“Lejárt az időd, Viktor!” – egy tüntető diák nyílt levelet írt Orbánnak

MTI Fotó: Mohai Balázs

Nyílt levelet juttatott el az Ellenszél szerkesztőségébe egy pénteken első alkalommal tüntető diák. A szöveget annyira izgalmasnak és politikailag fontosnak tartjuk, hogy változtatás nélkül közöljük.

“Viktor!

Neked lejárt az időd. És ebben a rövid mondatban megpróbálok mellőzni mindenféle rosszindulatot vagy ellenérzést, amit általában a kormányoddal kapcsolatban érzek. Egyszerűen ez az igazság, mert a világ változik, te pedig nem. Remélem, szánsz pár percet az életedből, hogy egy igazi ember véleményét is meghallgasd.

Köpösdy Dániel vagyok, ha úgy tetszik “elsőtüntető” (az első áldozó mintájára). Amennyire tudom, igyekszem követni a politikát, a korosztályomhoz képest talán tájékozottabb vagyok. És felfigyeltem egy nagyon érdekes, ismétlődő mintára, ami a te figyelmed durván elkerülte; ez lesz a bukásod oka.

Még kisdiák voltam és csak álmodoztam az egyetemről, amikor láttam, hogy egyetemista fiatalok a Hallgatói Hálózatba tömörülve kiálltak az intézkedéseid ellen és komoly meghátrálásra késztettek. Már akkor nagyon szerettem volna csatlakozni hozzájuk, mert lelkesített, hogy ezek a srácok, akiket példaképeimnek tekintek, nem féltek attól, hogy utcára menjenek és tiltakozzanak Hoffmann Rózsa és a hasonló alkalmatlan pojácák rombolása ellen.

Pár évvel később, a Netadósok vonultak százezren utcára és világították meg telefonjaikkal a budapesti éjszakát. Ekkor is meghátrálásra kényszerültél. Bár a tüntetéshullám elült, azok a képek örökre bevésődtek az én generációm agyába. Ismét eltelt pár év és az Olimpia kapcsán megint a fiatalok voltak, akik elindították az ellenállást (itt már én is gyűjtöttem), míg végül totális megsemmisítő csapást mértek a nagyzoló álmaidra.

Végül most pénteken eljött a pillanat, hogy ismét utcára mehettünk. És nem tudom, feltűnt-e, de ezt a tüntetést már nem is egyetemisták, hanem középiskolás diákok szervezték meg. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre fiatalabbak, egyre korábban döbbennek rá, hogy tenniük kell ellened valamit. És te mit tudsz mondani ezeknek a fiataloknak? Megmondom én őszintén: semmit.

“Egy legyalult, jövő nélküli országot, ahonnan legszívesebben minél előbb elhúzná a csíkot mindenki, mert hányingerünk van az ostoba sorosozástól, a hazugságaidból, meg a vazallusaid mindent leuraló gazdagodásából.”

Lejárt az időd, Viktor! Mi fiatalok már képesek vagyunk megszervezni magunkat. Mi fiatalok már nem az M1 híradójából tájékozódunk. Mi fiatalok képesek vagyunk megnyitni a Youtube-ot vagy a Wikipédiát, ha utána akarunk nézni annak, mi történik a világban. Minket fiatalokat már nem tudsz átvágni. És mivel ígérni sem tudsz már semmit, mi fiatalok leszünk a veszted végül. Mi fiatalok, akiket csúnyán elárultál.”

Sok sikert az utolsó hónapjaidhoz,
Köpösdy Dániel”


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Finta Pálné.

  Büszke lehet minden Magyar rád kedves Köpösdy Dániel, sok ilyen talpra esett fiatalokra van szükség, hogy megállítsátok ezt a Hatalommániás, Esztelen ,Ámokfutó, Hazudozó, Tolvaj, Embernyomorító, Népirtó Gazembert ! Tudd, hogy nem csak a fiatalok de az időseknek is tele van a hócipőjük,és nem vagy egyedül,veled vagyunk !

  • Gazdóf Miklós

   Ezt nem K.Dániel írta. 😉

   • Ilona Toldi

    Akkor ki, és honnan tudod?

   • poca

    Hanem….?

    • Zatykóné Magdi

     Jaj már, ez kérdés? A Soros volt… 😀 😉

     • Rozsnyainé Hekman Piroska

      😂😂😂

   • Zoltán Csengő

    A mondanivaló a lényeg!! Az sem számít ha Pityi Palkónak tulajdonítjuk!!!

   • Szabó Vera

    Ki írta?…a K. anyád?

    • Solomon Krupacek

     aki anyázik, az malacólba való.

     • Szabó Vera

      Érdekes ! A BayerZsóti már mióta kurv@anyázik, de még nem csukták be a disznóólba !….a rossz példa ragadós !

     • Tóni Okos

      aki malacólozik az meg onnan jött! te kis disznó! hát itt trollkodsz és nincs jobb dolgod? akár ki is írta a cikkeben szereplő levelet,nem lehet vele vitatkozni! mit mond viktor ezeknek a közép iskolásoknak,hogy 3/3-as ügynökök vagy netán bősz komcsik voltak,ne adj isten besúgók? ezt nem lehet ezekre a kisemberekre ráverni! pont ő nem teheti meg,aki a legnagyobb kommunista jelenleg magyarországon! egy gyors kérés a kis betűs mondat kezdéseimbe ne köss bele te disznó! helyette inkább a cikkhez szóljál valami értelmeset okoska!

     • Solomon Krupacek

      pofa be,m te malacszar! nem egy rojadék alpári magyarországinak vertem be a pofáját az anyázásért. nincs fgyelmeztetés, csak ütés.

   • surdillo

    megszólaltál fidesz troll???

   • Fáni

    Teljesen mindegy, hogy ki írta! A diákok nem akarják a poroszos tanítást! Azért mert Orbán és a kormány tagjai úgy tanultak? Meghaladta már ezt az idő!

    • Solomon Krupacek

     pedig az a jó. melyik ország európa motorja? mehetsz a búsba más módszerekkel. a finneknél a legkisebb a tehetségesek sikere.

     • Brigi

      Tehát a poroszos módszer, az jó? Mutasson még egy országot ahol ilyen részletességgel tanítják más országok történelmét, földrajzát stb. A nyolcvanas évek általános iskolai tananyaga a mai fele volt. Olyan tantárgyak vannak jelen az általános iskolákban, ami 30 évvel ezelőtt nem volt. Az oktatásnak nincs köze ahhoz, hogy melyik ország Európa motorja, mert ilyen alapon, akkor Magyarország lenne az. A becsület, a saját nemzet segítése, az ország fölrajzi adottságának köszönhető kincsek értékesítése stb. ettől lesz egy ország erős gazdaságilag. A becsület mindennél többet ér, csak sajnos nem ebben az országban. Ezért fogy az ország, mert külföldön tapasztalják meg, hogy a becsületes munka, tudás mennyit ér! Magyarország pedig már egy Zsiványtanya!! Kíváncsi lennék, ha bevezetésre kerülne a Becsület tantárgy, vajon ki tanítaná??? Egyházi iskolákban senki!

     • Solomon Krupacek

      nos én tanítottam német elit egyetmen. barátom, 3x annyi lexikális tudást követeltek meg, mint a vidékünkön. persze mellé az összefüggéseket is.

      magyorrszágon meg speciel nem tanítják más népek történelmét. ezért buta a magyar. hihetetlenül magyarközpontú a tanítís. kérdezd meg a történészeket. hány olyan könyvet tudnak ajánlani, ami a környezö népk történelmével foglalkozik?

      a motorhoz nagyon köze van az iskolának. azt látom, a mai érettségizettek buták. sokat ront, hogy kevesebb a matek. ez már az IQn is meglátszik.

      QAZért fogy az ország, mert a magyar önző és genetikusan buta. már évtizedekkel ezelőtt sem akart gyereket. és külföldön sem akar. valamit felépíteni nem képes, csak beülni a készbe. számító spekuláns. ezért megy el a készbe, nem a becsületért. sok magyarral találkoztam nyugaton, és többségük ócska volt. csak mivel szolganmép, igyekszik nyalni. azt persze szégyelli kimondani, így haladónak teszi magát.

     • Klemm Ferenc

      Megnézném azt a német egyetemet, ahol téged tanítani engedtek, hiszen még magyarul sem tudsz rendesen.

     • Solomon Krupacek

      buta vagy, mint mindenmagyarországi. szar nép, megérdemlitek az orosz protekturátust.
      mellesleg éltem nálatok is, messze fölötte voltam a sztýrvezetöknek. akkor jöttem rá, hogy európa pőcegödre vagytok, csököttagyú mmagyarmarhákkal. egész idö alat 8 (nyolc!) normális emberrel találkoztam. na ezért utálnak titeket mindenhol a világon. mert nem vagytok emberek.

     • Klemm Ferenc

      Ez a válasz szerencsére publikus. Várom a véleményeket, ki hiszi el, hogy ez a sültbunkó barom német elit egyetemen tanított, amit állít magáról? Amit előad, az max. 4 elemiről tanúskodik. Magadat buktattad le, te szerencsétlen, éhbérért fölbérelt fasz.

     • Wincs Eszter

      Senki nem hiszi el! Ez egy orbánsegg-nyaló faszfej. Egy “outsider”! Aki kívülről (sanszos hogy külföldről) ugat bele a dolgokba, és minősít magyar embereket. Jól írta Kormányos úr, egy “szar alak”.

     • Judit Salaczné

      Ménemméccinnen a fenébe???

     • Antal Kormányos

      Azért csak elárultad magad hogy milyen közönséges szar alak vagy!
      Az utóbbi pár szó amit ki fostál a szádon nem arra utal hogy tanítottál valahol ha nem inkább arra hogy nem sokszor mentél be az iskola kapuján! Veled egy napon a kulturált kifejezést vétek említeni de egy valamire való ember ilyen kifejezéssel nem él egy ország népe ellen!
      Barom!

     • Éva Kútvölgyi

      Te pedig egy hatalmas szarkupac vagy, aki sem embert, sem hazát nem tisztel.

     • Orbán Tamás

      Ahhoz képest a honfoglalás előtti Magyarságról kínában ezerszer több dokumentáció és tanítás él mint idehaza….. Én az általános után több szakiskolába és gimnáziumba is jártam (csak azokat soroltam a teljesség igénye nélkül ahol törit is tanultunk) és ki merem jelenteni: A tananyag 10%-át tette ki a Magyar történelem (az is a honfoglalástól kezdődő győztesek által írt hamisításokkal ferdítve) a java része pedig, róma, görög, francia történelem, amerika felfedezése és örökösödési háború, angol gyarmatosítás és angol királyok, stb, stb. Nem tudom te milyen iskolába tanultál magyar központú földrajzot és történelmet, de az nem ebben a valóságban történt az is biztos!

     • Solomon Krupacek

      nem tanítják a honfoglalás elötti magyarsagá történelmét. kamusztori.és mielött nekiveselkedsz a válasznak, érezz rá, hogy egy kína, india kontinensnyi ország, kurvára nem egységes iskolarendszerrel.

     • Éva Kútvölgyi

      Te pedig egy gonosz, buta és félretájékozott vagy. Maradj ott, ahol vagy és ne hazudozz butaságokat.

     • Gábriel Nagy

      Kedves Brigi!
      Melyik bolygón jó az oktatás? Az oktatás itthon több mint 30 éve zuhan. 1986-os újságcikkeket érdemes a témában elővenni, a többi történelem azóta. Felesleges időtöltés szintjére esett 25-30 év alatt a szakmunkásképzés. 40 nap alatt többet lehet tanulni egy gyakorlati képzésen, mint 4 év alatt manapság. Depressziósan, dohányozva, ‘félrészegen’ 15-20 évesen, döbbenet. Tisztelet a kivételnek, minden huszadik tanárból kinézem, hogy tudna és akar segíteni a gyerekeknek a fejlődésben.
      Egyetértünk, a jó értés, erkölcs, a tudás és az egészség a mai világban sokat ér, egy vagy több határt átlépve még pénzt is adnak érte.
      Megvadult szegény földművelők, megélhetési politikusok és főállású maffiózók irányítják az állami pénzeket, sőt már a törvényeket és a megkapható munkahelyeket is. Ráadásul a korfa és az élet jól bizonyítja, hogy az 57 feletti korosztály érdemi vita nélkül gödörbe tolja a teljes népet, eldönti a választásokat, a gazdaságot, a termőföldet (ami maradt belőle) rombolja. Egy mai 10-14 éves ezt döbbenten nézi, és többnyire valami játékba menekül az őrült felnőttek elől, a tömegsport hanyatlása is ezért sem gyógyítható NER tahókkal.
      Egyedül Waldof iskolában tanítanék a mai rendszeren belül, igaz ez a rendszer is ezer sebből vérzik, tudják a benne lévők is, annyira be lett szabályozva:
      http://waldorf.hu/allashirdetesek

     • Éva Kútvölgyi

      Öregem, te hol élsz?! Jobban teszed, ha befogod és nem firkálsz hülyeségeket!

   • Papp Gyula

    Ön már csak tudja, “arcnélküli ember”…

    • Klemm Ferenc

     Mindegyik FIDESZ-troll arcnélküli, mert a bukás után nem szeretnék elvinni a balhét. Azt a főnökük fogja…

   • László

    Gazdóf Miklós! Ha te tudod, hogy nem K Dániel írta, akkor talán tudod, hogy ki írta? Ha nem csak a te gondolati következtetésed, az lehet annak a következménye, hogy gondolataid szintje olyan, mint aki 2 elemit végzett, de azt 6 évig járta, mondván az alapokat kell jól elsajátitani. Sajnos neked az sem sikerült.

    • Solomon Krupacek

     én mindig tudom, ha valaki hazudik nekem. hogy mi az igazság azt nem, mert nem vagyok táltos. buta az érvelésed, és még te tartod magadat okosnak!

     • Klemm Ferenc

      Na, ebből meg az derült ki, hogy a Gazdóf meg a Krupácsek egy és ugyanaz. Mégsem korlátlan az a büdzsé….

   • Ferenc Páll

    Te már csak tudod!! Magadból indulsz ki! Ez a fiu már okosabb, mint te most!!!

   • Szabó Vera

    Te szerencsétlen agymosott barom !…..tudod Köpösdy Dániel nem fidess-kölök, tehát képes erre !

   • Lonewolf O1G

    Honnan tudod? Talán ott voltál, és láttad, hogy ki írta? A mai fiatalok nagyon felnőtt módon tudnak gondolkodni.

   • Gizi Majlingerné

    Van róla fényképe ,hogy nem Ő írta ? Egy esetben hinném el :ha azt állítaná és igazolni is tudná,hogy ÖN írta !Mindegy ,hogy ki írta ,az a lényeg,hogy minden szava igaz ,ellentétben a törpével,aki csak véletlenül mond igazat ! Már milliószor hazugságon fogták,és a sok agymosott birka még mindig hisz neki !

   • Éva Kútvölgyi

    Te ostoba! A fiatalok sokkal, de sokkal okosabbak, mint te és a hozzád hasonlók gondolják. Az én 15 éves unokám vezet egy blogot, többezer követővel, mivel annyira élvezetes és érett, amit és ahogy ír. És nyilván nem ő az egyetlen ilyen okos és tehetséges fiatal. Ez a Dániel gyerek pedig egyáltalán nem ír olyat, amit egy okos középiskolás gyerek ne tudna megfogalmazni.

 • Somlyai Béla

  Jó írás! Csak egy bibi, Orbánt most kell leváltani és nem akkor amikor szavazókorúak lesztek!

  • János Rimóczi

   EZ a levél NEM a szavazatokról szól,hanem a fiatalok TENNI KÉSZSÉGÉRŐL a kormány ellen !! Ez a LÉNYEGE a dolognak! NEM lehet megfélemlíteni őket,van bennük összefogás,ezáltal VAN BENNÜK ERŐ,ami a veszte lesz
   a kormánynak !

   • Gaben

    Ne felejtsük el, hogy ez csak egy ember véleménye (amivel én is egyet értek); nyilván, ha tudnám, hogy mögöttem áll pár ezer ember, akkor egyszerűbb lenne, de így a neten keresztül könnyű vitézkedni. Hiába vonulunk a parlament elé, ha mindenki csak a flashmobig jut.

    • famano

     A megoldás: sok-sok flashmobot kell tartani – pontosan 2018.04.18-án- minden településen!

     • Gaben

      És az miért is jó? Eddig mire volt jó? Valaki azt komolyan veszi?

     • famano

      Biztos, hogy értetted? Na kibontom a karamellát: helyszínnek a szavazókört javasoltam.

     • Gaben

      Értettem:) De magával a flashmobbal sosem értettem egyet:)

     • Judit Salaczné

      Majd megokosodsz,ha eddig nem sikerült…

     • Szabó Vera

      Tudod mi az? …..mikor a fekete macskát megborotválják !

     • Szabó Vera

      Kérdezd meg kezelőorvosodat, vagy gyógyszerészedet !

     • Zsuzsanna Heltai

      04.08-án…

     • Jozsefne Lengyel

      ÁPRILIS 8 -án !!!! famano jegyezd meg a dátumot, kérlek .

    • György Rózsahegyi

     Még mindig több, mintha eddig sem jutna!

    • Szabó Vera

     Csak egy ember véleménye?……ez csak EGY diák levele !…érzed a különbséget? ….már keresed a kifogást !

     • Jozsefne Lengyel

      Szabó Vera mindig csak egy ember,- szerinted – !!!!

      Az ár is egy csepp vízzel kezdődik, aztán lavina lesz belőle !!!

     • Szabó Vera

      Félreérthetően fogalmaztam ! Drukkolok a fiatalembernek, mert bátor tett volt és reméljük követik őt sokan !

  • Cherry

   Úgy van. A szülőknek kell a saját gyerekeik jövőjét választaniuk Orbán helyett.

  • Zsuzsanna Heltai

   Már a levél írója is “elsőszavazó”! Mint sokan a 3,-4-esek között.

   • György Rózsahegyi

    El is csesztük eddig rendesen.

   • Somlyai Béla

    Szuper!

  • osszián

   Honnan tudod, hogy nem lesz április 5-én pl. nagykorú?

  • Szabó Vera

   A kedves szülők , nagyszülők emeljék fel a seggüket és menjenek szavazni.

  • Simon Erika

   A levélből kiderül, hogy már nem középiskolás, azaz szavazóképes! De ez egyébként is mellékes, mert János Rimóczinak van igaza!

   • Krisztina Bobcsák

    Miért ne lehetne középiskolás. 20 évesek is járnak gimnáziumba. 5 éves képzés lehet őszi születésű is.

    • Simon Erika

     Nem azon van a hangsúly, hogy középiskolás-e vagy sem. Arra válaszoltam, hogy szavazóképes, mert aki előttem írt, annak az volt a kifogása, hogy úgy sem tud szavazni. Ha 20 éves annál jobb, mert 18 éves kórtól szavazóképes akár középiskolás, akár nem. Teljesen mindegy, hogy tanul-e és hol egyetemen vagy középiskolába. Az előttem hozzászólónak az volt a gondja, hogy középiskolás úgy sem szavazhat, erre reagáltam, hogy DE SZAVAZHAT! El kell olvasni az előzményeket is, mielőtt válaszolunk valamire!

 • József Schlay

  Ne felejtsétek a FIDESz is a fiatalok pártja. A változások eljövetelének részesei voltak. Aztán mivé lettek.? Mérvadó nem az lesz,hogy mit mondanak,hanem,hogy mit cselekednek. !

  • György Rózsahegyi

   Már tudjuk Mészáros Lőrinc révén hogy mit is cselekszenek.

   • Simon Erika

    Én tudtam már 1989/1990-ben is. Sohasem voltak igazak. Nem alulról építkeztek, hanem ki lettek szemelve a megélhetési politikusok bábjának! Orbán nem akart magától politikus lenni nyilatkozta, hogy előbb focista akart lenni, majd, mint ELTÉ-s egyetemi tanár. Ki lettek szemelve, így soha nem is voltak a fiatalok pártja. Az ELTE Bibó Szakkollégium igazgatója és más MSZMP-és megélhetési politikusok szemelték ki Őkt és nem Orbán és társai alapították meg a FIDESZ-t, hanem Dr. Stumpf István. A FIDESZ előre nem is párt volt csak “szövetség”! Amikor 1990-ben kiírták a választásokat, hogy leváltsák az első szabad kormányt ami a Német Miklós által vezetett MSZP volt, akkor még a FIDESZ be sem volt jelentve pártnak. Az utolsó pillanatban kapták meg a pártnak történő bejegyzést, majd nem lemaradtak a választásokról, de “szerencsére” így is az MDF győzött, bár Ők sem voltak jó politikusok, tönkre is tették hazánkat! De a Fidesznél jobb volt!

    • Id Sommer János

     Tisztelt Erika végig NAGY BETŰVEL kellett volna írni , hogy mindenki meg értse , KIK JELÖLTÉK ki őket ez a legfontosabb , ez az igazság !

    • Szabó Vera

     Hol van pl. dr, Stumpf István ?….él még a gazember?

     • Simon Erika

      Szabó Vera! Persze, hogy él! Jelenleg az egyik alkotmánybíró! Orbán nevezte ki. 2014-es választások körül még beszélt Orbán valamelyik “királyi” csatornán. Azt hiszem a Duna TV-ben. Nyíltan, kendőzetlenül beszélt arról, hogy hogyan okították a tanárai, így Dr. Stumpf István is, hogy mit hogyan kell csinálni, ahhoz, hogy állami vagyon magán kézbe kerülhessen. Orbán szerint azt mondta Stumpf, hogy a “határ a csillagos ég”! Orbán ezt fiatalon és tapasztalatlanul nem akarta elhinni – nyilatkozta a TV-ben -, de azóta rájött, és tapasztalta, hogy igaz, hogy a határ a csillagos ég, sőt annál is sokkal tágabbak, magasabbak a határok! Közben a szokásos vigyor kiült az arcára, egy csepp szégyenérzet nem volt benne! Akkor még nem tudtam, hogy ott ül Stumpf egykori “tanár úr” is. Később Ő is megszólalt és azt mondta: nem bánta meg, hogy Orbán miniszterelnök lett! Azóta sok év eltelt, de most már Stumpf sem büszke annyira Orbánra! Szerintem ez amit Orbán művel lehet, hogy már Stumpfnak is sok, vagy látja, hogy ez előbb-utóbb hová vezet! Minden esetre már valami elkezdett megromlani kettőjük között. Persze azért még maradt alkotmánybíró! (Nem úgy, mint Soros aki kitaníttatta Orbánt és az egész fideszes/kdnp-s bagázst, Simicska egykori jóbarátjáról és az Orbán egykori véleménye szerint is “a fidesz eszéről” nem is beszélve! Nem életbiztosítás Orbán segítőjének, barátjának lenni! 🙂

     • Szabó Vera

      Köszi az infót! Talán akkor Stumpffal kell kezdeni a tisztogatást! …….ennek az apósa volt az a Horváth nevű belügyminiszter aki védte ezeket a retkeket az elején?

     • Simon Erika

      Igen, pontosan, az Ő apósa volt a Horváth nevű belügyminiszter. Sőt még Pozsgay Imre is beletartozott a családba (meg a szállak mozgatásába, a fideszbe is belépett stb.) de Ő 2017-ben meghalt.

     • László

      Alkotmánybíró !!! Nem tudtad?

     • Judit Salaczné

      Ehhe,nincs is alkotmányunk! Akkor hogyanis?

     • Jozsefne Lengyel

      ALKOTMÁNYBÍRÓ !!!!!! / nincs is alkotmány, csak alaptörvény , de alkotmánybíró az van

     • Gizi Majlingerné

      Miért ? Köztársaság az van ? Nincs ! De Köztársasági Elnök az van ! Gyenge,mint a hajnali gerle puki ,de van !

  • Simon Erika

   Soha nem volt a fidesz a fiatalok pártja, csak a nevük!!!! Olvassa el amit György Rózsahegyinek írtam!

 • Borbála Lamm

  Igaza van ennek a diáknak, jól látja a világot. A sajnos az, hogy Orbánt ez sem változtatja meg.A felnőttek is tanulhatnak ebből a levélből, a fiatalokat már nem lehet átverni Ebben kell bízni Magyarországnak, ez változtathatja meg a jövőt.

  • Szabó Vera

   Intelligens megfogalmazás !……..tőlem ez másképpen hangozna !

  • Simon Erika

   Nemcsak a fiatalokat nem lehet átverni. 2014-ben a 3. Orbán kormányra a szavazóképes állampolgárok közül 27%!!!!!!! szavazott a fidesz/kdnp-re és ebbe benne vannak a határon túli magyarok is. Ha a határon túliak nem szavazhattak volna, akkor Orbán nem nyert volna, mert csak az Ő 2 mandátumukkal győzött, csak ennyivel lett meg a kizárólagos többsége! Mellesleg, ha lett volna együttműködés és a 41 % akik nem mentek el szavazni, de abból is lett volna szavazás 2014-ben Orbán nagyot bukott volna!!!!!! Az ellenzéknek 34 %-a volt, de nem működött az összefogás, ezért nem számított egybe, ahhoz koalíciót kellett volna kötni.

 • Telegdi-Kohút Judit

  Respect ! Sok-sok ilyen tisztán látó, igazat szóló fiatalra van szükség! Tiétek a jövő, én csak a magam nevében mondhatom, Veletek vagyok!

 • Sándorné Lanter

  Köpösdy Dániel” GRATULÁLOK!!! Hajrá fiatalok!!!

 • Peter Kovacs

  B R A V O O !!!!!

 • Xilophon

  “Mi fiatalok képesek vagyunk megnyitni a Youtube-ot vagy a Wikipédiát, ha utána akarunk nézni annak, mi történik a világban. Minket fiatalokat már nem tudsz átvágni.”

  Mert ezen a két honlapon az igazság van eltárolva ugyebár… Az amerikai elnökválasztást állítólag nagy mértékben befolyásolták az eltérített internetes tartalmak. Főleg pont azok által eltérített internetes tartalmak, akiknek Viktor is a talpnyalója. Szóval csak óvatosan az internettel, ezt szeretném csak javasolni. Amúgy sok sikert! Sajnos a Fidesz még mindig viszi a választók felét.

  • György Rózsahegyi

   Itt most arról van szó, hogy új szereplők léptek a szinpadra, Putyintól, Trumptól függetlenül. Velük kell megbeszélni közös dolgainkat és nem az emlitett Urakkal.

  • famano

   Van némi igazságod a nettel kapcsolatban, de akkor honnét tájékozódjunk? A közszolgálatinak csúfolt tv-k és rádiók kormánypropagandát közvetítenek a megyei sajtótermékekkel együtt. A kereskedelmi tv-kből is nívó alatti műsorok jönnek, tisztelet 1-2 kivételének.

   • Xilophon

    Nem azt mondom, hogy a netes tájékozódás rossz lenne. Sőt. Csak azt, hogy a fiatalok körében azért az se terjedjen el, hogy a Youtube meg a Wikipedia nem terjeszthet álhíreket. Mert de. Azokat is ugyanúgy kell szűrni, mint bármi más hírforrást.

   • Simon Erika

    De a híreket és a politikai műsorokat lehet nézni az RTL-en meg Balló György műsorát, “Házon kívül-t” stb. Vannak más műsorok is a szórakoztató műsorokon kívül. ATV-t már ne nézzetek mert Németh Sándor (és fia) megegyeztek Orbánnal. Így az ATV műsorának szerkesztésébe és tanácsadásába beleszól Habony Árpád és az Andy Vajna nevű télapó is!

  • Szabó Vera

   Fidess? Viktor? viszi?…..ez CSAK azt jelenti, nagyon sok a buta birka Orbánisztánban !

  • Simon Erika

   Nem viszi a választók felét. A választásra jogosultaknak csak a 27 %-a szavazott a fideszre és ebben már benne vannak a határon túli magyarok is, akiknek a 2 mandátumával nyert a 3. Orbán kormány! Csak 2 mandátummal az is köszönhető az erdélyieknek! Az ellenzéknek 34 %-a volt, de nem működött az összefogás! 41 % nem ment el szavazni! Tehát kisebbségben győzött a z Orbán kormány, ha 2 fordulós lett volna a választás akkorát bukott volna, mint egy téli kabát!

 • Barna Sötét

  TISZTELT FIATALOK . Minden elismerésem. Ha lehet szervezzétek meg a “felvilágosító kampányt” a megvezetett idősebb generáció számára. Gondolok itt : szülőkre, nagy szülőkre,

  dédikre.

  • György Rózsahegyi

   Ha felvilágosításra van szükség, akkor vagy a pártitikár, vagy a pap kerül elő

   • Simon Erika

    Milyen párttitkár? Az már megszűnt 1989-ben! Nincs MSZMP!

    • György Rózsahegyi

     Ha jól emlékszem, párttitkárok ma is vannak. Igaz, más nevek, címek, rangok adódnak, a funkció maradt. A párttitikár – legyen az országgyülési képviselő,polgármester, fő-, alhivatalnok, leginkább helyettes államtitkár, vagy pártszóvivő,kormányszóvivő – közli, elmondja, begyakoroltatja a hatalom utasításai, kivánságait, stb.,stb.
     Persze, gondolhatnék az agitprop címre is – hiszen a Soros kampány szinte olyan, mint a “Gyüjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded!” baromság volt. Tapintatból most nem hozakodtam elő más, kedvelt toposzokkal.

     • Simon Erika

      Igaz! A nevek és a címek változtak, a módszerek ugyanazok! + a papok közül is sokan beszálltak az “agitálásba”!

    • Endre Horváth

     Pár “titkárt” akart akart írni,csak a helyesírás még mindig nem megy!

  • Zsuzsanna Heltai

   Sőt, előbb önmagukat szervezzék meg, mert ők csak kis %-át jelentik a tizen-/huszonéves korosztálynak, a többségük nem megy el szavazni! Sőt, a harmincasok sem, inkább wellness hétvére mennek!

  • Jozsefne Lengyel

   …. mi dédik értetek, – miattatok élünk még, hogy segíthessünk Nektek , hogy tájékozott, tudással tele fejjel és mosolygó arccal – félelem nélkül- dolgozhassatok , élhessetek !!!!!!!!!

 • Csaba Szűcs

  Ki legyen helyette?

  • Szabó Vera

   A csúti törpe helyett?…,,a buggyantagyú köpönyegforgató, hazug,tolvaj, hazaáruló helyett? ….,,a narancsos maffia nem lehet alternatíva és az elmebeteg Viktor sem !….kukába a mocskos fideszes gazemberekkel !

  • Simon Erika

   Akárki, bárki! Nála mindenki csak jobb lehet!

 • Juhasz Taddeus

  Hu azanyajat. Elkepzelem ahogy viktor most osszeszarta magat , mar ha egya
  ltalan olvasta, amit ketlek.

  • Szabó Vera

   Viktor már nincs képben. Ha begyógyszerezik, akkor ideig-óráig bambán vigyorog a semmibe, de már teljesen meghibbant!

  • Simon Erika

   Hű de értelmes írás! “Hu azanyajat”! Ez igen, meg a kisbetűvel írt “viktor” is! Jól gondolja, nem is érdemel csupa nagy betűt, de még a neve kezdő betűjét sem nagy V-vel! A többi is tele van helyesírási hibákkal. Mondja Ön milyen iskolát végzett és befejezte-e a nyolc osztályt? Ja nem, mert már alsó tagozatosok is különben írnak helyesen magyarul, és értelmesebben fogalmaznak! Ön egyáltalán magyarországi magyar vagy inkább erdélyi?

   • Béla Gyula Nagy

    te értelmes vagy? Nem a témával,helyesírással foglalkozol ,Szerintem a sötét BUNKÓ te vagy. Ez nem Magyar óra! A te családod a szüleid még vessző hibát sem tévesztenek. BUTUSKA !!!!!

    • Simon Erika

     Azt hiszem, ha jól tudom (javítson ki, ha nem így van 🙂 ) Önnel nem voltam beszélő viszonyban ebben a posztban! Továbbá nem őriztünk együtt libát, sem disznót, illetve nem engedtem meg, hogy tegezzen! Lehet, hogy én sötét bunkó vagyok Önnek, de legalább Ön ebben is túltesz rajtam, ugyanis ismeretlen felnőtt férfiak nem tegeznek le nőket, engedély nélkül! Hogy miért tartottam magyarórát, azt elmagyaráztam annak akire tartozik. Mellesleg én nem szoktam senkit kijavítani és engem is zavar, ha más egy-egy kisebb hiba, vagy elütés miatt szól a másik hozzászólásához, de azt is megtartam magamnak és nem szólok be kéretlenül harmadikként. Önnek biztosan muszáj volt, késztetést érzett erre, különben biztosan el lett volna rontva az egész napja, annyira szívére vette, hogy mást megsértettem! 🙂 Váljék egészségére, remélem azért szívinfarktust vagy agyvérzést nem kap! Máskor akkor írjon Nekem, ha majd én is megszólítom Önt vagy lesz közös témánk! Az írása Önt minősíti, dől Önből az intelligencia! Nem kicsit! 🙂

    • György Rózsahegyi

     Egy nagy magyar író mondotta volt, hogy a hibásan leírt szó vétek a gondolattal szemben. Nem mondom meg sem az író nevét, sem annak értelmét. Remélhetőleg dühöngéd nélkül is képes lesz utánna nézni. Megéri.

   • Juhasz Taddeus

    Hat sajnos nekem csak ennyire futotta. Ha nem lenne ennyire tudatlan a “hu azanyajat ” egy filmbol valo es egy jopofa beszolas volt. Sajnalom, hogy nem latta, Tudatlansaganak ujabb megnyilvanulasa, hogy nem tunik fel, illetve nem tudja miert ekezetek nelkuli az iras. Az en gepemen angol program fut es angol a billentyuzetem is. Nem ertem azt sem, miert erdemelne csupa nagy betut a viktor. Megint latszik a tudatlansaga, mert a nagybetu a hozzaszolasoknal kiabalast jelent. Kezdo betukent meg szandekosan nem hasznaltam, mert nem tartom annyira. Ez a szubjektiv (mar ha tudja mi az) velemenyem.Tovabba mind a nyolc osztalyra gondol vagy a nyolcadikra? Az alsosok pedig kulonbbul es nem kulonben irnak. En Pesti magyar vagyok viszont osszessegeben on jo nagy parasz a beszedstilusat, a viselkedeset es a szamitogepes ismereteit figyelembe veve. Varom mely es elmes valasz uzenetet tudvan, hogy onbol ezutan mar csak unintelligens szitkozodas fog jonni.Es meg egy gondolat. En arccal irok, amihez onnek nincs mersze.

    • Simon Erika

     1. Mindenhol arcképpel vagyok regisztrálva, itt nem kérte a rendszer az arcképet, ez nélkül is lehetett írni. 2. Nem írtam az ékezetekről! 3. A filmet valóban nem láttam, de azt hiszem nem kötelező mindent nézni, vagy minden filmről tudni. 4. Igaz azt megjegyeztem, hogy kisbetűvel írta Orbán keresztnevét, de ezt nem felróttam Önnek, hanem helyeseltem, még ha iróniával is. Van amikor én sem tudok ellenállni a kísértésnek és kisbetűvel írom a nevét Orbánnak! 5. Természetesen lehet önálló, egyéni véleménye. (szubjektív – latin eredetű szó). Nekem és másnak is van. 6. Ne vegye most magára, csak írom a rend kedvéért 🙂 : igen 8 osztályra gondoltam és nem a 8. osztályra, mivel van ilyen szó vicc, hogy elvégezte a nyolcosztályt 4 elsőt és négy másodikat! De ezt nem írtam le így Önnek, ez csak magyarázat az erre vonatkozó kérdésére. 7. Örülök, hogy pesti (vagy Pest-i) – ez is most csak humor – és magyar. Ha tudtam volna nem is írtam volna Önnek semmit, csak már egy idő óta nagyon unom, hogy a legtöbb hibásan helyesírással író hozzászólók általában erdélyiek. Mellesleg nekem alapvetően nem volt soha semmi bajom az erdélyiekkel, de 2010-től vagy még inkább 2014-től mindenbe bele akarnak szólni, ami hazánkba történik és nemcsak mindent jobban akarnak tudni, de egyenesen saját magukat tartják “igazi” magyaroknak, mi meg senkik, keverékek vagyunk, Ők a tiszta magyar “faj”! Hirtelen ez jutott az eszembe amikor Önnek elkezdtem válaszolni a vitaindítóban. Megkövetem érte, ha megengedi! Üdvözlettel: Erika (csak így arc nélkül, de a facebookon megnézheti bárki az arcképen, és minden kép meg egyebek nyilvános az oldalamon, semmi nem titkos! 🙂 🙂 )

     • György Rózsahegyi

      Azért tiszteletre méltó a türelme, és bölcsessége a feltehetőleg késő kamaszkorú kommentelővel.

     • Simon Erika

      Köszönöm! 🙂

 • V.E.

  Hülye

  • László

   V. E. Ne nézz tükörbe, ha ilyeneket mondasz magadról!

 • Szabó Vera

  Lejárt az időd Viktor ! …és lejárt az összes büdös-bunkó tolvaj haverodnak is ……az ősfideszes férgeknek !

 • Rozsnyainé Hekman Piroska

  Itt az ideje,hogy a nyugdíjasok,akik úgy tudnak viktorukra nézni,mint az oltári szentségre,most az egyszer a gyerekeik és unokáik jövőjét tartsák szem előtt,és ne a ….!!!

  • Simon Erika

   Nem minden nyugdíjas Orbán imádó, csak egy részük , annak is a többsége határon túli magyar! Nem kell generációs problémát kreálni és nem kell az idősebb emberekből bűnbakot csinálni, azt hagyjuk meg Kővér Lászlónak meg a nyugdíjasokat ütlegelő, rugdosó Habony Árpádnak, valamint a Fidelitasnak!

 • Id Sommer János

  Az alap állásom, az igazat csak is az igazat , akkor viszont buzogj vér csak buzogj de kulturáltan

 • Gábor Csoma
 • Gábor Velez

  Így igaz,drukkolok a fiataloknak,hogy ne veszítsék el a hitüket.

 • Jozsef Pongrácz

  Minden elmulik egyszer minden a véget ér.

 • Manci

  A diákok is szavazni fognak orbán!! ………

 • Arpad Toth

  https://uploads.disquscdn.com/images/6fbea1540ec24d82b1865576762c1ecddeb1646e703c48e94f3a2825a9ed9334.png

  Íme Köpösdy Dániel alias Jabronka Richárd, ennek az “ellenszél.hu” nevű szennyoldalnak a gazdája

  • Simon Erika

   Na és?! Nem a neve a lényeg, hanem a tettek. Ez jó tett volt, nem látja hány embernek tetszik ez a “szennyoldal”! Ha nem tetszik nem kell ide jönni!

   • Rohadt nagy tett volt, akár csak megnyitni a faszombukkot, a wikit, meg ezt a szennyoldalt.

    • György Rózsahegyi

     És hol volt a magyarórák, nyelvtanórák helyett? És melyik istálló környékén cseperedett fel? És mit keres itt?

     • Értelmes kérdésre nem futja a fene nagy libsi értelmiseggi IQ-ból?

 • Katalin Buzásné

  Nagyon örülök ,hogy ébredeznek a fiatalok !!!

  • Ha az elfajzás és libsi zombivá válás ébredés, akkor hajrá. Örvendj csak!

 • Szép új libsi nemzedék. Tisztelet semmi, értelem semmi, teljesítmény semmi… (A libsi fake news megnyitása nem teljesítmény. Könyvet ki tud a kis libsi palánta nyitni?) A ti időtök már rég le járt – ennek a palántának meg már akkor, mielőtt egyáltalán elindult volna.

  • Wincs Eszter

   Paraszt!

   • “Kedves” nagykörűti libsi értelmiseggi! Köszönöm, hogy e megbecsült, hagyományörző és valódi értéket teremtő társadalmi réteg közé sorolsz, bár csak vidéki származású vagyok.

    • Wincs Eszter

     Nem a társadalmi hovatartozásodra értettem. Hanem a fideszsegget nyaló hozzászólásodra.

 • József Szimon

  A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb. Főleg manapság!
  http://www.szamoljukegyutt.hu Jössz Te is?

 • Zoli Molnar

  Ez egy idióta. Ha nem OVI lenne megfizethetetlen tandíjak lennének….

 • János Kovács

  Szép , nagyon szép.
  Olvasva a hozzászólásokat látható az átlag magyar tunyaság.
  Örülök , hogy vannak fiataljaink akik értelmesen gondolkoznak, de ezt a hitvány hatalmat nekünk felnőtteknek kel eltakarítanunk!!! Ne lökdössük már magunk elé ezt a bátor fiatalt.
  Jó volt Dani! De most állj félre , hagy végezzünk a rezsimmel mi akiknek már nincs vesztenivalónk és tudjuk a tetteink következményeit. Ne hagyd, hogy Sándor Máriához hasonlóan megrágjon a szájkaratézó tömeg és utána téged kiköpve másik golyófogót keressenek maguknak.
  Nekünk az a dolgunk, hogy az ilyen gyerekeknek úgy adjuk át az országot, hogy nekik ne kelljen újra végigjárniuk azt amit nekünk a Horthy-Kádár-Orbán diktatúrákban kellett.

 • Kriszta Szalai

  Annak idején, az én nyílt levelemnél is azt mondták, hogy nem is én írtam, pedig bizony de, kábé 10 perc alatt.

 • Horváth Ferenc

  ez jó volt…bár a balf@sz fidesz szavazók…..akik ráadásul a nép legalja, bugrisok és tahók…..

 • Neo1989

  Ha szavazni kell az idősek számítanak. Olvass demográfiát MO h áll.

 • Éva Kútvölgyi

  Gratulálok! Én már pár éve mondom, hogy az unokáink lesz a veszte ennek a gazembernek. Az én 15 éves unokám is részt vett a tiltakozásban osztálytársaival, szerencsére a gimnázium is nagyon jól állt a dologhoz, ahova jár. Ezeket a fiatalokat már nem lehet meghülyíteni szerencsére.

 • Éva Kútvölgyi

  Solomon szarkupac hozzászóló egyértelműen fizetett fideszes troll, mivel arctalanul van neki több, mint 16 ezer hozzászólása, amit nyilván főállásban, pénzért csinál. Nem érdemes foglalkozni vele.