“Ez a vég. Innen már nincs tovább!” – Orbánnak írt kétségbeesett levelet egy kecskeméti tanárnő

MTI Fotó: Mohai Balázs

Félelmetesen keserű levél érkezett ma az Ellenszél szerkesztőségébe. Kecskemétről küldte egy évek óta ott dolgozó tanárnő, akinél ma szakadt el a véglegesen a cérna. A levelet  változtatás nélkül közöljük:

“Viktor!

Akármennyire szeretném, nem tudok már tisztelettel írni neked.  Nem vagyok hajlandó miniszterelnöknek szólítani azt az embert, aki napról napra engedi elpusztulni az egyetlen igazi kincset, amire egy ország büszke lehet: a gyermekeink jövőjét! Az ilyen ember nem tisztes vezető, nem felelős vezető, hanem egy utolsó gazember. És tudnék még ennél keményebben is fogalmazni, de tudod: “Egy bizonyos szint felett nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.” Bár kétlem, hogy valaha is kezedbe vetted volna Eszterházy Péter bármelyik könyvét…

Ma ismét kijöttek a Pisa eredmények. Ha esetleg a  talpnyaló minisztereid nem közölték volna veled, akkor tájékoztatásodra közlöm, hogy világszerte ezzel mérik, hol tartanak a fejlődésben egy ország diákjai. Az  eredmények  szégyenletesek. Már megint. De nem a diákok miatt és nem is a tanár-kollégák miatt, akik lassan belepusztulnak a túlterhelésbe.

Nem! A hibás itt te vagy! Te és az összes pitiáner talpnyalód, akiket – ki kell végre ezt is mondanunk – egyszerűen nem érdekel a jövő generációinak a  sorsa. Magasról tesztek ti arra, hogy ezeknek a fiataloknak egy teljesen kiszámíthatatlan világban kell már boldogulniuk és ehhez olyan tudásra van szükségük, ami már nem merülhet ki néhány példamondat visszaböfögésében. A mai világban GONDOLKOZNI kell megtanulni ezeknek a gyerekeknek és el kellene sajátítaniuk azt, hogyan tudnak EGYÜTTMŰKÖDNI a közös siker érdekében. Ehhez képest mit kapnak? Túlzsúfolt osztálytermeket, kiégett és fáradt tanárokat és régen elavult tankönyveket.

Térjetek már észhez végre ott fenn a magas létrán! Ezeknek a gyerekeknek már programozni kellene tanulni, nem hit- és  erkölcstanra járni. Ezek a gyerekek már évek óta az interneten nőttek fel, mindenről van véleményük, mindent látnak! Szerinted tényleg le lehet kötni őket múltszázadi módszerekkel? Hát az isten szerelmére, sokszor még kréta sincs minden teremben! Nemhogy mindenki számára hozzáférhető internet, tabletek, okostáblák és hasonlók. Pedig EZ jelenti a jövőt.

Ha így folytatjuk,  egyszerűen elpazaroljuk a gyermekink életét és jövőjét. Hát tényleg ezt akarjátok??? Mert ha igen, örülhettek. Ez a vég. Innen már nincs tovább.

Nem üdvözlettel,

FA

U.i.: ezt a levelet elküldtem, ahová csak tudtam. Tudom, hogy nem sokat jelent, de talán sikerül sok emberhez eljuttatnom, hogy felébredjen végre ez a szerencsétlen ország. Előre is köszönöm, ha valaki megjelenteti.”


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata