semmit, abból nem lehet baj… KIBICNEK semmi nem drága… valami ügyet előrébb vivő gondolat kellene, de ahhoz aktív szürke állomány is szükséges ám… tudod, a pici szürke agysejtek… amik az AGYBAN vannak.. VAN neked olyanod???

 15. DEEEEE!!! -számtalan lehetőség létezik… MIÉRT csak letűnt pártokban gondolkodtok… ez a szerencsétlen ország NEM TUD KIÁLLÍTANI a 9 millióból 300 aktív, TENNI AKARÓ ÉS TENNI TUDÓ aktivistát, akik VALÓBAN a NÉPÉRT szállnak ringbe, valóban a NÉP érdekeit képviselik… LEHET szégyenkezni… avagy ti mindnyájan KLIK tanítványok -béééégető birkák- vagytok??? -JÉZUS 12 halásszal hozta létre az Ő EGYHÁZÁT… igaz, volt neki egy KŐSZIKLÁJA, akire építette… KERESSÜK MÁR MEG MI IS A MAGUNK KŐSZIKLÁJÁT… aki mögé MINDNYÁJAN fölsorakozhatunk…
  NEM KELL ekézni, hivatkozási alap lehet PETŐFI és a MÁRCIUSI IFJAK csapata IS… MAROKNYIAN voltak, és MÉGIS SIKERÜLT alapjaiban megrengetni a világot… LEGYENEK ŐK a példaképek…!!!!!

 16. Az LMP épp az ilyen írások miatt nem fog soha összefogni. Ti komolyan gondoljátok, hogy olyanokkal fog kollaborálni akik ilyen kurucinfós stílusban beszélnek róluk?
  Vicc 😀

 17. Tisztelem a Momentumot. Nem fognak bejut I sehova azt ok is tudjak. Kesobb I valasztasokra palyaznak, miert is ne? Muveltanukt fiatalok. Fekete Gyor tobb nyelven beszel es diplomatja van kulfoldi egyetemrol. Most viszont megtanitjak a polgarokat arra hogy kell kritikusan valasztani, es arra mi lehetseges. Mindent elolvastam Momentumrol ami kozzeadtak. Kiabrandult FIDESZ rajongok gyermekei. Fekete Gyor edesapja elveszitette az allasat 35 eves munka viszont utan. Veletlen? Valoszinuleg nem.

 18. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.