Az Orbán-kormány meglépte az elképzelhetetlent: a “túl idősek” nem kapnak egészségügyi ellátást

MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Mici néni vagyok, drágáim!

Eddig a négy fal között fuldokoltam a dühtől, az elégedetlenségtől, de úgy gondolom: nemcsak én gondolkozom úgy, ahogy leírom, megosztom Veletek gondolataimat:

Kinyitom a laptopomat – szundítottam egy keveset az ebédke után, hát majdnem orvosi ügyelet lett a dologból – egyrészt szinte leestem a székről, másrészt a szélütés kerülget —- azt a keserves szakramentumát!!!

Hát délelőtt még nevetgéltem azon, hogy kibabráltak a hazudóssal meg a seggébe lógó nyelvűvel, erre kiderül most délutánra, hogy a hazudós most már valóban Istent játszik?

Tudnotok kell, hogy FELGYÓGYULTAM daganatos betegségből, nyertem 1-2 csatát a gonosz ellen! Ezért aztán végletekig undorítónak tartom ezt a hazudós görényt, amikor is…

„…az Orbán-kormány egyre mélyebbre süllyed az embertelenségben: sajtóinformációk szerint hiába válik elérhetővé Magyarországon is 15 új, fejlett onkológiai gyógymód, szakmai források szerint csak 75 éves korig fogja kifizetni az egészségpénztár.

Orbán Viktor nyíltan és egyértelműen azt üzeni az idősebb generációknak, hogy rájuk már nincs szükség, nekik nem jár a gyógyulás, az egész életen át befizetett adót pedig nagyon szépen köszöni, majd elkölti stadionra és sertéstelepre…

…megengedhetetlen, hogy 75 év felett nem jár az új kezelés a rákos betegeknek, a megfelelő kezelés megtagadása egy rákos betegtől egyenlő a halálos ítélettel!!!

A cikket beküldte nekünk: Sz. Jutka – köszönjük, és jobbulást kívánunk neki!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Lehet, hogy hülye vagyok, de a mai napig sem tudom/akarom elhinni, hogy a felelős magyar miniszterelnök meg merjen hozni egy ilyen intézkedést. Mert minden intézkedés csak az ő beleegyezésével jöhet létre ezt mindenki tudja!!! Tudom, hogy sok mindent megcsináltak már amire azt gondoltuk/gondoltam, hogy na ezt aztán nem merik megtenni és aztán megtették. Hogy lehetséges az, hogy az orvosok hallgatnak, nem halljuk a tiltakozást sehonnan. Mit csinálnak az ellenzéki pártok? vagy úgy gondolják, hogy nem érdemes e miatt harcba szállniuk hiszen ki tudja, hogy ebből hány szavazatot lehet szerezni vagy éppen veszteni?

  • Tóth Ferencné Horváth Erzsébet

   ez egy ilyen ország.máshol már százezrek lennének az utcán. büszkék lehetünk magunkra.

   • Veronika Szabó

    Iszonyú buta nép a magyar ! ….. nem tanul semmiből !

   • Uherkovichné Paál Mária

    Hozzáférhetőek a legkorszerűbb gyógyszerek Magyarországon?

    Prof. Dr. Bodoky György centrumvezető főorvos az új onkológiai tömb avatásán
    DAGANATOK.HU 2017. július 18…..
    http://daganatok.hu/betegellatas/bodoky-gyorgy-az-onkologiai-betegellatas-helyzeterol
    “Álságos lenne azt mondani, hogy mindenhez hozzáférhetünk, de ma Magyarországon a kezelési lehetőségek nincsenek jelentősen elmaradva a nyugat-európaitól. Sőt, igazságtalan lennék az egészségbiztosítóval, ha nem tenném hozzá, hogy például Angliához képest liberálisabb a daganatellenes gyógyszerekhez való hozzáférés” – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke.”

    • Szabó Vera

     Akárhányszor leírhatja, mert ez már nem időszerű !

     • Uherkovichné Paál Mária

      Mitől nem időszerű? Vagy megírja a törvény számát, dátumát, mikor és kik szavazták meg. Ha a forrást nem tudja produkálni börtönbe vele. Nem kell rettegésbe tartani idős beteg embereket. Ez aljasság

     • Szabó Vera

      Fenyeget a rohadék, mocsok fajtád ? CSAK telipofával hazudni tudtok, a buggyantagyú vezéreddel együtt!

  • Veronika Szabó

   Igen !!!!! …..hülye vagy, ha még hiszel ennek a csúti vezette büdös-bunkó fideszes bandának ! Azt tudtad, hogy a rákos betegek a legolcsóbb gyógyszert kaphatják és majd egy “bizottság” /gondolom fidess-csicskákkal teli és nem szakemberekkel / fogja eldönteni, ha nem hatott az “occsó” gyógyszer, hogy mit kaphat a 2. körben ?…..feltéve, ha még életben van az illető ! ……nyugodtan lehet szidni az agymosott magyar állapolgárt, aki a szavazófülke homályában sem meri az X-et oda húzni ahova kell és azokat is akik a seggüket nem emelték fel , hogy elmenjenek szavazni ! …….idióta, buta nép a magyar ! Ellenzéki pártokat szidni nagyon elegáns Orbánisztánban és ennek nagyon örül a csúti vezér ! …..a másik nyavajgás, hogy kit válasszak a Fidess helyett! BÁRKIT ! a fidess maffia nem lehet alternatíva semmilyen helyzetben !

  • Imre Desits

   Miért az orvos tiltakozzon? Miért nem vonulnk ki a betegek?

   • Szabó Vera

    Az orvosoknak is tiltakozni kell, mert nem erre esküdtek fel !……..a “terv ” végrehajtói az orvosok lesznek, a csúti megint jól kifundálta !

    • Imre Desits

     Hol vannak ilyenkor a különböző betegegyesületek, diabetes,- mozgássérült, különböző rákbeteg alapítványok ?Ez utóbbiak által gyüjtött pénz hová fog kerülni akkor ezután? Az orvostársadalomnak semmilyen érdekérvényesítő képessége nincs, a Kamara is csak egy gittegylet.

     • Szabó Vera

      Előbb arra kéne válaszolni a csúti törpének és tolvaj bandájának, hogy az egészségügyre befizetett pénzünket miért szórja stadionokra és a tolvaj haverjaira, pereputtyára ! A Fidess kormány inkább gittegylet, mert ott szakemberek nincsenek, CSAK orbánc seggnyaló csicskái !

     • Jánosné Margó Mayer

      Csúti törpe az Te vagy és még buta is ,nem létezik ilyen ,nem használod az eszed ?

     • Szabó Vera

      A csúti vályogsoron szocializálódott, a Soros pénzén kitömött törpe az Orbán Viktor! ….ez a szomorú valóság!

     • Uherkovichné Paál Mária

      Hajrá tolerans, egyáltalán nem rasszista liberobolsevik magyar ellenzék, ahol hívószóként mindig és most is jól működnek olyan szavak (ha igazak, ha nem a konkrét vonatkoztatása) , mint: vályogsor, cigány. Remek. Hogy nem sül le a bőr a teflonképükről

     • Szabó Vera

      Idióta Marcsa! Nyalj be tövig a cigógyereknek !

     • Uherkovichné Paál Mária

      “Az egészségügyet a világon sehol sem lehet megfizetni. Azt a fajta teljes ellátást, ami Magyarországon van, azt sehol a világon nem is tudják finanszírozni. Az obamacare bukása erről szól. Annyi potyást, amit a Magyar egészségügy eltart, nem lehet teljesítmény romlás nélkül kezelni. De van egy sokkal nagyobb probléma. Az emberek szocializálódása. A ll.vh. után a magyarok pillanatok alatt építették újra az országot. De nem azért, mert a kommunisták jó vezetők voltak, hanem azért, mert a háború előtti keresztény becsületes vezetők alatt szocializálódtak. Ezen az erkölcsi tartáson a szocik regnálása is sokat rombolt, de gyermekeik a neolibsik totálisan züllesztenek. A neoliberális világkép az önzőségre épül. Az egészségügy nem tud önzőségre épülni. Az a sebész, vagy az a nőgyógyász, aki havonta 5-10 millió hálapénzt tesz el, és nem foglalkozik a betegével, annak mennyi fizetést kellene adnunk? Miközben a kórházakban még vannak olyan emberek, akik keresztényi szeretetből segítenek a szenvedőnek, de nehéz számukra. Hiszen amikor az önző neolibsi kiinteget a ML merciből, ekkor nehéz elmagyaráznia a buszra várva a kamasz gyerekének, hogy a becsület és a segítőkészség fontos emberi érték. Hiszen a gyereknek elmondják a társaik, hogy szerintük az apja egy lúzer. Emiatt, amikor legközelebb tapsol annak a ,,sikeres neoliberális’’ propagandistának, vagy politikusnak, akkor gondoljon vissza a fent említett eseményekre a hozzátartozójával és tanulja meg, hogy ingyen ebéd nincs! Nem lehet büntetlenül rombolni és uszítani az embereket, aljas módon, hogy lopási lehetőséghez jusson pár bérhazudozó…..”

     • Szabó Vera

      Hol élsz narancsos agymosott? Minden normális országban arra használják a nyugdíjra , egészségügyre fizetett adónkat amire befizettük ! Orbánisztánban a nyugdíjra befizetett 3000 milliárd forintot nemes egyszerűséggel ellopták a fideszesek. Az egészségügyre befizetett adónkat stadionok építésére és a fideszes haverok zsebének tömésére használják ! Ilyen korrupt vezetése még nem volt békeidőben hazámnak…….nem folytatom, de arra kérlek kímélj meg a válaszodtól, mert egyszerűen nem érdekel a fideszes propaganda szabványszöveged !

     • Uherkovichné Paál Mária

      “….ha legközelebb a zOrbánt kezdi szidni olyanért, amihez neki nem sok köze van, sőt, gyakorlatilag rengeteget tesz azért, hogy a lerombolt helyzet normalizálódjon. Akkor gondoljon arra, hogy ettől rosszabb is lehet és a hozzátartozója sorsa, még ön előtt áll. Most építi a saját egészségügyi ellátását.
      Amikor szidja a stadionokat, gondoljon arra, hogy tízszer annyi kórházi beruházás valósul meg és a sportoló ember sokkal kevesebb kórházi ellátást igényel, mint a kórosan elhízott! Aki ennyi emberhez juttatja el a mondanivalóját, az nem árt, ha valóban gondolkodik! A betegnek még egyszer jobbulást kívánok”

      http://mindenszo.hu/nyilt-level-a-magyar-egeszsegugyet-auschwitz-ezo-naray-tamasnak/

     • Szabó Vera

      Szánalmas vagy Uherkovichné ! Gondolom fizetett fidess-troll vagy, mert CSAK azok tudnak ekkora baromságot írni !

     • László Ékesi

      Baromságokat mások írnak, hahaha.

     • Szabó Vera

      Ékesi te is egy rohadék CÖF-ös majom vagy……..sz@roszájú féreg !

     • Uherkovichné Paál Mária

      Kedves Szabó Vera! Ne magából induljon ki. Meglehet, az Ön köreiben pénz nélkül semmit sem tudnak elképzelni, de a világ nem ott kezdődik és végződik. Sajnálattal kell közöljem: hideg, nagyon hideg.

     • Uherkovichné Paál Mária

      Hát azok bezzeg kiváló egészségügyi szakemberek voltak, akik bezárták az OPNI-t, megszüntették az egységes elmegyógyászati ellátás kutatási bázisát, akik ágylábakat faragtak, sőt még arról is gondoskodtak, hogy minden kis betegnek jusson egy egy biztonságos széf az ágyacskája mellett.

     • Uherkovichné Paál Mária

      Az igazán érdekes kérdés persze az, vajon miért nő ilyen hatalmasra időről időre a kórházak adóssága?
      A választ a Magyar Narancs 2016. június 9-i, Fülöp Zsófia jegyezte írásból idézzük, nehogy egyoldalúsággal, elfogultsággal legyünk vádolhatók. Íme hát a válasz:
      „A kórházak adósságállománya 2006 óta szignifikánsan nő, előtte összesen évi 3-4 milliárdos tartozásokkal küszködtek az intézmények (2002-ben a pénzügyi rendezésre mindössze 3 milliárdot fordítottak), stabilan azonban nem merült fel konszolidációs igény. Az adósságspirál kialakulásában sok minden közrejátszott, többek között a teljesítmény-volumenkorlát (tvk) 2004-es bevezetése és 2006. július elsejei szigorítása. Sinkó Eszter egész¬ségügyi közgazdász szerint ez volt az egyik első lépés, amely elindította a kórházakat lefelé a lejtőn. Intézményekre és hónapokra le¬bontva megállapították, hogy az egészségbiztosító maximum mennyi beavatkozást finanszíroz, és e 100 százaléknak tekintett tvk-limit túllépése esetén az adott intézmény – egy szabályozórendszer alapján – csökkentett forráshoz jutott. 2006-ban Molnár Lajos egészségügyi minisztersége alatt ezt az ún. degresszivitást eltörölték, a korábban megállapított 100 százalékot leszállították 95-re, és Sinkó Eszter szerint »befeszítették a rendszert, azon felül nem járt semmi, így kevesebb pénz került a rendszerbe«. 2006 és 2007 között például több mint 6 milliárddal nőtt az az összeg, amelyet a tvk-nak köszönhetően nem fizettek ki a kórházaknak.
      Ennek hatását 2008–09 környékén kezdték érezni a szektor szereplői. A korábbi néhány milliárdos konszolidációk után 2009 őszén egy 24 milliárdos igényt fogalmaztak meg az intézmények az akkori kormányzat felé; ez végül 40 milliárdra kúszott föl, amit csak 2010 januárjában – a választások előtt – kaptak meg az az évi költségvetés terhére. Attól kezdve 25-35 milliárdot minden évben igényelt a rendszer az adósságok rendezésére.”
      Tudom, nagyon régen volt, már elfelejtettük, de azért idézzük fel a 2006 utáni történéseket: igen, akkor vezették be a teljesítményvolumen-korlátokat (már a szó is szörnyszülött, hát még a rendszer!), amelyek hatására egekbe szökött a kórházak adóssága, és óriásira nőttek a kórházi várólisták.

     • Uherkovichné Paál Mária

      Jobb, ha tisztázzuk, a daganatos betegek kezelését IS protokollok szerint végzik, ahol a hatóanyag és a szerek kombinációjának meghatározásában az adott szakmai kollégium szakemberei döntenek. És nem a miniszter és nem a miniszterelnök, de mégcsak nem is olyan orvosok, akik nem abban a szakmában, jelen esetben az onkológiában szakemberek. Tehát egy sebész lehet akármekkora professzor és jó sebész, nem szólhat bele az onkológusok szakmai kollégiumának, szakmai közösségének a döntéseibe, véleménye sem mérvadó. Ha mégis volna ilyen, az az adott sebészt (belgyógyászt stb) minősítené, és nem az onkoterápiás eljárásokat.

     • Szabó Vera

      Ha így lenne, akkor Ónodi -Szűcs miért mondja, hogy a legolcsóbb gyógyszert fogják kapni a rákos betegek? …… minek hablatyol össze-vissza?…… részeg volt, vagy bedrogozott? …… ne játszanak a rákos betegek életével ! …….

    • Jánosné Margó Mayer

     Miért vonulnának ki ,mikor nincs ilyen intézkedés !

     • Szabó Vera

      Jobban figyelj Margó ! Van ilyen intézkedés ! Elég a hazug fajtátokból, akik a csillagot is lehazudják az égről ! ……. nekem sajnos figyelemmel kell kísérni az ilyen intézkedéseket, mert érdekelt vagyok !

  • Jánosné Margó Mayer

   Ez hazugság ,nincs ilyen ,nem változott semmi ,jár a kezelés ,meg a gyógyszer is ha 75 felett van az illető ez egy fizetett levélke az ellenzéktől !

   • Uherkovichné Paál Mária

    Szerintem Önnél a pont. Ráadásul legalább 2013-2014 óta időről időre újra előveszik, a téma ugyanaz, még a szöveg is sokszor. Most újdonságként a “szegény (ál) Mici néni sirámait adják elő,. A korábbi verziókkal szemben annyit megtanultak: ezt már update-lt dátummal közölte az, aki ide merte hányni. Csak azt tudom kívánni az ilyen mocskos aljas manipulátornak, hogy kerüljön Ő olyan helyzetbe, hogy betegként, az életéért küzdve mások pitiáner politikai haszonlesésből hazugságokkal még extra stresszeljék őket. Feneketlen az emberi aljasság. És félelmetes, hogy ennyien vannak, akik ennek a hazugságfolyamnak újra és újra bedőlnek. Vagy ettől érzik jól magukat, hogy retteghetnek ok nélkül is?

    • Szabó Vera

     Szemét vagy Uherkovichné ! Gondolom te nem vagy rákos beteg ….így mondod a fideszes propaganda szabvány szövegét ! ……… mocskos, aljas fideszes troll vagy ! Hazudni, hazudni , hazudni …….a végtelenségig !

     • Uherkovichné Paál Mária

      Az Ön saját tulajdonságát nem kéne másokra ráköpködni. Őrizze meg a nyugalmát és inkább tájékozódjon. Gondolom, a gugli még Önnek is megfelel. És nem egészen naprakész, de ajánlom böngészésre: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1J9s76iQfUgx2f90Q_OR8CSuhxys&hl=en_US&ll=47.13813255073125%2C19.55800750000003&z=7

     • Szabó Vera

      Telipofával hazudsz, te szemét narancsos lotyó !

     • Uherkovichné Paál Mária

      Asszonyom! Ön két dolgot nem vesz észre: Ön folyamatosan sérteget, minősít, és szólamokat zeng, mint “csuti törpe, gyilkosok, népirtás, stb. Ugyanakkor észre nem veszi, hogy azok, akik nincsenek önnel egy véleményen, ezt a stílust egyáltalán nem követik. Továbbá nem veszi észre: részemről a bárki által elérhető KONKRÉTUMOKKAL próbálok érvelni, miközben Ön egyetlen konkrétumot nem volt képes ide tenni, a saját indulatán kívül. Igen sajnálom, ha érintett, akár közvetve, akár közvetlenül, de ez még nem zárja ki annak lehetőségét, hogy éppen érintettsége okán nem képes objektivizálni egy kérdést, és a folyamatos témázással másokat is az Ön lelkiállapotának szintjére rángat. A beteg ember fokozottan sérülékeny, és az ilyen, több, mint bizalomhiányos, gyakorlatilag rosszindulatú megnyilatkozás nekik duplán árt. S ha Ön a beteg netán, Önnek is. Nem az orvosok által alkalmazott protokollok az ártalmasak, hanem egy ilyen hozzáállás.

   • Szabó Vera

    Hazudott Ónodi-Szűcs ?……. vagy te hazudsz ?

    • Uherkovichné Paál Mária

     Sajnálatos módon Ónodi Szűcs szavai csakis az Ön, egyáltalán nem objektív interpretálásában szerepel ezen cikken túl, ami egyébként minimum ez év áprilisi keltezésű!!! Ezért, amit állít így, akármilyen indulatos is, csak egy vélemény, vagy egy (rém)hír. Vagy megírja a törvény számát, dátumát, mikor és kik szavazták meg. Vagy ide teszi a z államtitkár kijelentésének elérhetőségét, ahol az ott elhangzott szöveg garantáltan az eredeti és teljes.

     Ha a forrást nem tudja produkálni börtönbe azokkal, akiik ezt a hírt görgetik, sokszorozzák, terjesztik és /vagy kitalálják. Mici néni egy álmici. Nem kell rettegésbe tartani idős beteg embereket. Ez aljasság

     • Szabó Vera

      Hülye luvnya ! A fajtád fenyeget börtönnel? ….a mocskos, hazudozó, népnyomorító bagázs ?

    • Uherkovichné Paál Mária

     Tisztelt Asszonyom! Én Önt megtiszteltem a leghivatalosabb akadémiai megszólítással. Sőt lendületéből arra kell következtessek, hogy talán még idősebb is lehetek Önnél. Ezért tisztelettel megkérdezem: mikor ittunk pertut? Van, amit a netikett nem írhat felül, különösen akkor nem, ha a végeredménye egy bunkó, a másikat durván minősítő megnyilatkozás. Gondolja meg kérem.

   • A helyzet az, hogy nagyon fifikásan vannak szabályozva az ide vonatkozó rendelkezések ezért egy átlag halandó számára nehéz orvosi rendeleteket értelmezni. Tehát, valóban nem tilos 75 éven felüli rákos betegek kezelése csak éppen nem mindegy, hogy mivel. Ebbe pedig nem lát bele az aki nem ért hozzá. Ugyanis vannak a régen bevezetett olcsóbb készítmények, ezektől hullik ki a hajad, émelyegsz, rosszul vagy stb. és az, hogy használ-e az csak sokára derül ki. Ha nem használ – és még élsz – akkor van lehetősége az orvosnak – ha úgy gondolja – kérvényezni a hatóságtól, hogy alkalmazhatja-e az új, de drága viszont sokkal hatékonyabb szerrel való kezelést. Mind e közben hosszú hónapok telnek el és az időfaktor egy rákos beteg esetében döntő. Érdemes mindenkinek elgondolkodni azon, hogy vajon miért áll Magyarország olyan hátul a rákgyógyítás eredményességében. Bizonyára nem az orvosok miatt. De ők csak azzal gyógyíthatnak amivel lehetővé teszik nekik. Ebbe az egész folyamatba pedig a kétségek közt hányódó beteg teljesen kiszolgáltatott.

    • Uherkovichné Paál Mária

     Azt honnan tudja )Ön, hogy az Új hatékonyabb, jobb, nem hullik ki a haja. Konkretizálná csak egyetlen betegségre és az arra alkalmazott régi és az új terápiát ide tenné? Mert így általánosságban vagdalkozva csak arra jó, hogy a betegek, akiknek amúgyis épp elég bajuk van, megrendülnek az orvoslásban és további stressznek vannak kitéve. és ez nem fair

     • Azt onnan lehet tudni, hogy a magyarországi rákgyógyítás eredményessége – szomorú tény – Európában az utolsók között van. Most nincs időm előkeresni az idevonatkozó nemrégen közölt információkat de maga is utána nézhet ha tényleg érdekli a valóság. Csak és kizárólag ez számít. A többi mind mese habbal.

     • Uherkovichné Paál Mária

      Az a baj az ilyen érveléssel, hogy egyrészt nagy általánosságokban beszél (magáról a betegségcsoportról is, mint “daganat”), másrészt csupán egy szempontot vesz tekintve. Majd akkor lehet nagyjából az orvosi és terápiás beavatkozások számlájára írni az eredménytelenséget vagy eredményességet, ha a hazai potenciális betegek lesznek olyan egészségtudatosak, mint számos, jobb helyzetben lévő ország népe. Majd ha minden nő önként és dalolva elmegy a szűrésekre (ami bár nem 100%, de nagyon sokat számít) avagy mindenki az ajánlott időpontokban elmegy a vastagbélrák, prostatarák szűrésekre, akkor lehet majd kizárólag másra mutogatni. Ne tessék gondolni, hogy a saját egészségünk érdekében nekünk magunknak nincs felelősségünk és tennivalónk

     • Szabó Vera

      Te legalább annyira tudsz mellédumálni mint a vályogsori suttyó személyesen ! Remélem majd rajtad fognak kísérletezni a hazai onkológusok, Balog páter személyes instrukciója alapján !……. megy az áldozat hibáztatás ez a Fidess -férgek legfőbb fegyvere ! Szemét narancsos lotyó !

     • Van akinek használnak a régebbi szerek is de vannak akiknek nem. Az új, hatékonyabb és drágább szerek kíméletesebbek is. Minek költenének milliárdokat fejlesztésre ha nem érnének el jobb eredményt. Persze lehet erre azt mondani, hogy azért mert anyagilag ebben érdekeltek. Ettől az anyagi érdekeltségtől forog a világ kereke még ha ezt nehéz is elfogadni. Én egyébként nem vagdalkozom, igyekszem megérteni és tolerálni mindenféle véleményt de Ön sajnos bevonja politikai meggyőződését az agitációba. Amúgy azzal egyetértek, hogy mindenkinek többet kellene tennie a saját egészsége érdekében és már bizonyos kortól igénybe venni legalább az elérhető a szűrővizsgálatokat.

     • Szabó Vera

      Kár a narancsos féreg Paál Mariskávall vitatkozni, mert egy okoskodó, hosszúnyelvű fidess-nyalonc ! Sajnos én érdekelt vagyok , ezért nagyon bosszant ,hogy ez a mocskos lotyó a betegek érdekeit nem veszi figyelembe ……csak nyomja a fidess hazugságait!

  • Uherkovichné Paál Mária

   Kedves Gyöngyi! Először is ez a hír -igaz, nem Mici néni (álnév szerintem) megfogalmazásában, de már évek óta pörög a neten, hol itt, hol ott. bukkan fel. Másodszor: tessék nekem ideidézni azt a jogszabályt, kormánydöntést, miniszteri előterjesztést ami az itt tárgyalt eljárást lehetővé teszi. Jobb, ha tisztázzuk, a daganatos betegek kezelését IS protokollok szerint végzik, ahol a hatóanyag és a szerek kombinációjának meghatározásában az adott szakmai kollégium szakemberei döntenek. És nem a miniszter és nem a miniszterelnök.

 • csipa joska

  Ha ezt a cigány csúti bevezeti, és a nép hagyja megérdemli amit tesznek vele.

 • János Falus

  Már csak így meg ez a harmadik birodalomban. Ez egy nemzeti szocialista kormánytól, nem meglepő. A jó öreg adolf, most biztos tapsikol, bárhol is legyen. Vannak még tanítványai, magyarországon. Szégyen.

  • Edit Bocsák

   Én úgy tudom, hogy a Ceausescu tiltotta meg az idősek gyógyítását.

   • james

    Bele is pusztult !,Igaz,hogy golyó által !

    • Katalin Andó

     Ami késik az a villamos………….

     • Uherkovichné Paál Mária

      Önt ezért a bejegyzéséért felelősségre lehetne vonni-eredményesen. Gondolja meg, miket ír

     • Katalin Andó

      Igen? Önnek ,hogy fog esni ha megöregszik és nem kap orvosi ellátást?

     • Kékavian

      Most voltam kórházba napi bejáró beteg és láttam a 92 éves is ugyan ugy kapta ahogy én 71 évesen…de a fiatalabbak is ezt kapták! Nem mondom minden OK lehet de most ezt magam láttam!

     • Szabó Vera

      …..azt sem tudod miről van szó, de te nyomod a fideszes hazug dumát! ……a narancsködön át mit láttál? Remélem megtapasztalod, vén satrafa, hogy a fidess milyen embertelen rendelkezést vezet be !

   • János Falus

    Igen a ceausescu is., de utána lehet nézni a idősek, és a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos törvénynek a harmadik birodalomban. Persze a mai világban, ezt ennyire egyértelműen természetesen nem fogalmazhatják meg Európában, de higgye el ez most is azt jelenti. A mai magyar kormány semmiben nem különbözik az akkori nemzeti szocialista német kormánytól, csak a mai időkre van átszabva. A lényeg maradt.

   • Uherkovichné Paál Mária

    Hozzáférhetőek a legkorszerűbb gyógyszerek Magyarországon?

    Prof. Dr. Bodoky György centrumvezető főorvos az új onkológiai tömb avatásán
    DAGANATOK.HU 2017. július 18.
    http://daganatok.hu/betegellatas/bodoky-gyorgy-az-onkologiai-betegellatas-helyzeterol
    “Álságos lenne azt mondani, hogy mindenhez hozzáférhetünk, de ma Magyarországon a kezelési lehetőségek nincsenek jelentősen elmaradva a nyugat-európaitól. Sőt, igazságtalan lennék az egészségbiztosítóval, ha nem tenném hozzá, hogy például Angliához képest liberálisabb a daganatellenes gyógyszerekhez való hozzáférés” – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke.”

    • Szabó Vera

     Önt nem zavarja, hogy ezt júliusban mondta a prof. ? 2017 novembertől új szelek fújnak ! Ónodi-Szűcs egészségügyi államtitkár nyilatkozatát kéne elolvasni. A rákos betegek az azonos hatóanyagú szerek közül a legolcsóbbat fogják kapni és ha annak szövödménye vagy mellékhatása lesz, akkor kaphat másik szert a beteg !…….. nem folytatom, mert nagyon csúnyát tudnék írni, az embertelen, minden szakmaiságot figyelmen kívül hagyó Fidesz- KDNP -re ! ….és ez nem a 75 éven felüliekre vonatkozik, az egy másik történet !

     • Uherkovichné Paál Mária

      Először is konkréten ebben a formában ez a kis szösszenet a DK jelentette meg 2017. április 28., péntek 11:30-án
      A Demokratikus Koalíció közleménye (http://os.mti.hu/hirek/126349/a_demokratikus_koalicio_kozlemenye )
      Ennek alapján az, amit a Professzor nyilatkozott júliusban, abszolút napra kész. De ha nem, és azt állítja ÓSzZ szeptemberben mást mondott, akkor nosza rajta: tegye ide annak a nyilatkozatnak az eredeti vágatlan változatát, annak hiteles linkjét. Vagy a módosított jogszabályt, ami erre vonatkozik. Vagy megírja a törvény számát, dátumát, mikor és kik szavazták meg. Ha a forrást nem tudja produkálni börtönbe aszokkal, akiik ezeket a híreket terjesztik, gerjesztik, sokszorozzák. Nem kell rettegésbe tartani idős beteg embereket. Ez aljasság. És igen, ha azt mondta, höogy az azonos hatású és dózisú szerek közül először az olcsóbbat adják, aqz természetes. A mellékhatást a drágább szer is kiváltja, de ez a betegtől is függ., Van olyan hiteles adata, ami konkrét két azonos hatóanyagú és dózisú szer esetében objektiven megmérte: az olcsóbbnál több és súlyosabb mellékhatás van, mint a drágábbnál?És ha több, mennyivel több? Mi a szignifikancia szintje ennek a többnek? Figyelem! Csak olyan adat fogadható el,m aminek előállításában a szereket gyártók nem közreműködők sem közvetlenül, sem közvetve.

     • Szabó Vera

      Idióta Mariska !

     • Kékavian

      Mondjuk a kemo tán többet árthat mint használ…a többit nem tudom….

     • Szabó Vera

      Itt a nem a kemóról van szó ! Éppen a kemót váltanák ki korszerű gyógyszerek, ami drága !

  • Ignác Antal

   Ne sértsd meg hitlert, ő nem irtotta a népét

   • Attila Gyöngyösi

    A történelem egészen másként tudja ! Nagyon is irtotta !

   • András Pintér

    A német zsidó, az nem volt német? És az esztelen háborúba küldött és elpusztult német, az sem volt német?

   • László Kiss

    Az nem népirtás volt,amikor az értelmi és egyéb fogyatékosokat irtotta???Kampányt indított,hogy mennyibe kerül egy olyan ember eltartása az államnak!Azokon kezdték ki kísérletezni a teherautókba bevezetett kipufogó csövet,amivel azután mobilkivégzőként irtották a zsidókat Ukrajnában!

   • Uherkovichné Paál Mária

    Ön uram ezzel a hozzászólásával egyértelműen azt nyilatkozta: a német zsidók nem tartoztak Németország közösségébe. Nem gondolja, hogy ez több, mint hiba egy ilyen kijelentés?

 • Nyuszi

  És gázkamra már nem is kell.

  • Veronika Szabó

   Orbán és bandája olcsóbb megoldást alkalmaznak ! Megvonják a gyógyszert és kínhalált hal az illető !

 • Veronika Szabó

  A teljes igazság ebben az ügyben : A kormány a következő intézkedést vezeti be novembertől :A daganatos betegségekben szenvedőknek a legmegfelelőbb helyett a legolcsóbb gyógyszert fínaszírozza az államkassza ! Ónodi -Szűcs Zoltán erre ezt nyilatkozta : Ha az elsődlegesen választott szer valamiért nem alkalmas a kezelés folytatására , mert nem használt, vagy túl sok a szövődménye , akkor lehet a másikat választani ! Érthető?????? Nem az orvos javasolhatja a betegnek a legmegfelelőbb gyógyszert, hanem a legolcsóbb gyógyszert kapja és annyi ! Arról szó nincs, hogy esetleg a beteg állapotát is figyelembe veszik ….stb . Érdekes a stadionoknál , a vizes vb-nél nem a legolcsóbb megoldást alkalmazták, mert ott fontosabb szempontokat vettek figyelembe . Az ember élet Orbánisztánban egy lyukas garast sem ér ! Mocskos Fidess ! Mocskos Orbán !

 • Steve

  Bezzeg ilyenkor a kamuprofilos fizetett Mária néni sehol sincs! Na az olyan ember a legalja szeretett Viktora előtt. Életképtelen, nyomorult ember…

 • László Bors

  Akkor legalább engedélyezzék az eutanáziát, hogy a szenvedő rákos idős ember méltósággal távozhasson, ne kelljen szenvednie….!

  • Veronika Szabó

   Itt a pont!

  • Uherkovichné Paál Mária

   Hozzáférhetőek a legkorszerűbb gyógyszerek Magyarországon?

   Prof. Dr. Bodoky György centrumvezető főorvos az új onkológiai tömb avatásán
   DAGANATOK.HU 2017. július 18.
   http://daganatok.hu/betegellatas/bodoky-gyorgy-az-onkologiai-betegellatas-helyzeterol
   “Álságos lenne azt mondani, hogy mindenhez hozzáférhetünk, de ma Magyarországon a kezelési lehetőségek nincsenek jelentősen elmaradva a nyugat-európaitól. Sőt, igazságtalan lennék az egészségbiztosítóval, ha nem tenném hozzá, hogy például Angliához képest liberálisabb a daganatellenes gyógyszerekhez való hozzáférés” – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke.”Az onkológiában ma már egyértelmű és világos tény az, hogy a betegek kiszolgálása, kényelme, a kezelések komfortja összefügg a kezelések eredményességével. A legutóbbi amerikai onkológiai kongresszuson az első előadás éppen arról szólt, hogy a betegek kiszolgálása, a betegkövetés, a személyre szóló ápolás sok esetben a legkorszerűbb gyógyszereknél is nagyobb túlélési előnyt biztosít” – mondja az interjúban az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumának vezetője.
   Az osztályt nemrég újították meg, a Szent László Kórház telephelyen egy teljesen felújított épületbe költözött át. “A mi centrumunk ezzel a fejlesztéssel egy évszázadot lépett előre, és ettől az eredmények lényeges javulását is reméljük. Naponta kétszáz beteg fordul meg az ambulancián­kon, és 150 fekvőbeteget tudunk ellátni hetente, évente összesen 25 ezer eset kerül az osztályra” – mondta erről a centrumvezető onkológus főorvos……………….
   Egy onkológusnak a halál nem ellenség, meg lehet szelídíteni
   “Mondjuk húsz évvel ezelőtt egy vastagbélrákos beteg jó esetben 3-6 hónapot élt, ma, korszerű ellátás mellett ez a beteg 3-4 évet kell hogy éljen. De például egy tüdőrákkal, ami ma is halálos ítéletként él az emberek tudatában, és korábban tényleg hónapok alatt vezetett halálhoz, éveket élhet egy beteg. A célzott terápiáknak köszönhetően, a here- és a hematoló­giai daganatok is gyógyíthatók, és nagyon sok daganattípus – ilyen a prosztatarák, a hólyagrák vagy bőrtumorok – ugyanúgy kordában tartható, mint egy krónikus betegség, hosszú éveket együtt lehet élni vele. Egy melldaganatból, ha időben felfedezik, műtéti úton vagy műtéttel és kevés utókezeléssel ugyancsak meg lehet gyógyulni” – ismertette a különféle daganatok kezelésének jelenlegi eredményességét prof. dr. Bodoky György.
   (Világgazdaság)”

   • Szabó Vera

    Kiszámolom neked, hány nap telt el azóta mióta a prof. ezt mondta ! ….értsed meg végre, hogy novembertől más szelek fújnak Orbánisztánban. …….Mocskos, aljas Fidess ! Mocskos, aljas Orbán !

    • Uherkovichné Paál Mária

     Vagy megírja a törvény számát, dátumát, mikor és kik szavazták meg. Vagy ide teszi a z államtitkár kijelentésének elérhetőségét, ahol az ott elhangzott szöveg garantáltan az eredeti és teljes.

     Ha a forrást nem tudja produkálni börtönbe azokkal, akiik ezt a hírt görgetik, sokszorozzák, terjesztik és /vagy kitalálják. Mici néni egy álmici. Nem kell rettegésbe tartani idős beteg embereket. Ez aljasság

     • Szabó Vera

      Mi van Mariska? már tájékozódtál, vagy még mindig a fideszes süket dumát nyomod? …….szánalmas CÖF-ös troll ! …….a klotyón kéne a mocskos, hazug fajtádat lehúzni !

   • László Bors

    Nem a gyógyszerekről, hanem a módszerekről van szó….Azt is tudja, mennyibe kerül majd a 75 felettieknek a nem államilag támogatott korszerű rák elleni készítmény és a fizetős kórházi ellátás..,?

    • Uherkovichné Paál Mária

     A rákbetegeknek térítik az INDOKOLT szakmailag megalapozott kezeléseket, amit a szakmai grémium helyesnek tart. És mit ért “majd” alatt? Ön jövőbelátó? Eleddig csakis a Molnár Lajos féle egészségügyi vezetés vezetett be automatikusan térítési díjat (vizitdíj és ápolási napidíjként), továbbá ők tervezték az egészségügy egy jó részét (nyilván ami nem veszteséges)kiszervezni teljesen a magánellátásba. Megjegyezni kívánnám: a daganatos betegek kezelése nem tartozott volna közéjük. Szóval, már most a nemlétező “majd”-on szorongani, több, mint túlzás, sőt egészségtelen

 • Gabriella Svábszky

  Ha ezt is hagyjuk,akkor úgy kell nekünk!

 • OfficeDev Info

  én azért még megvárnám Mária néni mértékadó nyilatkozatát is, miszerint:
  “Sivalkodjatok”!

  • Veronika Szabó

   Csalódnék Mária néniben, ha nem okádna ide valami különösen nagy ocsmányságot! ……

   • OfficeDev Info

    hát most elég rendesen kizárta magát a “társalkodásból” a kis buzi.
    (ráadásul nehogy azt hidd, hogy néni az ürge)

    • Wincs Eszter

     Hová lett a vén kukis trollp*csa? Csak nem kitiltották?
     Ja nem, most ő kussol.. ahogy azt mindenkinek ajánlgatta. He..he..he..

 • ordas

  “Sajtóinformációk”, és “szakmai források szerint” ez az “Ellenszél” nevű trágyadomb még a Mici néni értelmi szintjét sem éri el. Én meg úgy hallottam, (sajtóinformációk,és szakmai forrásokból) hogy a Koszticsák nevezetűek semmiféle orvosi ellátásban nem részesülhenek januártól.

  • Veronika Szabó

   Te idióta vadbarom ! Nézz utána mit szavaztak meg a fideszes-kdnp-s férgek ! …… ha nem így van, akkor érvelj, ne dumálj össze-vissza ! Ónodi-Szűcs számodra nem hiteles forrás? …….

  • Szabó Vera

   Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár válaszát kéne elolvasnod……….. Mici néni értelmi szintje magasan veri a fidess-csicskák értelmi szintjét . ………a csúti értelmi szintje pl. olyan mélyen van, ahová a vakondok sem merészkedik le !

   • László Ékesi

    De legalább vannak itt ilyen arctalan senkik, hogy észt osszanak, pedig nekik sincs…

    • Szabó Vera

     Mi van CÖF-ös majom? .. a te arcod hol van? Undorító a fajtád !

 • Wincs Eszter

  A csúti cigó soha nem fogja a művének eredményét érzékelni, mert azt (és szándékosan nem őt) Grazban kezelik.
  Adná az Isten egyszer hogy bekerüljön pl. a Merényibe. Ahol még a fal is húgyszagú.
  Szégyen ami ott van. Próbálja ki 3 hétre. Utána lehet brekegni a magyar egészségügyről.

  • Jánosné Margó Mayer

   Téged kezelnek ?Hogy tudtok hazudni !Fizetett katonák !

   • Szabó Vera

    Te is fizetett CÖF-ös troll vagy ! …undorító a fajtád !

   • Wincs Eszter

    Agymosott fideszbirka. Kerülj be egyszer a Merényibe. Nem ez lesz a véleményed.

  • Uherkovichné Paál Mária

   Ön a direkt bizonyíték arra, hogy az LMP jó lóra tett, amikor az izraeli kampánygurut, Ron Werbert szerződtette a kampányára. A grazi gyógykezelést, meg az elmeosztályt ugyanis ő találta ki még 2002ben, majd erősített rá 2004-ben. Valami varázslatos lehet ebben az emberben, hogy a primitiv agyakba, ‘mint fémbe a savak’ ennyire bele tudta marni ezeket.

   • Szabó Vera

    Lehet, hogy Orbánt nem Grazban kezelik, de a viselkedése azt bizonyítja, hogy egy elmebeteg a csicskáival együtt! Nekem belőled elég, sőt túl sok ! Fizetett CÖF-ös troll vagy !

   • Wincs Eszter

    Indulhatsz te is Grazba. Kezelhetnek téged is. Befektetsz a dilis gazdád mellé a kényszerzubbonyba.

    • Uherkovichné Paál Mária

     Más érve nincs? Nem veszi észre, hogy Önnel ellentétben az ellenvéleményeket hangoztatók ezen a fórumon IS mindenki által elérhető ADATOKKAL, TÉNYEKKEL támasztják alá mondanivalójukat? Azt sem veszi észre, hogy a sértegetés, ami úgy látszik ennek a fórumnak a sajátja nem megoldás? De ha így érzi jól magát, hát engem nem zavar

     • Wincs Eszter

      A tények… a tények. . a tények nem számítanak. Onnan szeded a általad valósnak hitt tényeket, ahonnan azt igaznak is hiszed. Nézz, és láss is. Az a baj, hogy te is egy agymosott birka vagy, és nem látsz! Csak azt fújod, amit a gazdáid. Propaganda rizsa. Aki realisan látja a történéseket, az nem hisz nektek el semmit.

 • László Ékesi

  Ez nem igaz!

  • Szabó Vera

   Jó lenne, ha nem lenne igaz, de sajnos a fidess-kdnp-s álkeresztény f@szok megint kavarnak !

   • László Ékesi

    Az ellenszel kavar, tudjuk milyen okból. A gyűlöletkeltés a feladatuk. Látom, van, ahol célba ér, mert gondolkodás nélkül is elhiszi, amit írnak/hazudnak.

    • Szabó Vera

     Szánalmas vagy narancsos ! Nézz utána, hogy Ónodi-Szűcs mit mondott!……. Hazudni telipofával a fidess férgek szoktak, de ők állandóan !

 • Eszter Orbán

  Én nem vagyok fidesz párti, sőt… de azt hiszem ez álhír!

  • Szabó Vera

   Sajnálom, de nagyon tájékozatlan vagy ! Tudom, hogy hihetelennek tűnik, de a fidess-től ennyire telik !

   • Uherkovichné Paál Mária

    Öntől viszont csak ennyire. Mondhatom a kevésnél is kevesebb. Legalább az elvakult orbánfóbiájuk mellett maradt volna egy molekulányi józan eszük, hogy mielőtt felháborodott értelmetlen szómenésbe zuhannak, kicsit tájékozódnának.

    • Szabó Vera

     Kussolj vén narancsos lotyó !

 • János Rákó

  Miellőbb rajtukkellene,ellkezdeni a gyógykezelést!

 • vigoro

  A weborvos szerint árnyaltabb döntés magyarázata, de a 75 év felettiekre vetítve az eredménye
  nagyjából ugyanaz.
  http://www.weborvos.hu/lapszemle/onkoterapia_75_felett_nem_jar/238368/

  • Szabó Vera

   Nem látom a weborvos magyarázatát a 75 év alattiakra mi vonatkozik. Már megint suttyomban bevezettek valami őrült baromságot, persze a szakemberekkel megint nem egyeztettek szokás szerint!

 • László Kiss

  Bezzeg Ukrajnába vesznek a gazdáknak új traktorokat,azok megérdemlik,de aki itt adózott,dolgozott,építette az országot az másodrendű ember!

 • Sándor Hegedűs

  Ceausescu Követője lett a z országunk fővezére. az sem a néppel törödött hanem a beteges agyába született gonoszságokat hajtatta végre az embereivel. IGAZ ,HOGY NEM DICSÖSÉGES VÉGET ÉRT AGONOSZSÁGA……… kÖZELEDIK A VÁLASZTÁS NE SZAVAZZÁK UJRA A HATALOMRA KERÜLÉSÉT,ADDIGRA ELKÉSZÜLNEK AZ ÚJ BÖRTÖNOK……………….

  • Jánosné Margó Mayer

   Hajrá Fidesz és Orbán Viktor !NINCS ILYEN INTÉZKEDÉS !EZ HAZUGSÁG !

   • Szabó Vera

    Gyere ki a csúti törpe seggéből. talán akkor látni fogod, mit művel a narancsos maffia hazámmal !

 • Sütő László

  Ez így nem igaz ! Ilyen direktíva nincs, ilyet nem is hajtanánk végre mi orvosok !! Tervezet van arról, hogy az azonos hatóanyagú szerek közül csak a legolcsóbb legyen ingyenes, a többinél a különbözetet fizetni kelljen. Furcsa mód az orvos kollégák azokat a szereket használják szívesebben, amelyek gyártói Párizsi, Kanadai, Brazíliai konferenciákat, tanulmány utakat szerveznek !!

  • Eutanazia56

   Persze azonos hatóanyag aminek több a mellékhatása, hamarabb meghal a beteg. Ez csak arra jó, hogy elhitetik a beteggel hogy gyógyulni fog……

   • Szabó Vera

    Ha a korrupt orvosok a korrupt politikusokkal összefognak, akkor abból népirtás lesz !

    • Uherkovichné Paál Mária

     Elég a rágalmazó ocsmány beírásaiból. Erre még az sem mentség, hogy buta, vagy alultájékozott. És elég abból, hogy az egészségügyet, ezen belül az orvosokat rágalmazzák senkiháziak, akik esetleg maguk még arra sem lennének képesek, hogy a saját anyjukat tisztességesen ápolják.

     • Szabó Vera

      Olvasd el Sütő doktor kommentjét! ….ha tudod értelmezni, akkor rájössz, hogy baromságokat irogatsz !

   • Uherkovichné Paál Mária

    A mellékhatás kérdést kár előhoznia. A mellékhatás az egyik betegnél jelentkezik, a másiknál nem. Ezt többek közt a beteg genetikai háttere is befolyásolhatja. Van azonban egy rossz hírem: a mellékhatásról jelenleg csak akkor lesz ismerete, ha már jelentkezik. És kapaszkodjon meg:egy adott protokoll alkalmazásakor éppen ezért alapvetően a hatóanyag, annak gyógyszertani kinetikája, a beteg állapota és miegymás határozza meg. Az a mellékhatás, ami esetleg majd a betegben 10000.-ként jelentkezhet ilyenkor nem jön számításba valószínűleg, mert 1:10000 az esély a mellékhatásra, míg ha nem kapja a szerkombinációt hatékony dózisban, akkor esélye sincs a javulásra.

  • Szabó Vera

   Ha az orvosok korrupt módon egyes gyógyszergyárak készítményeit javasolják , pedig nem is az a megfelelő a beteg számára, akkor tessék a korrupt orvosok fejére koppintani ! …….. ezt is a szokásos Fidess módszerrel intézik el . Emlékezzünk arra, mikor Orbánc kijelentette, hogy minden rokkant csaló …….. mi lett a következménye?……. most a rákbetegek következnek ! Mocskos narancsos maffia !

   • Uherkovichné Paál Mária

    Tegye ide annak a megnyilatkozásnak a forrását -hiteles linkjét- ami igazolja azt, hogy Orbán kijelentette: minden rokkant csaló. Az viszont tény volt, hogy mi voltunk, ha valós volt, ha nem, a legtöbb rokkant országa. és az is tény volt, hogy ebben egyszer rendet kellett rakni. És mi a baj azzal, hogy akinek mondjuk a lába volt beteg, annak ajánlottak olyan munkát, amit a kezével vígan el tudott végezni?

    • Szabó Vera

     Te nem is itt élsz Mária ! Fogalmad sincs mit műveltek a rokkantakkal….

  • Uherkovichné Paál Mária

   Egyet értek! Szörnyű, hogy az elvakultság mennyire dolgozik, és annyi józan paraszti ész nem maradt, hogy egy ennyire hihetetlen, felháborító hír esetén sem ellenőrzik magát a hír forrását legalább. Ez a szemét szöveg már vagy 4 éve kerting, különböző médiákban. Jellemzője: szerző nincs, most meg egy ál-Mici néni mögé bújva rittyentették ide. Annyit fejlődtek az évek során, hogy ebben naprakész dátumot tettek. Undorító. Ha meg azt kérem, tegyék ide mellé a jogszabályt és/vagy kormányrendeletet vagy miniszteri döntést, vagy szakmai kollégiumi állásfoglalást, akkor elkezdenek anyázni.

 • antalom

  A spekuláció normális társadalomban nem tekintendő újságírásnak. Bolsiknál, igen.

 • antalom

  A “Harmadik Birodalomban így ment, amíg az egyik harmadában kitört a kommunizmus:
  “1914-es sztrájk következményeként
  a berlini konvent 1:1350-ben határozta meg az orvosok és a biztosított tagok
  számának arányát. Majd az ismétlődő sztrájkok hatására 1930-as években
  bevezették a co-payment intézményét, az orvosok alapok általi ellenőrzését,
  illetve a számarányt 1:1600-ra emelték.

  A náci rezsim alatt alapjaiban
  nem volt lényeges változás.

  1949 után az NDK területén egy
  szovjet típusú centralizált állam által meghatározott egészségügyi rendszert
  alakítottak ki. A járóbeteg- és a kórházi ellátás szerkezetileg különváltan
  működött. A lakosság két nagy betegbiztosítási alaphoz tartozott. Ez a rendszer
  az 1970-es évektől messze alulmaradt a
  fejlett országokétól.”

 • Andras Aklecov

  ez a koszos putris cigany mindenre kepes

 • Uherkovichné Paál Mária

  Tisztelettel kérném Mici nénit, ha megosztaná velem az általa közzé tett hírnek az elérhetőségét is. Röviden: a hiteles hír bárki által elolvasható forrásának linkjét. Ezen elsősorban az erre vonatkozó törvény x. paragrafusát, stb érteném. Előre is kösz. Lekötelezne Mici néni

  • Szabó Vera

   Ónodi -Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár azt mondta : ” Ha az elsődlegesen választott szer /értsd : a legolcsóbb szer / valamiért nem alkalmas a kezelés folytatására , mert nem használt, vagy túl sok a szövödménye , akkor lehet a másikat választani. Tehát magyarra fordítva az államtitkár hablatyát : nem a beteg állapotának megfelelő szert adják a betegnek, hanem a legolcsóbbat és ha nem jó és még életben van a beteg akkor lehet másikat választani . ……… ez már mindennek a legalja !

   • Uherkovichné Paál Mária

    Nos az meglehet kedves Vera, hogy ÓSzZ azt mondta: “elsődlegesen választott szer”. DE ne tévessze össze magát a miniszterrel, mert a megjegyzése: értsd: a legolcsóbb szer, az az Ön értelmezése. Nem a miniszter mondta. Ön még nem az-hála Istennek. Viszont ha fogalma sincs arról, mit jelent az “elsődlegesen választott szer” fogalom, akkor először is hallgasson, másodszor, mielőtt kinyitja a száját, tájékozódjon. Erre tág tere lenne, csak valószínűleg egyéb kapacitása nincs.

    • Szabó Vera

     Mindegy mit hablatyolsz össze-vissza , de a Fidess már bizonyította milyen aljas, szemét, embertelen bagázs !….sajnos hamarosan megtudom mit “főztek ki ” ellenünk a fideszesek , mert érdekelt vagyok .

   • Uherkovichné Paál Mária

    Fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy a terápiákat nem ötletszerűen alkalmazzék, és nem is a mindenkori piacon legjobban hirdetett szerekkel feltétlenül. Az i. II. és további terápiák protokollok szerint mennek, és itt határozzák meg azt, hogy mi az elsődleges szer, és annak hatástalansága esetén mivel próbálkoznak még. Ehhez egy kis apró szempont (a rengeteg más figyelembe veendő mellett, amit egy orvosnak mind értékelnie kell egy adott beteg esetében), amit Ön is elérhet, ha képes értelmezni:

    “1.6.3. A bizonyíték és ajánlás szintek meghatározása, magyarázata:

    Az ajánlások feltüntetik azon orvosi eljárások hasznosságára vonatkozó bizonyítékok (evidenciák) „erősségének” besorolását (szintjét/kategóriáját), amelyeknél ennek explicit megjelöléseaz EBM követelményinek megfelelő, multicentrikus, prospektív, randomizált trial/ek, illetve metaanalitikus tanulmányok eredményeivel jellemezhető.

    „I szintű / A kategóriájú” ajánlás
    Olyan alapelvek, amelyeknek a beteg számára hasznos voltáról egyértelmű adatok állnak rendelkezésre, ezért alkalmazásuk ajánlása nem képezi vita tárgyát.
    „II szintű / B kategóriájú” ajánlás
    Olyan irányelvek, amelyeknek hatékonyságáról meggyőző irodalmi adatok állnak rendelkezésre ahhoz, hogy egyetértés legyen az alkalmazásuk fontosságának hangsúlyozásában, de egyes részletkérdéseik nem kellően tisztázottak vagy bizonyítottak.
    „III szintű / C kategóriájú” ajánlás
    Olyan szakirodalomban közölt ajánlások, amelyek alkalmazását nem minden tekintetben bizonyító erejű orvosi kutatások eredményei alapján javasolják, így megítélésükben nincs teljes körű egyetértés a magasabb szintű evidenciaként való besoroláshoz.
    „IV szintű / D kategóriájú” ajánlás
    A rosszindulatú daganatos betegek komplex ellátásában – a tudomány mindenkori állásának megfelelő gyakorlat kötelezettsége alapján – alkalmazandó eljárások sokaságát tekintve távolról sem teljes körű a multicentrikus, prospectív, randomizált trial/ek, illetve metaanalitikus tanulmányok kivitelezése. Az evidenciák explicit megjelölhetőségét így nélkülöző ajánlások a szakma szabályait is képező, az orvos-, szakorvos-képzés és kötelező továbbképzés tananyagait alkotó, valamint a hazai és nemzetközi szakirodalomban fellelhető azon ismeretekre és szakértői álláspontokra (expert opinion) épülnek, amelyek megegyeznek a protokoll fejlesztésében közreműködő Szakértői Panel és Szakmai Kollégiumok álláspontjával.

    http://www.honcology.net/bevezet%C3%A9s

   • Uherkovichné Paál Mária

    “unsubscribe”

    2017. november 29. 15:39 Disqus írta, :

 • Marta Vegh

  ha ez így igaz, majd felel a hágai nemzetközi bíróság előtt, nem csak a háborúban lehet népirtást elkövetni.

  • Szabó Vera

   A tömeggyilkos Orbánnak Hágában a helye vasra verve !

   • Jánosné Margó Mayer

    Ennyire buták csak az ellenzékiék lehetnek ,nincs ilyen intézkedés !

    • Szabó Vera

     Hatökör ! …..ekkora állatok CSAK a fidess-nyalonc vén narancsos szatyrok lehetnek !

  • Uherkovichné Paál Mária

   Kérem szépen ne tessenek már ekkora bornírtságokat megfogalmazni. Egyáltalán azon túl, hogy felülnek az ál-Mici néni-féle szövegnek, mi bizonyíték van a kezükben arra, amit itt annyian valóságnak tartanak? Lassan túlszárnyalják az egyszerű magyar TV nézőket, akik Isaura rabszolgamegváltására akartak pénzt kalapozni szerte kies kis hazánkban. Tényleg komikusak

   • Szabó Vera

    Szánalmas vagy ! Ónodi-Szűcs államtitkárt meghazudtolod?

 • Merczel László

  Ezt a kapitális baromságot. A szánalmas balszar utolsó vergődései.

  • Szabó Vera

   Ónodi-Szűcs a kapitális baromság kitervelője! ……. ez már annyira aljas, hogy a fidess-nyaloncok is hitetlenkedve fogadják ! Reméljük a narancsos férgek nem lesznek kivételezettek !

 • Peter Kovacs

  Viktorkànak csak egyetlen baja van: Az,hogy nem rohadt bele abba a rohadt kurva anyjàba!!!

  • Uherkovichné Paál Mária

   A stílus maga az ember. Nézett már tükörbe mostanában? És meg sem rémült?

   • Szabó Vera

    Nézz a tükörbe Mária és köpd magad szembe!

  • Uherkovichné Paál Mária

   Hozzáférhetőek a legkorszerűbb gyógyszerek Magyarországon?

   Prof. Dr. Bodoky György centrumvezető főorvos az új onkológiai tömb avatásán
   DAGANATOK.HU 2017. július 18.
   http://daganatok.hu/betegel
   “Álságos lenne azt mondani, hogy mindenhez hozzáférhetünk, de ma Magyarországon a kezelési lehetőségek nincsenek jelentősen elmaradva a nyugat-európaitól. Sőt, igazságtalan lennék az egészségbiztosítóval, ha nem tenném hozzá, hogy például Angliához képest liberálisabb a daganatellenes gyógyszerekhez való hozzáférés” – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke.”Az onkológiában ma már egyértelmű és világos tény az, hogy a betegek kiszolgálása, kényelme, a kezelések komfortja összefügg a kezelések eredményességével. A legutóbbi amerikai onkológiai kongresszuson az első előadás éppen arról szólt, hogy a betegek kiszolgálása, a betegkövetés, a személyre szóló ápolás sok esetben a legkorszerűbb gyógyszereknél is nagyobb túlélési előnyt biztosít” – mondja az interjúban az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumának vezetője.
   Az osztályt nemrég újították meg, a Szent László Kórház telephelyen egy teljesen felújított épületbe költözött át. “A mi centrumunk ezzel a fejlesztéssel egy évszázadot lépett előre, és ettől az eredmények lényeges javulását is reméljük. Naponta kétszáz beteg fordul meg az ambulancián­kon, és 150 fekvőbeteget tudunk ellátni hetente, évente összesen 25 ezer eset kerül az osztályra” – mondta erről a centrumvezető onkológus főorvos……………….
   Egy onkológusnak a halál nem ellenség, meg lehet szelídíteni
   “Mondjuk húsz évvel ezelőtt egy vastagbélrákos beteg jó esetben 3-6 hónapot élt, ma, korszerű ellátás mellett ez a beteg 3-4 évet kell hogy éljen. De például egy tüdőrákkal, ami ma is halálos ítéletként él az emberek tudatában, és korábban tényleg hónapok alatt vezetett halálhoz, éveket élhet egy beteg. A célzott terápiáknak köszönhetően, a here- és a hematoló­giai daganatok is gyógyíthatók, és nagyon sok daganattípus – ilyen a prosztatarák, a hólyagrák vagy bőrtumorok – ugyanúgy kordában tartható, mint egy krónikus betegség, hosszú éveket együtt lehet élni vele. Egy melldaganatból, ha időben felfedezik, műtéti úton vagy műtéttel és kevés utókezeléssel ugyancsak meg lehet gyógyulni” – ismertette a különféle daganatok kezelésének jelenlegi eredményességét prof. dr. Bodoky György.”

   • Szabó Vera

    Idióta narancsos birka !

 • László Nagy

  Ennyi mocsok szenny hazugságot mint az ilyen jabronkaféle fasszopó gyászhuszárok összehordanak soros pénzén,,,,,A levél elején még Mici néni vagyok aranyoskáim,,,,,,a végén meg beküldte Sz Jutka, Egy gyász vagy te pápai nyomorék!!!!!!!!!!!!

  • Szabó Vera

   Sz@rosnyelvű Lacka ! Nem érted most miről szól a csevely , de majd ha a májadat a rák eszi, késő lesz ! Soros a csúti törpét és büdös-bunkó bandáját pénzelte, tehát szánalmas a narancsos férgek sorosozása ……….egyre agresszívebben támad a CÖF-ös különítmény! ………sz@ros már a csúti gatyája? …….fosik a cigógyerek?