Vekerdy Tamás leleplezte végre Orbán rendszerének gonoszságát: a hideg kiráz a szavaitól

Forrás: nol.hu

A gonoszság hatalma

Vekerdy Tamás ritkán szólal meg közéleti témákban. Amikor viszont megteszi, érdemes minden egyes szavát megjegyezni a neves gyermekpszichológusnak. Ám amit ma tett közzé a Facebook oldalán, az nem egyszerűen csak fontos. Hanem talán a legfontosabb igazság Orbán rendszerének gonoszságával kapcsolatban.

A népszerű  pszichológus  így  kezdi: “A diktatúrák lényegében dekortikalizálják az alattvalókat, mondjuk így: ’lehámozzák a kérget’, tehát nem kell kibírniuk ezt a bonyolult világot, mert felülről megmondják nekik, hogy mi az egyedüli igazság, és kik jelentenek veszélyt. A propaganda mindig bűnbakot kereső és találó egyszerű szólamai megcélozzák és felszabadítják a kéregalatti érzelemteli – félelem-düh-agresszió; ebben a sorrendben! – központjait.”

Majd az alapozás után rátér a lényegre:

“Az élet szorongató! A szorongás – mondja a tudományos nyelv – tárgy nélküli félelem.

A propaganda tárgyat ad ennek az életerőket egyébként elszívó szorongásnak.

Megmondom, miért szorongsz! És kijelöli azt a masszaként megnevezett embertömeget – vagy azt az egyetlen embert –, akitől félni, szorongani kell. Ha az agykéreg működését lebénítják, ha engedjük lebénítani, akkor

visszazüllünk állatokká – de nem boldog állatokká, akik ösztöneikben és ösztöneik által biztonságosan élnek, hanem beteg állatokká, akik ki vannak szolgáltatva betegítő ösztöneiknek.

Hogy ezeket kiélhessék, tárgynak kell tekinteniük a többi embert. Morális idiótákká válnak – erre van szükségük ahhoz, hogy ne tudják átélni a másik ember állapotát, szenvedését. Veszélyes, gyilkos dolog ezeket a kéreg alatti impulzusokat felszabadítani.”

Pontos, elegáns és nagyon komolyan megszívlelendő Vekerdy tanítása. És igaza van. Ha engedünk az orbáni csábításnak  és  megengedjük, hogy lealacsonyítsanak minket, akkor ők győztek. Tartsunk tehát ki az elveink mellett! Maradjunk Emberek!

221 Comments

 1. Kevés. Bővebb elemzésre számítottam. Nekem tkp. elég is lenne, de az orbánhívek számára ez száraz, rövid, értelmezhetetlen.

 2. Imadom ezeket a cikk cimeket! A Blikk hozzad kepest kutyafasza, Mikor elolvasod a cikk cimet, mar tudod, egy mero borzongas lesz a jutalmad olvasas kozben, mar nem tudsz ugy nezni egy pohar vizre, ahogy korabban, megvaltozik az eletfelfogasod es minden. “Jol kiosztotta” “leleplezte” “szetcincalta” “kimeletlen ellenkampany” “hires magyar humorista”

  Istenem, van valami bullshit generator, amivel ezeket iratod, vagy te magad egyedul “szulod” ezt a sok suletlenseget?

 3. Ha a mai Magyarországon élnél, értenéd.
  De, mert nem itt élsz, fogalmad sincs arról, amiről ítéletet mondasz.
  Az ékezet nélküli betűid nem csak a klaviatúrád fogyatékossága, hanem a tudatodé is.
  Könnyű egy demokráciából védeni a diktatúrát, ahol nem kell megszenvedni annak minden előre látható, és nem látható következményeit.
  Te úgy drukkolsz a nézőtérről, hogy nekünk kell lejátszani azt a mérkőzést, amitől magunk, és a gyermekeink jövője függ.
  Amerikában gyakran hallani a sportpályákon – ha nem megy a csapatnak – hogy “do something”.
  De te még biztatni sem tudsz, csak simán hülyének nyilvánítod azt, aki nem ért egyet itt Magyarországon, a te – számodra következmények nélküli – magyar párt preferenciáddal.
  Ne akard elmondani, hogy nekünk mi a jó, mert ennek megítélése egyedül ránk tartozik!
  Te itt csak árkon kívüli gyepmester vagy.

 4. Hogy tisztan lassunk, az ekezeteknek semmi kozok sincsen a klaviaturahoz. Az ekezetek a beviteli nyelvtol fuggenek. Mint hogy az admin beallitasok a munkahelyemen nem teszik lehetove a magyart hozzaadni a beviteli nyelvhez, ezert nincs es nem is lesz ekezetem.

  Tehat, ezt kiveseztuk, lenduljunk tovabb dinamikusan!

  Minden ellenzeki kritikat/cikket (amit tudok) elolvasok, sokkal meg egyet is ertek. Amit nem viselek el, az esz nelkuli, idiota nyafogas es hazugsag. Amikor minden szar, mindent vegso, halalos szutyoknak irunk le, amikor mindenki gazember es raadasul mindneki a mi oldalunkon makulatlan europeer, okos es orakulum. Pedig tudjuk, hogy nem.
  Vannak otthon barataim, rokonaim es tudom, nem olyan szar a helyzet, mint ahogy azt itt lattatni probaljak. Nem, nincs nekik trafikjuk, es nem polgarmesterek.

 5. “Vannak otthon barataim, rokonaim es tudom, nem olyan szar a helyzet, mint ahogy azt itt lattatni probaljak. Nem, nincs nekik trafikjuk, es nem polgarmesterek.2
  Ez így kevés.
  Ha csak ennek alapján mondasz véleményt, akkor ne legyél ennyire magabiztos és agresszív!
  Gyere haza, járasd a gyerekedet magyarországi iskolába, ha megbetegszel menj magyarországi kórházba, vállalkozz úgy, hogy bármikor beköszönthet hozzád egy aktatáskás ember, hogy “Uram, van az ön számára egy visszautasíthatatlan ajánlatom”, amit ha elfogadsz rosszul jársz, ha nem fogadod el még inkább rosszul jársz.
  Te ebből semmit nem érzékelsz, csak rajongsz Orbánért, aki évtizedekre teszi – saját érdekei, vagy megszállottsága okán – Magyarország jövőjét tönkre..

 6. Mária néni, az ön komfortjának színvonala nem reprezentatív a magyarországi egészre nézve.
  Az általam eddig elolvasottak szerint, ön egy papucsállat szintjén él.
  Ne kívánja ugyanezt a nívót másoknak!

 7. Akarsz beszelgetni a magyar eu es a kanadai eu osszehasonlitasarol? Orakig tudok neked meselni, mennyire NEM szar a magyar eu es az oktatas. Csak legyen osszehasonlitasi alapod, maris rajossz.
  El tudsz kepzelni olyan embert, aki direkt tenne tonkre az altala vezetett orszagot? Komolyan? Ezt meg Kim-Ir-Szenre se mondhatnad. En meg Gyurcsanyrol sem teteleztem fel soha direkt aljassagot.

 8. Érdemes elolvasni Vekerdy írásait, riportokat. HVG, Index… Ezeket meg nem kell olvasni, mert onnan vesznek át szemelvényeket. A Blikk pedig inkább bulvár, ez pedig politikai pr.. De ez kutyafasza, ahhoz a szarhoz képest amit a felcsuti önt a nyakunkba. Ők mindezt állami pénzen teszik, az ellenszél pedig soha nem látott közpénzt….

 9. “El tudsz kepzelni olyan embert, aki direkt tenne tonkre az altala vezetett orszagot? Komolyan?”
  Ha figyelmesen olvasnál, ezért szúrtam be a “vagy megszállottsága okán” kitételt.
  Kanadában rokonaim élnek, általában 2-3 hetet töltök el ott évente, és az unokatestvérem vőtársa tanár egy kingstoni középiskolában.
  Jó barátok vagyunk, és közlékenysége okán van betekintésem az ottani oktatási rendszerbe.
  Mikor bevitt egy iskolalátogatásra, ledöbbentem, hogy mennyire az életre tanítják az ottani gimnazistákat, magyarországi oktatási szisztémához képest.

 10. Én is ezt tapasztalom. Tolják az állami megrendeléseket, dől a lé. Mindenki jól jár:) Van az a pénz amiért amiért én is nyomom a soros szöveget, de ha Steve Jobsot kellett volna szidni, azt is szidnám. Azt kell csinálni, amiért fizetnek. Horthy alatt kommunistázni, zsidózni kellett, most meg sorosozni, nyugati kapitalistázni. EGyébként meg évtizedekeig köpködtük a nyomorgó nyugatot, most ugyanezt kell csinálni rutinból. Nekem már putyin és orbán képe is ki van rakva nemzeti motívumos képkeretbe. Mindig is utáltam a választásokat, már nem kell választani sem. Ja, végre vannak szuper magánkórházak így az ellátás is jó lett. Soha nem volt ilyen gazdag vállalkozóink, mint Mészáros van az Orbán család. Legyünk rájuk büszkék!

 11. Vekerdynek talán lett volna bővebb mondanivalója, de az újságokat nem a riportalanyok szerkesztik, hanem az újságírók és a főszerkesztő.
  Tessék náluk reklamálni!

 12. Kedves Mária néni! Mondja, hogy ez nem komoly és csak heccelésből írogat ostobaságokat modortalan stílusban. Amúgy ez tökéletesen jellemző az ostoba, hatalom mániás emberekre. Ön remek példája a bunkó, ész nélküli rendszerszolgának. Ha nincsenek érvei, támad és sérteget. Maradjon is itthon, itt már úgyis mindegy. Mint látható minden szakmában, aki ért valamihez, az menekül. Önök elől.

 13. Annyira az eletre neveli oket, hogy az uzletben penztaroskent dolgozo diakok nem kepesek megszamolni az odaadott aprot, ha a penztargep nem irna ki, mennyi a visszajaro, sohasem tudnanak visszaadni. A vegzos kozepiskolasnak fogalma sem volt rola, hogy mi az hogy poztiv es negativ szam, (sajat tapasztalat, ismerosi korbol) majd innen egyenes az ut az egyetemre.
  A lanyom mikor bekerult a kozepsikolaba szembesult azzal ,hogy fel kell vennie a tantargyakat, mint otthon az egyetemen, de mivel mar keso volt az evkezdes a nyakunkon volt, NEM volt hely a matek es kemia tantargyakra, ezert neki, kenyszerusegbol, fodraszatot es fotografiat kellett felvennie. Mennyire jo mar az oktatas, igaz? A szomszed kertje mindig zoldebb, hidd el! Lakva ismered meg a rendszer. A rendszer teli van muzulmannal, akik keptelen beilleszkedni, ugyanakkor semmi gond a kinaiak ezereivel, az indiai szikhekkel, senki massal gyakorlatilag csak veluk, de ok vannak lassan tobbsegben.
  A rendszer bargyu, alacsony ismeret anyagot nyujt es nincs szamonkeres, vagy csak minimalis feleletvalasztos tesztek formajaban. Az iskolavezetes pedig a gendersemleges wc-vel van elfoglalva…
  Orulok neki, hogy kanada tetszik turistakent, benne elni is jo, de nem makulatlan. Az oktatas otthon igenis nagyszeru alapot ad a tovabbi tanulashoz.

 14. Ó! Erre nem gondoltam. Ez akkor egy nemzeti csőbehúzás? És pénzért működik? Nagyon át vagyok verve. Bár valami gyanúsat éreztem, de nem erre gondoltam. Köszi.:D

 15. sajnos el tudom képzelni, hogy valakinek annyira fontos a hatalom, hogy nem számít az ország, amit vezet. a mai hatalom nem mindig gondolta úgy, hogy tönkreteszi az országot, sőt, most sem ez a céljuk, csak minden más előrébb való, tehát mégis ez fog történni. 1992 előtt liberálisok voltak, 2006 előtt pedig talán még demokraták is, bár 1998 – 2002 között sem ugráltam örömömben, adtam egy esélyt. miután azonban 2006 ban elvesztették a választásokat, beakadt valami és hidd el, most már semmi sem számít. ha számítana, akkor nem halnának meg ennyien műtét utáni komplikációkban, akár fiatalon is, továbbá nem lenne ilyen gyalázatos az iskoláinkból kikerülők felkészültsége. a számomra elfogadhatatlan propagandáról és teljesen értelmetlen ellenség gyártásról nem is beszélve. ha eljutsz egy bizonyos szintig megtalál a politika, ami korábban nem volt így. ha alkalmazottként “kérnek tőled valamit” akkor csak elhányod magad, ha vállalkozóként, akkor az exisztenciád forog kockán. ez sem volt így korábban. igen, el tudom képzelni, hogy a mai vezetés számára anyira fontos a hatalom, hogy simán kivezeti az euból az országot, ami egy nem tökéletes csapat tagjából egy csapat nélküli számkivetetté változtat minket…már megint.

 16. Ennek több oka is lehet. Lusta vagy dolgozni, vagy nagyon buta vagy, vagy pedig parazita libsi vagy, aki már nem tud lopni.

 17. Mária néni a fotó alapján már nem aktív, ha meg nem sértem. Tehát nem a fizetése, hanem a nyugdíja nő. Tévedek?

 18. egyik sem, csak nem a gazdasági, hanem a politikai környezet miatt érzem rosszabbul magam, mint korábban.

 19. dehát Mária néni írta oda a profiljára, hogy “Becsületben megőszült, jóravaló nénike vagyok.”

 20. az a magánnyugdíjpénztári vagyon az én fizetésem része volt, amit arra gyüjtögettem, hogy ha megöregszem, mint Mária néni, akkor legyen miből megélnem. én vagyok a saját pénzem befektetője, tehát tőlem vették el a saját pénzemet.

 21. “Becsületben megőszült, jóravaló nénike vagyok” nem egyenlő azzal, hogy valaki nyugdíjas.
  Tudomásom szerint az ősz haj nem a nyugdíjazás kritériuma.

 22. jogos Mária néni, teljesen igaza van, megtévesztett a fotó, amin egy 80 feletti hölgy látszik, de vagy az nem Önről készült vagy nem Önről készült…:-)

 23. Tévedés.
  1. a magyánnyugdíj pénztárakat szoci-libsi magánintézetek vezették.
  2. a járulékfizetés kötelező volt.
  3. a járulék ugyanannyi volt, annak egy részét bezsebelték a “magánynugdíjpénztárak”
  4. a magánjárulékok hiányoztak az állami nyugdíjrendszerből.
  5. a hiányt az adónkból kellett kipótolni
  6. a Fidesz kormányváltáskor kiderült, hogy a befizetett magánynyugdíj-járulákot eltünették ( sehol a világon nem fektetik magaskockázatú részvényekbe, csak ezek csinálták)
  7. a maradék egy részét visszakaptuk (én 260 ezret) a többi a libsik által kisöpört államkasszába ment.

 24. Elkérhetem a receptet a jobban éléshez? – mert én ebből semmit nem tapasztalok – sőt!!!! Kedves Mária néni – remélem egyszer szembetalálkozik a magyar valósággal – és akkor garantálom nem lesz ennyire feldobott.

 25. 1, nem értem ezt a definíciót
  2, igen, senki nem állította az ellenkezőjét
  3, igen, ez egy üzlet, amiben a befizető és a pénztár is jól járt, tessék megnézni a mai állapotot
  4, igen, ez a rendszer ilyen volt, nem tökéletes, de fenntartható pályára állt, szemben a felosztó kirovó rendszerrel, ami nekem már nem fog nyugdíjat fizetni, csak akkor ha épp politikailag megéri az akkori hatalomnak
  5, igen, de kérdem én most miből fizetjük a nyugdíjkassza hiányát? nem az adókból?
  6, mindenki dönthetett, hogy magas, közepes vagy alacsony kockázatú portfolióval fusson a befektetése, úgyhogy ez tévedés
  7, nem teljesen, mert aki nem lépett vissza a felosztó kirovó rendszerbe, annak most is a magánnyugdíjpénztárban van a pénze, gyarapodik is szépen, az átlaghozamok többszörösével, csak épp a vegyes rendszer szűnt meg

 26. Nagyon szívesen leírom a receptet:
  1. általános iskolában végig jeles voltam.
  2. Gimnáziumban tanultam szorgalmasan, hogy fölvegyenek az egyetemre.
  3. Olyan egyetemre jelentkeztem, ahova a legmagasabb volt a bejutási pontszám és fel is vettek.
  4. elvégeztem minden évet ismétlés, bukdácsolás nélkül és dicsérettel diplomáztam.
  5. Három nyelvet tanultam meg.
  6. Az egyetem után posztgraduális képzésben egy másik diplomát is szereztem.
  7. Megállás nélkül szorgalmasan dolgozok és takarékoskodok.
  8. Hozzám hasonló emberekkel tartom a kapcsolatot, és ilyen a családom is.
  Összefoglalva: tanulás, szorgalom, munka, takarékoskodás, család.
  Ki lehet próbálni!

 27. 1, nem értem ezt a definíciót
  2, igen, senki nem állította az ellenkezőjét
  3, igen, ez egy üzlet, amiben a befizető és a pénztár is jól járt, tessék megnézni a mai állapotot: NEM IGAZ: az üzletben a felek önkét kötnek üzletet és itt kötelező volt. NEM IGAZ, mert a befizetőnek elveszett a befektetésének jelentős része. Ha otthon lett volna a pénz a párna alatt, jobb lett volna a hozam.
  4, igen, ez a rendszer ilyen volt, nem tökéletes, de fenntartható pályára állt, HAZUGSÁG: fenntarthatatlan volt, az adókból kellett kiegészíteni. szemben a felosztó kirovó rendszerrel HAZUGSÁG, mert ez is kirovó volt. , ami nekem már nem fog nyugdíjat fizetni, csak akkor ha épp politikailag megéri az akkori hatalomnak
  5, igen, de kérdem én most miből fizetjük a nyugdíjkassza hiányát? nem az adókból? MOST nem.
  6, mindenki dönthetett, hogy magas, közepes vagy alacsony kockázatú portfolióval fusson a befektetése, úgyhogy ez tévedés ÚGY, mint a devizahitelnél, ott is látszik, hogy mekkora pénzügyi tudása van az embereknek.
  7, nem teljesen, mert aki nem lépett vissza a felosztó kirovó rendszerbe, annak most is a magánnyugdíjpénztárban van a pénze, gyarapodik is szépen, az átlaghozamok többszörösével, csak épp a vegyes rendszer szűnt meg

 28. A karrierem kezdetén a Gyorskocsi utcában dolgoztam. Aztán a Libsikutató Intézetben, később a Hazaáruló-Mentesítő Hivatalnál (HMH), majd a Bolsi-kisöprő civilt szervezetben. Most a Nyugger-Zabáltató Önkéntes szervezetnél vagyok. A maga farhátát is az én adómból kapja.

 29. 3, kötelező volt a járulékfizetés, kötelező volt a társadalom egy csoportjának, a pályakezdőknek belépni a vegyes rendszerbe (az Ön korosztályának pont nem volt kötelező, hacsak ugye mégse ősz az a haj) és önként eldönthették, hogy melyik pénztárba fizetik, az egyébként kötelező járulékot. ez inkább üzlet, mintha csak az államnak kell fizetni, mert ott egy helyre mehet. ez tévedés, nem veszett el a pénzünk, hiszen ma is megvan, csak nem tudok már gyarapítani rajta, mert minden járulékot a közösbe kell adnom. szerintem annak veszett el a befektetése, aki a válság kellős közepén visszalépett és ezért alacsony árfolyamon zárta le a befektetését
  4, jó, ezen vitázhatunk, de a számok makacs dolgok
  5, hanem? leesik az égből a nyugdíjkassza hiányát pótló összeg?
  6, jó, de akkor minden döntést el kéne venni az emberektől vagy csak a pénzügyieket?

 30. megint igaza van Mária néninek, hiszen én végig azt próbáltam elhitetni, hogy két meghámozott körtébe szurkált szőlőszemekből készült sündiszó vagyok. (ez van a profilképem helyén, hogy mindenkit megtévesszek álnok módon…:-))

 31. A kötelező járulékfizetés az kötelező. Azt hívják kirovó rendszernek. Mit nem értesz ezen, libsi?
  Hiába okoskodsz, minden ponton rád bizonyítottam, hogy tévedsz.
  Eleinte azt hittem, hogy csak tudatlan vagy, és tényleg azt hiszed, hogy a kötelező-magánnyugdíjjal a Fidesz verte át az embereket.
  Néhány mondat után már látom, hogy tudatosan hazudsz, ferdítesz, csúsztatsz, hamis dilemmákkal manipulálsz. Tipikus libsi söpredék vagy.

 32. tévedni emberi dolog, amint tényleg be tetszik bizonyítani, hogy tévedek, azonnal be fogom látni, de sajnos nem látom a tényeket, amik alapján be tetszett ezt bizonyítani…:-)

 33. Libsikkel vitázni teljesen felesleges. Egyszerűen kussoltatni kell titeket.
  Ha most hiányzik a befizetett néhány ezer forintod és nem élsz jól, akkor én annak csak örülök. Ez az ország már nem libsi paradicsom, itt nincs helye a parazitáknak.

 34. Hiányzik? Ott van a nyugdíjpénztárban. Így lesz nyugdíja, nem a multi költi el. Kérdezzen meg egy amerikait akinek elúsztatták a megtakarítását a 2000-es évek második felében.

 35. Így igaz! Ez a biztos módszer! Viszont ez sok munkával és lemondással jár. Egyszerűbb sivalkodni, irigykedni, mások zsebében turkálni.

 36. Nem Wincs Esztenek szánta ezeket a szavakat? A “ne pofázz” kifejezés nem éppen kulturált. Ja, hogy ő kebelbeli. Megint ez a kettősmérce! Ejnye, ejnye “kedves” Ciráno!

 37. Az a helyzet, hogy a liberálisoknál általános, hogy amikor valamiről elmondom a vélemenyem, személyeskednek, sértegetnek alpári módon. Amint azonban méltó választ kapnak tőlem, érzekennyé válnak, sivalkodnak.

 38. Kedves Mária! Lám látszik a sok tanulás eredménye! Választékos, művelt stílus. Ellenben én nem sértegettem senkit. De lehet, hogy Ön kivételt érdemel! 😀

 39. Azt hiszem, összekeverte a hozzászólásokat. Én nem írtam senkinek a “ne pofázz” kifejezést! Ejnye, ejnye “kedves” askam. Amúgy figyelhetne a nevekre is. Az enyém Cyrano, nem i-vel. Az Eszterben pedig van egy r betű is.

 40. Kedves Mária néni!
  Itt az ideje, hogy bőrt húzz a fogadra és befeküdj egy 60×180-as fadobozba. Aztán földet rá!

 41. hitelt kellett felvenni és milyen magas kamattal a tőkefedezeti pillér bevezetése előtt is és a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása után is. ez nem változott

 42. Ebben a dologban teljesen igaza van Vekerdy Tamásnak ! Ez a folyamat szépen lassan így zajlik ! Mivel nem teszünk ellene végül bele sodródunk és tudomásul se vesszük már szenvedő alanyai vagyunk ! Ez egy tény megállapítás volt ami szó szerint így van ! Már félig le is alacsonyított bennünket mert semmibe veszi a jogainkat nem vesz bennünket emberszámba !

 43. Azt bajosan hiszem, még aktív vagyok, valószínűleg meg kell fordítani azt a viszonyt, kedves Kisasszony (ha mindig ilyen volt a modora, elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is férjnél lehetett…) Ha pedig valóban így viszonyult a munkahelyéhez, ahogy fentebb nyilatkozott, valószínűleg csapnivaló munkaerő lehetett, de ne legyen nekem igazam…

 44. Mária néni
  “Igen, többet dolgozom, emelkedik a fizetésem és kevesebb az adóm. A családban mindenkinek van munkája.”
  Aztán hirtelen nyugdíjas lett. Mindjárt a következő válaszban.
  Mintha ketten lennének Mária nénik… Vagy többen.

  Kedves Mária néni, Viktort mikor tetszett látni utoljára?

 45. ezt is ki kell próbálni, hogy az embernek legyen valami fogalma arról, amit (itt olvashatsz: http://konyvesboltom.hu/Barabasi-Albert-Laszlo.A-halozatok-tudomanya) Barabási Albert László ír a hálózatelméletről. márpedig, hogy valahol kontraprodukívvá lett az internet, mert matematikailag determinált, hogy nagy csomópontok növekednek a kicsik kárára, a zárt csoportok pedig csak a saját véleményükkel azonosakat erősítik, ezáltal elidegenítenek, szeparálnak, tehát az internet jelenlegi formájában nem épp demokratizál, de van kiút. Most épp azon gondolkodom, hogy a Mária néni-khez hasonló fizetett trollokat hogyan lehetne blockchain alapon 100% osan kiszűrni. De ez még csak gondolatkísérlet, egyáltalán nincs kimunkálva. Ha azonban a blockchain tényleg az lesz, aminek mondják, akkor jobb hely lesz az internet. Trollok (vagyis fizetett trollok) nélküli.

 46. Nem illik az interneten mások hibáira felhívni a figyelmet, végképp nem a helyesírási hibákra, hiszen írás közben néha mindenki téveszt, ezért elnézést előre is, de itt mintha nem véltelenről lenne szó, hiszen egymást kővetően két ige ragozása is helytelen. Ez pedig egy vörösdiplomástól igencsak kellemetlen. Csak azért merem idetenni, mert Mária néni, igazi géniusznak tűnik a CV je alapján, ezért biztosan csak elírta, a fenti 7 es pontban szereplő igék ragozását. Az ik-es igék ragozási szabálya szerint egyes szám első személyben helyesen dolgozom és takarékoskodom. Ennyi iskolával igazán mehetne jobban is a nyelvtan.

 47. szerintem az a magyar valóság, hogy 7 milliárd ember egész szépen megfér ezen a bolygón, de valahogy mi nem férünk meg egymás mellett. ha már tételesen kérted.

 48. Aha, ez minden,, ha már a témához nem tudunk érveket találni, akkor jöhet az igeragozás. Jujj, de vicces ez a társalgás!

 49. Ez, egy általános maszlag. Ez nem érv, nulla! Talán Önök néhányan nem férnek meg a többség mellett. Mi egészen jól megvagyunk. Nem értem, mi ez a hiszti? Csak nem az a probléma, hogy kiestek a hatalomból és nem dől úgy a lé, ahogy korábban? Esetleg egy örök elégedetlenhez van szerencsém? Értelmes válasza viszont nincs, ezt látom.

 50. Figyeljen fiatalember..mint ahogy mindent..nyugodtan lehetett volna átnevezni Nemzetivé és valamelyik fél analfabéta nevén futtatni..Hagyjuk már ezt a komcsizást-)) A nagymamájának dezsavú érzése lenne…annyira rohanunk vissza az időben….Mi a gond a liberalizmussal kedves uram? Konkrétan mi nem tetszik? Ha jövő héten más szavakat kell emlegetni akkor ???-)) Amúgy Ön illibsi, vagy keresztény “kussolj szolga” vagy egyszerűen
  mai polgári “értékeket ” vall..???http://politikapedia.hu/liberalizmus#

 51. Valakinek dolgozni kell ..a szolgáktól kell az adó…..a paraziták meccsre járnak és brainstormingolnak-) Mivel a saját árnyékukon nem tudnak túllépni..hát eredménye szinte minden területen siker-)

 52. Orbánt nem érdeklik az emberek, az érzéseik, számára ők, illetve azok erőforrások. Az ő világképében nem az állam van az emberekért, hanem az emberek az államért. Az állam pedig az ő vágyai kiszolgálásáért. Hatalom, tulajdonlás és részvétel a “nagyok” játszmáiban. A magyarok még nem tanulták meg, hogy mennyire veszélyesek az ilyen emberek. Bár szerintem ezt magad is tudod.

 53. A magyarok – úgy látszik – sajnos még nem tanulták meg, mennyire veszélyesek az ilyen emberek. Orbán azt hiszi, uralhatja és szolgálatába állíthatja azokat a sötét erőket, amiket elszabadít, végül őt magát is felemészti.

 54. Elnézést, elnéztem. De Mária néni miért használ ilyen csúnya szavakat!? Lehet, hogy nem Mária? Sőt nem is néni?
  Kérem szépen, válasszon egy másik nevet!
  A stílusához illőt.

 55. a téma az, hogy vannak, akik másképp gondolják, ahogy a demokráciákban szokás. másképp gondolják az adójuk elköltését, a jövőjük építését és ennek hangot is adnak. a politikai váltógazdaság arról szól, hogy ha elegen gondolják másképp, akkor annak hangot adhatnak, és ha az a kormány leváltására is elegendő, akkor ezt is megtehetik. akik nem érzik jól magukat, hogy egy olyan rendszert kénytelenek elviselni, amit 1.700.000 szavazópolgár tart fenn 6.600.000 al szemben. tehát akinek a jelenlegi rendszer jó, az kb a szavazópolgárok 1/3 -a. Semmi baja nem lenne azonban a többségnek, ha nem bontaná le a demokrácia alapjait a jelenlegi hatalom. (media, bíróságok függetlensége, ügyészség és még sorolhatnám)

 56. ebben a parazita dologban egyetértünk. de ki dönti el, hogy ki a parazita? Mária néni vagy aki ezekért a postokért fizet Mária néninek?

 57. Mária néninek az volt az egyik érve a kötelező magánnyugíjpénztár ellen, hogy kötelező volt. Igen, mint ahogy a nevéből is látszik, ez elég gyenge érv. A többi érve pedig annyi volt, hogy nem igaz, amit írtam, de sem tényekkel sem számokkal nem tudta alátámasztani. Aki idáig jut a témában, de van képe kioktatni másokat és fal CV -t iderakni alátámasztásként, az megérdemli, ha kijaívítják a helyesírását. Ha elmész egy állásinterjúra és épp a CV -d ben írsz szarvas hibákat, akkor ne csodálkozz, ha felhívják rá a figyelmed. Szerintem addig, amíg névtelen az internet (már nem sokáig), bárki bármit mondhat a saját identitásáról, kvalifikációiról, ezekkel kapcsolatban csak feltételezésekbe bocsátkozhatunk. Ha viszont ténybeli tévedétst vagy helyesírási hibát vét, arról vannak bizonyítékaink. Nem érzem nemtelennek felhasználni, ez legalább nem feltételezés. A tévesztés más, Mária néni két különböző igét ragozott úgy, ahogy két diplomával nem szokás. Megnéztem gyorsan 5,06% os éves hozamot hozott a magánnyugíjpénztáramban tartott összeg. Csak hogy legyen valami tényszerű adat is. Mivel 2010 óta nem működik a tagdíjbefizetés második pillérbe, a bent levő hozamom jelenleg magasabb összeg már mint a befizetett tőkém. Tehát valóban elköltötték? Nem, gyarapították.

 58. igy igaz! Nem neni!!! Minden hova ezen a neven ir, nem meri vallalni onmagat! Gyalazkodik es aki mer ellene szolni, annak e-mailben erkezik a gyalazkodasa ! Legalabb ha van velemenye, ne egy oreg neni neve moge bujva irna meg!

 59. 1. Ha jol ertelek, akkor azt akarod mondani, hogy Kanadaban se job az oktatas. Na, hogy milyen Kanadaban, ahhoz nem tudok hozza szolni. Amit en tudok az az, hogy Nemeto-ban se sokkal jobb. De az, hogy valami mashol is rossz, nem erv az ellen, hogy az Mo-on rossz.

 60. 2. Valoban semmilyen vezetö nem azzal a szandekkal tesz tönkre egy orszagot, hogy tönkre akarja tenni. De ez nem mond ellent annak, hogy tönkre tudja tenni. Erre van eleg pelda a törtenelemben. Nem hiszem, hogy sorolni kell. Ezek a peldak mind azt mutatjak, hogy az ilyen vezetöknek a sajat szemelyük all elsö helyen, hogy erösebb az ervenyesülesi vagya, mint az erkölcsi erzese, hogy fejükbe szallt a hatalom.

 61. A tovabbi tanulashoz a hasonlo szellemü okt. intezmenyben igen, de nem a jövö eletehez, ami nagyon mas lesz, mint a mienk volt es meg nagyjabol – minden eddigi valtozas ellenere – meg van.

 62. Nagyon sajnalom, hogy ettöl a remek cikktöl (valoban keves, de remek) teljesen elterit az u.n. “Maria neni”, akiröl nem tudom elkepzelni, hogy letezik. Mar masutt is talalkoztam vele. Szerintem ö egy fizetett troll. Nem lenne szabad vele vitaba szallni, mert nincs semmi ertelme.

 63. Az a csönd hiányzik, amit a magafélék előtérbe kerülése szüntetett meg. Valahol hiányzik az az energia, amit magukra voltunk/vagyunk kénytelenek fordítani, pedig jobb felhasználási lehetősége is lett volna.

 64. Én abban bízom, hogy egyszer szembe találkozik az igazi Mária nénikkel, de akkor az Isten (se) irgalmazzon neki.

 65. Nekem is vannak ismerőseim, rokonaim, akik minden szabadidejüket a televízió előtt töltik. Idegen nyelvet nem beszélnek, külföldre legfeljebb társasúttal mennek, oda is szigorúan magyar nyelvű idegenvezetővel. Nem olvassák a gazdasági szaklapokat, nem érdeklik őket a statisztikai adatok, egész életükben alkalmazottként keresték a kenyerüket, vállalkozásba soha nem fognának, véleményüket gyakran változtatják, a politikai elkötelezettségüket soha.
  Önmagukat a becsület, a hazafiasság és az erkölcs letéteményeseinek tekintik, a velük egyet nem értőket hazafiatlan, perverz, drogos bandának tartják.
  Kedvenc politikusukkal nem egyszerűen csak szimpatizálnak, hanem rajonganak érte.
  Rajongásukat misszionáriusként, agitátorként igyekeznek másokba oltani, ha a kiszemelt áldozat ezt visszautasítja, azonnal hazaárulóvá válik.
  Ezért nagyjából semennyire sem érdekel, hogy a rokonaid, barátaid, ismerőseid milyen véleménnyel befolyásolnak téged anélkül, hogy magad is megtapasztalnád az átgondolatlan, kapkodó, agresszív kormányzás tragikus hatásait, és következményeit.

 66. Ez a te kereszted. En nem politizalok rokonokkal, kolegakkal. Sot a munkahelyen a politika tabu, ahogyan a szexualis orientacio vagy a vallas is.

 67. Én sem, de néha nagyon nehéz kikerülni a kezdeményezésüket.
  A Fidesz profi módon ötvözi az Amerikában meghonosított szekta építési technikákat, a politikai marketinggel.
  A sikeres bizniszegyházak minden jól bevált eszközét használja.
  A virtuális valóság megteremtésétől, a gyűlölt ellenségkép kialakításáig.
  Ezek a módszerek olyan jól működnek, hogy számos család szétszakadását is eredményezték már.

 68. Nezz korul egyszer egy DK-s szektagyulesen! Szomoru, mikor valaki nem latja a fatol az erdot.
  Hidd el Feri csak azert nem jutott tovabb a szekta epitesben, mert nem volt helyzetben.

 69. Én is itthon élek és még soha sem volt ilyen rossz mint most! Majd akkor lesz jó, ha haza tud jönni a gyerekem külföldről és itthon is tud boldogulni!!!!!!

 70. En lattam egy dokumentacios müsort a nemet tv-ben. Ott arrol volt szo,
  hogy Oroszo-ban “troll-gyárak” vannak, ott tömegesen irjak a
  kommentarokat mindenfele nyelven. Egy orosz nö, aki azt mondta magarol,
  hogy ö egy ideg itt dolgozott, nyilatkozott erröl. Es ha sikerülne is a
  Maria nenit leleplezni, nem erne semmit, mert akkor mas neven folytatna
  tovabb. Ezzel mi kisemberek nem tudjuk felvenni a versenyt. Az egyetlen,
  amit tehetünk, hogy ignoraljuk ill. hirdetjük, hogy ez nem lehet egy
  valos ember.

 71. Hol van a magánnyugdíjpénztári vagyon? Miért költ Matolcsi vagyonokat felesleges dolgokra? Hol a pénz amiből a devizahiteleseket meg lehetett volna menteni? Mert meg volt a rávaló! Ja…. Matolcsi “alapítványai” kapták!!! Kinek a pénzéből finanszírozzák a stadion építéseket? Ki “nyeri” a legtöbb pályázatot, még akkor is, ha van kedvezőbb ajánlat, ja….. Mészáros Lőrinc. Hogy, hogy csak Mészáros tudott a semmiből meggazdagodni? Soroljam még?

 72. Na és az arcod hol van? Igen ez egy közösségi oldal ahol az emberek vállalják magukat, így beszélgetnek egymással. De ezek az arc nélküli emberek………..

 73. Sosem tennek ilyen aljassagot! Inkabb azt sugalltam, egyik oldal sem kulonb, ott sem feddhetetlen Gral lovagok lovagolnak feher lepelben es enekelnek dicsoito dalokat. Ott is lopnak (mikor a kozelbe kerulnek, lsd “az szdsz teli van korrupcios ugyekkel”).
  Mondd, melyik az a formacio ahol nem ez van? Mondjuk inkabb, ahol meg nem alakult ki!

 74. Most azok élnek jól, akik szorgalmasan dolgoznak. Vagyis mi. Ha nekd most rossz, akkor jó.
  Ha a gyereked nem tud itthon boldogulni, akkor idióta, mint te.

 75. Az én gyerekem napi 12-14 órát dolgozott 100.000,- Ft-ért te kripli! Ha hiszed, ha nem abból nem lehet boldogulni. Idióta pedig te vagy, amiért ilyeneket írogatsz.

 76. Jajmár… Mari travi “néni” nem orbnista,hanem azt teszi amit én is tennék ha fel szeretnék húzni egy oldlat és főleg annak fórumát. Nem tudom milyen beállítottságú,de úgyfest baloldali…merthogy “ellenszeles”. Nézzük csak meg ahogy kommentel,azonnal kinyilik a bicska mindenkinek a zsebében és máris mennek a riposztok,emelkedik a nézettség, pörög az oldal. De jól is van ez így. Ennél durvábbak a fideszes posztkomcsi öreglányok…

 77. Akkor már csak egy dolgot nem értek.
  Ennyi tanulás, ennyi jeles bizonyítvány, ennyi szorgalom, és dicséretes diplomák mellett, hogyan maradhatott ilyen önbizalom és ismeret hiányos vadbarom.
  Az egyetlen racionális ok valószínű – “hozzám hasonló emberekkel” -tartott ingerszegény kapcsolatnak, és környezetnek tudható be.

 78. “Az oktatas otthon igenis nagyszeru alapot ad a tovabbi tanulashoz”
  Nekünk, itt élőknek erről egészen más a véleményünk.
  De, ez természetes.

 79. Hazudik a jó édesanyád! Menjél el Szentesen a Hungerithez dolgozni! Van felvétel. Majd rádöbbennél mi az a munka. Tudod ott is emberek dolgoznak azért, hogy te meg a hozzád hasonlóak is zabálni tudjanak!

 80. Ez egy mocskos tolvaj banda. Lopnak mint a szarka. De ennek áprilisban vége. Segíts te is hogy így legyen.

 81. Nincs ott. Ellopták! Érted! Ellopták! Nincs mit ezen szépíteni. Jól jártak akik maradtak. Hazug szemét banda.

 82. Én Angliában is élek, ott is vannak unokáim. A gyerekek sokkal nyugodtabbak, mint nálunk. Az oktatási rendszerük lényege, hogy ne terheljék túl a gyerekeket. A mi gyerekeink a nemzetközi felméréseken rossz helyezést érnek el mind szövegértésben, mind problémamegoldásban. Az én unokáim a Waldorf iskolában találták meg a helyüket, mert ott végtelen szeretettel bánnak a gyerekekkel és nem tömik tele a fejüket felesleges marhaságokkal, amit úgyis elfelejtenek. A tanárok és a gyerekek tisztelik egymást. Nem terhelik őket házi feladattal. Aki teheti menekíti gyerekeit az állami iskolákból, az egyik unokám osztályát az első félévben hét gyerek hagyta el. A tanárok túlterheltek és türelmetlenek. Az iskolarendszernek olyannak kellene lennie, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni.

 83. A tiédet! Az enyém megvolt.
  Most résztulajdonosa vagyok valamelyik stadion műanyag székének. Hála ennek a szarházi tetű bandának. De nem baj, majd visszalopom tőletek többszörösen.
  Rohadékok!

 84. Persze… Szerinted ezt ki veszi be? Trágyát hordasz a vályogistállóból. A sarki kocsmában meg túrós f*szokat szopkodsz kannás borért, mert a nyugdijad az éhenhaláshoz elég. A 3-4 diplomáddal…. Hazudós idióta.

 85. Mária néni! nemcsak Önök, hanem sok millióan jobban élnek, hála a mi g. viktorunknak, a dakota Ülő Hordónak! étkezni a krisnásokhoz járnak, ruházkodni a Vörös Kereszthez, napközbeni melegedést, mivel nincs munkahely, a plázákban lehet megoldani! ugyanis
  a lakások egy részéből már elvitték a villanyórát, megtanulsz a sötétben is látni, mint a denevér, vagy a folyosói ármforrásokhoz csatlakozol a ház költségére, tv-t a szomszéd ház valamelyik lakásában nézel, ahol nem húzták el a függönyt, távcsővel, a hangot hozzáképzeled, ha nem tudod lopni az áramot! a téli nagy hidegek idejére vagy börtönbe vonulsz vagy befekszel egy kórházba! a kórházzal azért legyél óvatos, mert lehet, hogy nem jösz többet ki élve ha nincs bőven pénzed! ilyenkor van az, hogy, vagy a portás fog megoperálni vagy az elsőévesek rajtad gyakorolnak! szinházba, operába csak akkor jutsz el ha te vagy a jegyszedő vagy a takarítónő! ma már az orvosi ellátás sem gond, ha tudod néhány tv-s távgyógyitó telefonszámát! ezek távolról még a fogaid gyökérkezelését is megoldják!

 86. Tudja Mária néni, én csak egyet nem értek, két diplomával, hogy lehet elhinni egy zsebredugottkezű, szotyolaköpködő, falusi suttyó elvtárs hazudozásait?

 87. No, ha ebben ilyen biztos, akkor már meg is tette a rendőrségi feljelentést, ugye? Ez állampolgári kötelessége! Érdekes, azt állítják, hogy mindent ellopnak, közben az Orbán kormány visszafizette a hiteleket, épül az ország, nőnek a bérek, stb., stb. Az elődeik loptak, de sokat nagyon, és a csőd szélére /görög sors/ taszították az országot. Akkor? Őket várja vissza, Viccesnek tetszik lenni!

 88. Feljelentés? Ha..ha…ha..
  Nagyon vicces!
  Én egy szóval nem állítottam hogy az elődeiket várom vissza. Nem tudom miből sikerült ezt megállapítani. Soha nem írtam ilyet.
  Én ezeket nem akarom itt tovább látni! Továbbra is azt látni, ahogy fellengzősen élnek, nyilatkoznak, hú milyen fasza itt minden. Közben meg aki teheti, elhúz innen. Elég volt! Leszerepeltek.

 89. Sivalkodni te sivalkodsz ócska kis provokatőr! Hányingerem van az olyan megfizetett seggnyalóktól, akiknek fontosabb a vezérük, mint a hazájuk! Te pont ilyen vagy.

 90. Mária néni! Ha jól sejtem, azt az irgalmatlanul nagy tudást még az átkosban tetszett volt megszerezni. Kéretik lapozni a brossúrában.

 91. Értem. Akkor esetleg felvilágosítanál, hogy mégis mitől életvidámabb, optimistább és talpraesettebb a legtöbb fiatal a világ Nyugatabbra eső vidékein, és miért törekednek egyre többen arrafelé?

 92. “Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a maguk szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”
  Tenni kell.

 93. Teljes mértékben igazad van Gyöngyike drága…!!!
  Ölellek szeretettel…!!!-:)))

  “Olyan világ jön,
  amikor mindenki gyanús lesz,
  aki szép.
  És aki tehetséges.
  És akinek jelleme van…

  A szépség inzultus lesz.
  A tehetség provokáció.
  És a jellem merénylet!
  Mert most ők jönnek…

  A rútak. A tehetségtelenek.
  A jellemtelenek.
  És leöntik vitriollal a szépet.
  Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
  Szíven döfik azt, akinek jelleme van.”
  /Márai Sándor “Judit és az utóhang” regény 1980/

 94. Auto Liker, Status Auto Liker, Facebook Liker, Working Auto Liker, Facebook Autoliker, Autoliker, Fb Autoliker, Increase Facebook Likes, autoliker, Photo Auto Liker, autolike, Autoliker Facebook, Autoliker, auto like, Facebook Auto Liker, Status Liker, facebook auto liker, auto liker, Photo Liker, Auto Like

 95. ผู้นำด้านที่ปรึกษาการตลาดออนไลน์ของไทย เพิ่มไลค์ ปั้มไลค์แฟนเพจ รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ เพิ่มยอดไลค์ ปั้มไลค์ ปั้มไลค์คนไทย

 96. ปั้มไลค์เพจคนไทย, รับไลค์ครบวงจรทั่วไทย, รับจ้างปั้มไลค์, Like Fanpage, ไลค์แฟนเพจ, ปั้มไลค์สถานะ, Pump Like, ปั้มไลค์ง่ายๆ, บริการเพิ่มไลค์แฟนเพจฟรี, รับปั้มไลค์เพจ, ปั้มไลค์มือถือ, รับ Like Fanpage, ไลค์แฟนเพจราคาถูก, จ้างไลค์รูป, ปั้มไลค์ราคาถูก, เพิ่มไลค์, บริการปั้มไลค์ฟรี, รับทำไลค์แฟนเพจจำนวนมาก, ปั้มไลค์เพจ Facebook, ปั้มเพจ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการยอดไลค์เพจเพจเยอะๆ, จ้างเพิ่มไลค์, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ เป็นการโปรโมทแฟนเพจ เพื่อเพิ่มยอดขายสินค้าได้, ปั้ม Like ฟรี, ปั้มไลค์เฟสบุ๊ค, รับทำไลค์ครบวงจร, เพิ่มไลค์เพจ, ปั้มไลค์เพจฟรี, เพิ่มไลค์คนไทย, เพิ่มไลค์ฟรี, ปั้มไลค์ ในโทรศัพท์, ไลค์คนไทย 100%, ปั้มยอดไลค์เป็นคนไทย 100%, ซื้อไลค์แฟนเพจ, กดไลค์รูป, ปั้มไลค์ฟรี, ปั้มไลค์รูปเฟส, ปั้มไลค์รูป, ปั้มไลค์, Add Like Fanpage, ปั้มไลค์ทั่วไป, ปั้มเพจ, Auto Like, ไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, รับเพิ่ม Like Fanpage Facebook ราคาพิเศษ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการเพิ่ม Like Fanpage ให้ดูเป็นความน่าเชื่อถือของร้าน, ปั้มไลค์ครบวงจร, เพิ่มไลค์แฟนเพจ ราคาถูก, ปั้มเพจเฟสบุ๊ค, จ้างกดไลค์, เพิ่มไลค์แฟนเพจ, กดไลค์แฟนเพจ, รับเพิ่มไลค์, ปั้มรูป, กด Like, ปั้มไลค์เพจ, เพิ่มไลค์เพจ ราคาถูก, รับจ้างเพิ่มไลค์, กดไลค์, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, จ้างไลค์, รับไลค์แฟนเพจ, จ้างปั้มไลค์, ปั้มไลค์ Facebook, รับจ้างกดไลค์, บริการเพิ่ม Like ให้แฟนเพจของคุณ โดยทีมงานระดับมืออาชีพ ในระยะเวลาอันสั้นและราคาถูก รับประกันไลค์จากคนไทย 100%, แฟนเพจพร้อมยอดไลค์, บริการปั้มไลค์แฟนเพจฟรี, เพิ่ม Like, รับทำเพจสินค้าพร้อมยอดไลค์, การเพิ่ม Like เป็นการเพิ่มโอกาสทางการขายสินค้าของคุณนั่นเอง ด้วยงานบริการเพิ่มไลค์แฟนเพจระดับมืออาชีพ ประสบการณ์การทำงานหลายปี, ปั้มไลค์แฟนเพจ, ปั้มโพสต์, รับปั้มไลค์รูป, ไลค์เพจ, ไลค์แฟนเพจได้สูงสุดหนึ่งล้านไลค์, Up Like Fanpage, โกงไลค์, ปั้มไลค์รูป Facebook, ปั่นไลค์, รับทำเพจเฟสบุ๊ค, บริการเพิ่มไลค์เฟสบุ๊คให้แฟนเพจ, รับสร้างแฟนเพจพร้อมยอดไลค์

 97. ปั้มไลค์.com เว็บบริการปั้มไลค์ สถานะ คอมเม้น รูปภาพ และระบบต่างๆอีกมากมายไม่ว่าจะเป็น เชคคนไลค์โพส โพสลงกลุ่ม ต่างๆในทีเดียว เว็บปั้มไลค์ เพิ่มไลค์ฟรี ปั๊มไลค์ เพิ่มไลค์ facebook ฟรี เพิ่มไลค์ สถานะ เพจ รูปภาพ คอมเม้น วิดีโอ ปั๊มไลค์ โกงรูปไลค์ ปั้มlike ปั้มไลค์เฟสบุ๊ค ปั๊มไลค์ สอนfacebookฟรี วิธีแฮคไลค์ โปรเฟสบุ๊ค ออโต้ไลค์ โกงไลค์ ใช้งานง่ายและฟรี

 98. รับจ้างกดไลค์, ซื้อไลค์เพจ, รับเพิ่มยอดไลค์แฟนเพจ, ซื้อไลค์คนไทยราคาถูก, รับปั้มไลค์เพจ

Leave a Reply

Your email address will not be published.