Juszt László egy olyan listát tett közzé fideszesekről, ami sokak szemét felnyithatja

Nagy port kavart mikor Áder János annak ellenére nevezte ki Polt Pétert professzornak, hogy az ELTE kinevezését nem javasolta. Juszt László ezzel kapcsolatban tett közzé egy zseniális bejegyzést.

“Nem értem miért? Sokan értetlenséggel fogadták a héten, hogy Áder János annak ellenére kinevezte Polt Pétert professzornak, hogy az ELTE kari tanácsa 8 igen és 23 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett a kinevezést nem javasolta.

A köztársasági elnök ezt igen helyesen tette. Bár az indoklás ebben az esetben nem volt pontos. De mulasztásos törvénysértéssel vádolom Áder János köztársasági elnököt, aki hivatali kötelezettségeit megszegve a mai napig elmulasztotta Tállai András, Német Rezsi Szilárd, Szijjártó Péter, Handó Tünde, Kósa Lajos és Mészáros Lőrincz professzori kinevezését ellenjegyezni. Holott nevezettek egyedülálló tudományos munkájukkal már régen kiérdemelték a c. professzori kinevezést.

Tállai úr joggal tarthatna igényt “A rugalmas adózás” kidolgozása és gyakorlati bemutatása Mezőkövesden” című tudományos munkája okán,

Német Rezsi Szilárd “Az adózás forradalmasításának társadalmi kommunikációs rendje”-ről szóló korszakos művéért, s annak a gyakorlatba történt átültetéséséért,

Szíjjártó Péter a “Megutáltatni a Magyarokat a világgal és a footsball kapcsolata” című, még be sem fejezett, – de ebben a torzó formájában is – a külpolitikában mérföldkőként jegyzett szakdolgozatáért,

Handó Tünde, az “Igazságszolgáltatás gépesítése”, c. dolgozatáért, különös tekintettel a Markó utcai “Divatforradalom” fejezetért, mely önmagában is kiérdemelné a kinevezést,

Kósa Lajos, az “Így tegyük szórakoztatóvá, emészthetővé a jogalkotást a honpolgárok számára” c. sok éves alkotó tevékenysége okán.

Mészáros Lőrincz az “Így legyél milliárdos a 3/4 és az 1/4-ed colos vezetékek összehegesztéséből” , valamint a “Fogd a pénzt és kuss!” című munkájáért.

Ezúton kérem fel a Köztársasági Elnök urat, a mulasztásos törvénysértés korrigálására.”

14 Comments

 1. Nem értem, hogy miért hagyják magukat hergelni az újságírók Polt Péter professzori címe miatt!
  Polt Péter nem az ELTE Állam és Jogtudományi karának lett egyetemi tanára, hanem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek! (Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1147597-polt-professzori-cime-okosba-megoldva) A két főiskola: ég és föld! Miként ég és föld például a MOL holding valamelyik főosztályvezetőjének lenni, vagy egy szolgáltató cég ilyen vezetőjének!

  Az ‘egyetemi tanár’ nem tudományos rang, hanem hivatali rangfokozat. Az egyetemi gyakornok a legalsó létrafokon, azután a tanársegéd következik, majd az adjunktus, a docens, majd a tanár. Tulajdonképpen csak hivatali ranglétra…
  Ahogyan rang alhadnagynak, majd hadnagynak vagy (végül) alezredesnek lenni (amely címeket “ki lehet ülni” szorgalommal – az ezredest már kinevezik), de csak a tehetséges tisztből lesz ‘parancsnok’!
  Az igazgatót lehet igazgatónak kiírni a tévé képernyőjére, de illik megadni azt is, hol igazgató. Az egyetemi tanár is csak a maga egyetemén az, aminek nevezik. Máshol ő nem egyetemi tanár…

 2. Dehogynem 🙂 A médiában mindenütt “egyetemi tanár” is lesz. Bár ennek örülhetünk is … Nyilvánvalóvá teszi, miféle alakokat, miféle módszerekkel neveznek ki a közszolgálatira…

 3. Te szerencsétlen agymosott , ha így megy, akkor legközelebb Farkas Flóri kap professzori címet ……..mi meg CSAK szégyenkezhetünk Európa majdnem közepén a buggyantagyú csúti törpe és büdös-bunkó bandája miatt!

 4. Flóri egy szerencsétlen stróman …….Igaz is ! Orbáncnak hány strómanja van? …..ez a mocsok törpe rengeteget lop !

 5. Tudom. Ennek kihasználása: a slamposság “dícsérete”… amely nyavalya már nem is fertőz, mert általános. Polt Péter is erre “bazírozva” követte el csínyét… Én is csak véletlenül tudtam meg ezt – a sajtó még ma sem (egyedüli kivétel a Népszava…)! Villoghat Polt Péter!

 6. Agymosott?! Miért volnék az?
  Én nem védem azért Áder Jánost, amin a média kiakadt! A média szerint Áder János az ELTE kari tanácsának döntése ellenére kinevezte Polt Pétert egyetemi tanárnak!
  Csak az a baj, hogy az hiányzik e vélemény megfogalmazásából, hogy nem az ELTE egyetemi tanárává nevezte ki! Olvasd el a Népszava forrásként megadott cikkét!
  Áder János “megéri a pénzét”, dehogy védem! – de most ő csak az eszköz a gusztustalanhoz – én most inkább Polt Pétert állítanám pellengérre, e kinevezési hír taglalásakor!

 7. Minden rohadék fidess-kdnp-s férget laposra kell taposni, mert ezek nagyon kártékonyak! Narancsos Janó “megszolgálja” a pénzét!

 8. Mária néni a profilja szerint “Becsületben megőszült, jóravaló nénike”. Készséggel elhiszem, ha úgy tetszik viselkedni. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.