Döbbenet: keresztények egy csoportja elképesztő dolgokat állít Orbánról

MTI Fotó/Illyés Tibor

A pápánál is “keresztényebb”

Nem újdonság, hogy Orbán Viktort egyfolytában kritizálják az ellenzéki oldalon (néha még a sajátján is) túlbuzgónak tűnő kereszténysége miatt. Emlékezhetünk, amikor például a miniszterelnök Facebook falán a kommentelők már a pápát is lehülyézték, csak mert a menekültek iránt megértést mutatott. Ám keresztények egy csoportja most megelégelte, ami zajlik. Népszerű blogjukon olyan elképesztő dolgokat állítottak Orbánról, amit olvasni is döbbenetes.

Már a legelső mondatnál felkaphatjuk a fejünket, mert Orbán Viktor karácsonyi művét, (melyről mi ITT adtunk hírt) egyenesen

“keresztényi értékeket meggyalázó karácsonyi írásnak”

nevezik. Majd rögtön ki is jelölik, hogy melyek egy igazi keresztény legfontosabb értékei és mit tehet az, aki valóban hisz a krisztusi tanításokban:

“Mindenekelőtt azt, hogy nem zárkózik be. Nemrég egy bölcs ortodox metropolita mondta: a béke ellentéte nem a háború, hanem az egocentrizmus, annak megannyi formájában, mint például a nacionalizmus, az etnocentrizmus. Túl sok az információ, túl sok a rossz hír vagy éppen a hamis hír, fake news. Ezek közepette az ember beletörődik, és azt mondja: túl sok, felfoghatatlan – én nem tehetek semmit. Pedig épp most van szükség a reményre, a karácsonyi örömhírre, hogy a Béke Fejedelme erősebb a háborúnál.”

Ezután kimondják a végső ítéletet Orbánra és álkeresztény kormányára, amikor azt állítják, hogy:

“A katolikus közösség vezetőjének minden gondolata ellentétes a kormány gyűlöletkeltő propagandájával.”

Véleményük szerint ugyanis a menekültek elsősorban a békét keresik, hiszen ahonnan érkeznek, ott pont ebből van a legnagyobb hiány. Éppen ezért, ha mi békét akarunk, ők a legfontosabb szövetségeseink ebben. Emellett azt is kiemelik, hogy a “béke a keresztények közös öröksége”. (Szerintem persze minden normális emberé, ezt érdemes hozzátenni.) Az “imádság pedig lázadás az igazságtalanság, az erőszak ellen”.

Ebből  is látszik, hogy amit Orbán művel, az nem kereszténység hiszen pont az ő uralma igazságtalan és erőszakos. Egy igazi keresztény ugyanis, aki Jézus tanítását hiszi és vallja, nem buzdíthat gyűlölködésre, nem tarthatja ellenségeinek a saját nemzettestvéreit és semmiképpen nem fordíthatja el az arcát a szenvedőktől. Krisztus sem tett volna ilyet soha. Az pedig, hogy keresztények már ilyen nyíltan és keményen szembe mertek fordulni a miniszterelnök álnok propagandájával, valóban adhat némi reményre okot. Talán tényleg növekedni kezdett a fény, hogy végül győzelmet arasson a sötétség felett…

14 Comments

  1. Orbán minden vallásos embert maga mögött akar tudni,-legyen az bármely felekezet!Mindenkit pénzért meg akar venni,hogy biztos legyen a 2/3-os győzelem!Érzi,és tudat alatt tudja is,hogyha most elbukik,akkor nekik befellegzett! Nem jó neki a sima győzelem-mindenképp 2/3-ot akar, és ezzel az eredménnyel tud csak kiegyezni!Totális hatalmat akar,-ellenzék nélkül!Putyint tekintve példaként,le akarja söpörni az ellenzéket végérvényesen! Csak olyan országot képzel el,-ahol Ő az egyetlen ütőképes erő! Mind emellett fejleszti a az állam elnyomó szerveit,(rendfenntartók,és a hadsereget is)!Ha most győzni tud,fizetni fognak azok,akiknek előlegesen oly’sokat és sokakat megfizetett és lefizetett(fizetett)(egyházak,nyugdíjasok,seggnyalók,holdudvar,és mindenki aki rá szavazott,-na meg,aki nem az is)!Totális tejhatalmat akar,és egy olyan országot,-ahol az ö akarata érvényesül,-senki másé nem,-illetve ne legyen más alternatíva rajta kívül!Tejhatalomra tör,itthon,és ahol még tud!Szomorú jövőkép sejlik így elénk,ha bejön neki!És ebben az a szomorú,hogy mindehhez az EU.anyagi segédkezet nyújt!😴😋 https://uploads.disquscdn.com/images/a5a9f1b370b28cdd4a36240400167cb6452c1053031e131a43e88f98981d88c1.jpg 🇭🇺️

  2. De ez a féreg maga mondta, hogy ZSIDÓ vér folyik az ereibe! De a Magyar zsidók is utálják! Mert cigánynak tartják. Mert azt sem szabad szem elől téveszteni, Hogy vannak Magyar zsidók és zsidó Magyarok! Ezt egy zsidó ember monda és el is magyarázta a Jou Tube-n.

  3. Embernek lenni az elsődleges,azután már nem lényeges,hogy fehér fekete budhista vagy muszlim!Aki nem így működik az pedig mindenre képes!

  4. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
    on. Any tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published.