Ítéletet mondtak Orbánról: azt kell tennie, amitől a legjobban fél

EPA/JULIEN WARNAND

Amikor a hóhért akasztják

A politika igazán nemes tudomány, a vita művészete, ahogy egyesek tartják. Eredete legalább az ókori görögökig nyúlik vissza, amikor is Athénban, a görög városállam agóráján (főterén) sorra vívták szó-párbajaikat a kor nagy szónokai. Egy friss kutatás szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök most ilyenbe kényszerülhet, pedig évek óta a nyilvánosságtól fél a legjobban.

Több mint 11 évvel ezelőtt történt, hogy az akkor még ellenzéki Orbán Viktor utoljára ki mert vitára állni az akkor második ciklusára készülő Gyurcsány Ferenccel. Azóta egyik választás előtt sem mert pástra lépni a Fidesz vezére. Rossz nyelvek szerint azért, mert túlságosan rossz emlékeket okozott neki az említett 2006-os vita, amiben sokak szerint durván alulmaradt, amint ez a későbbi választási eredményeken is látszott.

Orbán rendszeresen takarózik azzal, hogy ő ugyan kiállna, csak épp nincsen kihívója. (Ami nyilván butaság, hiszen Gyurcsány, Karácsony, Szél és Vona mind esélyes kihívók lehetnek). Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a miniszterelnök betegesen retteg: a sok hazudás miatt régen elveszítette a kapcsolatát a valósággal és a legelemibb szembesítés is kizökkentené látszólagos nyugalmából. Ez pedig sok-sok szavazó elvesztését jelenthetné, ami könnyen a székébe kerülne.

Csakhogy idén tavasszal talán mégis fordulhat a kocka. Egy friss kutatás szerint ugyanis (melyről a 24.hu számolt be bővebben) a választók óriási többsége követeli a nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát.

100-ból 46 ember szerint kritikusan fontos lenne egy ilyen vita,

míg csak 11 olyan ember akad, aki szerint egyáltalán nem fontos. A baloldaliaknál ez a szám 68%, a Jobbiknál 72%. Különösen meglepő lehet Orbánnak, hogy még a saját szavazóinak 40%-a is vitát akar látni.

Mindez azt jelenti, hogy a választók akarata egyértelmű: aki felelős pozíciót akar magának, az ne féljen kiállni elénk elmondani a véleményét. Az már egy másik kérdés, hogy Orbán Viktor ettől fél a legjobban és ezért most csapdahelyzetbe kerülhet. Vagy kiáll és kockáztatja a lebőgést vagy a saját szavazóival is szembemenve tovább bujkál előlünk. Ebből már nehéz lesz kimásznia.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • János Huncutka

  MNég Szél Bernikétől is fél?

  • Szabó Vera

   orbán viktória a félénk kisleányka , mindenkitől fél ! Tele a bugyija, ha egy újságíró vagy riporter közelít felé !

 • Herczegfalvi György

  Hülyeség az egész. Szarik ránk évek óta! MOST IS FOG!!!

  • Varga Sándor

   Trükkök százaira, hazug álomvilágra épített liberális demokrácia egy áldemokrácia és már nagyon beteg.
   Ennek a nagyon beteg, emberilét-ellenes “liberális demokrácia” nevű, életidegen betegségnek, a soross által működtetett, helsinki
   bizottság, a társaság a szabadságjogokért nevű álcivil szervezetek,
   soross által pénzelt párezer brüsszeli és itthoni egyed, pár magyarellenes pártocska ”vezetője”, és a hiteltelen külföldi üzletei érdeket szolgáló, pénzelt “médiák”, “újságírók” a legnagyobb terjesztői, alkalmazói, védői, követői, propagálói és szószólói

   • Szabó Vera

    Te agyalágyult vadbarom !…….a narancsos maffia kinek az érdekeit szolgálja?…..remélem a fajtádat sikerül kiírtani, mert a narancsos férgek nagyon kártékonyak a hazámra !

   • Herczegfalvi György

    Többször neki mentem, de hiába, no nem értem. Önhöz képest nem vagyok elég okos.”párhoz tartozott pénzben párezer brüsszeli és itthoni egyéneknek, pár magyarellenes pártocska vezetője, és a hiteltelen külföldi üzletei érdeket szolgálnak…” Maga ezt érti?

 • Varga Sándor

  A magyargyűlölő bolsevik-liberális szörnyetegek soha, egyetlen pillanatig sem képviselik a társadalmat.
  A több mint félévszázados uralkodásuk alatt tudatosan, bűnszervezetként taszították az országot kilátástalanságba,
  tartották mélyszegénységben, a munkást, a proletárt, az általuk lenézett értelmiséget és parasztot.
  Hazudtak, hazudnak reggel, délben, este, ,
  … folyton a magyarok, folyton ország ellen szervezkedtek, szervezkednek.
  A hazug proletár internacionalizmusukat, most éppen … burzsoá internacionalizmusra cserélték, idegen érdekeket képviseltek,

  • Szabó Vera

   Érdekes a Fidess soraiban volt MSZMP-s komcsikat lehet csak találni. Valóban ők fiatal korukban már kárt okoztak az országnak és ezt fokozták, mikor narancsos maffiává vedlettek át! Orbánc vajda egy mocskos hazaáruló gazember ! …Putyin elvtárs pincsije !

  • Laciapu

   TUDTA???

   A Nemzet(félre)vezető 8 évig volt a Liberális Internacionálé alelnöke…

  • DÓZSANÉPE

   Megrekedtél a törzsfejlődés legelején…. az agyad helyén valami működésképtelen gusztustalanság van.

  • Anna Szivler

   te kiről beszélsz, világosabban fogalmazhatnál, bár én tudom, hogy kiről, de te nem itt élsz, csak irogatsz, de nem tudod, hogy kiről,miről?

 • Varga Sándor

  Megértem én a hvg, a 444, a 24.hu, stb. és az Index harcos lelkű, csillogó szemű, tiszta tekintetű újságíróit, valamint kálmán olgát amiért védik a mundér becsületét és
  folyton-folyvást arról beszélnek, hogy mostmáraztánbiztosanmegbukik az Orbán.
  Nyilván mondaniuk kell valamit a meglévő ám egyre csak fogyatkozó olvasóiknak.
  Azt kell nap, mint nap hazudozniuk, hogy van bármilyen esély a kormányváltásra.
  http://mindenszo.hu/apati-bence-miert-van-ellenzekvalto-hangulatban-az-orszag/.

  • Szabó Vera

   Orbánt már a világon elítélik, mert ennyi kárt egyetlen európai ország vezetője sem okozott népének ! A csúti vályogsorról indult komcsi gyerek , maffia vezér lett! Fidess = narancsos maffia ! ……. a maffiát nem lehet demokratikus módon eltakarítani!

  • Kocsis Máté

   Varga Sándor!Te tényleg egy agyatlan,fideszbarom vagy.Ezért érdemben, meg sem szólítalak!Ennyi.

 • Varga Sándor

  „Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, lövette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

  • Szabó Vera

   Egyetért -e Ön azzal, akinek a kormánya ellopta a nyugdíjra befizetett pénzünket és az EU támogatás nagy részét is a fidess haverok és pereputtyuk gazdagodására fordította, továbbá az egészségügyre befizetett adóinkar stadionok építésére használta fel , valamint a határontúliaknak számolatlanul szórta a közpénz, ne szavazhasson, sőt a mocskos maffia bandája sem ! Orbánt nemzetközi bíróság elé kell állítani, mert kifisztotta az országot és százezrek életébe került az egészségpolitikája ! Aki egy szerencsétlen betanított esztergályosból lett prédikátorra bízta az egészségügyet és oktatást az noormális?

   • Anna Szivler

    egyetértek

  • Laciapu

   9 éve nem ő a miniszterelnök – talán nem vetted észre!

   • Szabó Vera

    Varga Sankó a narancs-nyalonc féreg , nyomja a fideszes hazug propagandát!

  • Tóth Ildikó Tóth

   Nem ertek egyet…mert nagy “koalicioban” vegeztek a munkat….a gyarmatositoink parancsara! Itt volt kozelkeletrol 1200 szadista allat, terrorista ….szerinted mi hivtuk meg oket? Ezert nem volt jelveny rajtuk! Az uj uraink nem akartak h 1956-ot unnepeljunk ennyi!

  • Anna Szivler

   nem vagy normális,

 • Szabó Vera

  Buggyantagyú Viktor már semmire sem alkalmas ! …….nem szabadna kiengedni az országból, mert CSAK a szégyent hozza ránk !

  • Zsóka Koczka

   Neeem,neeem engedjük ki 😀 ,itt fogja utolréni a végzete…

   • Anna Szivler

    legyen igazad

  • Anna Szivler

   nem kell rászavazni, csak ennyi

   • Szabó Vera

    Szerinted?….8 évet késtél ezzel a megállapítással ! Azóta Orbán a maffia bandájával kifosztotta az országot, bekavart nagyon csúnyán Európa életébe …….( Putyin seggét nyalja , közben tartja a markát az EU-nak .)Sikerült Erdélyt a románokkal jobban összeugrasztania , a határontúli kilóra megvehető magyar ajkú szavazókat a belföldön élőkkel utáltatta meg , a betegeket, rokkantakat taccsra tette, a devizahiteleseket sem segítette, sőt ……Mészáros strómanján keresztül meggazdagodott hihetetlen mértékben………..Orbán egy rohadék, hazaáruló gazember, de te még mentségeket keresel a szemétnek? ….ébresztőőő ! …..elég a sunnyogásból !

 • Kocsis Máté

  Fél orbán,hát persze!Gyurcsány úgy fölmosta vele a placcot,hogy azóta még az árnyékától is berosál!Pedig tényleg,hogy az lesz a veszte!Mert a maradék fidesz hívők,már eredményt és erőt akarnak látni!Nem csak gyűlöletet és ígérgetéseket,amelyből orbán áll.Egy senki,gyáva féreg orbán. Aki már pénzel,vagy hatalommal sem tudja megőrizni méltóságát,persze ha van egy gerinctelen féregnek méltósága?Hogyan lenne,hiszen egy szellemi toprongy.

 • osszián

  Komoly tétbe mernék fogadni, hogy nem fog kiállni.
  Pedig Karácsony már megelőzi népszerűségben, még papíron is (ugyanis én neM hiszem, hogy az ország 40-42% kedveli ezt a csuti maffiózót.)