Kényes kérdést tett fel Orbánnak a sztárriporter: döbbenetes dolgot műveltek vele!

Forrás: MTI

Ha valaki hallgatja Orbán Viktor csodálatos eszmefuttatásait a Kossuth Rádióban, észrevehette, hogy a legutóbbi adásban nem Kocsis Éva kérdezett a miniszterelnöktől. A sztárriporter-újságíró-rádiós ugyanis hűen a szakmájához néha kényesebb kérdéseket is feltett a miniszterelnöknek. Többet azonban nem fog ilyet tenni.

Pedig a rádiónál az év végéig előre megírták a műsorbeosztást, amiben még mindenhol Kocsis neve szerepelt – írja a 444.hu.

Persze Kocsis Éva sem Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István meggazdagodását kérte számon Orbánon, az interjúk szinte mindig a kormány által hangsúlyozott témákhoz igazodtak, de a most leváltott műsorvezető néha olyan kérdéseket is megengedett magának, amilyenekkel Orbán Viktor a kormánypárti sajtóban sosem találkozott.

Kocsis így fogalmazott az újságírói stílusáról:

„Nem attól függ, hogy valakivel kritikus vagyok, hogy melyik párt politikusa. Számomra az a fontos, hogy gondolkodásra késztessük a hallgatókat. Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amiben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák.”

 A fideszes blogoknak otthont adó Blogstaron Csúri Ákos már az év elején háborgott a műsorvezető kérdései miatt. Külön kiemelte, hogy még akkor is közbevág, amikor Orbán Viktorral beszél, aki ilyenkor „mély levegőt vesz, jól leszívja, hogy higgadt maradhasson a válasz alatt”.

Végül szerdán dőlt el, hogy Kocsist kiteszik a műsorból. Csúri még aznap ujjongva számolt be a döntésről Végre! Kocsis Éva repült a 180 percből címmel

bevalljuk, nem nagyon hittünk már abban, hogy az adventi reggeleinket nem a primitív erőszakosság, hanem az értelmes párbeszéd, kérdezz-felelek és a nyugodt, ébredés utáni hangulathoz illő hangnem fogja uralni. Kocsis kirúgásával (lehet ezt bárhogy kommunikálni, ez az) mind ennek reménye visszatért. Reményeink szerint a Miniszterelnökkel készülő pénteki interjúk is visszatérnek a normális (és ez szó szerint értendő) tempóba, sejtésünk szerint a régi-új riporterrel, a valódi kérdéseket is értelmezhetően és értelmezően megfogalmazó Kiss Gábor Istvánnal.

Ha Ön, aki jelenleg az Ellenszél cikkét olvassa, látott már ennél gusztustalanabb módszert, kérjük, ne ossza meg ezt a cikket! Ha viszont egyetért azzal, hogy a közmédiában nem pártkatonáknak kellene kérdezni a mélyen tisztelt miniszterelnök urat, a cikk megosztásával segíthet, hogy eljusson Kocsis Éva kirúgása mindenkihez! Köszönjük!

15 Comments

  1. Kocsis Éva seggnyaló volt, Csúri – vagy kicsoda – még seggnyalóbb! És persze vannak a legseggnyalóbbak! Így lesz ez az idők végezetéig.

  2. Seggnyalók mindig voltak és lesznek is. Aki buta és tehetségtelen, csak nyalással tudott és tud magasabbra kerülni. Akkor fog ez megszűnni végleg, ha a társadalom kiveti magából az ilyen embereket……hát, erre még várni kell!

  3. SIMA TETVES ZSIDO BOHOZAT.NEM TUDJA A KOCSIS HOGY A LOVAKAT AZ ELLENSEG KÖZÉ KELL HAJTANI ATJATSZAS MAGAM MENTES ATMENTESE HELYETT?EZ A HULYE SZUKA HIABA TESZI VESZI MAGAT ATTOL MÉG KIFOSZTAS LESZ RABSZOLGATARTAS LESZ.MINDENT ELLOPNEK PÉNZT FÖLDET MUNKAT.A LAKOSSAGOT SZANDEKOSAN TOLJÁK KIFELÉ MERT A ZSIDONAK HELYET KELL CSINALNI.

  4. Kocsis Évától elkezdve az összes áll-riporter semmi más mint mikrofonállvány,és úgy is kell őket kezelni,mint seggnyaló alávaló trágya !!!! Senki nem kényszerítette őket arra ,hogy Orbán seggét nyalják-ők az önkéntesek-akik által a hibbant Grazi kezelt,elő adhatta, a mindenkit hülyének néző monológját !!!!

  5. Még a Kádár korszakban is (itt most nem annak az utolsó időszakát említem) szabadabb volt a hírközlés, mint most, és akkor még ott volt a Szabad Európa is! Ezek rátelepedtek az összes, vagy legalább is majdnem összes, hírközlő szervre!

  6. Nem ezekkel a szerencsétlen mikrofonállványokkal van baj, hiszen általában nem hősök vagyunk, csupán meg akarunk élni. Baj azzal a bűnözővel van aki, fiatalkori demokratából pár évtized alatt közönséges despotává vált, maga alá gyűrte az országot és újra Moszkva fennhatóságát szorgalmazza hazájának, mindezt teszi önként és dalolva. Hozzá képest még Kádárt is joggal nevezhetjük hazafinak, ezért miniszterelnökünk egy szintre került Szálasival, Rákosival! Pár év múlva történelemkönyveink is meg fognak erről emlékezni!

  7. Újabb példánya az agyilag sérült komcsiknak….Szálasival…Rákosival….ez a magyarázata a magyar tragédiának…ennyi “keverék” fojtogatta az országot minduntalan….legalább nevet változtattâl volna…

  8. Te is változtathattál volna nevet, mert így mindenki tudja, hogy te vagy az a Feledi, ki párthűségét sose feledi. Éljenek az új elvtársak! Persze annyi pénzből, amennyi a pártonkívülieknek jut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.