Szétcincálták a bírák Lázár Jánost: mégsincs oda az Igazság?

MTI Fotó: Kovács Attila

Azt már régen megszokhattuk, hogy az Orbán-kormány nem kímél senkit és semmit, ami az útjában áll. Évek óta azt tapasztaljuk, hogy megpróbálnak mindenkin keresztülgázolni, akiben csak a halovány esélye is fennáll, hogy ellenálljon. Ám most olyan határt léptek át,ami könnyen rossz véget érhet…

A bírói szakmai ugyanis az elmúlt években képes volt arra, amire más szinte egyáltalán nem: megőrizték a függetlenségüket. Egy bíró sem engedte, hogy a politika beleszóljon a döntéseibe. Ám most történt valamit és nagyon úgy fest, hogy kitört a háború a bírák és Lázár János között.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis pár nappal ezelőtt nyilatkozatban ment neki a bíráknak, azt vágva a fejükhöz, hogy többek  között  azért minősített a bíróság bizonyos sporttámogatásokat közpénznek, mert egy Baka András nevű bíró “haragszik Magyarországra”. Budai Gyula, fideszes politikus szerint pedig egyszerűen csak “minden bíró komcsi”. Nagyon úgy fest, hogy ezek voltak az utolsó cseppek abban a bizonyos pohárban.

A Magyar Bírói Egyesület ma ezekre az aljas vádaskodásokra elképesztően kemény és halálosan pontos nyilatkozattal válaszolt. Mint közleményükben írják:

„A Magyar Bírói Egyesület sajnálattal tapasztalja, hogy az elmúlt napokban a jogállamiság kereteit feszegető, a bírói függetlenséget megkérdőjelező, a bírákat, a bírói kart indokolatlanul sértő kijelentések és vélemények láttak napvilágot mértékadó politikusok nyilatkozataiban.”

Majd valamivel később így folytatják:

„ezek a gyakran megalázó, kirekesztő és elfogult kijelentések alkalmasak az igazságszolgáltatás pártatlanságának és függetlenségének csorbítására, a bíró karban félelem keltésére és sértik az alaptörvényt is.”

Nem értették félre. A bírák közleménye kerek-perec kijelentik, hogy Lázárék alaptörvényt sértenek. Ennek pedig elég komoly súlya lehet még a továbbiakban. A közlemény legvége pedig ledobja a hidrogénbombát, össztüzet záporoztatva a vádaskodó fideszes politikusokra és felszólítják

„a törvényhozó és a végrehajtó hatalom meghatározó szereplőit, hogy jogállamiság védelme érdekében mindenkor határozottan lépjenek fel, és az egyesülettel együtt határolódjanak el az igazságszolgáltatás függetlenségét sértő kijelentésektől”

Ne legyenek illúzióink: a közlemény hangneme a diplomáciai szabályai szerint a legkeményebb gyomrosokat viszik be Lázárnak. Úgy tűnik, a bírók megelégelték a politikai zsarnokoskodást és a sarkukra állnak. Lázár pedig kezdhet komolyan aggódni…

(Az esetről bővebben a 444.hu számolt be.)

25 Comments

  1. Nagyon is jol csinalja ,ne hagyja hogy mindenki beszoljan magyarorszag dolgaiba ,lehet bar ki is ,hajra Orbany kormany ne hagyd magadat ,hogy minden haza arulo parancsoljon nektek ,

  2. Kussolsz banya. szólok a TEK-es fiadnak, hogy basszon már be neked kettőt .. Annyi energiája van az unokának, hogy az naaa, csak mert a Jedi lovagokkal nem bírnak a TEK nél, é te meg az Alzheimereddel itt baromságokat fecsegsz arra még futja annak a félkegyelműnek, a 60 -as IQ-val, hogy téged Sorosnak nézzen és seggbe rugdosson

  3. Nem lasatok hogy ez az oldal bolondit titeket mert a neve Pesti Bolondvar bolondit titeket mert nem vagytok jozanok ,mert reszeg drogos haza arolok vagytok akik magyarorszag elen van az haza arulo azt ki kel loni az orszagbol ,

  4. H
    Három sorban hét helyesírási hiba. Sanyóka azt az ócska mübőrkabátot el kellene már dobi.amivel fotózod magad, Báttyám az régen magyarban már nincs.

  5. Sanyó ha három sorban nyolc helyesírási hibát vétel akkor irány az általános iskola első osztálya. Szeretettel.

  6. ” Mária néni” egy le tinóztál s tettem egy ajánlatot , utánna olyan csendben maradtál mint a néger nő segge aki egy hétig nem evett.

  7. Hát nem szeginy nyugdíjas vagy, aki böcsöletben megöregedett vagy baj van a szellemi képességeddel és felejtesz?

  8. Látom szellemi képességed nem áll a magasfokon. Hajdanán kifejtettem neked, hogy mi a különbség az ember és egyes állatok között. Sajnos tapasztalom a szürkeállományod egyre jobban kopik, feltehetően a sok csinált alkoholtól.

Leave a Reply

Your email address will not be published.