Kitálalt a Fideszről a német kampányguru: a nyilatkozata mindent átír

Forrás: newsonia.com

Nem reménykedni, hanem győzni kell!

Miért van az, hogy miközben mindenhol romló közállapotokat látunk, az emberek pedig többnyire megvetéssel beszélnek a kormányról, mégis sokan csak fáradtan legyintenek, ha az áprilisi választás szóba kerül? “Úgysem lehet” – sóhajtoznak vagy csak kétkedő félmosollyal rázzák a fejüket. Ám amit a német kampányguru mondott, átírhat mindent, amit eddig a kormányváltásról gondoltunk.

Kezdjük az elején: külföldi kampányokban jártas szakértőket pont azért szerződtetnek a pártok, hogy külső szemmel tudjanak ránézni a magyar politika aktuális állására. Sokszor megesik ugyanis, hogy az elsőre megoldhatatlannak tűnő nehézségek egy másik nézőpontból valójában nevetve megoldható semmiségekké változnak. (Ezt a saját életünkben is számtalanszor tapasztalhatjuk, ha alaposan figyelünk.)

Éppen ezért különösen érdekes, hogy miket mondott Heiko Kretschmer, az MSZP új kampány-tanácsadója a 168 órában megjelent interjújában, melyről a hvg.hu adott összefoglalót. A német származású Kretschmert azért szerződtette az MSZP, mert ő volt az, aki

a német szociáldemokraták kampányát is sikerre vitte.

A kampányguru legfontosabb állítása pedig váratlanul kijózanító lehet az amúgy depresszióra hajlamos magyar közéletben. Kretschmer szerint ugyanis a Fidesz könnyedén legyőzhető, mert akármilyen furcsa, de nincs igazi társadalmi támogatottsága. Ezt azzal igazolja, hogy már 2014-ben is alig tudott a kormánypárt mozgósítani, valójában kizárólag a választási rendszer segítette ismét hatalomhoz.

De itt nem áll meg. Határozottan kijelenti, hogy Orbán Viktor legyőzhető, mégpedig egy pozitív kampánnyal és némi baloldali populizmussal tálalva. Ezzel persze vélhetően nem arra utalt, hogy a baloldali pártok is kezdjenek “sorosozni”, hanem hogy végre az átlagember nyelvén, átélhető gondolatokat kell közvetíteniük.

Végezetül nyíltan kitálal a Fideszről, ez pedig alaposan átírhatja, amit eddig gondoltunk. Ugyanis még a német szakember szerint is az történt,

 “hogy a kormány nem tette rendbe a szociális rendszert, mindössze alamizsnát oszt, ahogy az Erzsébet-utalványokkal tette. Szerinte az egészségügyre és az oktatásra kellene a baloldalnak fókuszálni.”

Tehát tévedés a kormány gumicsontjaira reagálni és kár felülni a miniszterelnök kötözködő kis akcióira: ezek mind a figyelemelterelést szolgálják, hogy ne az égető kérdésekről beszéljünk. Most viszont világosan látszik, hogy mi a teendő. Ha a baloldal győzni akar, meg kell ráznia magát és érthetően elmondani az embereknek, milyen országot képzel el Orbán Viktor után. Egy jó miniszterelnök-jelölttel, együttműködéssel és a német szakember segítségével most végre igazi esély mutatkozik rá, hogy mindez sikerüljön.

 

23 Comments

 1. Ez anémet nagyon jól látja a honi helyzetet. Nem síránkozni kell, hanem nyílt kártyákat kell a nép elé kiteríteni. Felnőtt korú a népünk, a nagy többség látja, hogy a kormány a legmélyebb gödör felé navigál. Meg kell ezt az őrületet állítani és békét kell az egyének között is teremteni.

 2. “a német szociáldemokraták kampányát is sikerre vitte.—“,annyira,hogy a háború utáni legrosszabb eredményüket érték el.

 3. MItol? Mert uj evi fogadalmam, hogy nem kuldelek el a kurva, rancos, ribanc anyadba, hanem szeliden belehugyozok a szadba es lekoplek. Ettol.

 4. Szánalmas fidess-nyalonc barom !…… bújj vissza anyádba , mert az agyad nem fejlődött ki! ……… narancsos söpredék !

 5. Orbánisztánban ? ……a csúti vajda birodalmában ? Orbán és bandája nem alkalmas az együttélésre sem ! ……..én már a gödör aljáról kommentelek !

 6. A baj az hogy az mszpnek köszönhetjük az orbánék királyságát,ha becsületesek lettek volna,az mszp-sek akkor soha nem lett volna az ami most van!!Soha mszp-soha fidesz!!

 7. Amíg a nép nem ébred fel,ezt a rémálmot cipeli magával!
  Amíg a lélek gyáva marad,ez a teher csak erőssé teszi, de nem bátorrá!
  Amíg nem látja, hogy az igazság, szabadság, nem csupán szavak,hanem lehetőségek, addig ez a vírus élni és uralkodni fog!

 8. Szerintem az agymosott magyar birkáknak köszönhetjük, hogy a narancsos maffiára szavazott! Szánalmas vagy ! Mosod a csúti törpe és büdös-bunkó bandájának a sz@ros gatyáját! Te tényleg azt hiszed, hogy az MSZP miatt lopnak a fideszes férgek?……az MSZP miatt olyan aljas, mocskos Orbán? Az MSZP miatt gyűlölnek bennünket Európa szerte? ……az MSZP sok mindenben hibás…..pl. nem tekerte ki a csúti törpe retkes nyakát már 20 éve ….stb

 9. Megy a mutogatás , de leginkább hátra ! ….az emúttnyocév ! ……. emlékszünk rá ! ……. csak a narancsos agymosottaknak az nem esik le, hogy 8 éve a csúti törpe és maffia bandája van hatalmon !

 10. Bell egy nyomorék CÖF-ös majom!……. ezek azt gondolják mindent megengedhetnek maguknak mert a csúti pénzeli őket!

 11. Nagyon jól látod a dolgokat! Osztom a véleményed! Oszd meg és uralkodj! És valóvan így csinálták. Persze, nem csak a hatalmat, hanem az ország népét is! Barátot, testvért, szomszédot, sőt szülőt- gyereket tett(ek) (vélemény) ellenséggé. Hiszen, milyen jó az a kis 10 ezres alamizsna. Mert ugyebár ők hányszorosát itélték saját maguknak. Nekik végül is jobban kell! A nyugdíjas pedig örüljön, hogy ledolgozta az életét, gyereket, gyerekeket nevelt becsületben a társadalomnak. Ennyi az övék! A kétkiskirály ( kiskakas) pedig vígan éli világát! 😭😭😭😭😭😭😭😭Soha Gyurcsány, soha Orbán!!!!!!!!!!!!!!! 😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝

 12. Erről beszélek. Könyörgöm ne egymást, ezt a két majmot küldjétek világgá! Nekünk össue kell fogni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.