Lendvai Ildikó szerint áttörhet a Baloldal: fölényes győzelem jöhet áprilisban

Forrás: Pesti Bulvár

Solymár, mint mérföldkő

A politika ínyencei pontosan tudják, hogy tegnap Solymáron időközi választást tartottak egy önkormányzati körzetben. A baloldal történelme legjobb eredményét hozta. És ez még csak a kezdet…

Az eredményeket Lendvai Ildikó elemezte facebook-posztjában, melyben nem légvárakat épít, hanem konkrét számokat összehasonlítva mutatja be, hogy milyen közel áll a baloldal ahhoz, hogy végre áttörjön és elzavarja Orbánt és a bűnbandáját.

“Persze, jobb lett volna megnyerni azt a bizonyos körzetet Solymáron, ahol vasárnap önkormányzati képviselőt választottak.” – kezdi Lendvai Ildikó, majd folytatja – “Drukkoltam Kárpáti Zsuzsának, akit helyben jól ismernek, és noha nem pártpolitikus, minden demokratikus párt kivételes egyetértésben támogatott.

Nem nyert: 43%-ot ért el.

És itt fontos megállnunk egy pillanatra. Ugyanis bár a körzetet Kárpáti Zsuzsa valóban nem tudta elhozni, de olyan magas eredményt ért el, amit a tradicionálisan (!) jobboldali körzetben még sosem ért el a baloldal jelöltje. Ez pedig nagyon árulkodó. Lendvai is hasonló véleményen van, hiszen ezt írja:

“Mégsem keseredtem el, mert számoltam.

Solymáron mindig a jobboldal győzött, 2014-ben kizárólag fideszes körzeti képviselők jutottak be a testületbe, a jobboldalra 70% szavazott. A demokratikus oldal most több, mint másfélszer, közel kétszer akkora arányt ért el, mint a múltkor. Köszönet Kárpáti Zsuzsának és választóinak, akik a széljárás ellenére benne bíztak.” Majd érkezik a legfontosabb mondat:

“Ha a parlamenti választásokon csak épp ugyanilyen mértékű javulást érünk el az ország többi körzetében is, az fölényes országos győzelmet jelentene.

Tudom: ha az a “ha” ott nem volna. Solymár két tanulságra is figyelmeztet. Az egyik, hogy megsokszorozza az erőket, ha a pártok (itt az LMP és a Momentum is!) jó jelöltért képesek együtt kampányolni. A másik, hogy az együttműködés sokat jelent, de nem mindent. A mostani szinten országosan sem elég összeadni a szavazótáborokat. Az is kell, hogy ki-ki növelje hívei számát. Például azzal, hogy értelmes javaslatokkal és az átkozódásnál alaposabb kormánykritikával áll elő, ahelyett, hogy óvodás tempóval borogatnák ki egymás tejbegrízét. Solymáron nem tették. Talán tudták: ha minden változatlan, 2018 után egyiküknek sem lesz egy falat tejbegríze sem. Kár rá spekulálni.

Szóval: mégiscsak vivát Solymár.”

Nagyon úgy fest, hogy a kormányváltás lehetséges és Lendvai Ildikónak igaza van. Csak el kell kezdenünk igazán hinni benne. A számok magukért beszélnek.

67 Comments

 1. Bízni kell Orbán leváltásában , minden embernek el kell menni szavazni !!! Orbán minden aljas dolgot megtesz ,hogy elvegye az emberek kedvét a szavazástól ,nem szabad hinni nekik !!!

 2. Sajnos én már csak átkozódva tudok nyilatkozni a Fidess teremtette helyzetről ……..vagyunk néhány millióan akik a tróger fidess-kdnp-s gazemberek lehetetlen helyzetbe taszítottak …..még mielőtt valaki elkezdené, a dolgozni kéne stb dumát ….elmondom, hogy azoknak a rokkantaknak és betegeknek a nevében nyilatkozom, akik 35-40 évi járulékfizetés után havi 25-50 ezer Ft-ot kapnak vagy semmit …. ………. és eközben Orbánc és bandája százmilliárdokat költ inzultációra és a hazug Soros plakátokra ! ….és a határontúliakra !

 3. Így van ! Azzal is tisztában kell lenni, hogy talán 2018-ban van még esély demokratikus úton eltakarítani a narancsos mocskot .

 4. Szerencsétlen Katica !……ne félj a csibedrót kerítésen CSAK az nem jön át, aki nem akar! DE !! Ki akarna a csúti vajda birodalmába jönni……..ezek a cigólegények a falatot is kilopják a szánkból !

 5. Idióta agymosott fidess-nyalonc féreg ! Miért gondolja a mocskos fajtád, hogy a csúti törpe uralma örökké tart?…….különben sem demokratikus választással lehet Orbánc diktátort leváltani …….ott a példa a románoknál ! Falhoz állítani és durr-durr !

 6. Igen. “Orbán minden aljas dolgot megtesz”. De ősszességében sincs annyi, akár halálos áldozata mint az MSZP-SZDSZ egyetlen intézkedésének, amikor még élet-halál úrai voltak, 2007-ben bevezették az életbenmaradási adót, pillanatnyilag 7110 forint minden egyes munkanélkülinek, sőt a KISGYEREKEKNEK is, amint elérik a leszállított már nem tanköteles életkort. És még emelkedik is mint növesztik a minimálbért. Mindezt 2010-ben, az akkor még …..csak…..II. Victor hun úralkodó így dícsérte: “a szociálisták egyetlen értelmes tette a tb. járulék kiterjesztése volt.” …….És ott van még a szintén MSZP-SZDSZ másik népirtó intézkedése az egyéni vállalkozókra, kiknek akkor is legalább a minimálbérhez tartozó összegre van elvonásuk, ha azt képtelenek kitermelni, mert …..csak…..kényszer vállalkozók, tehát gyakorlatilag visszaRENDezte rákosisra a Nagy Szociális Kórmány az egyéni vállalkozást. …….Tovább is van…….Még a Fidesz is azért van kormányon, mert az MSZP-SZDSZ despotán úralkodott, még szóltak is nekik időben, de hatalomittasak és kapzsik voltak. Most persze “nyakukon a kés”, készl.

 7. Na vén kurva, előkerültél? Sikerült összekoldulni a villanyszámlát, és lett újra áram a disznóólban? Pedig milyen jó volt, hogy nem kell az egy szavas ugatásaidat olvasni.
  A libsik is emberek. Jobbak mit te/ti.
  Menj inkább vissza, mert ki kell hordani a trágyát a jószágok alól!

 8. Katica ne hazudj !…… igaz , aki hazudik az kurv@ is, aki kurv@ az lop is ………. ezt kb . 40 éve hallottam a szomszéd nénitől , pedig akkor még nem voltak narancsos kurv@k !

 9. Ne örülj vén agymosott barom ! A fajtádnak már annyi ! Mehetsz a vezéreddel száműzetésbe ……..oda valók vagytok !

 10. Szánalmas vagy Marcsa! Nézd meg a csúti vezéred régi videóit …….a rohadék állat köpönyeget váltott !

 11. Katica ! Áruld el “Mária néni ” az öreganyád, vagy az öregapád? …….ugyanaz a faj ! Patkány, csótány keverék ! ……

 12. A narancsos férgeknek kéne reménykedni, hogy nem úthengerrel végzünk a fajtáddal ……… Marcsa egyre szánalmasabb vagy ! BayerZsóti nem fog megdicsérni, ha nem újítasz !

 13. Ne felejtsük el azt sem, hogy a Jobbik nem indított jelöltet. Persze ezt a Fidsznek sem érdeke hangoztatni. Kérdés, kikre szavaztak a jobbikosok, vagy otthon maradtak?

 14. Ladányi, te úgy vagy barom ahogy vagy ! Te is beálltál a CÖF-ös majmok közé ? Viktor a narancsos maffia vezére a rohadék bandájával már mindent überelt! A vályogsori suttyó gyerek, ma már gátlástalanul hazudik és lop …….sőt a hazámat árulja !

 15. I and my friends appeared to be analyzing the good advice on your site and then all of a sudden developed a terrible suspicion I never thanked the web blog owner for those techniques. My boys appeared to be for this reason excited to learn all of them and have surely been taking pleasure in these things. Many thanks for simply being so accommodating and then for making a decision on this form of good subject areas millions of individuals are really desirous to understand about. My honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 16. My husband and i felt very delighted when Peter could conclude his inquiry because of the precious recommendations he made in your web site. It is now and again perplexing to just continually be giving for free steps that many many people have been making money from. And we also realize we need the blog owner to be grateful to for this. The most important explanations you made, the straightforward site menu, the friendships you can make it easier to create – it’s most fantastic, and it is leading our son and the family consider that this concept is cool, which is quite indispensable. Thank you for the whole thing!

 17. My husband and i have been absolutely satisfied when Jordan could round up his investigation from the precious recommendations he discovered through the weblog. It is now and again perplexing to simply continually be freely giving helpful tips many others have been trying to sell. And we take into account we have the blog owner to thank for that. The type of illustrations you’ve made, the simple site navigation, the friendships you can make it easier to instill – it’s got most spectacular, and it’s really facilitating our son in addition to our family feel that this topic is pleasurable, and that’s particularly important. Thank you for the whole thing!

 18. I have to show thanks to this writer for bailing me out of this particular instance. Right after looking through the the net and obtaining things that were not helpful, I figured my life was done. Being alive without the presence of answers to the difficulties you have fixed through your posting is a critical case, and ones that would have adversely affected my career if I hadn’t encountered your web page. Your good mastery and kindness in dealing with the whole thing was excellent. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a step like this. It’s possible to at this point relish my future. Thanks for your time very much for the specialized and effective help. I won’t think twice to recommend your web sites to anyone who will need guidelines about this topic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.