Örömhír jött Orbán ellenzőinek – megvan az a bizonyos gyengepont

forrás: mti

Megfordult a szél. Bár az elmúlt években félelemmel vegyített csodálattal bámulhatta az ellenzék a Fidesz profi kommunikációját, az elmúlt néhány hétben, szinte egyik napról a másikra minden megváltozott. A kormánypártban kapkodni kezdtek, a korábban látott “minőséget” felváltotta a buta és túlzó letámadás. Könnyen lehet, hogy mindez már a játszma végét jelzi…

Gyakorlatilag hisztérikus kirohanásnak is nevezhetjük azt, ahogyan a Fidesz kommunikációs igazgatója, egy bizonyos Hídvéghi Balázs az MTI-nek nyilatkozott. Egyfelől bejelentette, hogy minden egyes magyar ember postaládájába szórólapot juttatnak, amiben “tájékoztatják” az embereket arról, hogy az ellenzék lesz szeretné bontani a déli határzárat. Másfelől ugyanezt fogják propagálni óriásplakátokon és telefonos hirdetésekben is. A gond ezzel nem csak annyi, hogy tényszerűen nem igaz, amit állítanak, hanem az is, hogy

az ellenzék már nyilvánosan is bejelentette, hogy nem fogja lebontani a kerítést.

Ez így kicsit pedig olyan, mintha egy kisgyerek azért hisztizne, mert a szülei nem vesznek neki csokifagyit, miközben már régen ott van a kezében. Ilyenkor persze lebuknak a gyerekek (és a kommunikációs igazgatók is), hogy nem is az a bizonyos fagyi volt a fontos, hanem a hiszti és a hírverés. Ne gondolja tehát senki, hogy a Fideszben bárkit is érdekel az vékony drótkerítés, ami amúgy sem állítana senkit, már feltéve, ha tényleg özönlenének a menekültek. A kormányt kizárólag az érdekli, hogy ne a valódi problémákról beszéljünk, ezért inkább

hiszterizálják az egész országot, csak nehogy szó essen a kórházak és az iskolák tragikus állapotáról, na meg a szemtelenül alacsony bérekről!

De vajon miért van minderre szükség? Ha csakugyan magabiztos fölénnyel vezetne a kormány, akkor mi szükség lenne ennyire nyilvánvaló módon túltolni azt a bizonyos biciklit? Azt hiszem, a kérdésre adott válasz sokak számára örömhír lesz. A Fidesz ugyanis kapkodni kezdett, vezetői pedig megijedtek, hogy elveszthetik a hatalmukat. Két hete történt ugyanis, hogy

csúnyán lebuktak, amikor kiderült, hogy minden hitegetés ellenére mégiscsak befogadtak 1.300 menekültet az országba.

Az ellenzék keményen neki is ment ezután a Fidesznek, saját fegyverével gyengítve a kormányt. A múlthéten pedig több kutatás is érkezett, amelyek a Fidesz nyaktörő bezuhanását mutatták. Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogyha lassan is, de alakul az ellenzéki együttműködés (jelöltek koordinálása, független jelöltek támogatása, népszerű miniszterelnök-jelölt, stb.), akkor bizony nem csoda, ha gatyát kell cserélnie a jobboldali vezérkarnak. Ráadásul pontosan tudjuk akár a saját életünkből is, hogy amikor az ember kapkodni kezd, sorra követi el az újabb és újabb hibákat, amiktől még idegesebb lesz és még többet hibázik. Így van ez a politikában is.

A Fidesz tehát megindult lefelé lejtőn. Az egész ország érdeke, hogy áprilisban bele is álljon a földbe.

 

12 Comments

  1. Megint milliárdokat szórnak el a hazug szórólapokra, plakátokra . A kerítés lebontással terelik a figyelmet, arról. hogy a légteret bizony egyetlen narancsos kutya sem védi . Ki-be szálldogál egy rozzant repülő, ami akár terroristákat is szállíthat az országba ! Elég a baromkodásból ! A Fidess nem tudja ellátni feladatát, ahogy a csúti törpe sem !

  2. Tényleg,elég gyorsan elült az ügy… Szerintem nem arra a reakcióra vártak,hogy az emberek még a hír hitelességét is megkérdöjelezik.

  3. Minden “ügy ” addig él amíg a narancsos médiák éltetik ! Egy ilyen “bakit” gyorsan próbálják elfelejtetni .

  4. Isten mentsen attól, hogy a baloldalnak szurkolnék, de Orbán és bandája már régóta süllyesztőbe való. Sajnos nagyot csalódtam bennük. A szocik se loptak talán ennyire. Jó volna egy párt, aki nem a széthúzást erősítené.

  5. Nem elég, ha beleáll a földbe, de mélyebbre csapódjon be, mint ahol az ország jelenleg áll!
    Ha ugyanis kimásznak, mielőtt az új kormány kihúzza az országot ebből a feneketlen mély gödörből, könnyen lehet, hogy erősebben tér vissza, mint valaha!

  6. A fidess férgeknél senki nem lopott többet ! EU-s pénzek?….volt ennyi a szocik idején ? A csúti strómanja a Lölö egymaga harácsolt össze annyit, amennyit a szocik összesen sem ! A csúti suttyó egy hablatyoló gazember, amit a birkák simán beszoptak ! Ideje lenne ébredni, mert talán 2018-ban még simán leváltható a Fidess de utána CSAK súlyos veszteségek árán !…….a Fidess nem is indulhatna 2018-ban, mert egy maffia banda !

  7. Van esély erre ! A mocskos fideszes férgek előbújnak és ahogy ismerjük osztódással szaporodik a kártevő fajtája !

  8. Senkinek nem szabadna lopni. Legalábbis büntetlenül nem . Sok hibát láttam a szocik idején is, sajnos a gazdaságpolitika nulla volt, meg Gyurcsány se volt sokkal kisebb gazember,de sajnos a Fideszben semennyire nem bízom. Rárepültek a jobbboldalra mint veréb a lósz.rra, de semmivel nem jobboldalibbak, mint maga Horn Gyula volt a csini kis pufajkájában.

Leave a Reply

Your email address will not be published.