Nézze meg a szégyenlistát: ők a parlamenti ingyenélők

Forrás: BGCLive.com

Mit csinál, aki nem csinál semmit?

Egy demokráciában parlamenti képviselőkén dolgozni hatalmas megtiszteltetés. Az ember tagja lehet annak szűk kétszáz magyar alkotta közösségnek, akik egész országunk sorsáról dönthetnek. Éppen ezért az a minimum, hogy akit erre a nemes tisztségre megválasztanak, az dolgozik: rendre felszólal, nyilatkozatokat ad, tájékozódik, javaslatokat fogalmaz meg, ésatöbbi. Ám vannak, akik erre sem képesek. Huszonhét ingyenélő már biztosan van a parlamentben.

Minden évben elérhetővé válik ugyanis a parlament honlapján egy statisztika arról, hogy kik hányszor szólaltak fel. Összesen huszonhét “honatya/honanya” vette magának a bátorságot, hogy ellébecolja a saját munkáját. Közülük is a legpofátlanabb (és igen, erre nincsen már jobb szó) az a 43 éves Bíró Márk (Fidesz-KDNP), aki

2010 óta egyetlen egyszer sem emelkedett szólásra az ülésteremben.

Ezzel a “teljesítményével” Bíró negatív csúcsokat dönt, mi pedig csak ámulunk és bámulunk, hogy mégis mi a nyavaját csinálhat ez az ember az ország házában? És vajon hányan tehetnénk meg azt, hogy betérvén a munkahelyünkre hét éven keresztül egy fűszálat se tegyünk arrébb, mégis többszázezres fizetéseket vegyünk fel?

Ám nem kell messzire mennünk, ha további trógereket keresünk: a Fidesznek összesen tizenkilenc olyan képviselője is van, aki ebben a mostani ciklusban néma maradt, köztük olyan fontosabb alakok is, mint Kubatov Gábor vagy Farkas Flórián.

Néma maradt Gyurcsány Ferenc, korábbi miniszterelnök is, ám ehhez fontos hozzátennünk, hogy ő és dk-s képviselőtársai tudatosan választották a parlament “bojkottját”.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • File Laszlo

  hallgatni arany.gondolták.

  • istvanka

   Amikor egy fideSSes megszólal sötét lesz!Talán ezt kompenzálja a 19 “néma levente”!

 • Kiss Katica

  Lehet hogy mutyiznak a nagy csöndben.

 • János Dunai

  népszavis választast ellenörzest.pártok parlament nato kamat tözsde nyet.munkastanacsokat munkahelyekre mindenütt atveve az iranyitast alanyi jogon.a közigazgatas minden szintjén spektrumaban is

 • Wincs Eszter

  Én ezeket szemrebbenés nélkül kirúgnám! De hogy fizetést nem kapnának, az biztos. Léhűtők!
  Nem baj, már nincs sok nekik. Mennek áprilisban a G-be!