Orbán veje lebukott: ez lehet a választás csúcsbotránya

Magas lóról lehet…

Azt már jól ismerjük, mi történik, ha valaki annyira fel tud kapaszkodni a társadalmi ranglétrán, hogy beházasodjon Orbán Viktor családjába. Hirtelen dőlni kezd a pénz, áramlanak a közbeszerzések, a jogszabályok gumivá változnak. Ám az EU végre megmoccanni látszik. Csúfos véget érhet Tiborcz István tündöklése, kezdődhet a bukás…

Tiborcz István és neje, Orbán Ráhel, a saját lábán áll. Legalábbis ők így mondják, de a valóság ennél sokkal kiábrándítóbb. Tiborcz cégei ugyanis sorra kapják az állami megrendeléseket, amelyeket sokszor ráadásul botrányos módon valósítanak meg. (Emlékezzünk a dunaújvárosi közvilágítássötétség ügyére!) Ám úgy tűnik, mégis igaz lehet a mondás, hogy egy fa sem nőhet az égig. Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala csúnya szabálytalanságokat tárt fel, megkezdődhetnek a jogi lépések az ügyben.

Az index.hu számolt be a kirívóan nagy port kavart esetről. Mint írják, az “Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi források” kapcsán borult ki az bizonyos bili, a hivatal pedig

“már megküldte a jelentését a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket.”

A EU-s szintű nyomozás ugyanis feltárta, hogy a közbeszerzések kapcsán jogi szabálysértések és személyi összeférhetetlenségek is történtek. Ezt pedig nem lehet szépíteni, ez már nem egyszerűen mutyizás. Ha igaz, ez nyílt törvénysértés.

Ráadásul kivételes helyzet előtt állunk és akár maga Orbán Viktor is bajba kerülhet a veje óvatlan ügyeskedése miatt. Ugyanis ha a Csalás Elleni hivatal kezdeményezi a nyomozást a magyar ügyészségnél, akkor annak kötelessége megindítania a hazai nyomozást, nem lehet sumákolni. Az ATV kérdésére maga a legfőbb ügyész közölte, hogy

“Valamennyi olyan esetben, amikor az OLAF igazságügyi ajánlással fordul a Legfőbb Ügyészséghez, az ügyészség a protokoll szerint elrendeli a nyomozást, illetve amennyiben már folyamatban van a nyomozás, az OLAF ajánlását a nyomozás irataihoz csatolják és abban értékelik.”

Könnyen elképzelhető tehát, hogy a választás előtti utolsó hetekben ez lesz az a nagy botrány, ami végleg kihúzza a szőnyeget a magyar miniszterelnök talpa alól.

11 Comments

 1. Én sem akarom kedvét szegni, de a pályázatok bár lehet hogy akkor lettek tervezve, viszont a konkrét megvalósítás az ELŐKÉSZÍTÉSSEL EGYÜTT már don orbán alatt történtek.
  Az előkészítéseket minden esetben Tiborcz cégtársa, üzlettársa Hamar Endre végezte az önkoriknak – azt is jó pénzért persze, a saját, “SISTRADE” nevű cégével számlázva – ami önmagában is úgy 15 év börivel volna honorálandó egy jogállamban ekkora összegnél.
  Azonban nem magányos elkövetésről van szó, mert a bűntettből Tiborcz is profitált nem kicsit – aml már bűnszervezetben való elkövetést jelent, tehát mindkettőnek kijárna 25 év kb.. Na és ugye a kormány kontrolljának a szemét és a fülét is befogta valaki…. sőt utalta is az Unió pénzét!! Ő (ők) egy sorban felel velük.
  De nem kell aggódni, aludhat nyugodtan, – mert Polt megállapítja majd hogy nem történt semmi, és orbán nem holmi “cigánybűnöző”, ahogy Farkas Hamar és Tiborcz sem, ahogy egyes elvetemült kül,- és belföldi portálok állítják.

 2. Aki azt mondja hogy nem fog történni semmi, annak minden bizonnyal igaza van.

  Ez a maffia a világ legsikeresebb bűnbandája- eddig (a néhai Sire Cornwallist a mai liberális világrend igen nagy bűnöző atyját leszámítva.. )

  Nem csupán egy árnyékrendszerben élnek és üzletelnek a saját törvényeik szerint, állandó harcban a jogállammal, hanem egy egész országot foglaltak el, igáztak le, és tiporták el a jogrendjét, az addigi társadalmi struktúráját – beleértve a hatalmi szervekben betöltött kisebb nagyobb pozíciók és megbízások összefüggő szövetét is (Polt és Szájerné jelenség egészen a falusi önkorik szintjéig)

  Ez a maffia itt otthon van. A néhai Magyarország a saját udvaruk, az egykori magyar lakosságot meg csak ott rekedt, és leszüretelhető termő jószágnak tekintik, amit idővel rabszolgaként akarnak majd használni – ahogy egy részüket már ma is úgy használják. Ezt a tényt a helyzet szürrealitása sem cáfolja- legfeljebb csak nem akarja senki elhinni, hogy mi a valóság, hiába látja, és érzékeli, vagy mindezzel szemben még tagadni is próbálja.

  Pillanatnyilag nincs olyan erő, és olyan emberanyag, ami ezzel a maffiával le tudna számolni, vagy egyáltalán csak hathatósan fel tudná vele venni a harcot. Ez a néhány újságíró is csak gyönge szellőként simogatja a korrupciótól kikeményedett páncéljukat, hiszen OLAF ide vagy oda, nem fog történni semmi. Polt – a consignieri (maffia intézője) – egy éjszaka alatt kinyomozza, megvizsgálja, és megállapítja majd, hogy az OLAF “tévedett” és Tiborcz (meg orbán és a többi gazember) élheti tovább a világát. Az OLAF meg udvariasan tudomásul veszi majd, mert nincs eszköze és joga arra, hogy ellenvetést tehessen. szóval minden marad a régiben, és megy úgy tovább ahogy eddig.

  Ezért mi, az egyszerű emberek sajnos csak annyit tehetünk, hogy kimondjuk:

  Isten legyen Önökkel, és Magyarországgal! Mert másban már nem bízhatnak, csak a csodában, vagy a gondviselés erejében, ami egy jó kis villám, vagy más katasztrófa formájában szolgáltat igazságot a kifosztott és nyomorgatott népnek.

 3. Nem tudom, ilyen badarságot /25 év stb/ honnan lehet venni, még egy gyilkos sem kap ennyit, sehol! Persze ha ugy érzi az ember, hogy igaza van bárkinek fel lehet jelenteni, sőt ez kötelessége is annak, akinek tudomása van róla. ha pedig nem ért egyet az itthoni eljárás döntésével, megvannak a további jogi lehetőségek. Csakhát az a baj, hogy könnyebb embereket besározni…
  2018. január 15. 0:24 Disqus írta, :

 4. A badarság az ön vezérének törvénytelen alaptörvénye alapján módosított büntetőtörvénykönyvből van “véve” .
  Sokkal több lojalitást vár el öntől a NER!!! Ne alázza itt ezeket a derék embereket ilyesmivel hogy ön szerint badarságokat törvénykeznek!!

  Azon kívül van itt egy kis szöveg, és fogalomértési gond is – talán szar NER suliba tetszett járni ami mellett a stadiont építették, azért nem jutott elég pénz a minőségibb oktatásra ott sem..
  Nevezetesen az hogy ez itt nem “besározás” hanem az OALF jelentés alapján kialakult helyzet elemzése. A bűntetteket a gazdái családjai elkövették – ez TÉNY – másképp az OLAF nem ajánlana eljárást Poltnak.
  Ergo itt nem arról van szó hogy az ellenzék kitalált valamit a drága jó vezérének lejáratására, hanem arról, hogy az OLAF kinyomozott és megállapított valamit, amit a KORÁBBI sajtóhírek alapján Poltnak MÁR RÉGEN ki kellett volna nyomoznia, és a felelősöket börtönbe kellett volna csukatnia. De ez nem az a hely- ez a maffia saját udvara, itt a házigazdát nem érheti semmi retorzió..

  A próbálkozása – ha kissé erőtlen is – nyilván az ön hazafiasnak gondolt érzéseiből fakad, de meg kell önnek is említenem: ön soha nem lehet hazafi azután, hogy ezeket a roppant kártékony lényeket támogatta. A periratokban maximum bűntársakként vagy kollaboránsokként fogják említeni az önhöz hasonló embereket. Mert lesz per, elébb vagy utóbb, de lesz – ebben biztos lehet..

 5. Tehat On szerint a palyazatok 16,15,14,13…………….8 evvel ezelott lettek kiirva ? Ugye nem gondolja komolyan 🙂

 6. Menus ! A jó édesanyukádat, te szemét nyalonc ! Orbán hazudik, lop, csal és még hazaáruló is ! Arról nem beszélve, hogy az egészségügy taccsra tételével 100 ezrek haláka szárad a lelkén a rohadéknak….tehát egy tömeggyilkos !

Leave a Reply

Your email address will not be published.