Feltárjuk Karácsony Gergely családi titkait – lelepleztük a miniszterelnök-jelöltet

Valljuk be, hogy mind a sajtó, mind az olvasó részéről a legnagyobb érdeklődést a politikusokkal kapcsolatban leginkább a hibák váltják ki. Azok a gyenge pontok, amelyek vagy a magánéletben, vagy az adott közszereplő személyiségében bújnak el. Nem rejtjük véka alá: mi is a hibákat kerestük, ezúttal Karácsony Gergelyben, a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltjében. A jó hír, hogy megtaláltuk a hibákat, a rossz, hogy ezzel több olvasónknak is csalódást fogunk okozni, ugyanis ezúttal nem Ibizán kell keresni a hiányosságokat, de nem is az összeharácsolt fekete Audik parkolóházában.

Mindenekelőtt azonban szemléljük meg közelebbről is tesztalanyunkat:

Rossz felé néznek, így csak a mellkasát fogják látni, ezért kérjük a tisztelt olvasóinkat, hogy kicsivel feljebb tekintsenek, mert Karácsony Gergely 198 cm magas. Igen, ott már pont jó lesz. Ha elfáradt a nyakuk, szívesen hozatunk párnát. A legjobb talán mégis az lenne, ha ő hajolna kicsit lejjebb, mert már két alkalommal súrolta a fejével az 1-es metró mennyezeti lámpáját. A közlekedési eszközök rongálása pedig aligha tesz jót az imázsának. (Jó is volna egyszer bármelyik fideszes politikust látni a metrón, de ne kalandozzunk el…).

Most, hogy szemmagasságba kerültünk a politikussal, itt az ideje, hogy elkezdjük keresni a hibáit. Nézzük csak… ugyebár magát zöld politikusnak vallja, viszont Zuglóban polgármesterkedik, ha nagyon rosszmájúak akarunk lenni, azt is mondhatnánk, hogy tipikus belvárosi értelmiségi. Ha azonban a tényeket nézzük, megtudjuk róla, hogy Fehérgyarmaton született, és egy kis szabolcsi faluban, Nyírtasson nőtt fel. A ’80-as évek elején töltötte itt gyermekkorát, kitanulta a vidéki élet minden csínyját-binyját. Édesapja halála után özvegy édesanyja nevelte fel őt és három testvérét. Hiába a nehéz körülmények, mind a négyen egyetemet végzett felnőttekké váltak. Egy videón látható, amikor Karácsony hazalátogat szülőfalujába, és arról mesél, hogy elgondolkozott, vajon ma egy özvegyasszony fel tudna-e nevelni négy gyermeket egy Nyírtasshoz hasonló településen? Mindezt úgy, hogy a szülei nem dúsgazdag vállalkozók, hanem tipikus első generációs értelmiségiek, mindketten viszonylag alulról törtek fel. A kertészeti egyetemre jártak, kertészmérnökként végeztek. A zöld politika tehát itt egyben családi tradíció, egyezik azzal a környezettel, amiben Karácsony Gergely felnőtt. Abban az időben a kertet vegyszermentes zöldségekkel és gyümölcsökkel művelték – amit ma már úgy hívnak, hogy biogazdálkodás –, a komposztálást is maga végezte, és az esővíz összegyűjtése teljesen természetes volt számára, legalább annyira, mint más gyereknek az, hogy felmászik egy fára.

Karácsony tehát egy zöldben nevelkedett zöld politikus, így a belvárosi értelmiségi jelzőt felejtsük is el vele kapcsolatban, próbáljunk meg másba belekötni!

Egy politikus folyton tárgyalásokra jár, személye megosztó, hiszen vannak, akik rá szavaztak, és szeretik, vannak, akik kevésbé kedvelik, ezért talán a legjobb megoldás az elsötétített ablaküvegű autó, így csak A és B ponton kell kiszállni, a köztes területen pedig simán átsuhanhat a választópolgárok között, anélkül, hogy észrevennék. Azt mondanunk sem kell, hogy egy tekintélyes honatya ne valami ócska csotrogánnyal járjon, hanem minimum egy Audival. Nézzük, mivel közlekedik Karácsony Gergely!

Tüntetésen biciklivel

Aha! Meg is találtuk az első hibát. Karácsony biciklizik, esőben pedig a tömegközlekedést veszi igénybe. (Lásd feljebb a metrólámpa lefejelése résznél.) Egyszerűen csak kimegy az utcára, és beteker a választók közé, akik nem lincselik meg, sőt, bármikor kérdezhetnek tőle, mert a miniszterelnök-jelölt elmondása szerint állandóan fogadóórát tart. A családjával már a Balatont is körbetekerték. Karácsony Gergelynek nincs is jogosítványa. Ennek az az oka, hogy édesapját autóbalestben vesztette el, mikor 6 éves volt, ezért nem is tanult később autót vezetni.

Egy politikus legyen unalmas, snassz, a művészet szeretete abban nyilvánuljon meg részéről, hogy megtapsolja az ovisok “karácsonyi” műsorát! Ígérjük, ez volt az utolsó karácsonyos poén, hiszen már vége az ünnepnek, és szilveszter közeledik. Várjunk csak! Karácsony Gergelynek van egy harmadik neve is. Nem fogják kitalálni! Ez pedig a Szilveszter. Karácsonyt a Szilvesztertől pedig csak a GERGELY-naptár választja el. (Ígérjük, abbahagytuk!)

hajós

Karácsony a művészetek területén sem illik a tipikus politikusról kialakult képbe. Imádja Mozartot és rajong a jazzért, korábban maga is gitározott. A művészeti rajongás ellenére mégsem a műkincseknek hódol. Több bútordarabja otthonában lomtalanításról származik, a polgármesteri irodájában is meghagyta a régi bútorokat. Fontosnak tartja, hogy a helyiségre intézményként tekintsenek, ne pedig az ő kedvtelésének terepeként. Karácsony nem él fényűző életet. Nős, felesége pedagógus, (aki mellesleg nagyszerű tanítónő hírében áll, több generáció is meg tudja ezt erősíteni). Két gyermeket nevelnek, egy fiút és egy lányt. Fia, Miska komolyzenei vonalban az apjára ütött, ugyanis nagybőgőzni tanul. Zuglóban, egy kis családi házban élnek teljesen átlagos életet.

korcsolyázós

A politikus életében a család nagyon fontos szerepet tölt be. Amikor csak teheti, kirándul, korizik, biciklizik velük, vagy esténként kedvenc könyveiből olvas fel kisfiának, Miskának (most éppen a Star Wars-ból), de ő maga sem veti meg a könyveket és a jó filmeket sem. Kedvenc olvasmánya Spiró György – Ikszek című regénye, a legkedveltebb filmje pedig Milos Forman – Amadeus című alkotása.

pizzázás

Rengeteg hibát halmoztunk már fel, de most megadjuk a kegyelemdöfést! Az igazi politikusok nem tettek le mást az asztalra a fecsegésen kívül, legtöbbjüknek munkahelye sem volt azelőtt, hogy megválasztották volna őket. Karácsony Gergelynél ezen a területen is kilóg a lóláb, ugyanis a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél volt kutatásvezető, majd 2007-től kutatási igazgató. Emellett 2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének oktatója lett, 8 éven át tanított politikai kultúráról és választási rendszerekről.

Karácsony Gergely lenne Orbán Viktor kihívója? Ennyi hibával? Magyarországon bármi megtörténhet, így már semmin sem lepődünk meg…

66 Comments

 1. Jó családapa, házias férj,Náluk így mindig Karácsony van! HI!Jó lenne, ha Ő lenne a fő példakép!

 2. Számomra nagyon szimpatikus embert.Hatarozott jellem.Nem tudom pontosan mi a végzettsége,remelem nem jogász.A mostani jogász kormány nagyon lejáratta ezt a szakmát.Nehez küzdelem elott áll .Kitartast es sok sikert kivanok.

 3. Egy valódi, közülünk való értelmiségi emberről olvashatunk itt. Nem elzárkózik a valódi világtól, hanem benne él. Ki ismerhetné jobban a mi problémáinkat, mint egy ilyen, tisztességes ember, aki számára fontos a környezete és a családja?

 4. próbáljon meg kérdést feltenni az, aki valamivel nem ért egyet Vele. Felülről érkező lenéző mosoly a válasz. A cikkből kifelejtődött, hogy reklámot tartalmaz.

 5. Nekem szimpatikus első látásra is, amikor megismertem a tenni akarásról, a segítő szándék vezérelte, megítélésem szerint az élet megtanította a csonka család beosztó magatartására
  én így a harácsoló jelző egyáltalán nem illene rá.A cikk jól tájékoztatja az olvasót a hétköznapi életéről, családjáról. Csak gratulálni tudok neki és kitartó győzelmet,egészséges politikával.
  Bízom benne !

 6. Nem, ez semmit nem mond el róla. Nem volt obszcén és nem volt ocsmány. Ezek a szavak szűk baráti kőrben már régen polgárjogot nyertek. Ne legyünk álszentek. Egyébként nagyon kellett igyekeznie kedves Drt, hogy találjon valami baromi negatív dolgot is.

 7. Ő saját személyében maximálisan alkalmas a feladatra e felől egy másodpercig nincs kétségem. De a párt amely mögötte van! Nem a sajátja a Párbeszéd hanem az MSzP. és most nem Molnár Gyulára gondolok mert őt is rendes, tisztességes embernek tartom (csak jegyezné már meg, hogy Karácsony melyik párt jelöltje) Kunhalmival együtt. Ők hárman tudnának egymással boldogulni. Csak éppen az a borzalmas párt amelyik önmagát emészti fel mert képtelen egy cél érdekében dolgozni pláne ha még koalíciót is kellene kötniük. Na és ott van még Gyurcsány aki teljesen átláthatatlan játékot űz. Mindezek ellenére Karácsony a legjobb jelölt és most ezerrel kezdjenek kampányolni mielőtt még késő lenne!!!

 8. ó hallaná az orvostársadalmat hogy hogyan beszélnek… Karácsony egy földre szállt angyal hozzájuk képest…. és mennyi vezető van közöttük?… hát sok.

 9. Én személyesen ismerem. Nem vagyok sem rokona sem párttársa… Az, hogy felülről néz, az nem róható fel, hiszen mindenkinek átlát a feje fölött,,, hiszen 2 cm hijján 2 méter… mezitláb. Cipőben 2 méter… 🙂 Az meg hogy mosolyog, ne legyen már felróható neki… az meg hogy kérdésre mit válaszol? Jó választ csak jó kérdésre lehet adni… ( valahai magyar tanárom után szabadon )

 10. Ha már egy másik témánál helyesírási tanácsadást tartottál, akkor kijavíthatnád a központozási hibáidat.

 11. Mert te biztos mindig, minden körülmények között csak szépen tudsz megszólalni!!!

 12. Jó! De ettől függetlenül, ez a kis karácsony, bocs, inkább nagy karácsony, nekem nem gyere be.

 13. Fenyőünnep Gergely a rendszerváltás elárulója. Miért? Az ok (az átkeresztelésé is): összefogott az 1945 és 1990 között diktatúrát fenntartó kommunistákkal. Méghozzá úgy, hogy eredetileg ahhoz a párthoz csatlakozott (LMP), amelyiknek a jelmondata a neve volt: Lehet más a politika. A párt az összes többi pártot – és tegyük hozzá: joggal – az előző rendszer itt maradt csökevényének tartotta, gyakorlatilag mindenki ellenzéke volt. Abban azonban ők is megegyeztek, hogy az ősellenség a magyar kommunista párt az MSZ(M)P. Az a párt, amelynek egy demokratikus rendszerváltás után léteznie sem lenne szabad. Maga Gergely is tett olyan megjegyzést, hogy az MSZ(M)P-t még a Fidesznél is jobban utálja.
  Azzal kérkedtek – és tegyük hozzá: joggal – hogy ők nem vettek részt sem a diktatúrában, sem az azt követő vadkapitalizálódásban, rablóprivatizációban. Tiszta politikai erőnek, politikai értelemben szűznek tüntették fel magukat.
  Nos, ezt a szüzességet vette most el Fenyőünnep Gergely, méghozzá erőszakkal. Összeállt a (poszt)kommunistákkal. Az ’56-ot leverő, és 1989-ben csak nevet váltott kádári párttal. Akik, lévén ateisták, a Karácsonyt is Fenyőünnepnek keresztelték át, úgy kellett hívni, azt kellett ünnepelni óvodában, iskolában (ezért kereszteltem át Gergelyt én is).
  Fenyőünnep Gergely a komcsik miniszterelnök jelöltjévé válva politikai prostituált lett, és bűne az egész rendszerváltás után politizálni kezdő nemzedéket kompromittálta. Nincs többé az apák bűneitől mentes új generáció!

 14. A fogadóórák nem működnek Nála Zuglóban. Mintha meg se kapná a bejelentkezési lapokat erre. Nincs élő párbeszéd a lakossággal a XIV.kerületben, az ügyintézők elérhetetlenek telefonon, személyesen is. Ez a tapasztalat évek óta.

 15. Nem lett semmivel sem jobb a XIV.ker.-i Polgármesteri Hivatal ügyintézése. Tehát ott egyáltalán nem látszik, hogy a Párbeszéd Magyarországért a lakossággal a XIV.kerületben megvalósult volna. Elérhetetlen évek óta, be se lehet jutni a fogadóórájára.

 16. Nem szeretem az arc nélküli trollokat! Különben is hülyeséget beszélsz, ez a párt már nem az a párt, amire Te utalsz! Téged sem lehet elítélni a nagyapád, vagy apád tetteiért… Saját magadért vagy felelős! Hallgasd meg mit mond, nézd meg mit tesz, s aztán mondj véleményt! Én nagyon szurkolok neki!

 17. Ez a párt AZ a párt, ami 1918-ban Kommunisták Magyarországi Pártja néven megalakult. Csak az évtizedek során többször nevet váltott. Fenyőünnep Gergellyel nem az a baj, hogy az apja, nagyapja mi volt, hanem, hogy ő mit mondott amikor az LMP-be belépett. Az LMP harcos antikommunista pártként kezdte. A Fideszt se szerették, de a posztkomcsikat kifejezetten utálták. Maga Gergely is mondott olyat, hogy a Fidesznél csak az MSZP-t utálja jobban. Erre most…? Egy 21. századi politikus NEM léphet szövetségre az 1918-as kommunista párttal. A Fidesszel sem, ez oké, de Kun Béláékkal soha, semmilyen körülmények között! Mert az – mint ítam volt, rendszerváltás elárulása, megcsúfolása.

  Ha nem szereted az arc nélküli trollokat, az a magánügyed (én a paradicsomos káposztával vagyok így). Amúgy a Te képed és neved is lehet kitalált – ki tudja biztosan?

 18. Nincs elsőgenerációs értelmiségi! Az értelmiségi lét generációkon keresztül alakul ki. Semmilyen diploma megszerzése nem elég hozzá! Tessék visszahallgatni Perczel Tamás halála előtt adott utolsó riportját! Valahol ott az igazság!!!

 19. Baromira leragadtál a múltnál, ami nem szerencsés. A folyton múltba nézés helyett jobb előrenézni, és hagyni a dolgokat változni. A változás pedig fejlődés mozgatórugója…

 20. Ez nem baj. Viszont legalább nem mocskoltad feleslegesen, csak írtál egy higgadt, értelmes véleményt, és az dicséretes.

 21. Ez nagyon találó volt, gondolom órákig mosolygott saját magán. Zöld, azaz érdekli a környezet, ennélfogva a hosszútávú jövő. Tudom, ezt még mindig sokan lesz@rják nálunk, mert a legtöbb ember csak akkor döbben rá, hogy változtatni kell, amikor már baj van…

 22. Tévedsz. Múlt nélkül nincs jövő. Gyökerek nélkül nem nő növény. Ha használt autót veszel (és az MSZP bőven megfelel annak), akkor is jó tudni minél többet az előéletéről, hogy tudd, kb. mire számíthatsz.
  “Változni hagyni” a dolgokat a lehető legrosszabb választás. A változást egyrészt amennyire lehet meg kell tervezni (merre, meddig, stb)., másrészt irányítani kell. Ha csak sodródsz az árral, abból csak baj lehet.
  “A változás pedig fejlődés mozgatórugója…” ez elég demagóg szöveg. Olyan marxista egyeteminek érzem… 🙂

 23. Tudod, erről Straub Eleknek, a Magyar Telekom egykori elnök-vezérigazgatójának egyik kedvenc mondása jut eszembe: “Változtatni akkor kell, amikor még nem kell, mert ha már kell, akkor gyakran késő”.
  Straub Elek azt hitte, hogy ez egy nagyon előremutató “vagány” mondat ez, holott vitorlázóként tudnia kellet volna, hogy ez egy baromság. Ha előbb változtat pl. a vitorlázat állásán, mint ahogy a szél fordul, akkor nemigen fog célba érni (jó, ha a hajó fel nem borul). Változtatni akkor kell, amikor valóban kell, de akkor gyorsan, persze akkor is ésszel.

 24. Nagyon nagyon szurkolok nekik… nagyon szimpatikus igazi jó ember….én szeretném hogy minden nap karácsony legyen 🙂

 25. Mindenkiről lehet jó cikket írni és rosszat is.
  “Két farkas van az életben, az egyik a gyűlölet, a másik a szeretet. Az, hogy melyik fog felnőni, egyedül attól függ, hogy melyiket táplálod és hogyan.”

 26. Ki a jó ha Karácsony Gergely sem ? Ezeknek már a saját apjuk is gyanús?. Pláne így arc nélkül hablatyolhatja a torz elfajult boldogtalan életét élő chiefPilot !

 27. A te arcod meg ez az elcseszett virágkosár, Pannikám? Ha valakinek elfajult az élete, az éppen Fenyőünnep Gergely, aki LMP alapítóként még egyértelműen az MSZP ellenében határozta meg magát, és még tavaly is azt nyilatkozta, hogy a z MSZP-t még a Fidesznél is jobban utálja. Erre most elfajulva az ő miniszterelnökjelöltjük és olyan echte komcsi beszédeket tart, amilyeneket még Kádár sem tudott fénykorában.

 28. Vigyázz, mert még a végén jön érted a fekete autó az MSZP pártközpontjából! Hogy mered egy vallásüldöző ateista párt jelöltjét Karácsonynak nevezni? Ő Fenyőünnep Gergely elvtárs! 🙂

 29. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am encountering troubles
  with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.
  Is there anybody having identical RSS problems? Anybody
  who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 30. Howdy! This is my first visit to your blog!

  We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the
  same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have
  done a wonderful job!

 31. hello there and thank you for your info – I
  have certainly picked up something new from right here. I did
  however expertise a few technical issues using this website, since I experienced to reload the website many times previous to I could
  get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently
  affect your placement in google and could damage your high quality
  score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a
  lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again soon.

 32. This is very interesting, You’re a very skilled blogger.

  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more
  of your excellent post. Also, I’ve shared your
  site in my social networks!

 33. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this
  blog. I’m hoping to view the same high-grade content from you in the future as
  well. In fact, your creative writing abilities has motivated me
  to get my own, personal blog now 😉

 34. I definitely wanted to construct a brief message so as to say thanks to you for those lovely tips and hints you are giving out on this website. My time intensive internet lookup has finally been compensated with incredibly good information to write about with my partners. I ‘d assert that many of us site visitors actually are unquestionably blessed to exist in a fine place with very many marvellous professionals with insightful opinions. I feel pretty lucky to have discovered the webpages and look forward to many more fabulous times reading here. Thanks a lot once more for everything.

 35. My spouse and i have been absolutely ecstatic that Jordan managed to finish up his investigation from your ideas he was given through the web site. It’s not at all simplistic just to happen to be releasing solutions that others could have been selling. And we also figure out we now have you to thank because of that. The specific explanations you have made, the simple site menu, the relationships you can help promote – it’s everything amazing, and it is facilitating our son in addition to us know that this matter is excellent, which is unbelievably essential. Thank you for all the pieces!

 36. Needed to write you that very little note to be able to thank you so much yet again on the incredible pointers you’ve contributed on this site. It was really wonderfully generous with people like you to deliver publicly what numerous people would have marketed for an e-book to end up making some money for themselves, specifically since you might well have tried it if you ever wanted. Those things as well worked like the good way to understand that other individuals have similar interest similar to mine to know the truth many more concerning this matter. I am sure there are many more pleasurable moments ahead for folks who go through your blog post.

 37. A lot of thanks for your whole effort on this web page. Debby really loves participating in investigation and it’s really easy to see why. A number of us know all relating to the compelling method you create practical tactics via your web blog and as well encourage contribution from visitors on this point while our daughter is truly discovering a great deal. Take pleasure in the remaining portion of the year. You’re carrying out a good job.

 38. I must point out my passion for your kindness supporting all those that must have assistance with in this niche. Your real commitment to getting the message all over became extraordinarily significant and has continuously encouraged others much like me to reach their desired goals. This warm and helpful facts denotes a whole lot to me and still more to my mates. Thanks a lot; from each one of us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.