Elképesztően jó számok érkeztek: összejöhet Orbán leváltása áprilisra

Kollányi Péter / MTI

A közvélemény döntött

A politikát követők (és a kormányváltást akarók) számára minden hónapban izgalmas napok azok, amikor megérkeznek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok. Most sincs ez másként. Különösen azért, mert a Závecz számai valami egészen megdöbbentőek. Áprilisra összejöhet a kormányváltás.

A 24.hu számolt be a legfrissebb eredményekről, amelyek láttán minden jóérzésű választó végre elismerően csettinthet. Úgy tűnik, mégsem olyan reménytelen és kiábrándult az ország, mint sokan gondolják. Sőt! Nagyon úgy fest a számokat látva, hogy

a választók többsége azt is pontosan látja, miként lehet áprilisban leváltani az Orbán-kormányt.

A Závecz kutatóintézet 800 fős reprezentatív (tehát a valós viszonyokat mutató) mintán végzett kutatása szerint ugyanis a megkérdezettek több, mint a fele szerint közös listára és közös jelöltekre lenne szükség ahhoz, hogy a lassan 8 éve kormányzó Orbán Viktort ki lehessen végre billenteni a hatalmából. Ez elég erős iránymutatás lehet az ellenzéki pártoknak ahhoz, miként fussanak neki az áprilisi választásnak.

Ám ez még nem minden: további 20,6%, tehát az emberek ötöde szerint közös jelöltek és külön lista kell a kormányváltáshoz. Bár látszólag ez kicsit más, mint az előbb említett módszer, valójában mindkettő ugyanarról szól: Orbánnak mennie kell. Ha ugyanis összeadjuk a számokat, akkor azt kapjuk, hogy

az emberek 71,7% valamilyen formában a kormányváltás mellett tette le a voksát

és csak kevesebb, mint harmaduk kerülte meg a kérdést azzal, hogy nem válaszolt. Április felé közeledve tehát egyre nyilvánvalóbb, hogy az emberek igenis ébredeznek a téli álomból és komolyan készülnek arra, hogy elzavarják a kormányt. Már csak a pártoknak kell megállapodniuk. Csak el ne rontsák nekünk a végén!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • György Pados Mészáros

  Ezeket számokat a Fidesz is ismeri. A kérdés, hogy ennek ismeretében bele mennek e egy választásba? A Fidesz nem bír az ellenzokkel. Tömegében az ellenzék3x nagyobb és a maradék is erősen inog. Mészáros tőkesúlya nem elég a stabilizációhoz.

 • Bubu

  Minden bizodalmam a demokratikus ellenzék higgadtságában és bölcsességében van

 • lábatlan

  Most kezd kialakulni az a helyzet, hogy el kell gondolkodni a két vezető baloldali pártnak a további lépésekről! Arról is, hogy hogyan lehetne egy konkrét időszakra szóló technikai koalíciót alkotni az összes ellenzéki párttal, mert ebbe a megoldásba bele kell venni a matek miatt a Jobbikot is! Ha megnézzük a kutatás Jobbikos szavazók által is reprezentált részét, abból ez teljességgel kitűnik! Félek, hogy “tökösségből” ennek ellenáll mindkét nagyobbik baloldali párt! Aztán az is nyilván való, hogy aki nem akar összefogást, az megy a “levesbe” Ez a meglátás meg kell, hogy győzze az LMP-t, a Momentumot is! Persze nem segít ezen a csepeli buli, mert ez tényleg botrányos! Nem hiszem, hogy egy ilyen “harakirit” el kell követni!

  • Kovács istván

   Pedig meg történik a harakiri, szerencsére !Ez a vegyes felvágott csoport,jobb ha nem kerül a kormány közelébe !

 • István Kováts

  Na, az idei választás, valóban történelmi lesz, hatalmas a tét és iszonyat politikai erők feszülnek egymásnak, hogy ebből mi lesz…??

  • Szabó Vera

   Most kiderül, hogy a magyar állampolgárok hányad része gondolkodó ember ! ……ha 2018-ban a narancsos maffia győz , akkor lehet a gondolkodóknak csomagolni és messze költözni Orbánisztántól !

 • János Bende

  Álmodozás az élet megrontója,mit szeretnétek helyette,mi az alternatí
  va ?

  • Attila Gábor Nagy

   Orbán helyett maga az ördög is jobb! Ez az alternatíva!

   • János Bende

    T .Attila Gábor Nagy !

    Én sok mindenre nyitott vagyok mondhatnám hogy
    ideológia mentes szeretném ha kissé pontositaná a válaszát. Tulajdonképpen arról lenne szó hogy milyen külpolitikát gazdaságpolitikát képzelnének el az helyett ami jelen pillanatban folyík.A cél szentesiti az eszközt,éppen ezért az ördöggel is lehet szövetkezni ha az megfelel az elképzeléseknek.
    Üdvözlettel. János Bende

    2018. január 8. 14:44 Disqus írta, :

    • Szabó Vera

     A narancsos maffia nem lehet alternatíva semmilyen körülmények között! Az elmebeteg csúti törpét gyógyíttatni kell !! Matolcsy ???? Szófosó Petya ? …..ezek gazemberek ! Balog páter pedig mint az egészségügyért és oktatásért felelős miniszter egyenesen röhejes ………de lehetne folytatni, mert a csúti seggnyaló csicskákkal vette körül magát!

  • Csárdiné Bedernyák Ibolya

   Csak az nem látja az alternativát aki nem akarja!Úgy hogy nyisd ki a szemed,és talán megvilágosulsz!

  • István Dobó

   Majd ha több eszed lesz megérted és meg világosodsz.

 • Zsigmond Vass

  Ez nem igaz, ha nem kergetjük el őket, akkor tuti nyernek, mert mindent a maguk ízlése szerint alakítottak ki! Így a választási eredményességet is. És bízom benne, hogy a börtönévek nem csak ígéretek lesznek.

  • Sandor Orban

   Aki masnak vermet asa az esik bele ,vigyaz hogy nehogy fordiva legyen hogy te kerulj a bortonbe ,

   • János Huncutka

    Sándor ne hergeld az embereket.

    • Sandor Orban

     Nem hergelek senkit csak barki is legyen valogasa meg a beszedet ,ne kivanjon senkinek semi roszat mert mind emberek vagyunk es senkinek sem esik jol hogy ien hangnemben beszelenek ,hogy kivanjak masnak a halalat mert mindnyajan isten gyermekei vagyunk ,es nem szabad senkit gyalazxni ,mert az isten ezt mondja hogy szeresetek egymast mind ahogy en szeretlek titeket ,,

 • József Szimon

  BUÉK 2018 – MITŐL LENNE JOBB, HA MÉG SZAVAZNI SEM MÉSZ EL?!
  Ezt a videjót (vagy rosszat?) kétségbeesett figyelmeztetésnek szántam a 2014-es választások előtt. Nemhogy felhívás, de halk nyöszörgés is alig lett belőle. Hangja csak nagyon kevesekhez jut(hat)ott el…
  Kár, mert míg a „helyzet csak fokozódott”, én nem lettem sem ügyesebb, sem meggyőzőbb. Csak kétségbeesettebb, már-már reménytelenebb. A szabadság-egyenlőség-testvériség szentháromságát mutyiföldjén már nincs miért félteni. Csak elsiratni lehet. Meg talán harcolni is érte!?
  Mindazzal amink van, amit tudunk vagy hozzátehetünk – kinek mire futja. Csakazértis unos-untalan!
  CSAK MENJÜNK EL SZAVAZNI!

 • József Szimon

  KedvesEk!

  (Egyenként Esélytelen, Ennek Ellenére Elvakultan Esztelen Ellenzék!)

  Kellő tisztelettel (már csak alig!), DE

  Ha TI

  nem tömörültök egyetlen, jobb és bal, ideiglenes választási pártba és/vagy nem álltok ki minden választási körzetben egyetlen ellenzéki jelölt mellé akkor

  1. NEM KÉPVISELTEK minket, választókat, akik 60 % fölötti arányban kormány- és rendszerváltást akarunk!

  2. Sőt, ELÁRULTOK minket, mert ezzel a maffiakormány leváltása ELLEN , azaz a rezsim fennmaradásáért tevékenykedtek
  .
  3. A nyilvánvaló árulást sem a választás előtt, sem utána nem hagyjuk kimagyarázni, és nem is bocsájtjuk meg!

  Akkor MI

  ÉRVÉNYTELENÜL FOGUNK SZAVAZNI!

  az erdészek*
  https://uploads.disquscdn.com/images/ba6128aac8c0367e04ff6ca70c2924eb18dd5fffcd940b4c1e8f4d5b42905a7d.png

 • Márton Gold

  Úgy legyen le a fidesszel! CSAK A DK!

 • Sandor Orban

  Ne is torodjetek ,mikor meg bukik ez a kormany , mikor masik jon heibe ,azt mondtak hogy kolbaszbol fogjak csinalni nektek a keritest ,

  • Szabó Vera

   Szánalmas vagy ! A narancsos maffiát bármi áron el kell kergetni! Orbán maffia főnöknek a bitófán a helye !

 • László Nagy

  Fegyverbe magyar! Kaszára villára! Más megoldás itt már nincs hogy szabadok legyünk!

 • Szakács Miklós

  Teljes összefogás kell és nem csak azért, hogy elegendő mandátum
  legyen a váltáshoz, hanem azért is, hogy meglegyen a társadalmi
  konszenzus a gyökeres változáshoz, a felelősök, felelősségre vonásához.
  Ha DK és az MSZP ezt nem így gondolja, akkor elbukik!

 • Madarász Károly

  Már megint azok is le akarják váltani a kormányt,akik el sem mennek szavazni !
  “Aki oda se ballagott,még jutalmat is kapott”(se hall,se lát…..)

 • K REGŐS JUDIT

  A Jobbik mögé kell beállni !!! Mit akar az mszp és dk ??? Ki fog mögéjük beállni ??? Csak egy ökör áll be a soha el nem számoltatós útvesztő igérgetős ladikba ,csak egy megtévesztett szerencsétlen ,hisz ugyan az a zsákutca és a cion tartja fenn a széthúzásra ,megtévesztésre ! Aki valódi kormányváktást akar az a biztosra adja a szavazatát ,az pedik csak is a JOBBIK !!! Több millióan vagyunk Jobbikosok és mi biztos nem tágítunk ,hisz 8 éve várjuk a valódi szabadságot !!! Köszike ,,soha többet régi cionista bábszínház ,soha többet diktátorok !!!https://uploads.disquscdn.com/images/5c15c1384eec5c873fe63b0623633582a265d5c1aa00d6e5ba10368ffe5ba97c.jpg
  Soha ,csak a is a JOBBIKRA szavazunk !!!

 • Zoltánné Triebl

  Én nem értem ezeket a közvélemény kutatásokat!!!!engem pl soha senki nem kérdezett meg arról hogy kire szavazok.és a környéken sem.akkor hiis van ez?se szóba se levélben sem internetes formában.ennek ellenére nagyon örülök hogy van esély a leváltásra.

 • Kovács istván

  Nem hiszem ,hogy sikerül le váltani 2018,április 8-szavazást meg nyerni ennek a bársonyszék vadász csoportnak !Normális ember nem válthat le egy jól működő biztos kormányt,egy szedet vedett társaság bársonyszék vadászok kedvéért! Én mindenesetre a Fideszre szavazok 2018,04,08. A biztosat nem cserélem le a bizonytalané,és kérek mindenkit,hogy mindenki vigyen magával egy embert ,hogy sikerüljön az Orbán kormányt meg tartani! Nem szeretném ha megint előröl kezdődne az ország csődbe menését! Megint a régi emberek bent vannak a volt bukót kormányból!Emberek ébredjetek ! mit vártok Gyurcsány és a többi le szerepelttel,újból kezdeni a 2010-előtti csődöt,mindent elölről?