Simicska ledobhatja az atombombát: Orbánnak már csak napjai lehetnek a felkészülésre

Forrás: nol.nu

Barátból ellenség

2015. február 6. Három évvel ezelőtt pont ezen a napon robbant fel a magyar politika korábban felbonthatatlannak hitt barátsága. Erre a napra mérgesedett odáig a helyzet Orbán Viktor és Simicska Lajos között, hogy ez utóbbi a nyilvánosság előtt is “gecinek” nevezte a miniszterelnököt. Így lett egy unalmas februári napból a magyar politika G-napja. Ám ahogy közeledik a ciklus vége és fokozódik a kampány, Simicska Lajos mindent elsöprő támadásra készülhet…

A hvg.hu hosszú összeállítást tett közzé az egykori szobatársak életútjáról, üzleti tevékenységeiről és a kettejük között lassan formálódó háborúról. Ebből világosan kiderül, hogy a túlzottan megerősödő Simicska veszte önmaga lett: Orbán nem nézte jó szemmel, hogy korábbi jóbarátja a fejére nőtt. Éppen ezért nekilátott sorra visszanyesni az oligarcha érdekeltségeit és állította le az eredetileg neki szánt beruházásokat.

Simicska számára egyébként az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Orbán kerek-perec közölte, hogy a Roszatom veszi meg a RTL-t. Mire az oligarcha kikelt magából és kijelentette, hogy

“Ez a hazaárulás kategória, amiben ő nem vesz részt”

továbbá bevallotta azt is, amit addig csak sejtettünk, hogy tudniillik Orbán egy

“Despotikus diktatúrát épít ki”.

Ekkor fajult totális háborúvá kettejük konfliktusa. Csak emlékeztetőül: a Jobbikot hirtelen teletömte pénzzel Simicska és ajándékba adott nekik majd’ háromezer plakátot. Erre válaszol a Fidesz átírta a plakáttörvényt de úgy, hogy a saját kétharmados törvényeit is kijátszotta. Ám most újabb fordulópont következhet: két hónap múlva választás, ez pedig azt jelenti, hogyha van Simicska kezében végső ütőkártya, akkor azt most fogja kijátszani.

Armageddoni ütközet

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Simicska Lajos aztán tényleg mindent tud Orbán Viktorról. Így nagyon valószínűnek tűnik, hogy valahol van egy széf és abban a széfben ott lapulnak azok a hangfelvételek és iratok, amelyek a miniszterelnök vesztét okozhatják. Az is világosan látszik, hogy Simicska mindent eldöntő ütközetre készül, hiszen pontosan tudja, hogy vagy április 8-ig ejt halálos sebet Orbánon és pöccinti ki ezzel végleg a hatalomból egykori szobatársát vagy számára ér véget a játék. 2018 után sorra zárhatja be a cégeit, ha a miniszterelnököt még mindig Orbán Viktornak hívják majd.

Innentől pedig nem lehet kétségünk, hogy mi készül valójában a magyar politika színpadán. Minimum királydráma. Ahogy közeledünk ugyanis a választás napjához, jól ismert trend, hogy a választók úgy válnak egyre aktívabbá és figyelnek jobban a politikai hírekre. Ha tehát tényleg léteznek azok a bizonyos iratok és felvételek, úgy

nagyon valószínű, hogy Simicska azokat a következő hetekben készül bedobni.

Nem túl korán, mert akkor esetleg a Fidesz még valamilyen formában ellentámadást indíthat. De nem is túl későn, mert akkor meg nem lesz elég hatásos. A pontos időpont nyilván attól is függ, hogy mi is az a bizonyos atombomba, amit Simicska a kezében tart. Talán titkos külföldi bankszámlák papírjai? Hangfelvétel, amin a miniszterelnök bevallja, hogy elárulta az országot? Esetleg egy kompromittáló fénykép? Ma még csak találgatni tudunk.

Én azonban fogadni mernék, hogy Simicska Lajos mindenképpen nagy dobásra készül. Arra is mérget vennék, hogy ez lavina szerű változást indíthat el a politikai életben és könnyen elvezethet Orbán bukásához. Ha pedig igazam van, akkor nem elképzelhetetlen, hogy Orbánnak már csak napjai vannak hátra, míg az egykori jóbarát megindítja ellene a mindent elsöprő támadását. Készüljünk, ez most durva lesz.

 

25 Comments

 1. Simicskának üzenem: “bűnösök közt cinkos aki néma”. Úgyhogy elő a farbával a megfelelő időpontban!

 2. Szerintem az agymosott fidASS hívőknek még a halálcsillag is kevés lenne, nem hogy egy atombomba. Egyszerűen nem vesznek tudomást az igazságról. Ha előkerülne egy orbáni öszödi beszéd arra is simán legyintenének, ha egyáltalán a kormánymédián keresztül eljutna hozzájuk.

 3. “Ledobhatja!” Már megint az az átkozott feltételes mód! De nem dobja le! Nem dob ez le francot se!

 4. Sajnos a Fidesz hívők azt fogják mondani ,hogy hamisítvány! Mire rájönnek, hogy mégsem már rég vége a választásnak!

 5. Azért nem árt ha a Lajos az elkövetkezendő időbe maga mögé néz, netán az autója le ne robbanjon, mert, éppen arra fog hajtani egy 80 éves őrült, aki, elgázolja! Talán az sem lesz életbiztosítás számára, ha otthon bekkeli ki április 8-ig az időt, mert, bármi romba döntheti a házát….szóval nem egy életbiztosítás a Lajosnak a választásig az idő, a “mindenható” nyilván tudja, van e valami a tarsolyában.

 6. Orbán havonta mond legalább egy öszödi beszédnél sokkal ütösebb szöveget ! Sajnos az agymosott narancsos birkák immunisak rá !…….Magyarország már a múltté !

 7. Bízom Lajosban, hogy helyén van az esze ! ,,,,,,már CSAK az osztrák nyugdíjas sofőrt sikerüljön szerencsésen elkerülnie !

 8. Fidess-hívők ? ,,,az agymosott narancsos birkák akik leszegett fejjel követik a csútit kolomppal a nyakában és legelik a sz@ros füvet ?

 9. Egyetlen esélye az életben maradásra, ha borít ! Persze nagyon kicsi az esély , de ha nem borít akkor nulla az esély az életben maradásra, de ezt Lajos is pontosan tudja, hiszen közöttük élt!

 10. Reménykedsz , narancsos ? Pedig ti ismeritek legjobban Simlicskát , hogy mire képes ……Orbán szerint is Simicska volt a Fidesz esze ……ami be is bizonyosodott, mert ennyi barom ember, ami a csúti törpe körül van, nem volt könnyű összeválogatni !

 11. Bármi jön, az drámai lesz, mert a mi országunknak már elege van. Egy ilyen helyzetnek nem lehet a vége békés olyan indulatok feszülnek.Nehéz napok jönnek, ezért jó lenne, ha már robbanna a helyzet. Simicskának is van félni valója, bárhogy dönt, ha robbant, ha nem.

 12. Ez mindig így van, de ha a buggyantagyú csúti marad akkor sem lesz jó a népnek ! Akkor inkább dögöljenek a narancsos férgek is !

 13. Féltem Simicskát, mert Orbán mint láttuk, hogy mire képes! Ha kell elmegy a végsőkig! Nagy a tét! Bérgyilkosok mindig voltak és lesznek.

 14. Minden támadás ami a jelen Kormány ellen zajlik, az politikai támadás (Elios), Brüsszel (kötelezettségszegési eljárások) meg Soros (soros-terv) meg az ENSZ (migráns barát) találta ki, hogy Orbánt elmozdíthassák.

Leave a Reply

Your email address will not be published.