Ki akarták rúgni Dombóvári Istvánt egy poén miatt: váratlan fordulatot vett a történet!

forrás: rtl.hu

TTT – tiltott, tűrt, támogatott. Mindannyian emlékszünk erre a rövidítésre a Kádár-rendszerből, vagy ha onnan nem is, a történelemkönyvekből biztosan. Ezekkel a szavakkal bélyegezték meg a humoristákat, előadókat, művészeket. Hofi idejében sem volt igazán olyan, hogy egy poénért valakit kirúgjanak, ma azonban a három T-s szabály fokozottan érvényessé vált.

A Dombi becenevű humorista hét éve az RTL Klub reggeli műsorában az egyik műsorvezető nemi identitásán élcelődött, amely után gyakorlatilag kirúgták a csatornától, pedig a Showder Klub egyik vezető arca volt. Mint azt a Story4 TV ArcKép (hétfő, 22 óra) című műsorában elmesélte, azért is engedte meg magának a sikamlós poénokat, mert jó volt a viszonya vendéglátójával – akinek a nevét gondosan kerülte visszaemlékezésekor.

– Barátok voltunk, sőt, még ma is azok vagyunk, ezért is engedhettük ezt meg magunknak, mert megvolt a nexus. Szeretném leszögezni, hogy nem sértődött meg, nincs harag – mesélte az incidensről Dombóvári.

Harminc perc alatt kivágtak a műsorból úgy, hogy aznap este lett volna Showder Klub, amelynek én voltam a műsorvezetője – emlékezett vissza a humorista, hozzátéve, onnan kivágni már nem lehetett, ezért műsorváltozással oldották volna meg a helyzetet, hogy az esti poénözön ne kerüljön adásba. Dombóvári azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és meghallgatást kért Kolosi Péter programigazgatótól. Nem is elsősorban maga miatt, hanem hogy standupos kollégáit mentse, kegyelmet kérjen nekik – foglalja össze a riportot a Blikk.

Dombóvárit akkor ki is csapták, de aztán a humorista rávette a programigazgatót, hogy nézze vissza a felvételt. Ő ezt viccesnek találta, ezért inkább csak figyelmeztetést adott neki.

Mindez hét éve történt, azóta már keményebben dolgozik a hatalom

A napokban a Quimby követett el óriási hibát egy dalszövegével. Erről mi is beszámoltunk. Nem tartja méltónak a Dunaújvárosért Díjra a Quimby együttest a város polgármestere, az elismerést mégsem vonja vissza, mert azt nem illik – erről Cserna Gábor beszélt egy, az ATV birtokába jutott felvételen.

A “hiba” ezekben a sorokban keresendő:

“MÁSFÉL MILLIÓ KÁPOSZTAFEJ, HIBBANT ELMÉJŰ HATALMASOK, MOCSÁR E TÁJ, ÉS A VARANGYKIRÁLY ÜNNEPLI, AMIT ALKOTHATOTT…”

Különös, hogy a fenti példával szemben a Kossuth-díjjal is kitüntetett Ákos komoly támogatásokban részesül, és munkáját minden fideszes önkormányzat elismeri.

Kedves magyar művészek! Ha akartok magatoknak karriert, ne írjatok dalt a varangykirályról! Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere! Értsétek meg ti is!

7 Comments

  1. Tanulság: A mostani érában senki ne írjon olyan /kritizáló? igaz?/ dalszöveget, amiben a hatalmasok magukra ismernek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.