Váratlan sztrájk béníthatja meg a kormányt: eldőlhet a választás a következő napokon

Fotó: M. Schmidt János / Népszabadság

Megmoccant valami

Régóta általános téma ellenzéki körökben, hogy a kormánnyal szemben elégedetlenek miért nem kezdenek sztrájkolni. Pontosan tudjuk ugyanis, hogy Orbán Viktorékat nem igazán érdeklik a finom érvek. Kizárólag az erőből értenek. Most viszont – úgy tűnik – emberükre találtak: durva sztrájkra készülnek a köztisztviselők. Ráadásul mindezt a kampány közepén.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete azért kezdi meg a januárra tervezett sztrájkot, mert nem sikerült a kormányt rávenniük a követeléseik elfogadására – számol be az mfor.hu. A sztrájk első lépése január 12-re és 15-re várható, amikor az önkormányzati hivatalokat készülnek megbénítani a megalázott közalkalmazottak.

A szakszervezet most azért kényszerült ilyen kemény eszközökhöz nyúlni, mert

a kormány “két tárgyalási forduló után visszavonult a béremelésről kezdeményezett egyeztetésekről.”

A szakszervezet szerint a helyzet tarthatatlan és kétségbeejtő. Sok dolgozó fizetése 10 éve nem nőtt. A bérek így vállalhatatlanul alacsonyak. Mindehhez óriási munkaerő-hiány és leterheltség társul: már a miniszterelnöknek is megírták, hogy “ha most vasárnap” lenne a választás, elképzelhető volna, hogy a szakemberhiány miatt képtelenség lenne azt megtartani. (Persze Orbánról könnyen elképzelhetjük, hogy pont ez érdekli a legkevésbé.)

Ne felejtsük el azt sem, hogy a egészségügyi dolgozók is tüntetésre készülnek, ha a kormány nem nyitott a béremelési követelésükre. Márpedig egy kettős támadás könnyen megroppanthatja a Fidesz, pont a választás véghajrájában. Ilyenkor ugyanis sokkal nyitottabbak az emberek a politikára, minden hír 2-3x akkora erővel is hathat, mint a ciklus közepén.

Fontos tehát, hogy bátorítsuk a köztisztviselőket és egészségügyiseket. Ahogy azért is mindent meg kell tennünk, hogy minél többen hallhassanak ezekről a bátor kezdeményezésekről. A köztévén ugyanis nem sok szó esik majd róla…

55 Comments

 1. Orbán úgy sztrájkolt ellenzékben, hogy évekig be sem járt a parlamenti munkahelyére, és a fizetését is felvette ennek ellenére. És erre szavazott a nép sok gyagyája.

 2. Ne sztrájkoljatok! A sztrájk csak OLAJ A TŰZRE! Akkor STATÁRIUMOT hirdet Orbán! Akkor örökre ott marad! Azért fejlesztette fel a rendőrséget, hogy a sztrájkot a javára fordíttathassa velük! A “migráns ügy” csak alibi a rendőrség felfejlesztéséra! Megoldás az ellen szavazat! Szavazzon mindenki BORBÉLY JÓZSEFRE! A TEMPO pártra! Az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁGRA! Egyedüli párt, aki a hazai gondok megoldására kifejlesztette a “népjóléti” megoldást! Nincs olyan párt, BORBÉLY JÓZSEF PÁRTJÁN KÍVÜL, akinek a nemzet függetlensége lenne a “zászlójára” tűzve! NE SZTRÁJKOLJ, HANEM SZAVAZZ! Szavazz BORBÉLY JÓZSEF TÖREKVÉSÉRE!

 3. valamit lépni kell ellenük , TARTHATATLAN AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN FOLYIK MÁR 7 ÉVE , ENNEK AZ ŐRÜLETNEK REMÉLEM LÁTSZATA IS LESZ A SZAVAZÁSNÁL, ÉS MEGBUKTATJUK EZT A BŰNÖZŐ BANDÁT!! SZTRÁJKOLJANAK CSAK NE ENGEDJENEK A PROVOKÁCIÓNAK, AZ EGÉSZ SZTRÁJKOT FEL KELLENE VENNI, HOGY IGAZOLVA LEGYEN A PROVOKÁCIÓ

 4. Orbán egy büdös-bunkó barom !….és az is volt és nem is fog változni! Szavazza meg a buta magyar birka, majd rátesz nég 2 lapáttal a csúti vályogsori suttyó !

 5. Az egészségügyisekben nem bízom !…..lásd a fekete nővér próbálkozását!….. szánalmasan buta nép a magyar !

 6. Az új tömjén zsót! még egy 0%-os pártocska a kis támotásocskáért, aztán meg elfelejtik visszafizetni. Ez a fideszes szándék, hogy híguljon az ellenzék.

 7. A tanárok is csatlakozzanak ehhez a megmozduláshoz!
  Vezető figyelem, ne hagyjuk magukra a sztrájkolókat!

 8. Csak rossz időpontra tették a sztrájkot. Most lesznek országosan a választási próbák, tesztek. Arra a napra kellett volna tenni, hogy érzékeljék is azt, mi van, ha nincs aki a választásokat lebonyolítsa településenként. Nos??? Akkor mi volna?
  Javaslom legközelebb olyan időpontra szervezzék a sztrájkot, aminek tétje van, s ez által észre is vehetik azt, hogy mi is létezünk és ingen is fontos fogaskerekei vagyunk ennek az egész …. rendszernek.

 9. Remélem ezúttal nem csak fenyegetőznek. Ideje már a duzzadt félbolond kertitörpe orrára koppintani.
  Legyen komoly sztrájk, s ne hagyják végre átverni magukat.

 10. Még vannak és lesznek ilyen viczián félék, addig lesznek seggnyalói is, és szabadon azt csinál amit akar.

 11. Sajnos ez nem fog menni. megtehetné az eü is,megtehetné az oktatás is de nem fogja megtenni,hogy összefog. Mindegyik ki akarja magának sajátítani a sztrájkot. Pedig ez butaság,de hát az eddigi évek tapasztalata ez.

 12. Bocsi Vera!
  Ön nem tartozik a magyar néphez? Ha a válasza: de igen, akkor saját magára is gondol? Vagy csak a többi magyarra? Köszi! Remek hozzászólás! Így kell sok embert maga köré gyűjteni… akik biztosan kedvelik önt…. vagy nem. Orbánt szerintem egyformán utáljuk.

 13. én is a magyar néphez tartozom, a véleményem akkor is megegyezik Szabó Veráéval!Igen sajnos buta nép vagyon,gyűlölködők, szerencsétlen fotelharcosok, élhetetlenek, nem tudunk magunkról felelősséggel gondoskodni, ezért kapaszkodunk vezérekbe. aki nem érzi magát mindennek az persze kivétel.És a példával is egyetértek, hiába emeli fel a szavát 1-2 bátor ember, aki már nem tud tükörbe nézni, sajnos egyedül hagyják.

 14. kedves Pethő úr, ez nem az a hely!!! nem teccccik észrevenni? szemüveget elő kéne kotorni. AKI TEHETI SZTRÁJKOLJON!!!!!

 15. Sajnos a magyar néphez tartozom ………és mélységesen szégyellem magamat , hogy nem tud összefogni a magyar és hagyja magát kifosztani !

 16. A többség sajnos olyan amilyennek leírja. A többi meg megpróbál a felszínen maradni és dolgozik látástól mikulásig vagy szedi a sátorfáját.

 17. Borbély József köszönti a MAGYAROKAT.

  Mivel Orbán kormánya fél Borbély Józseftől, mármint attól, hogy ismerve a korrupt ország-vezetést, így esélye van a megbuktatására. Ennek megakadályozására nem engedi, hogy megismerje a Magyar nép! Ez okon kitiltotta a médiákból. De a folyamatot már nem lehet megállítani. Orbán hazug, korrupt rendszerének el kell buknia!
  Megérett az idő, hogy Borbély Józsefre szavazzon az ország lakossága! Ez lesz alapja az országunk „felszabadulásának”! Országunk a LEGGAZDAGABB ország a földön! De már óvodás korban belénk sulykolták, hogy szegény az ország, csak KISKANÁLLAL ehetünk. Ők pedig NAGYKANÁLLAL szórják a népvagyont.
  Ezt az állapotot szüntetné meg Borbély József! Szavazzunk rá! Szavazzon rá az egész ország!
  De hallgassuk meg Borbély Józsefet:
  ÚJVILÁG KÖSZÖNTŐ! WELCOME TO THE NEW WORLD OF THE APOSTOLIC KINGDOM OF HUNGARY

 18. Aki még nem tudja, Borbély József jelentette fel az egész korrupt ország vezetőket! Orbán GYÁMSÁG ALÁ AKARTA HELYEZTETNI Nem hagyta magát. A bíróságon bebizonyította, hogy a gyámságra az ország vezetőket kell helyezni. Ezért több alkalommal elnapolták a tárgyalást. Végül megszüntették. Azért BOSSZÚBÓL nem engedi Orbán a médiába Borbély Józsefet. Azért nem lehet nyilvánosan hallani róla! Ettől függetlenül Borbély József AKTÍVAN munkálkodik a háttérben! Idővel a médiába is be kell hogy engedjék!
  A pártok csak zsebre dolgoznak! Azért szüntet be minden pártot, hogy ne legyen ingyen élés az országban! Ezért kell összefogottan Borbély Józsefre szavazni. Pártok hiába is fognak össze, Borbély nélkül nem érnek el eredményt! Szavazzon minden haladást akaró magyar Borbély Józsefre!
  Orbán azért engedi a pártokat “nyüzsögni, mert így egyiknek se jön össze a mandátum. Ezzel biztosítja azt, hogy továbbra is maradhasson. Azért kell mindenkinek Borbély Józsefet támogatni, mert EGYEDÜL Ő AZ ADU ÉS AZ ÁSZ!
  Hallható a tévében, hogy választás után akarnak összefogni! Akkor már mire fognak össze? Mind azt hiszi magáról, hogy egyedül sikerül neki. Borbély nélkül senkinek nem sikerülhet! Egyedül Borbély nem törekszik a meggazdagodásra! Borbély a népet akarja FELSZABADÍTANI! Borbélynak is kellenek OKOS munkatársak! De előbb ne legyen ORBÁN!

 19. Rossz lóra tesztek, sajnos!!! Orbánok és társai cserélhetőek, egy helyet 100-at raknak eléd!!! Míg ez a rendszer van, addig mindegy ki, melyik bábú tetszeleg a posztján, a magyar ki lesz fosztva!!! Látni, érezni és gondolkodni kell, gyűlölködni és a partvonalon állva szurkolni kevés!!!

 20. Tisztelt Tamás!
  Ön most feltett egy kérdést. De kérem, ön is válaszolja meg! Valamint azokról is ejtsen szót, akik elvakultan a tények ismerete nélkül akarják még ezt ami van. Azokról is akik váll rándítva azt mondják, hogy ők bizony nem mennek el, ….”minek a többi sem jobb”…. indokkal. Nem az a másfél millió biztos szavazó a fájó! Azt tudjuk nem tesz ki kétharmadot. Hanem az a közel három millió aki nem akar elmenni, de közben otthon a fotelban, itt a neten fröcsög, a munkahelyen főleg fizetés nap után, őrjöng és szid mindenkit. Na ezekre érti azt a józan közvélemény, hogy birkák!

 21. Pár évvel ezelőtt aszondta a Józsibá, hogy itt királyság lesz, meg, hogy ő lesz a kormányzó.
  Ja, hogy el ne felejtsem, mindenki kap egy csomó lóvét, de azóta sem nőtt a bankszámlámon az összeg, csak a lyuk a gatyámon.
  Kigyógyút má’ ?

 22. Én azért kíváncsi lennék,hogy Borbély úrnak mekkora a támogatottsága?Senki nem ismeri.Ezzel az erővel én is kapányolhatnék,hogy szavazzanak rám.

 23. Kedves György!
  Akikről itt a végén ír, azok szerintem nem birkák!
  Agymosott vagy anyagi függőségbe kényszerített rabszolgák. Dolgoznak megállás nélkül, mert igyekeznek fenntartani családjukat.
  Összezavart, alkoholizmusba vagy drogfüggőségbe kergetett szerencsétlen emberek is bőven vannak köztük. Ja és persze azok akiknek a tények ismeretében sem sikerül megfelelő következtetéseket levonni. Egyszerűen szólva a buta, uninteligens állampolgárok.Birkák lennénk? Inkább csak félünk, mert van veszteni valónk. A kormányzat megteszi a szivességet, hogy egyre több veszteni való nélküli embert gyárt. Ha már üres a kéz, mert már mindent kirángattak belőle akkor előbb utóbb valamit meg fog ragadni. Leginkább azt amit a kezébe adnak.

 24. kevés már a szavazásra buzdítás! -orbán milliárdokat fizet ukránoknak, románoknak, és a magyarországi csaló bandájának, hogy meghamisítsák a szavazások eredményét!

 25. A legnagyobb baj szerintem hogy az ellenzék nem tud egy olyan karizmatikus egyént felmutatni akiben az emberek bíznának, akire szívesen szavaznának. Ezért van az hogy a többség el sem akar menni szavazni, mert azt gondolja hogy minek, a következő sem lesz jobb. És ebből a letargiából csak nagyon erős érvekkel lehetne kirángatni az embereket. Nem buta birkák vagy suttyók, hanem elkeseredettek és kedveszegettek.

 26. Kedves Tamás!
  Köszönöm sorait! Úgy vélem mindaz amit irt az én nézeteimmel egyezik. A jövőben az érveléseim közt használom majd azokat a gondolatokat alapként, melyeket ön most leirt.

 27. Fröcsögtök, egymást hergelitek valami és valaki ellen, akiről, amiről fogalmatok nincs! Kíváncsi lennék, ha szemtől szemben állnátok vele, mit tennétek? Semmit, fületek-farkatok behúznátok és vonyítva elhúznátok! Rendben! Ne legyen Orbán! De az alternatívát tegyétek mellé! Ki légyen hát??? A lassan 30 éve kompromittálódott politikusok csürhéjéből válasszunk megint? Akik szétlopták az országot, szétverték a gazdaságot??? Mondjatok egy azaz EGY nevet! KI LÉGYEN? Ki vezesse ki ezt a gyönyörű országot ki, ebből a fertőből? KI LÉGYEN AZ???

 28. “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

 29. A narancsos maffia is benne van a dologban. PintérSanya amibe beleavatkozik, az nem jelent jót! Sajnálom ezt az embert, de ez a kormányzóság ? …… taccsra tették az idegeit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.