Kínos Orbán-bakira bukkant a népszerű blogger: a miniszterelnök zavartsága mindent leleplez

Forrás: newsonia.com

Az emberekben az a kép él Orbán Viktorról, hogy a miniszterelnök minden körülmény között képes frappánsan válaszolni, fegyelmezetten uralja a kommunikációt és nem keveredhet olyan helyzetbe, ahol zavart magyarázkodásra kényszerül. A népszerű blogger azonban most olyan kínos bakit fedezett fel, ami a politikus teljes zavartságáról tanúskodik…

A Médianapló nevű neves blog szerzője megdöbbentő felfedezést tett. Zöldi László, blogger, évek óta rendszeresen gyűjti és elemzi Orbán Viktor megszólalásait, hogy aztán tudományos elemzésnek alávetve ismerhesse meg a mélyben meghúzódó összefüggéseket. A miniszterelnök legutóbbi Magyar Rádiós interjúja kapcsán pedig valami egészen elképesztő felfedezést tett.

Azt a közismert blogger is elismeri, hogy Orbán rendre igyekszik magyarosan fogalmazni, ennek tudja be a sikerét. Ám ahogy sorra gyűltek a mozaikok, összeállt a kép: a miniszterelnök teljesen tájékozatlan a modern világ, elsősorban az internet dolgaiban. Emlékszünk még a “Hahó fészbukosok” című kínos magánszámára? Hát most még ennél is kellemetlenebbet sikerült villantani Zöldi László szerint, ugyanis a rádióban így fogalmazott Magyarország vezetője:

„A szociális média, vagy hogy hívják ezt az internetvilágot.”

Internetvilágot? Vagy hogy is hívják? Ezek a szavak azt mutatják, hogy Orbán nemhogy nem ismeri az internetet, melyet egyébként ma már százából nyolcvan ember használ Magyarországon, hanem egyenesen zavarba jön az említésétől is. A szavait elemző blogger is erre a következtetésre jut, hiszen véleménye szerint mondatai “némi zavart tükröznek” és “inkább, divatosnak, mint megéltnek hatnak”.

Ám ami igazán lesújtó, az a végkövetkeztetés. Zöldi László szerint ugyanis Orbán Viktor így egyszerűen kívül reked a 21. századon és Magyarország jövőjén, hiszen

“az, hogy a múlt század végén olyan miniszterelnökeink teljesítettek szolgálatot, akiket még digitális bevándorlónak se nevezhettünk, magyarázható az előrehaladott korukkal. A XXI. században viszont már olyan kormányfőre áhítozom, aki nem a munkatársaitól értesül arról, hogy a Facebook nevű közösségi oldalon 550008 követőt könyvelhet el. A médiatörténet fintora, hogy ezzel is megelőzi a második helyezettet, a félmillió követőt csupán hárommal felülmúló Hosszú Katinkát.”

5 Comments

 1. “….minden körülmények között képes frappánsan válaszolni, fegyelmezetten uralja a kommunikációt….” – Ugye,ezt viccnek szánta cikkíró?

 2. – A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.
  – A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.
  – Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.
  1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.
  – Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
  – Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
  – Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
  – Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
  – A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
  – Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
  – Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
  – Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
  – Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
  – Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
  – Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
  – Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
  – A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul

  Adatok forrása: Magyar Narancs

Leave a Reply

Your email address will not be published.