A Fidesz hebeg és habog: az ellenzék támadásba lendült

Forrás: MTI

Döbbenetes, milyen váratlanul képes megfordulni a politikai széljárás. Elég egyetlen váratlan baki, hogy az évek óta katonás rendben építgetett kormányzati kommunikáció összeomoljon és kitörjön a káosz a fideszes politikusok között. Az elmúlt évek ellenzéki bénázásai után pedig összekapta magát az ellenzék is és komoly támadást indított a kormánypártok ellen.

Az eset ott indult, hogy Altusz Kristóf, külügyi helyettes államtitkár Máltán véletlenül elszólta magát és elárulta a közvéleménynek, hogy Magyarország befogadott 1249 menekültet. Korábban ugye a Fidesz még véletlenül sem ejtette ki ezt a szót a száján, a csapból is a “migránsozás” folyt. (Jogi értelemben a kettő között akkor különbség van, mint a paradicsom és az őszibarack között. Mindkettőt meg lehet enni persze, de azért nagyon nem ugyanaz.)

Az index.hu alapos összefoglalója szerint ugyanis a

“háttérben pár fideszes elismerte az Indexnek, hogy jó nagy porszem került a menekültügyi kommunikációs gépezetbe

Azóta a Fidesz folyamatosan hátrálni kényszerül. Fontos jobboldali politikusok pedig hirtelen nagy emberbarátok lettek, még maga a miniszterelnök is rossz helyzetben lévő “asszonyokat és gyerekeket” emleget, akik segítségre szorulnak. Félreértés ne essék, egyáltalán nem azzal van a baj, hogy Magyarország oltalmat nyújt olyan embereknek, akik tragikus körülmények között menekülni kényszerültek a saját hazájukból. Hanem arról, hogy akkor mégis mi a fészkes fenéért kellett ez az egész évek óta tartó gyűlölet- és uszítókampány? Ráadásul az adófizetők pénzén, milliárdokból!

Ezzel párhuzamosan az ellenzék támadásba lendült. Az MSZP például úgy viselkedik, mint a hirtelen új erőre kapott szuperhős: sikerrel tartja napirenden a témát, vizsgálóbizottságot hívott össze és szellemesen zúzta porrá Pintér Sándor béna magyarázkodását. A belügyminiszter ugyanis próbálta menteni a menthetőt, mire a legnagyobb baloldali párt közleményben úgy reagált:

“1300.”

Ennyi.

8 Comments

  1. “Hanem arról, hogy akkor mégis mi a fészkes fenéért kellett ez az egész évek óta tartó gyűlölet- és uszítókampány? Ráadásul az adófizetők pénzén, milliárdokból!”
    1) Azért kellett az évek óta tartó gyűlöletkampány, hogy megvezesse a népet és oltalmazó, külföldi veszélyektől megvédő, hamis biztonságot keltő vezérként tündököljön a nép előtt. Ezt a jól bevált taktikát tovább alkalmazzák és nem számít hogy már lerágott csont. Ebben látja a folyamatos hatalmát és győzelmét a választásokon.
    2) A gyűlöletkampány és egyéb kemény közpénzeken fenntartott népszavazás, konzultáció, plakátkampányok, sok pénzt hoznak a házhoz. Míg közpénzeken fizeti ezeket a kampányokat, addig a reklámokból, Tv-k, újságokból, mivel ezek mind a Fideszé, a jutalék visszavándorol, de ezek a pénzek már nem mennek a közösbe hanem a saját számláikra. Ez csak egy módja az állami pénzek lenyúlására, a többi ellopott pénz pedig az értelmetlen stadion építkezésekből, a túlárazott autóutakból, stb. van. Amiből nem tudnak lopni, azt nem is támogatják, vagy csak nagyon elenyészően. Ez a Fidesz politika. Lopni, csalni, hazudni. Kevesen látnak át a szitán, de azért egyre többen vannak.

  2. Sőt ! Ezt a mocskos, szemét, hazug, tolvaj hazaáruló fideszes bandát fogja Orbánisztán agymosott népe újra megválasztani !

  3. Rezeg a léc nekik. Már épp ideje!
    Magasról lehet nagyot esni. Remélem fognak is, és kitörik a nyakuk. Mocskos férgek..

Leave a Reply

Your email address will not be published.