Lendvai Ildikó szerint áttörhet a Baloldal: fölényes győzelem jöhet áprilisban

Forrás: Pesti Bulvár

Solymár, mint mérföldkő

A politika ínyencei pontosan tudják, hogy tegnap Solymáron időközi választást tartottak egy önkormányzati körzetben. A baloldal történelme legjobb eredményét hozta. És ez még csak a kezdet…

Az eredményeket Lendvai Ildikó elemezte facebook-posztjában, melyben nem légvárakat épít, hanem konkrét számokat összehasonlítva mutatja be, hogy milyen közel áll a baloldal ahhoz, hogy végre áttörjön és elzavarja Orbánt és a bűnbandáját.

“Persze, jobb lett volna megnyerni azt a bizonyos körzetet Solymáron, ahol vasárnap önkormányzati képviselőt választottak.” – kezdi Lendvai Ildikó, majd folytatja – “Drukkoltam Kárpáti Zsuzsának, akit helyben jól ismernek, és noha nem pártpolitikus, minden demokratikus párt kivételes egyetértésben támogatott.

Nem nyert: 43%-ot ért el.

És itt fontos megállnunk egy pillanatra. Ugyanis bár a körzetet Kárpáti Zsuzsa valóban nem tudta elhozni, de olyan magas eredményt ért el, amit a tradicionálisan (!) jobboldali körzetben még sosem ért el a baloldal jelöltje. Ez pedig nagyon árulkodó. Lendvai is hasonló véleményen van, hiszen ezt írja:

“Mégsem keseredtem el, mert számoltam.

Solymáron mindig a jobboldal győzött, 2014-ben kizárólag fideszes körzeti képviselők jutottak be a testületbe, a jobboldalra 70% szavazott. A demokratikus oldal most több, mint másfélszer, közel kétszer akkora arányt ért el, mint a múltkor. Köszönet Kárpáti Zsuzsának és választóinak, akik a széljárás ellenére benne bíztak.” Majd érkezik a legfontosabb mondat:

“Ha a parlamenti választásokon csak épp ugyanilyen mértékű javulást érünk el az ország többi körzetében is, az fölényes országos győzelmet jelentene.

Tudom: ha az a “ha” ott nem volna. Solymár két tanulságra is figyelmeztet. Az egyik, hogy megsokszorozza az erőket, ha a pártok (itt az LMP és a Momentum is!) jó jelöltért képesek együtt kampányolni. A másik, hogy az együttműködés sokat jelent, de nem mindent. A mostani szinten országosan sem elég összeadni a szavazótáborokat. Az is kell, hogy ki-ki növelje hívei számát. Például azzal, hogy értelmes javaslatokkal és az átkozódásnál alaposabb kormánykritikával áll elő, ahelyett, hogy óvodás tempóval borogatnák ki egymás tejbegrízét. Solymáron nem tették. Talán tudták: ha minden változatlan, 2018 után egyiküknek sem lesz egy falat tejbegríze sem. Kár rá spekulálni.

Szóval: mégiscsak vivát Solymár.”

Nagyon úgy fest, hogy a kormányváltás lehetséges és Lendvai Ildikónak igaza van. Csak el kell kezdenünk igazán hinni benne. A számok magukért beszélnek.

63 Comments

 1. Bízni kell Orbán leváltásában , minden embernek el kell menni szavazni !!! Orbán minden aljas dolgot megtesz ,hogy elvegye az emberek kedvét a szavazástól ,nem szabad hinni nekik !!!

 2. Sajnos én már csak átkozódva tudok nyilatkozni a Fidess teremtette helyzetről ……..vagyunk néhány millióan akik a tróger fidess-kdnp-s gazemberek lehetetlen helyzetbe taszítottak …..még mielőtt valaki elkezdené, a dolgozni kéne stb dumát ….elmondom, hogy azoknak a rokkantaknak és betegeknek a nevében nyilatkozom, akik 35-40 évi járulékfizetés után havi 25-50 ezer Ft-ot kapnak vagy semmit …. ………. és eközben Orbánc és bandája százmilliárdokat költ inzultációra és a hazug Soros plakátokra ! ….és a határontúliakra !

 3. Így van ! Azzal is tisztában kell lenni, hogy talán 2018-ban van még esély demokratikus úton eltakarítani a narancsos mocskot .

 4. Szerencsétlen Katica !……ne félj a csibedrót kerítésen CSAK az nem jön át, aki nem akar! DE !! Ki akarna a csúti vajda birodalmába jönni……..ezek a cigólegények a falatot is kilopják a szánkból !

 5. Idióta agymosott fidess-nyalonc féreg ! Miért gondolja a mocskos fajtád, hogy a csúti törpe uralma örökké tart?…….különben sem demokratikus választással lehet Orbánc diktátort leváltani …….ott a példa a románoknál ! Falhoz állítani és durr-durr !

 6. Igen. “Orbán minden aljas dolgot megtesz”. De ősszességében sincs annyi, akár halálos áldozata mint az MSZP-SZDSZ egyetlen intézkedésének, amikor még élet-halál úrai voltak, 2007-ben bevezették az életbenmaradási adót, pillanatnyilag 7110 forint minden egyes munkanélkülinek, sőt a KISGYEREKEKNEK is, amint elérik a leszállított már nem tanköteles életkort. És még emelkedik is mint növesztik a minimálbért. Mindezt 2010-ben, az akkor még …..csak…..II. Victor hun úralkodó így dícsérte: “a szociálisták egyetlen értelmes tette a tb. járulék kiterjesztése volt.” …….És ott van még a szintén MSZP-SZDSZ másik népirtó intézkedése az egyéni vállalkozókra, kiknek akkor is legalább a minimálbérhez tartozó összegre van elvonásuk, ha azt képtelenek kitermelni, mert …..csak…..kényszer vállalkozók, tehát gyakorlatilag visszaRENDezte rákosisra a Nagy Szociális Kórmány az egyéni vállalkozást. …….Tovább is van…….Még a Fidesz is azért van kormányon, mert az MSZP-SZDSZ despotán úralkodott, még szóltak is nekik időben, de hatalomittasak és kapzsik voltak. Most persze “nyakukon a kés”, készl.

 7. Na vén kurva, előkerültél? Sikerült összekoldulni a villanyszámlát, és lett újra áram a disznóólban? Pedig milyen jó volt, hogy nem kell az egy szavas ugatásaidat olvasni.
  A libsik is emberek. Jobbak mit te/ti.
  Menj inkább vissza, mert ki kell hordani a trágyát a jószágok alól!

 8. Katica ne hazudj !…… igaz , aki hazudik az kurv@ is, aki kurv@ az lop is ………. ezt kb . 40 éve hallottam a szomszéd nénitől , pedig akkor még nem voltak narancsos kurv@k !

 9. Ne örülj vén agymosott barom ! A fajtádnak már annyi ! Mehetsz a vezéreddel száműzetésbe ……..oda valók vagytok !

 10. Szánalmas vagy Marcsa! Nézd meg a csúti vezéred régi videóit …….a rohadék állat köpönyeget váltott !

 11. Katica ! Áruld el “Mária néni ” az öreganyád, vagy az öregapád? …….ugyanaz a faj ! Patkány, csótány keverék ! ……

 12. A narancsos férgeknek kéne reménykedni, hogy nem úthengerrel végzünk a fajtáddal ……… Marcsa egyre szánalmasabb vagy ! BayerZsóti nem fog megdicsérni, ha nem újítasz !

 13. Ne felejtsük el azt sem, hogy a Jobbik nem indított jelöltet. Persze ezt a Fidsznek sem érdeke hangoztatni. Kérdés, kikre szavaztak a jobbikosok, vagy otthon maradtak?

 14. Ladányi, te úgy vagy barom ahogy vagy ! Te is beálltál a CÖF-ös majmok közé ? Viktor a narancsos maffia vezére a rohadék bandájával már mindent überelt! A vályogsori suttyó gyerek, ma már gátlástalanul hazudik és lop …….sőt a hazámat árulja !

Leave a Reply

Your email address will not be published.