Legfőbb bizalmasa fordult szembe Orbánnal: végre elkezdődhet a végjáték

A váratlan fordulat

Azt mind tudjuk, hogy a Fidesz rosszabb, mint a legkeményebb katonaság. Szabad vélemény nincs, kritizálni tilos és ha bárki megsértené a hűbéri rendet, annak bizony kemény bosszúval kell számolnia a vezetés részéről. Ugyanakkor ezért a hűségért cserébe jellemzően hosszú évekre biztosítják a szilárd és kényelmes megélhetést egymásnak. Ám most nem akárki vette a bátorságot és lépett ki a sorból.

Lehet, hogy most kezdődik a Fidesz végjátéka?

Az index.hu adott hírt a váratlan fordulatról: a Tagesspiegel című német lapban jelentetett meg közös cikket Navracsics Tibor oktatásért felelős uniós biztos és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Amit a cikkben leírnak, az talán a legkeményebb pofon, amit Orbán idáig politikustól kaphatott…

Ne felejtsük el, hogy Navracsics korábban a miniszterelnök egyik legközelebbi bizalmi emberének számított, Juncker pedig az a politikus, aki nyíltan “lediktátorozta” Orbán Viktort. Az tehát, hogy közös cikket írtak már önmagában is döbbenetes. De amit a cikkben írtak, az valami egészen meglepő.

Miközben itthon a kormány egyfolytában “hadban áll” Brüsszellel, félti a magyar nemzeti öntudatot és egyfolytában keresi az ürügyeket az újabb és újabb konfliktusok kirobbantásához, Navracsics és Juncker arról írnak, hogy közös európai identitásra, oktatásra és kultúrára van szükség. Ám ez még semmi, hiszen a szöveg egy pontján félreérthetetlen módon utalnak Orbánra és a rendszerére.

“Hogyan tudjuk még jobban kiterjeszteni a sajtószabadságot, a média sokszínűségét és a minőségi újságírást? Hogyan tudjuk érvényesíteni a populizmus és az idegenellenesség mellett a demokrácia és a szabadság értékeit?”

Ezt pedig nem értelmezhetjük másként, minthogy Navracsics Tibor erőteljesen szembefordult egykori barátjával és főnökével, az abszolút populista és idegenellenes Orbánnal. Bár a pontos mozgatórugókat egyelőre nem látjuk tisztán, az kétségtelennek tűnik, hogy itt valami komoly változás érlelődik a levegőben. Talán még az sem elképzelhetetlen, hogy szándékosan  jövő évi választásokra fenik a kardjaikat, mert az Európai Unió végre megelégelte, hogy az Orbán nevű törpediktátor egy kontinens békéjét verje szét folyamatosan a renitenskedésével.

Navracsiscs egyelőre hallgat a további céljairól. Éppen ezért felelőtlenség volna komolyabb találgatásokba bocsátkozni. De azért láttunk már olyat, hogy az eluralkodó őrületben egy-egy értelmesebb politikus megbuktatja saját pártjának romlott vezetőit, mert végül betelik nála a pohár és megelégeli azt a romlottságot, ami körbeveszi. Egy Navracsics Tibor vezette Fidesz talán visszatalálna végre a józanság útjára…

31 Comments

 1. “valami komoly változás érlelődik a levegőben” – LOLOLOLO, furodj meg!
  ha ettol nem bukik meg, akkor semmitol!

 2. Ahhoz, hogy Navracsics kerüljön a fidesz élére ahhoz a fidesz közgyűlésének vagy minek kellene leváltania Orbánt. Erre semmi esély nincs mert mindenki aki számít az ő zsebében van.Ha Navracsics volna olyan bátor és csinálna egy alternatív fidesz pártot akkor kiderülhetne,hogy hányan állnak mellé. Valahogy úgy mint ahogyan Gyurcsány tette ezt az MSZP-vel.

 3. Na ez azért igy nagyon le van sarkositva és nincs igy!Először is Navrasicsnak jövőre jár le a Brüsszeli mandátuma! Orbánt nem kell leváltani, senkinek,mert egyszerüen Áder János államfőn múlik,ugyanis neki kell felkérni a parlameni választáson győztes pártot kormányalakitásra,de ez nem jelent egyet Orbán Viktorral,eddig sem jelenthetett volna ,ha az államfő nem az úgynevezett szokásjogot alkalmazza,már régen elküldhette volna Orbán a fenébe,de nem áll érdekében.Az sehol nincs kőbe vésve,hogy a parlamenti választáson győztes párt miniszterelnök jelöltjét kell felkérnie kormányfőnek,majd kormányalakitásra, alkotmányos jogkörénél fogva felkérhet egy külső szakembert is akinek köze nincs a Fideszhez!És ha az általa javasolt személy a parlamenten nem menne át kétharmaddal akkor sincs gond,mert az azt követő 15 napon már megteheti parlamenti jóváhagyás nélkül államfői jogkörénél fogva! Erre Ádermnak minden törvény4es alkotmányos eszköze megvan még a Fidesz által összetaknyolt Alkotmány szerint is!Úgy hogy soha kedvezőbb alkalom nem volt erre mint a jövőévi választás!

 4. Kezdjük ott, hogy a Fidess már nem párt hanem maffia ! Demokratikus választáson indulhat a narancsos maffia? …..ez CSAK Orbánisztánban lehetséges ! …..Orbánc diktátort már régen el kellett volna takarítani az EU-ból !

 5. Sokat tapasztalt , okos emberek már régen megmondták, hogy a fidess-kdnp-s férgek egymást fogják felzabálni ! kezdőőőőőődik !

 6. egy köztörvényes bűnözőkből álló bandának nem leváltani kell a vezetőjét, hanem szépen a biróságra kell rakni, és érdemei szerint ahova valók. navracsics is keményen részt vett a rombolásban. …

 7. Azt kötve hiszem el, hogy Navracsics vezette Fidesz visszatalálna a józanság útjára! Az Orbánt imádók rögtön lehazaárulózzák azt, akik imádottjukat bírálni meri! Láttuk már Mellár Tamás, Simicska, Csintalan, Hadházy Ákos és még jó pár józanabb fideszes esetében.

 8. Nem mindig kis hazánk körül forog a Naprendszer, mint ahogyan sokan gondolják. Itt éppen közös európai értékekről és érdekekről van szó, azt pedig a büszke Európában egyetlen épeszű politikus sem vonhatja kétségbe. Ha ki is hallik belőle az Orbán-ellenes félhang, az csak a mi sérült fülünket (és persze lelkünket) bánthatja, vagy cirógathatja. Abban meg senki se bízzon, hogy a mindeddig tapasztalt mocskos politikája máról holnapra egy ember miatt megszűnik egy hatalmi túltengésben szenvedő harács-bagázsnak.

 9. Ebből semmi nem lesz.

  Egyébként meg nem Brüsszeltől, Sorosgyuritól vagy Ashtar kapitánytól kell várni, hogy megoldják a mi szarunkat. Ebből pedig az következik, hogy a töketlen ellenzék legalább annyira bűnös, mint orsós winnetou..

 10. Navrasics is meghülyült ??!! Soros György javaslatai, megnyilvánulásai ismertek. Attól, hogy azokat nem foglalta össze egy TERV nevű dossziéban még valós törekvései !! Nigel Farage, brit képviselő épp a napokban kérdezett rá, hogy mit keresett Soros György 42 alkalommal nem nyilvános találkozókon a brüsszeli parlamentben !!

 11. Számtalan kedvezőbb alkalom lett volna az elmúlt nyolc év alatt ,csak akkor a jelenlegi államfő nem élvezhetné a Fidesz által megszavazott,törvénybe iktatott államfőnek járó 1,5 milliós nyugdijat , közpénzből fizetett rezsiköltségeit stb. sok egyéb más dologgal! Ebből adódóa nyilván nem érdeke,mert egy zsinóron mozgatott protokoll bábú!

 12. Ez igaz,csak ehhez a parlamenti kétharmad szükségeltetne, a Parlamenti patkóban meg már nagyon régóta nincs kétharmada senkinek,a Fidesznek sem,ezért nem ment át a Fidesz által a népszavazást követően benyújtott alaptörvény módositás sem az eredeti formájában!

Leave a Reply

Your email address will not be published.