Ítéletet mondtak Orbánról: azt kell tennie, amitől a legjobban fél

EPA/JULIEN WARNAND

Amikor a hóhért akasztják

A politika igazán nemes tudomány, a vita művészete, ahogy egyesek tartják. Eredete legalább az ókori görögökig nyúlik vissza, amikor is Athénban, a görög városállam agóráján (főterén) sorra vívták szó-párbajaikat a kor nagy szónokai. Egy friss kutatás szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök most ilyenbe kényszerülhet, pedig évek óta a nyilvánosságtól fél a legjobban.

Több mint 11 évvel ezelőtt történt, hogy az akkor még ellenzéki Orbán Viktor utoljára ki mert vitára állni az akkor második ciklusára készülő Gyurcsány Ferenccel. Azóta egyik választás előtt sem mert pástra lépni a Fidesz vezére. Rossz nyelvek szerint azért, mert túlságosan rossz emlékeket okozott neki az említett 2006-os vita, amiben sokak szerint durván alulmaradt, amint ez a későbbi választási eredményeken is látszott.

Orbán rendszeresen takarózik azzal, hogy ő ugyan kiállna, csak épp nincsen kihívója. (Ami nyilván butaság, hiszen Gyurcsány, Karácsony, Szél és Vona mind esélyes kihívók lehetnek). Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a miniszterelnök betegesen retteg: a sok hazudás miatt régen elveszítette a kapcsolatát a valósággal és a legelemibb szembesítés is kizökkentené látszólagos nyugalmából. Ez pedig sok-sok szavazó elvesztését jelenthetné, ami könnyen a székébe kerülne.

Csakhogy idén tavasszal talán mégis fordulhat a kocka. Egy friss kutatás szerint ugyanis (melyről a 24.hu számolt be bővebben) a választók óriási többsége követeli a nyilvános miniszterelnök-jelölti vitát.

100-ból 46 ember szerint kritikusan fontos lenne egy ilyen vita,

míg csak 11 olyan ember akad, aki szerint egyáltalán nem fontos. A baloldaliaknál ez a szám 68%, a Jobbiknál 72%. Különösen meglepő lehet Orbánnak, hogy még a saját szavazóinak 40%-a is vitát akar látni.

Mindez azt jelenti, hogy a választók akarata egyértelmű: aki felelős pozíciót akar magának, az ne féljen kiállni elénk elmondani a véleményét. Az már egy másik kérdés, hogy Orbán Viktor ettől fél a legjobban és ezért most csapdahelyzetbe kerülhet. Vagy kiáll és kockáztatja a lebőgést vagy a saját szavazóival is szembemenve tovább bujkál előlünk. Ebből már nehéz lesz kimásznia.

 

loading...

38 Comments

 1. A magyargyűlölő bolsevik-liberális szörnyetegek soha, egyetlen pillanatig sem képviselik a társadalmat.
  A több mint félévszázados uralkodásuk alatt tudatosan, bűnszervezetként taszították az országot kilátástalanságba,
  tartották mélyszegénységben, a munkást, a proletárt, az általuk lenézett értelmiséget és parasztot.
  Hazudtak, hazudnak reggel, délben, este, ,
  … folyton a magyarok, folyton ország ellen szervezkedtek, szervezkednek.
  A hazug proletár internacionalizmusukat, most éppen … burzsoá internacionalizmusra cserélték, idegen érdekeket képviseltek,

 2. Megértem én a hvg, a 444, a 24.hu, stb. és az Index harcos lelkű, csillogó szemű, tiszta tekintetű újságíróit, valamint kálmán olgát amiért védik a mundér becsületét és
  folyton-folyvást arról beszélnek, hogy mostmáraztánbiztosanmegbukik az Orbán.
  Nyilván mondaniuk kell valamit a meglévő ám egyre csak fogyatkozó olvasóiknak.
  Azt kell nap, mint nap hazudozniuk, hogy van bármilyen esély a kormányváltásra.
  http://mindenszo.hu/apati-bence-miert-van-ellenzekvalto-hangulatban-az-orszag/.

 3. Trükkök százaira, hazug álomvilágra épített liberális demokrácia egy áldemokrácia és már nagyon beteg.
  Ennek a nagyon beteg, emberilét-ellenes “liberális demokrácia” nevű, életidegen betegségnek, a soross által működtetett, helsinki
  bizottság, a társaság a szabadságjogokért nevű álcivil szervezetek,
  soross által pénzelt párezer brüsszeli és itthoni egyed, pár magyarellenes pártocska ”vezetője”, és a hiteltelen külföldi üzletei érdeket szolgáló, pénzelt “médiák”, “újságírók” a legnagyobb terjesztői, alkalmazói, védői, követői, propagálói és szószólói

 4. „Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, lövette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

 5. Egyetért -e Ön azzal, akinek a kormánya ellopta a nyugdíjra befizetett pénzünket és az EU támogatás nagy részét is a fidess haverok és pereputtyuk gazdagodására fordította, továbbá az egészségügyre befizetett adóinkar stadionok építésére használta fel , valamint a határontúliaknak számolatlanul szórta a közpénz, ne szavazhasson, sőt a mocskos maffia bandája sem ! Orbánt nemzetközi bíróság elé kell állítani, mert kifisztotta az országot és százezrek életébe került az egészségpolitikája ! Aki egy szerencsétlen betanított esztergályosból lett prédikátorra bízta az egészségügyet és oktatást az noormális?

 6. Orbánt már a világon elítélik, mert ennyi kárt egyetlen európai ország vezetője sem okozott népének ! A csúti vályogsorról indult komcsi gyerek , maffia vezér lett! Fidess = narancsos maffia ! ……. a maffiát nem lehet demokratikus módon eltakarítani!

 7. Érdekes a Fidess soraiban volt MSZMP-s komcsikat lehet csak találni. Valóban ők fiatal korukban már kárt okoztak az országnak és ezt fokozták, mikor narancsos maffiává vedlettek át! Orbánc vajda egy mocskos hazaáruló gazember ! …Putyin elvtárs pincsije !

 8. Te agyalágyult vadbarom !…….a narancsos maffia kinek az érdekeit szolgálja?…..remélem a fajtádat sikerül kiírtani, mert a narancsos férgek nagyon kártékonyak a hazámra !

 9. orbán viktória a félénk kisleányka , mindenkitől fél ! Tele a bugyija, ha egy újságíró vagy riporter közelít felé !

 10. Buggyantagyú Viktor már semmire sem alkalmas ! …….nem szabadna kiengedni az országból, mert CSAK a szégyent hozza ránk !

 11. Megrekedtél a törzsfejlődés legelején…. az agyad helyén valami működésképtelen gusztustalanság van.

 12. Fél orbán,hát persze!Gyurcsány úgy fölmosta vele a placcot,hogy azóta még az árnyékától is berosál!Pedig tényleg,hogy az lesz a veszte!Mert a maradék fidesz hívők,már eredményt és erőt akarnak látni!Nem csak gyűlöletet és ígérgetéseket,amelyből orbán áll.Egy senki,gyáva féreg orbán. Aki már pénzel,vagy hatalommal sem tudja megőrizni méltóságát,persze ha van egy gerinctelen féregnek méltósága?Hogyan lenne,hiszen egy szellemi toprongy.

 13. Többször neki mentem, de hiába, no nem értem. Önhöz képest nem vagyok elég okos.”párhoz tartozott pénzben párezer brüsszeli és itthoni egyéneknek, pár magyarellenes pártocska vezetője, és a hiteltelen külföldi üzletei érdeket szolgálnak…” Maga ezt érti?

 14. Nem ertek egyet…mert nagy “koalicioban” vegeztek a munkat….a gyarmatositoink parancsara! Itt volt kozelkeletrol 1200 szadista allat, terrorista ….szerinted mi hivtuk meg oket? Ezert nem volt jelveny rajtuk! Az uj uraink nem akartak h 1956-ot unnepeljunk ennyi!

 15. Komoly tétbe mernék fogadni, hogy nem fog kiállni.
  Pedig Karácsony már megelőzi népszerűségben, még papíron is (ugyanis én neM hiszem, hogy az ország 40-42% kedveli ezt a csuti maffiózót.)

 16. te kiről beszélsz, világosabban fogalmazhatnál, bár én tudom, hogy kiről, de te nem itt élsz, csak irogatsz, de nem tudod, hogy kiről,miről?

 17. Szerinted?….8 évet késtél ezzel a megállapítással ! Azóta Orbán a maffia bandájával kifosztotta az országot, bekavart nagyon csúnyán Európa életébe …….( Putyin seggét nyalja , közben tartja a markát az EU-nak .)Sikerült Erdélyt a románokkal jobban összeugrasztania , a határontúli kilóra megvehető magyar ajkú szavazókat a belföldön élőkkel utáltatta meg , a betegeket, rokkantakat taccsra tette, a devizahiteleseket sem segítette, sőt ……Mészáros strómanján keresztül meggazdagodott hihetetlen mértékben………..Orbán egy rohadék, hazaáruló gazember, de te még mentségeket keresel a szemétnek? ….ébresztőőő ! …..elég a sunnyogásból !

 18. Karácsony és Szél is megelőzi népszerűségben. A 40 körüli százalékok úgy jönnek ki, hogy nem azt a kérdést teszik fel, hogy “Melyik miniszterelnök-jelöltet látná szívesen az ország élén?”, hanem azt, hogy “XY-t szívesen látná-e az ország élén?”, tehát vannak átfedések bőven.

 19. Teljesen igazad van, de nem volt mentegetés Anna részől. Nem kell rászavazni és akkor megbukik. Utána jöhet felelősségrevonás.

 20. …engem az a lazán odavetett….”.csak ennyi ” bosszantott fel. …….az ország romokban !…csak ennyi!

 21. Thanks for sharing superb informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great site.

 22. Admiring the time and energy you put into your blog and in depth information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.