Gyerekek lázadnak Orbán ellen: megreccsenhet a rendszer?

Forrás: nol.hu

A fiatalok hallatják a hangjukat

Az elmúlt években egyre többször láthattuk, hogy a fiatal generáció keresi az útját a politikába. Ma a legfiatalabbak a középiskolás diákok, szinte még gyerekek, akik nem akarják engedni, hogy Orbánék tombolása tönkretegye az ő jövőjüket. Mára nagy ellenállást hirdettek.

A Független Diákparlament ma arra készül, hogy több ezer diákkal egyetemben keményen beszóljon a kormánynak – számol be a hvg.hu. Egyfelől arra kérik a diáktársaikat, hogy tüntetőleg hagyják ki a mai napot az iskolában, délután pedig csatlakozzanak a Budapestre szervezett óriástüntetéshez. A “Menj suliba – demonstrál az oktatásért” nevű Facebook eseményre idáig 11 ezer ember a részvételét és további 35 ezer, hogy érdeklődik.

A fiatalok felszólítják egymást, hogy

“Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik!”

A gond persze az, hogy miközben a gyerekeket is megilleti a szólásszabadság, eközben tankötelezettség is vonatkozik rájuk, így az efféle diáktüntetések jogi háttere kissé szabályozatlannak tűnik. A Diákparlament úgy igyekszik feloldani ezt a konfliktust, hogy a diáktársakat nem “szimpla lógásra” buzdítja, hanem arra, hogy beszélgetéssorozatokat szervezve kezdjék el megvitatni a közélet kérdéseit.

Azt egyelőre nem látjuk még, hogy pontosan mit érhetnek el ma a diákok. De amikor a fiatalok megmoccannak, ott mindig nagy események várhatók. Az új generáció Orbán iránti ellenszenve pedig világosan rámutat, hogy a miniszterelnök elvesztette a legitimitását fiatalok között, így várható bukása már csak idő kérdése. Ezért is kell támogatnunk ezeket a tiszta lelkű gyerekeket.

41 Comments

 1. Még mit fognak kitalálni? Kéri egy sértett, mellőzött beteg elme. A diákok meg csak a balhé miatt mennek ki, már ha már kimennek.

 2. Talán nem kellene a diákokat lebecsülni.Értelmesek, okosak ha nem kötik őket gúzsba.A tieid a balhét szeretik? Vagy nincsenek?

 3. A beteg elme Orbán és a hozzád hasonló narancsos sárkányok ! Te a Kósa mama barátnője vagy ? Úgy már érthető !

 4. Az a diák aki ma tüncizik, nem túl intelligens, különben észrevennék, hogy kik is szervezik be őket és milyen célból!

 5. Te mire vagy alkalmas vén agyalágyult szipirtyó ! Minek pofázol bele a diákok dolgába ! …..Tűnj el innen CÖF- ös majom !

 6. Aki Orbán maffia bandáját alkalmasnak találja az ország vezetésére, az nem veszi észre, hogy a csúti suttyó megvezette !

 7. Vedd le a narancsos szemüvegedet vén szipirtyó !…..de minek ütöd bele az orrodat, amihez semmi közöd?

 8. Miért a többi tolvaj akik voltak előtte ők tudnak kormányozni?Ők nem loptak mi?Pofázzátok a fosságokat de olyan aki kormányozna választást nem tud győzni mert az is egyenlő a szarral.Gyurcsányt a néptöbbsége zavarta el a gecibe..Azt hiszitek megint ő nyer? 😀 Akit elzavartak ? 😀 Úgy is elzavarnák még egyszer basszátok meg..Vagy ki lenne helyette? Az a sok tíz 1% kis hoki megélhetési pártok?Vagy a Marcika féle Momentumos foseszüek bagázsa? 😀 Aki Olimpiai ellen gyüjtötte a szavazatokat(nem érint,egem nem érdekel) de a barom segg ész meg azt hitte hogy rá szavaznak ennyien :D.Mekkora röhej.. ..istenem 😀 😀 Vagy a MSZP-s Molnár Gyuszkó akiknek már székházuk sincs mert elvitte az adósság? 😀 Ezt akarjátok élre…? 😀 Akinek a székházat elvitte az adósság?Akkor mi lenne az országgal..miszter IMF hitelbagázs 😀 Sok suttyó foseszü van itt akik csak degeneráltoskodni tud,de gondolkozni egyikőtök sem.Csak fröcsögitek a majomságot hogy váltsuk le ,de akiket akartok alig érik el az 1% ot is he 😀 Ja és nem Fideszes vagyok..Én nem hiszek egy politikusnak sem veletek ellentétben miszter balfasz eszűek 😀 Válasszátok meg a baloldalt..Attól fogtok ti éhen dögleni turbánnal a fejeteken.Majd nézhetitek a választási győzelmet IMF hitelből…Ami soha nem fog bekövetkezni mert a baloldalból nem az ország de már Európa 65% nem kér.Kicsit tudatosnak kellene lenni miszter balfasz eszűek a világba..Én jártam külföldön és járok mai napig…Látom hallom mi van..Ti csak a fotelbe vergődtök a HVG,Index meg a többi liberális szenny szarra.Na ezeknek kell hinni..Istenem.. pffff 😀 😀 😀 Meg süllyed Paks… 😀 😀 Ezek a lapok szerint..Olvassátok csak őket !! 😀 😀 Ti csak fröcsögitek a sok kula szarságot. A büdös életbe nem fog itt a baloldal kormányozni..Egy bicajkormányt nem fognak többet rájuk bízni,nem hogy egy országot.A sok sikert a sok 1% os szaracén megélhetési pártokhoz…:D

 9. Idióta fideszes barom ! Nem kérek a mocskos köpönyegforgató, hazaáruló , a szájából naponta segget csináló Orbánból ! Mindegy mit hablatyolsz össze-vissza, mert nem érdekel a csúti suttyó ! Annó verte a mellét, pökhendieskedett, mert Soros bácsi állt mögötte és pénzelte —–Jaaa ??? úgy könnyű ! — játszotta a bátor, f@sza gyereket ugyanakkor egy besz@ri majoom. Mennyit loptak, az engem nem érdekel, fulladjon bele a cigógyerek a vagyonába! DE ! Nézze hülyének azt a jó kurv@ anyukáját ( bayerzsóti után szabadon ) ….kinek akarja bedumálni az a buggyantagyú barom, hogy Mészáros Lölö nem lopott pénzből gazdagodott! ……..és az utolsó csepp is bekerült a poharamba, sőttt !!! Túlcsordult! ……..ez a vályogsori majom pofázta tele a világot, hogy ő és a bandája megvédte Európát is ?….te ezt a barmot akarod újra megválasztani??? …….Figyú agymosott !!! Hogyan is jött be az ország területére az a bizonyos repülőgép?…….földalatti folyosón? A buta, barom fajtád felfogja, hogy mi a következménye, ha nem őrzik a légterünket? …..ha találkozól Bakondi sz@rosnyelvű narancsos eftárssal, köpd szembe helyettem is ! Szóval, ilyen idióta barmokra bíznád az országot?….ezek gafyják lerohadni az eggészségügyet az oktatást és hagyják terroristákat ki-br járkálni ! Válasszátok meg ezeket a tehetetlen-lehetetlen narancsos férgeket ……..ls fényezd szorgalmasan Viktor füstös seggét !

 10. Miért kell a diákokat, fiatalokat állandóan lesajnálni? Mert nem hajlandóak beletörődni abba a posványba, ami ebben az országban leledzik?

 11. Szóval, ha valaki tüntet, akkor biztosan nem intelligens? Beszervezni? Most komolyan, nem volt még elég a hihetetlen összeesküvés-elméletekből, és nem inkább arra kellene figyelni, hogy MIÉRT tüntetnek oly hevesen?

 12. Sárkány néni a vén nyugger már beletörődött ,hogy az orbán-rezsimet már nem fogja túlélni,, de az unokái jövőjére nem gondol !

 13. Csak az beszél így, aki reszket az indulattól, gyűlölettől! Ideges vagy? Nyugodj meg! Olvasd át újra azt a sok butaságot, hazugságot, amit leírtál! Csak erre tellik?

Leave a Reply

Your email address will not be published.