Kitálalt a Fideszről a német kampányguru: a nyilatkozata mindent átír

Forrás: newsonia.com

Nem reménykedni, hanem győzni kell!

Miért van az, hogy miközben mindenhol romló közállapotokat látunk, az emberek pedig többnyire megvetéssel beszélnek a kormányról, mégis sokan csak fáradtan legyintenek, ha az áprilisi választás szóba kerül? “Úgysem lehet” – sóhajtoznak vagy csak kétkedő félmosollyal rázzák a fejüket. Ám amit a német kampányguru mondott, átírhat mindent, amit eddig a kormányváltásról gondoltunk.

Kezdjük az elején: külföldi kampányokban jártas szakértőket pont azért szerződtetnek a pártok, hogy külső szemmel tudjanak ránézni a magyar politika aktuális állására. Sokszor megesik ugyanis, hogy az elsőre megoldhatatlannak tűnő nehézségek egy másik nézőpontból valójában nevetve megoldható semmiségekké változnak. (Ezt a saját életünkben is számtalanszor tapasztalhatjuk, ha alaposan figyelünk.)

Éppen ezért különösen érdekes, hogy miket mondott Heiko Kretschmer, az MSZP új kampány-tanácsadója a 168 órában megjelent interjújában, melyről a hvg.hu adott összefoglalót. A német származású Kretschmert azért szerződtette az MSZP, mert ő volt az, aki

a német szociáldemokraták kampányát is sikerre vitte.

A kampányguru legfontosabb állítása pedig váratlanul kijózanító lehet az amúgy depresszióra hajlamos magyar közéletben. Kretschmer szerint ugyanis a Fidesz könnyedén legyőzhető, mert akármilyen furcsa, de nincs igazi társadalmi támogatottsága. Ezt azzal igazolja, hogy már 2014-ben is alig tudott a kormánypárt mozgósítani, valójában kizárólag a választási rendszer segítette ismét hatalomhoz.

De itt nem áll meg. Határozottan kijelenti, hogy Orbán Viktor legyőzhető, mégpedig egy pozitív kampánnyal és némi baloldali populizmussal tálalva. Ezzel persze vélhetően nem arra utalt, hogy a baloldali pártok is kezdjenek “sorosozni”, hanem hogy végre az átlagember nyelvén, átélhető gondolatokat kell közvetíteniük.

Végezetül nyíltan kitálal a Fideszről, ez pedig alaposan átírhatja, amit eddig gondoltunk. Ugyanis még a német szakember szerint is az történt,

 “hogy a kormány nem tette rendbe a szociális rendszert, mindössze alamizsnát oszt, ahogy az Erzsébet-utalványokkal tette. Szerinte az egészségügyre és az oktatásra kellene a baloldalnak fókuszálni.”

Tehát tévedés a kormány gumicsontjaira reagálni és kár felülni a miniszterelnök kötözködő kis akcióira: ezek mind a figyelemelterelést szolgálják, hogy ne az égető kérdésekről beszéljünk. Most viszont világosan látszik, hogy mi a teendő. Ha a baloldal győzni akar, meg kell ráznia magát és érthetően elmondani az embereknek, milyen országot képzel el Orbán Viktor után. Egy jó miniszterelnök-jelölttel, együttműködéssel és a német szakember segítségével most végre igazi esély mutatkozik rá, hogy mindez sikerüljön.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Bódi József

  Ez anémet nagyon jól látja a honi helyzetet. Nem síránkozni kell, hanem nyílt kártyákat kell a nép elé kiteríteni. Felnőtt korú a népünk, a nagy többség látja, hogy a kormány a legmélyebb gödör felé navigál. Meg kell ezt az őrületet állítani és békét kell az egyének között is teremteni.

  • Szabó Vera

   Orbánisztánban ? ……a csúti vajda birodalmában ? Orbán és bandája nem alkalmas az együttélésre sem ! ……..én már a gödör aljáról kommentelek !

 • Az udvarias Mr. Bell

  :DDDDDDDDDD
  hajra gyerekek

  • Szabó Vera

   Bellus ! Mitől lettél te udvarias?…….szánalmas féreg !

   • Az udvarias Mr. Bell

    MItol? Mert uj evi fogadalmam, hogy nem kuldelek el a kurva, rancos, ribanc anyadba, hanem szeliden belehugyozok a szadba es lekoplek. Ettol.

    • Szabó Vera

     Szánalmas fidess-nyalonc barom !…… bújj vissza anyádba , mert az agyad nem fejlődött ki! ……… narancsos söpredék !

     • Az udvarias Mr. Bell

      Kusskurvaanyadba ribanc!

     • Szabó Vera

      Belluska! Ideje meglátogatni a dilidokidat, mert elszállt az a kevés kis agyad is !

     • Ella Franciska Szabó

      Erről beszélek. Könyörgöm ne egymást, ezt a két majmot küldjétek világgá! Nekünk össue kell fogni!

     • Szabó Vera

      A CÖF-ös majmok sokkal többen vannak !

    • Lajosné Gyurcsan

     Ezt.kikell hagyni nem ide valo ok9

     • Az udvarias Mr. Bell

      Szolj az idiotanak hogy ne rofogjon es nem lesz ilyen. Egyszeru.

    • Lajos Kenyeres

     ezt talán priviben vagy tali és bunyó halálig.Senki sem kíváncsi a személyeskedésre.

     • Az udvarias Mr. Bell

      Lapozd el cimbora, ilyen egyszeru!

     • Szabó Vera

      Bell egy nyomorék CÖF-ös majom!……. ezek azt gondolják mindent megengedhetnek maguknak mert a csúti pénzeli őket!

 • Gabor Falus

  “a német szociáldemokraták kampányát is sikerre vitte.—“,annyira,hogy a háború utáni legrosszabb eredményüket érték el.

 • Erzsébet Hrabovszky

  Úgy legyen !!!

 • Ferenc Szűcs

  A baj az hogy az mszpnek köszönhetjük az orbánék királyságát,ha becsületesek lettek volna,az mszp-sek akkor soha nem lett volna az ami most van!!Soha mszp-soha fidesz!!

  • Német Tibor

   Már megint kesergünk Ferenc !

   • Szabó Vera

    Megy a mutogatás , de leginkább hátra ! ….az emúttnyocév ! ……. emlékszünk rá ! ……. csak a narancsos agymosottaknak az nem esik le, hogy 8 éve a csúti törpe és maffia bandája van hatalmon !

  • Szabó Vera

   Szerintem az agymosott magyar birkáknak köszönhetjük, hogy a narancsos maffiára szavazott! Szánalmas vagy ! Mosod a csúti törpe és büdös-bunkó bandájának a sz@ros gatyáját! Te tényleg azt hiszed, hogy az MSZP miatt lopnak a fideszes férgek?……az MSZP miatt olyan aljas, mocskos Orbán? Az MSZP miatt gyűlölnek bennünket Európa szerte? ……az MSZP sok mindenben hibás…..pl. nem tekerte ki a csúti törpe retkes nyakát már 20 éve ….stb

  • Ella Franciska Szabó

   Nagyon jól látod a dolgokat! Osztom a véleményed! Oszd meg és uralkodj! És valóvan így csinálták. Persze, nem csak a hatalmat, hanem az ország népét is! Barátot, testvért, szomszédot, sőt szülőt- gyereket tett(ek) (vélemény) ellenséggé. Hiszen, milyen jó az a kis 10 ezres alamizsna. Mert ugyebár ők hányszorosát itélték saját maguknak. Nekik végül is jobban kell! A nyugdíjas pedig örüljön, hogy ledolgozta az életét, gyereket, gyerekeket nevelt becsületben a társadalomnak. Ennyi az övék! A kétkiskirály ( kiskakas) pedig vígan éli világát! 😭😭😭😭😭😭😭😭Soha Gyurcsány, soha Orbán!!!!!!!!!!!!!!! 😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝😝

 • Pintèr Zoltán

  Amíg a nép nem ébred fel,ezt a rémálmot cipeli magával!
  Amíg a lélek gyáva marad,ez a teher csak erőssé teszi, de nem bátorrá!
  Amíg nem látja, hogy az igazság, szabadság, nem csupán szavak,hanem lehetőségek, addig ez a vírus élni és uralkodni fog!