Bemutatjuk Magyarország legnépszerűbb politikusát, aki képes legyőzni Orbán Viktort

Kép forrása: MTI

Hajós András szerint

“Orbán Viktort nem győzheti le egy baloldali Orbán Viktor”

mert a miniszterelnök fölé kizárólag olyasvalaki kerekedhet, aki képes újjáépíteni, ami kettétört; békét hozni oda, ahol korábban békétlenség honolt és aki a politikában nem a saját uralmát, hanem a közösség szolgálatát látja. Hajós András szerint ez az ember Karácsony Gergely.

kar9

Egy héttel ezelőtt olyasmi történt, amit eddig ritkán láthattunk a magyar politikában: Hajóson kívül hírességek egész hada állt egy nyilvános kiáltványban Karácsony Gergely mellé. Mint írják:

“bizonyította, hogy képes egy újfajta politizálásra. Egy olyan politizálásra, amely az embereket szolgálja, mentes a korrupciótól és nem árokásásban gondolkodik, hanem méltányos együttműködésben. Nem véletlen, hogy Karácsony Gergely hosszú ideje az ellenzék legnépszerűbb politikusa.”

tüntetésen

A listán többek között olyan nagy neveket találhatunk, mint például a filmrendező  Hajdu Szabolcs, Wittinghof Tamás budaörsi polgármester vagy éppen Dr. Bálint György. Bálint gazda egyébként a levélen kívül videóüzenetben is Karácsony támogatására buzdított, mert szerinte az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének

“tiszta a múltja, tiszta a jelene és bíztató a jövője”.

Ennyi bátorító szó után tegyük fel hát magunknak a kérdést: tényleg Karácsony Gergely lesz végül Orbán Viktor kihívója, aki véget vet a Nemzeti “Együttműködés” korrupt Rendszerének? A válasz meglepőbb lehet, mint gondolnánk.

A béke ereje

Karácsony Gergely csakugyan Orbán Viktor tökéletes ellentétpárja lehetne.  A miniszterelnök ugyanis örök-háborús, dacos és valljuk be, karizmatikus karakter. Ezzel szemben Karácsonyban inkább az egyensúlyra törekvő politikust fedezhetjük fel, akit képtelenség volna elképzelni testőrök gyűrűjében, viszont egy jazz-koncerten vagy éppen Zugló utcáin kerékpározva összefuthatunk vele anélkül is, hogy mindezeket kampányfogásként sütné el. Karácsony természetes, Orbán mesterkélt. A kérdés, hogy a választópolgárok melyik karakter felé húznak majd.

kar

Hajós András és Bálint gazda is “újfajta politizálásról” beszéltek. Ez mégis mit jelent? Az a nagy helyzet, hogy ha Karácsony a szó szoros értelmében “politizálni” szeretne, a megnyakkendősödött sablonhoz tartozna, mint a többiek. Ő azonban erre képtelen. Soha nem fog elmondani egy unalmas ünnepi beszédet, amelyet muszájból kellett megírnia. Nem fog demagóg mondatokat puffogtatni, hiszen ő kilóg a sorból. A puszta emberségével, amihez társított az élet némi tehetséget és intelligenciát is. Pont annyit, amennyit egy miniszterelnöknek kell birtokolnia.  Nem alkalmatlan azonban a politikai szerepvállalásra. Ugyanazon okból: mert kilóg a sorból.

kar7

Karácsony szerint abban, hogy ilyen lett, sokat köszönhet annak, hogy vidéken, egy kis faluban nőtt fel, ahol édesapja halála után anyukája egyedül nevelte három testvérével. A videó, amelyben őszintén mesél édesapja haláláról és nyírtassi éveiről felrobbantotta az internetet. Talán nem alaptalanul: régen láttunk már politikust ilyen kitárulkozónak, ilyen őszintének. Bizonyos értelemben tehát ennyire emberinek.

A politika ereje

Legyünk egy pillanatra kritikusak: mielőtt elérzékenyülnénk, jusson eszünkbe, hogy a politikához nem elég jó embernek lenni. A politikához tehetségesnek és (jó értelemben) furfangosnak is kell lenni, különben az embert elevenen eszik meg az ellenfelei. Vajon Karácsony képes erre? Vagy pusztán egy kedves figura, aki ugyan őszintén szeretné a változást, ám alkalmatlan arra, hogy Orbán Viktor méltó ellenfele lehessen? Összeszedtünk néhány információt róla, ami sokatmondó lehet:

 • karrierjét szociológusként és kutatóként kezdte: éppen ezért rendszerszinten látja át és ismeri a magyar társadalom különböző részeinek problémáit.

 • még 2010-ben ő volt az, aki miatt az LMP 7%-kal bejuthatott a parlamentbe, ő volt a párt kampányfőnöke.

 • Zugló polgármestereként képes úgy sikerrel vezetni a kerületét, hogy mindeközben az MSZP és a  FIDESZ a két legnagyobb frakció a képviselő-testületében, de egyik félnek sincs többsége. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen helyzetből legfeljebb káosz születhet, Karácsony alatt mégis sorra indulnak az újabb beruházok és sikerrel megvalósított egy szociális reformot is.

Gergoprogrambemutato durermajus

 • bár Párbeszéd nevű pártjának támogatottsága nem óriási, mégis képes volt volt olyan új és előremutató ötleteket beemelni a közbeszédbe, mint például az Alapjövedelem gondolata (melyet Zuglóban részben már meg is valósítottak).

 • Karácsony körül, a Párbeszédben tömörül a baloldali politikusok egy új generációja.

 • Mióta miniszterelnök-jelölt, népszerűsége messze maga mögött hagyta mindenki másét. Ma ő a legnépszerűbb politikus Magyarországon.

 • Néhány héttel ezelőtt az MSZP is miniszterelnök-jelöltjének választotta. Így most a legnépszerűbb politikusként a legerősebb pártszövetséggel (MSZP-Párbeszéd) a háta mögött készület az áprilisi választásra

Azt hiszem, a felsoroltakból mindenki levonhatja a megfelelő tanulságot.

Karácsony-kormány 2018-2022?

Gergőliget

Egyikünk sem látja a jövőt, én sem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. De nagyon úgy fest, hogy végre történik valami az ellenzéki oldalon. Végre felbukkant egy ember, aki tapasztalt, tehetséges, fiatal, van politikai erő a háta mögött, ráadásul pont Orbán Viktor tökéletes ellentéte: együttműködő, és képes kibékíteni az egymásnak feszülő érdekeket azért, hogy mindezzel ne a zsebét, hanem a közösségét szolgálja.

Ha van olyan pillanat, amikor abba kell hagyni a panaszkodást és el kell kezdeni reménykedni, szerintem most van.

75 Comments

 1. Nagyon furcsa sok embernek,hogy Karácsony Gergely politikus-ugyanakkor becsületes-tisztességes ! A jelenlegi parlamenti képviselők közül,ugyanezt nagyon kevés emberről lehet elmondani. Az uralkodó pártról (volt ifjúkommunisták) pedig szerte a világon ,csak úgy beszélnek,hogy Európa egyik leg-korruptabb kormánya ,az Orbán vezette bűnbanda !!!!! Ezt minden normális Magyar ember tudja,kivéve azt a 2-3 millió megvezetett embert,aki csak a Kossuth rádiót,és a kosztévé 1-et tudja hallgatni-nézni !!!—Fogjunk össze a következő választáskor,pártállástól függetlenül,és Karácsony Gergely személyében,válasszunk végre egy tisztességes embert,Magyarország élére !! Ő tudni fogja mi a teendője !!!!!!!!!!

 2. Gergely felépítése sikeres kihívóvá talán az utolsó esélye az országnak, hogy a nyugati kultúrkör darabja maradjon. Nem csupán a politizáló ellenzék felelőssége, hogy ne szúrjuk el!
  Ha mégis, a kudarc után dühös megvetés vár a köztársaság ügyetlen, ötlettelen, gyáva hivatásos tagjaira és mélységes szégyen mindannyiunkra!

 3. EDDIG EZ VOLT A FŐ PROBLÉMA, NEM VOLT ORBÁNNAK KIHÍVÓJA,
  REMÉLJÜK KARÁCSONY G. AKI TÖKÉLETESEN AZ ELLENTÉTE A HAZUG-TOLVAJ ORBÁNNAK, TALÁN OLYAN VEZETŐ LEHET, AKIT ÉRDEKEL A NÉP BAJA! ÉN ÚGY VÉLEM K.G.-t MEG KELLENE PRÓBÁLNI, ÁLLJUNK MÖGÉ VOKSOLJUNK RÁ! HA ÖSSZEFOGUNK
  MÉG ETTŐL A TOLVAJ-HAZUG ORBÁNTÓL IS MEGSZABADULUNK!
  TALÁN VÉGE LESZ A GYÜLÖLKÖDÉSNEK ÉS HAZÁNK ELINDULHAT
  FÖLFELÉ AZ ORBÁNI BÉKA FENEKE ALÓL! FOGJUNK ÖSSZE BARÁTAIM!

 4. Igen nagyon furcsa sok embernek, h. Karácsony Gergely azért lett rövid idő alatt népszerű politikus, mert nem a saját érdekeit nézi, hanem a választóinak a jobb megélhetését, a köz minden tekintetben jobb létét vagyis az emberek normális megélhetését, javát helyezi előtérbe. Nagyon remélem, reméljük, h. igenis Ő lesz tavasztól Magyarország Miniszterelnöke!!!
  Hajrá Gergely!!! Legyen Neked és Népednek mindig Karácsony!!!

 5. “KARÁCSONY G. ” az Karacsony Geci, tessek mondani?
  Bandi bacsi, az ottan a Caps Lock balra oldalvast, azt tessen kikapcsolni, oszt akkor lesznek kis betuk is.

 6. Tökéletes az összefoglalás ! Nem a plakátok és a média kisajátításával kell a hatalmat megvédeni ! Józan egyszerű gondolkodással, tisztán látással kell ezt a korrupt kormányt leváltani !

 7. Mr. Bell!

  Ezen a néven írt, de úgy látom tisztességes emberként nem meri felfedni magát, maga sötétben bujkáló gyáva széklet! Folytatva értelmes ember NEM ír ilyet Karácsony G. az Gergely,ezt normális ember tudja, csak egy ilyen ócska fideszes kotorék, egy fideszes PATKÁNY mint te beszélsz imádott főnöködről AKI VALÓBAN EGY GECI,
  természetesen veled együtt te fideszes nyomorék! Ti viszitek be abunkóságot a közéletbe, mert mind fideszes bunkók vagytok, a magyar nép ÉS AZ EMBERISÉG SZÉGYENE-ÓCSKA HÁNYADÉKOK!

  2017. december 29. 14:55 Disqus írta, :

 8. Borhindi Bandras a tisztesseges nevem, uram. Kedves szarozos ur, talan olvassa el a kommentemet es a sajatjat, hogy melyik viszi be a bunkosagot hova.

  Erted mar, te barom? Leszophatod Faracsony G(eci) Gergot a foutcan, nagydobra, azt is leszarom. Es most kocc innen faszparaszt, mert hanyingerem lett toled.

 9. Bellus! Nem vetted be a dilibogyóidat! Az állapotod egyre romlik ! …egyre nagyobb bunkó barom vagy ! …… narancsos söpredék !

 10. “nyugati kultúrkör”? Haggyuk a hülyeséget mért nem iszlám kultúrkör? Ne képzelődjön urqam, maga nem lát – nem hall? 🙂 vagy írjam arabsul? 🙂

 11. “becsületes” 🙂 ? ne mondd már Gyurcsány is úgy mutatkozott be, de ami kiderült az egészen más vót 🙂 Ilyen bemutatkozás csupán azt sugallná-e, hogy mindenki becstelen, csupán a jelölt xy a valaki? Nevetséges!

 12. Valóban ! Nagyon messze vagyok tőled szellemileg, mert a büdös-bunkó fajtád olyan mélyen van, ahová a vakondok is védőfelszereléssel merészkedik le !……üdv. a büdöskurvaanyádnak ! …….. szellemileg tropa vagy Bellus !

 13. Miki CY ! Én ugyan nem próbáltam,de a szakemberek szerint a heroin már ütős dolog !! Szokjál le -utána szívesen látunk az emberek között !!!!!!!

 14. Szimpatikus fiatalember ő is.
  Szavazólapra fel! Mellé -is- minél több X-et!
  Ébresztő emberek! Ideje felkelni végre abból szétült fotelból! Áprilisban itt a lehetőség, ne szalasszuk el a lehetőséget! Eltakaríthatjuk végre ez a mocsok bandát!

 15. Most csak azt az embert látom, és támogatom, aki még mindig hiteles. Lehet ha nyer, utána 10 évet fog”öregedni” az ellene folyó FIDESZ mocskos hadjáratban. A fő a CSAPAT! Ha az j,ó a vezérnek hagyni kell dolgozni Őket. Ez a kulcskérdés. Én DK szimpaztizáns vagyok, és maradok, hiszem, el kell jöjjön az idő, amikor a volt miniszterelnököt a politika, és a nép fogja rehabilitálni.( a “birkákra” nem gondolok). Ő oskos politikus, ezt tudnia kell, és ha kell, tolni fogja a szekeret.

 16. Migránsok nincsenek, csak menekültek, akik áthaladnának az országon, mert ők is tudják, hogy itt embernek nem jó élni. Gendere meg mindenkinek van, az ugyanis a nemet jelenti. Vagy ön, kedves gabor0, semleges nemű?

 17. Ugye miniszar, nem haraxol, ha nem nyitom meg? Erolkodj meg alattvalo, annyira mulatsagos! Szorakoztass!

 18. Mi van szarzsák itt lesed mikor szól hozzád valaki. Ja igen ezért kapod a lóvét rövidlábutól. Különben ez a te babád nem az anyám Jó munkát. Mire megdolgozod le csillapodsz

 19. Komolyan anyadat baszod? Ne csinald mar! Es ha terhes lesz a venkurva? Azt hallottam, hogy a hugod leszaopta apadat, de errol nem tudtam. Ocsmany egy family lehettek…

 20. Ne röhögtessetek már! A múltkoriban még azt nyilatkozta az új üdvöske, hogy jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt! Akkor most mi ez a nagy pálfordulás?? Mit keres az a buzeráns Fodor, egy mérhetetlenül kicsi párt képviselője a képen? Ő volna a ballibsi oldal húzóembere?? Na, szépen álltok, ha a buzik szavazataival akartok nyerni!! Soha többet ne legyen Magyarországon ilyen ballibsi hulladékpártokból összetákolt kormány!! Hajrá Fidesz-KDNP! Ez a jövő!!

 21. Igen én is ezt mondom, írom!!! Sajnos sok az ellendrukker (mármint Karácsony Gergely ellen). Viszont van még egy kis idő a választásokig, addig fogjunk össze Gergő hívők és igenis mutassuk meg, h. le lehet Orbánt váltani!!!!

 22. Igen én is ezt gondolom, vallom, ha összefogunk mi Gergely hívők akkor igenis le lehet Orbánt váltani!!! Tényleg elég volt Orbánékból, volt elég idejük ,h. bebizonyítsák, rendbe teszik az országot, ehelyett mit tettek??? Amit lehet elloptak, kivéreztették országunkat. Sehol sem vagyunk Európában sem gazdaságilag, sem politikailag. Orbánt egyetlen európai vezető sem tekinti un. barátnak, még Putyin sem….

 23. Mikike ! Orbánc vezéred hogyan mutatkozott be? ….ilyen mocskos köpönyegforgató gazember nincs még egy a világon, mint a csúti suttyó! ……vett egy 360 fokos fordulatot, amitől az agya elszállt!

 24. Azért azzal legyünk tisztában, hogy a 2018-as választás az utolsó lehetőség, hogy demokratikus úton távolítsuk el a fideszes bandát. …….utána már CSAK nagyon-nagy áldozatokkal jár a narancsos maffia eltávolítása! …….még 4 évet nem fogunk kíbírni orbán vajda uralkodása alatt.

 25. A CÖF-ös majom támadását nehéz kivédeni, de ne hagyjuk magunkat! Rogán Tonyesz milliárdjai is elfogynak, amit a fidess-trollokra fordíthat. Miki Cy és narancsos troll haverjai nyomják a fideszes süket dumát!

 26. Mikike! Orbánisztánban a csúti vályogsori kultúrkör a menő ! …….orbánc a cigókultúrát keveri a kommunista eszmékkel + megfejelve a maffiás “értékekkel ” !…..ostoba narancsos féreg !

 27. Miki Cy ! Te szerencsétlen vadbarom ! ……a narancsos pártfüggő férgekből indulsz ki? …… ébredni fogunk és akkor a narancsos férgeket laposra tapossuk !

 28. Találj ki valami mást, agymosott! Simicska gecizte le a csúti haverját, mert már neki is sok, amit a buggyantagyú , barom Viktor csinál ! ……a geci jelző kizárólag a csúti törpéé !

 29. Bellus ! …te jobbos értelmiségi barom ! …….már ott nagy hibát követett el a jobboldali “értelmiség” , mikor a csúti vályogsorról választott vezért ! …….a cigógyerek a génjeiben hordozza az aljasságot …..és ezt bizonyítja nap mint nap !

 30. Szerencsétlen gabor0 !…… szavazz a narancsos maffiára , ha eddig még nem volt elég a csúti törpe baromsága !

 31. Vén hülye, agyalágyult Aladár! Ha neked a narancsos maffia a nyerő, akkor szavazz a Fidessre ! …..a buggyantagyú Viktor , aki már nem is ember, hanem egy rohadék féreg, ugyis a gumiszobában végzi !….utóirat : Az unokádat el kell tiltani tőled, mert egy vén pedofil állat vagy !

 32. az igaság kimondása nem rosszindulat, de elhallgatása bizony az! Ki nem emlékszik a Bokros csomagra amit a pártfüggő meszpések nem mertek leszavazni, mergt akkor repültek volna apártból, ki nem emlékszik apárt terrorjaira apárton belül?

 33. Ne reménykedj agymosott! A maffia uralma sem tart örökké ! …..a narancsos férgek egymást fogják felzabálni ……..elkezdődött, mert a csúti Simicska Lali barátja már a törpe ellen fordult!

 34. méghogy “megvédte a csődtől” 🙂 ez jó , ha ha, de hülyének nézed a magyart, miközben privatizáltatok, az az ingyen kótyavetyéltek mindent el, ja ja, fizesse a nép, s kik vették fel a kölcsönt? aminek hűlt helyét keresheted, ne dumálj, hisz úsztak a pénzben de még az sem volt nekik elég, a nép szájából is kilopták a falatot, szégyellném magam, ezeknek falazni, ugyan kérlek, barnulj már le egy kicsit, ja!

 35. Nagyon bízok abban,hogy azoknak az embereknek is meg jön az eszük, és Karácsonyi Gergely re szavaznak.

 36. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays..

Leave a Reply

Your email address will not be published.