Feltárjuk Karácsony Gergely családi titkait – lelepleztük a miniszterelnök-jelöltet

Valljuk be, hogy mind a sajtó, mind az olvasó részéről a legnagyobb érdeklődést a politikusokkal kapcsolatban leginkább a hibák váltják ki. Azok a gyenge pontok, amelyek vagy a magánéletben, vagy az adott közszereplő személyiségében bújnak el. Nem rejtjük véka alá: mi is a hibákat kerestük, ezúttal Karácsony Gergelyben, a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltjében. A jó hír, hogy megtaláltuk a hibákat, a rossz, hogy ezzel több olvasónknak is csalódást fogunk okozni, ugyanis ezúttal nem Ibizán kell keresni a hiányosságokat, de nem is az összeharácsolt fekete Audik parkolóházában.

Mindenekelőtt azonban szemléljük meg közelebbről is tesztalanyunkat:

Rossz felé néznek, így csak a mellkasát fogják látni, ezért kérjük a tisztelt olvasóinkat, hogy kicsivel feljebb tekintsenek, mert Karácsony Gergely 198 cm magas. Igen, ott már pont jó lesz. Ha elfáradt a nyakuk, szívesen hozatunk párnát. A legjobb talán mégis az lenne, ha ő hajolna kicsit lejjebb, mert már két alkalommal súrolta a fejével az 1-es metró mennyezeti lámpáját. A közlekedési eszközök rongálása pedig aligha tesz jót az imázsának. (Jó is volna egyszer bármelyik fideszes politikust látni a metrón, de ne kalandozzunk el…).

Most, hogy szemmagasságba kerültünk a politikussal, itt az ideje, hogy elkezdjük keresni a hibáit. Nézzük csak… ugyebár magát zöld politikusnak vallja, viszont Zuglóban polgármesterkedik, ha nagyon rosszmájúak akarunk lenni, azt is mondhatnánk, hogy tipikus belvárosi értelmiségi. Ha azonban a tényeket nézzük, megtudjuk róla, hogy Fehérgyarmaton született, és egy kis szabolcsi faluban, Nyírtasson nőtt fel. A ’80-as évek elején töltötte itt gyermekkorát, kitanulta a vidéki élet minden csínyját-binyját. Édesapja halála után özvegy édesanyja nevelte fel őt és három testvérét. Hiába a nehéz körülmények, mind a négyen egyetemet végzett felnőttekké váltak. Egy videón látható, amikor Karácsony hazalátogat szülőfalujába, és arról mesél, hogy elgondolkozott, vajon ma egy özvegyasszony fel tudna-e nevelni négy gyermeket egy Nyírtasshoz hasonló településen? Mindezt úgy, hogy a szülei nem dúsgazdag vállalkozók, hanem tipikus első generációs értelmiségiek, mindketten viszonylag alulról törtek fel. A kertészeti egyetemre jártak, kertészmérnökként végeztek. A zöld politika tehát itt egyben családi tradíció, egyezik azzal a környezettel, amiben Karácsony Gergely felnőtt. Abban az időben a kertet vegyszermentes zöldségekkel és gyümölcsökkel művelték – amit ma már úgy hívnak, hogy biogazdálkodás –, a komposztálást is maga végezte, és az esővíz összegyűjtése teljesen természetes volt számára, legalább annyira, mint más gyereknek az, hogy felmászik egy fára.

Karácsony tehát egy zöldben nevelkedett zöld politikus, így a belvárosi értelmiségi jelzőt felejtsük is el vele kapcsolatban, próbáljunk meg másba belekötni!

Egy politikus folyton tárgyalásokra jár, személye megosztó, hiszen vannak, akik rá szavaztak, és szeretik, vannak, akik kevésbé kedvelik, ezért talán a legjobb megoldás az elsötétített ablaküvegű autó, így csak A és B ponton kell kiszállni, a köztes területen pedig simán átsuhanhat a választópolgárok között, anélkül, hogy észrevennék. Azt mondanunk sem kell, hogy egy tekintélyes honatya ne valami ócska csotrogánnyal járjon, hanem minimum egy Audival. Nézzük, mivel közlekedik Karácsony Gergely!

Tüntetésen biciklivel

Aha! Meg is találtuk az első hibát. Karácsony biciklizik, esőben pedig a tömegközlekedést veszi igénybe. (Lásd feljebb a metrólámpa lefejelése résznél.) Egyszerűen csak kimegy az utcára, és beteker a választók közé, akik nem lincselik meg, sőt, bármikor kérdezhetnek tőle, mert a miniszterelnök-jelölt elmondása szerint állandóan fogadóórát tart. A családjával már a Balatont is körbetekerték. Karácsony Gergelynek nincs is jogosítványa. Ennek az az oka, hogy édesapját autóbalestben vesztette el, mikor 6 éves volt, ezért nem is tanult később autót vezetni.

Egy politikus legyen unalmas, snassz, a művészet szeretete abban nyilvánuljon meg részéről, hogy megtapsolja az ovisok “karácsonyi” műsorát! Ígérjük, ez volt az utolsó karácsonyos poén, hiszen már vége az ünnepnek, és szilveszter közeledik. Várjunk csak! Karácsony Gergelynek van egy harmadik neve is. Nem fogják kitalálni! Ez pedig a Szilveszter. Karácsonyt a Szilvesztertől pedig csak a GERGELY-naptár választja el. (Ígérjük, abbahagytuk!)

hajós

Karácsony a művészetek területén sem illik a tipikus politikusról kialakult képbe. Imádja Mozartot és rajong a jazzért, korábban maga is gitározott. A művészeti rajongás ellenére mégsem a műkincseknek hódol. Több bútordarabja otthonában lomtalanításról származik, a polgármesteri irodájában is meghagyta a régi bútorokat. Fontosnak tartja, hogy a helyiségre intézményként tekintsenek, ne pedig az ő kedvtelésének terepeként. Karácsony nem él fényűző életet. Nős, felesége pedagógus, (aki mellesleg nagyszerű tanítónő hírében áll, több generáció is meg tudja ezt erősíteni). Két gyermeket nevelnek, egy fiút és egy lányt. Fia, Miska komolyzenei vonalban az apjára ütött, ugyanis nagybőgőzni tanul. Zuglóban, egy kis családi házban élnek teljesen átlagos életet.

korcsolyázós

A politikus életében a család nagyon fontos szerepet tölt be. Amikor csak teheti, kirándul, korizik, biciklizik velük, vagy esténként kedvenc könyveiből olvas fel kisfiának, Miskának (most éppen a Star Wars-ból), de ő maga sem veti meg a könyveket és a jó filmeket sem. Kedvenc olvasmánya Spiró György – Ikszek című regénye, a legkedveltebb filmje pedig Milos Forman – Amadeus című alkotása.

pizzázás

Rengeteg hibát halmoztunk már fel, de most megadjuk a kegyelemdöfést! Az igazi politikusok nem tettek le mást az asztalra a fecsegésen kívül, legtöbbjüknek munkahelye sem volt azelőtt, hogy megválasztották volna őket. Karácsony Gergelynél ezen a területen is kilóg a lóláb, ugyanis a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél volt kutatásvezető, majd 2007-től kutatási igazgató. Emellett 2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének oktatója lett, 8 éven át tanított politikai kultúráról és választási rendszerekről.

Karácsony Gergely lenne Orbán Viktor kihívója? Ennyi hibával? Magyarországon bármi megtörténhet, így már semmin sem lepődünk meg…


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Emami Bácskai Béláné

  Jó családapa, házias férj,Náluk így mindig Karácsony van! HI!Jó lenne, ha Ő lenne a fő példakép!

 • Balassa Janosne

  Számomra nagyon szimpatikus embert.Hatarozott jellem.Nem tudom pontosan mi a végzettsége,remelem nem jogász.A mostani jogász kormány nagyon lejáratta ezt a szakmát.Nehez küzdelem elott áll .Kitartast es sok sikert kivanok.

  • Dono

   szociológus

 • irene 430

  Még a pizzát is szereti…. rossz ember nem lehet!

 • Illés Attila

  Egy valódi, közülünk való értelmiségi emberről olvashatunk itt. Nem elzárkózik a valódi világtól, hanem benne él. Ki ismerhetné jobban a mi problémáinkat, mint egy ilyen, tisztességes ember, aki számára fontos a környezete és a családja?

 • Andrea B Fór

  Jó cikk, jó emberről. Meglátjuk.

 • Laszlo Varga

  Mint embert én is szimpatikusnak tartom, de szerintem rossz választás volt. 🙁

  • Varga Tamás

   Miért? Jó lenne tudni. Van jó választás is?

 • Wincs Eszter

  Ha nyer, 4 évig minden nap Karácsony lesz!

 • Drt

  Azért az mindent elmond róla, hogy a párttársai előtt milyen obszcén, ocsmány módon beszélt!

  • Nem, ez semmit nem mond el róla. Nem volt obszcén és nem volt ocsmány. Ezek a szavak szűk baráti kőrben már régen polgárjogot nyertek. Ne legyünk álszentek. Egyébként nagyon kellett igyekeznie kedves Drt, hogy találjon valami baromi negatív dolgot is.

  • Jutka Balogh

   ó hallaná az orvostársadalmat hogy hogyan beszélnek… Karácsony egy földre szállt angyal hozzájuk képest…. és mennyi vezető van közöttük?… hát sok.

  • Józsefné Margó Csorba Petrus

   Mert te biztos mindig, minden körülmények között csak szépen tudsz megszólalni!!!

 • Ibolya Goldner

  próbáljon meg kérdést feltenni az, aki valamivel nem ért egyet Vele. Felülről érkező lenéző mosoly a válasz. A cikkből kifelejtődött, hogy reklámot tartalmaz.

  • Jutka Balogh

   Én személyesen ismerem. Nem vagyok sem rokona sem párttársa… Az, hogy felülről néz, az nem róható fel, hiszen mindenkinek átlát a feje fölött,,, hiszen 2 cm hijján 2 méter… mezitláb. Cipőben 2 méter… 🙂 Az meg hogy mosolyog, ne legyen már felróható neki… az meg hogy kérdésre mit válaszol? Jó választ csak jó kérdésre lehet adni… ( valahai magyar tanárom után szabadon )

 • Lajos Kovacslajos

  Nekem szimpatikus első látásra is, amikor megismertem a tenni akarásról, a segítő szándék vezérelte, megítélésem szerint az élet megtanította a csonka család beosztó magatartására
  én így a harácsoló jelző egyáltalán nem illene rá.A cikk jól tájékoztatja az olvasót a hétköznapi életéről, családjáról. Csak gratulálni tudok neki és kitartó győzelmet,egészséges politikával.
  Bízom benne !

 • Fekete Rigó

  Ha van tisztessége,mindene van…tehát alkalmas…

 • Ő saját személyében maximálisan alkalmas a feladatra e felől egy másodpercig nincs kétségem. De a párt amely mögötte van! Nem a sajátja a Párbeszéd hanem az MSzP. és most nem Molnár Gyulára gondolok mert őt is rendes, tisztességes embernek tartom (csak jegyezné már meg, hogy Karácsony melyik párt jelöltje) Kunhalmival együtt. Ők hárman tudnának egymással boldogulni. Csak éppen az a borzalmas párt amelyik önmagát emészti fel mert képtelen egy cél érdekében dolgozni pláne ha még koalíciót is kellene kötniük. Na és ott van még Gyurcsány aki teljesen átláthatatlan játékot űz. Mindezek ellenére Karácsony a legjobb jelölt és most ezerrel kezdjenek kampányolni mielőtt még késő lenne!!!

 • Toldi

  Ennyi rengeteg ” hibát” hogy lehet valakire felróni ?

 • Mr. Bell

  ez de szar, gergely a vegen le is szoptad onmagadat mire ezt a szart megirtad?

  • Pajtás Tyukodi

   Ha már egy másik témánál helyesírási tanácsadást tartottál, akkor kijavíthatnád a központozási hibáidat.

 • A pingvin is madár

  Jó! De ettől függetlenül, ez a kis karácsony, bocs, inkább nagy karácsony, nekem nem gyere be.

 • Horgas

  Zöld!! Azaz éretlen a feladatra!