Őrület: Orbán a kötelező katonai szolgálat mellett szólalt fel – elképesztő dolgokat mondott

MTI fotó: Koszticsák Szilárd

Találós kérdés: kitől származik az idézet?

“Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell.”

Mielőtt túl sokat gondolkoznánk, lelőjük a poént: Orbán Viktortól, Magyarország jelenlegi miniszterelnökétől, aki mindezt a Magyar Honvédség vezetői állománya számára tartott éves értékelőn és feladatszabó állománygyűlésen jelentette ki 2001. március 1-jén.

Mára már más szelek fújnak, a miniszterelnök fejében is. Ez a mondat egyike azoknak, amelyek szöges ellentétben állnak Orbán Viktor mai elképzeléseivel. Sokszor olvassuk az internetes fórumokon a fiatalokkal kapcsolatban, hogy milyen jó is volna egy újabb katonai szolgálat számukra. Ha azonban belegondolunk, hogy mit is adott a katonaság a piáláson és a szadista hajlamok kiélésén kívül, túl sok jót aligha mondhatunk el róla. Mennyi halálos baleset történt a hadgyakorlatokon, mennyi felesleges időt vett el a továbbtanulástól a kiképzés. Egy európai országban, ahol a NATO-haderejéhez tartozunk, és ahol a legtöbb fiatal inkább külföldre menne tanulni, dolgozni, milyen többletet adhatna most egy sorkatonai szolgálat?

Mi lenne aztán a kiképzést teljesítő kiskatonákkal? Mehetnének határvadásznak? Szolgálhatnák a Fidesz önkényét?

A másik fontos kérdés, hogy 2001 óta mi minden történt, hogy Orbán Viktor ennyire átértékelte a szemléletét? Némely megszólalás a kormánypárt részéről azonban most is arra enged következtetni, hogy egy olyan világra készülünk, ahol már nincs NATO-védernyő, ahol nincs Európai Unió, ahol a sorkatonáink majd biztosan megvédenek minket a külső ellenségtől, ami lehet, hogy nem az arab országokból érkezik, hanem Brüsszel felől, Amerika felől.

Akkor majd lesz egy putyini haderőnk, és újra Oroszországhoz tartozhatunk, ahogy a régi szép időkben.

Biztosan ezt akarjuk?

159 Comments

 1. és kiket hívnak be azokat akikknek van munkájuk és a 3 honap alatt elveszitik és nem találnak ujjat ,mert oda már biztos hogy nem veszik vissza ijen a hozzáálás az országban

 2. ….és a KDNP Júdás papjai adnák az áldást…Meg aztán ki ellen hadakozik?! A sötét háttér hatalmak vagy netán Soros nem létező “terve” ellen. Bár ami igaz az igaz, mert mindkettő létezik…a degenerált agyában…Rohadt egy féreg ez…

 3. Mit használna? Ha nem használ, akkor árt.
  Több tanulmány kimutatta, hogy minden 18 év után elvesztegetett idő a gyerekvállalási kedvet, a partner megtalálását hátráltatja, így a klasszikus bent üldögélős unalmas egyetemi élet éppúgy káros, ahogy összezárni és ‘kiképezni’.
  Fiatalabb korban a mozgáskoordináció fejlesztése, tánc és a harcművészetek hasznos alapot adnak az élethez, ahogy ezt tőlünk keletebbre is belátták (gyakorolják sok helyen), illetve nálunk a Lovasíjász iskola tud mesélni:

  ill. pl.:

  Unschooling England, Germany stb.

 4. és aki nem akar hősi halott lenni…az mit tegyen? Ha át áll a támadókhoz akkor meg megszólják…mi a teendő…élni vagy meghalni?

 5. Remélem bevezetik a kötelező katonai szolgálatot. 11 hónap mindenkinek csak használna. A nőknek is, mint Izraelben.

 6. Neked, pedig nem ártana gondolkodni ! ……a töketlen fidess-kölkek majd ott is engedményt kapnának ! …….orbánc fia Gáspár a foci edzéseket sem bírta ……..ezért most szektát alapított, mert ott tuti nem kell melózni, az apja majd kitömi a szektát közpénzből !

 7. Idióta vén pics@ ! …… neked már semmi sem használna, esetleg egy beáztatott kötél ami a nyakadon szorulna !

 8. Szánalmas Marcsa ! …..már megint a hazaáruló csúti vezéredről mesélsz?…….. lehetne pocakos tábornok ?

 9. Én iróniának szántam, Te lelkitoprongy. Már, hogy én is nőies legyek. Élj gyakrabban nemi életet akkor majd megnyugszol. Én sosem szavaztam rájuk, Te szerencsétlen. Ezek a kormányváltó pártok, mind haza elleni büntettet követtek el. Engem Te ne oktassál libuskám!

 10. A cocializmus kibírta? Ha nem lopnák el a pénzt arra is telne. Tudja mekkora létszámú most a hadsereg? A sok cigó legalább tanulna egy kis rendet, addig is nem energia itallal, meg okos telefonnal a kezében lófrálna, péksüteménnyel a pofájában. Naponta tízessével láttam őket H.böszörményben 6 évig.

 11. Elolvasva a cikket és a hozzászólásokat, sok dolgot nem értek, de az biztos, hogy sem a cikk írója, sem a hozzászólók többsége nem állt közelebbi kapcsolatban a ’89 utáni Magyar Honvédséggel.
  Elővenni egy több mint 16 éves Orbán dumát és azzal példálózni?
  Inkább arra kellett volna kitérni, hogy vajon 2oo4-ben ki nem szabazta meg ellenzékiként annak a 2/3-os törvénynek a módosítását, amely “eltörölte volna” a sorkatonai szolgála főre van állítva a sorkatonai létszámtot?
  (Segítek: a jelenlegi kormányzópártok.) Ezért jelenleg is akár egy tolvonással (na jó, miniszteri rendelettel) visszaállíthatnák a sorkatonaságot, mert jelenleg egyszerűen o (azaz nulla) főre van állítva.
  A kommenteknél, aki a visszaállítás mellett szavaz, azoktól megkérdezném, hogy mennyi lenne a szolgálat ideje és ugyan mit tanulhatnának meg az alatt a sorkatonák? Mert egy komolyabb lokátor vagy ugrókódos rádió kezeléséhez nem elég fél év (az üzemeltetési háttérről – szép magyr kifejezéssel élve logisztikai biztosításról nem is szólva).
  A másik egyszerű kérdésem pedig az lenne, hogy kik lennének a kiképzúk?
  Azokat, akik ma komoly üzemeltetnek – az amúgy a seregben is jelen lévő szakemberhiány miatt – nem lehet elvonni jelenlegi posztjukról.
  Az egyéb katonai dolgok, mint pl a gyalogsági lövészet a XXI. században amúgy is eléggé háttrbe szorultak a honvédelem fontossági listáján. (Bár gyanítom, hogy erre a feladatra se igen lenne elég oktató…)
  Szóval erre már akkor kellett volna gondolni, amikor lerombolták (nem leépítették) a sereget az oktatáshoz és az egészségügyhöz hasonlóan (magyarul az elmúlt 29 évben).
  Akiknek meg csak a hazárulózásra tellik, javaslom, hogy gondoljon bele van-e szükség a hadseregre?
  Lehet, hogy nincs?
  Mondjuk Izlandnak nincs, de őket megvédi a NATO.
  Ja, majd elfelejtettem, hogy ők a GDP.-jük 3 %-t átutalják a NATO-nak cserébe.
  Mi nem utalunk, de NATO tagok vagyunk, majd minket is megvéden ek. Vagy esetleg mégsem? Émlékezzünk csak a görög-török konfliktusra, abba sem szólt bele a NATO és, ha nekünk konfliktusunk támadna az kb valamelyik szomszéd orszéggal lenne.
  Az ukránok már vívják a maguk háborúját az oroszokkal, az osztrákokat nem nagyon érdekeljük ilyen téren, a többi viszont mintha szintén NATO tagország lenne körülöttünk….
  Aki egy picit is felelősen áll ehhez a kérdéshez (is, az ) továbbgondolhatja.
  Az pedig, hogy a sereg drága? Igen. Az egyik legdrágább dolog.
  De innen származik a legtöbb gazdasági fejlesztés (gondoljunk bele pl a GPS használatába vagy akár az Internetre). Persze nem nálunk, mert azokat a cégeket, akik nálunk ilyesmivel foglalkoztak, elsorvasztották az elúlt negyed század során és ők sem fognak feltámadni hamvaiból főnixmadárként.
  Talán ezeken (is) érdemes lenne rágódni.

 12. Van svájci példa! Amúgy meg az aki ezt a cikket írta gondolom tornából felmentett lehetett, és sohase volt katona, vagy ha igen akkor kiharcolta magának, hogy kib@sszanak vele. Egyébként nem árthat!

 13. Azt sem tudják kivel beszélnek. Szemtől szemben biztosan nem mernék mondani. Ha egyáltalán nőnek lehet nevezni. Az Eszterrel együtt ezek női képződmények. De ez nem a mi gondunk, az ilyennek a családját sajnálom. Tiszteletem. Az unokám meg imádja a csirkelábat, farháttal meg jó húslevest lehet főzni, egy kis pulyka nyakkal. Ők meg egyék a hot-dogot.

 14. Kócsák ! Te a Marcsa bácsit véded?….azt az idióta állatot? …….. génselejtes vadbarom vagy te is ! ….. sajnálom az unokádat, hogy ekkora barom a nagyapja !

 15. A fideszesek a vályogsori suttyókból lett maffiózók ! …….. szégyen ránk nézve, hogy még megtűrjük a fajtátokat!

 16. Idióta ! …….. az elmebeteg állat a csúti vezéred és a seggnyaló csicskái ! …….. sivalkodj vadbarom ! …….. röhögök a vergődéseden !

 17. Kócsák ! Te is egy sz@rosszájú CÖF -ös majom vagy ! …….. neked kéne megnyugodni, és anyáddal foglalkozni ! …..neked a hazád Orbánisztán, a csúti vajda birodalma? ….egészségedre agymosott !

 18. Igazad van ! Annak a sok cigónak kéne rendet tanulnia a csúti suttyó kormányában …….kezdhetjük a sort FarkasFlórival például ! ……..a csúti cigógyerek első számú tanácsadójával ! Te sem vagy noormális Kócsák ! Megfertőzött orbánc elmebajjal !

 19. Idióta ! Szerinted a narancsos maffia által vezetett Orbánisztánban a hadsereg hiányzik a legjobban? ……..félnek a fideszesek?…..meg kéne védeni a seggüket?

 20. Nem kell sajnálni, család rendben.
  Ha nem tudsz értelmeset hozzászólni, inkább hallgass. Egyétek a csirkelábat.
  A hot-dog finom, inkább mint a csirkeláb leves.

 21. Te vagy becsületes hazafi? Hiszen még csak nő sem vagy. Még erről is hazudsz sunyi módon…vagy az “orbánista haazafi” az ilyen? Hazudik fröcsög szakmányban?

 22. Pedig HaryKiry #hello röfi-nek részben igaza van. Alapkiképzés még a mindeki által garantáltan semleges Svájcban is van.
  A legtöbb srácra ráférne, hogy egy kicsit helyretegyék fejben. Viszont három hónap erre kevés, mert már a bevonuláskor látszik a vége.

 23. Én már ezer éve túl vagyok a katonaságon és nem lett semmi bajom tőle. Viszont mi a probléma ha egy 3 hónapos alapkiképzésen megtanulnák a fiatalok, hogy adott helyzetben mit is kellene csinálniuk és nem csak a Rambo filmekből vennék az ötleteket?

 24. Annak idején érdekes módon mindenki megtalálta a párját, születtek is gyereket, pedig 2-3 év is volt a katonaság. Manapság is van ország ahol 3 éves a katonaság, férfiaknak nőknek és mégis a világ legokosabb emberei kerülnek ki közülük.

 25. Te retardált lelki toprongy. A szar életedet vetíted rá másokra, mert egy bukott ember vagy és nem találja a helyét a társadalomban, csak az olyan bunkók között mint a fajtád. Le lehet kopni.

 26. Elnézést kérek előre. A cikk ferdít. Valóban voltak “elmebeteg” tizedesek, akik “szadista” de inkább tanulatlan mivoltjukból fakadóan főnökösdit játszottak a seregben. A Határőrségnél kevésbé. Én határőr voltam. Svájcban és még sok egyéb országban ma is van alapkiképzés. Sehol nem látom, hogy miért is ne lehetne egy 3 hónapos alapkiképzési idő alatt a fiatalokat megtanítani a fegyverhasználatra és a mindennapi katonai fegyelem elsajátítására. Nem azt mondom hogy spártai módon, de egy minimális fegyelem és tisztelet nem fog megártani a mai fiúkáknak, persze megfelelő egészségügyi vizsgálat után. Amit persze ne lehessen kijátszani. Azért mert valaki megtanult fegyverrel bánni, ég nem lett sem gyilkos, sem egyéb más negatív figura. No meg aztán arról ne is beszéljünk, hogy ha továbbszolgálna még lehetne egy normális hadseregünk is.

 27. Szakemberből! Debrecenben is több brigád 10-15 ember sétál seprűvel a kezében. A Galamb utcáról indulnak 3-4 csapat.

 28. Igaz, több gyerek, több okos tudós és munkás ember volt, amit érdemes vizsgálni.
  1978 körül átfordult a trend, és nem születnek gyerekek, fenntarthatóan semmiképpen sem, mélyebbre ásva a kulturális hanyatlás is zajlik, a határainkon belül rohamosan.
  Azt fenntartom, hogy a jobb kipróbáld rendszerek, Lovasíjász vagy kozák életiskola, jogos kérdés.
  Erős kérdés, de a mai magyar katonaság és közép és felsőoktatás teljes bezárásával (nulla költségvetési pénz pontosabban) mi történne.
  A rendőrség/katasztrófa védelem átalakítása egy kormányváltás után lenne érdekes, egyelőre a fiatalok se hisznek a változásban, a biztos fizetés reményében igyekeznek ‘szolgálni’ (kiszolgálni), pl. irodai rendőri állást kapni (semmi mély belső elköteleződés):
  http://www.szilasblog.hu/magyarbalintamagyarpolip.pdf

 29. Én 77-79 között voltam katona és 3 gyerekem is született. Az idősebbik ez idő alatt. Írnokként minden nap otthon aludtam. Egy faszságnal tartottam a 2 évet, de már akkor is az volt a véleményem, hogy 3 hónap biztosan nem ártott volna meg senkinek sem. A lovasíjász és hasonló dolgokat szerintem hobbiból űzze aki akarja, de egy felkészítő kiképzésbe valószínűleg jobban beleillene egy géppisztolyos lőgyakorlat.

 30. Rá férne egyesekre katonság olyan 1950-es évek beli kiképzési módszerrel, mert már annyira “elnyálasodott, elpuhult” a mai fiúk többsége, lassan már nem lesz, akire rámodhatjuk, hogy milyen vagány férfias! Itt jegyzem meg, akinek nem inge ne vegye magára!!!!!

 31. cillag, csak nem egy homofob, rasszista balos geci vagy? zsido viccet tudsz e faszszopo? nem lehet hogy latens buzi vagy?

 32. Végre valami értelmes dolog… hány sztorit hallhattunk apáink, nagyfaterjaink katonaéveiből, most meg mit látsz a villamoson – buszon? Nyeszlett, lagymatag vasalthajú vasággyal 50 kilós “fiúk” nyávognak egymásnak és nyomkodják a telefonjukat, amire a pénzt nyilván nem ők keresték meg…de lefogadom egy kiló kenyeret nem tudnának venni a boltban.

 33. ez aztán a stílus 🙂 zsidó, buzi, homofób, van itt minden a szótáradban 🙂 migráncsokat, sorost és a békaembereket nem akartad megemlíteni két zsidózás között, harang elvti?

 34. Ha fiatal lennék, nem tudnék felesküdni, hogy ezekért a gecikért adjam az életem!!!!!Esetleg az övéket!!!

 35. én csak leírtam amit látok: te se nagyon látsz a gyűlölettől, de zsidózni meg buzizni azt tudsz. Nincs ezzel baj, csak nem értem miért pont itt és pont ennek az emberkének adod ki. A migráncsok özönlenek, te pedig itt zsidózól. Máshol is ki lehet ám adni a feszkót…

 36. na varj egy pillanatot, mert megis gond van a megertessel.
  Eredeti komment valami kozak nevu fasztol: “Vonuljon be a buzi fiad viktor!”
  Erre valaszul irom neki, hogy o egy latens buzi, rasszista tetu es tud e zsido viccet is, mert az ilyenek mindig tudnak egyet.
  Akkor most en velem van a baj? En zsidozok meg buzizok? LOL koma, szedd ossze magadat! Ne egesd mar magadat, legy oly kedves!

 37. Te szerencsétlen, neked értelmezési problémáid vannak! Nálam kevesebben utálják jobban Orbánt, a CÖR-ről nem is beszélve akik 500.000 milliót kaptak az MVM -től és nem mondták meg, hogy mire használták.. Ennyire elvakult gyűlölködő vagy. Ekkora hülyével még életemben nem találkoztam. Ezek a szemetek növelték az állam adósságot 2010 május 20.300 milliárdról, 2016.dec. 25953 milliárdra. A Mészáros Lőrinc naponta 200.000.000 Ft/nap gazdagodik. Mi a faszt írjak Te hülye, hogy megnyugodjál. Hogy Debrecenben 20.000 stadionban 2-3.000 néző van, a mellette lévő idősek háza még kutya menhelynek sem lenne jó.https://www.youtube.com/watch?v=WwGD67Pde-g&feature=share

 38. Hülye állat viktorka. Aztán hova vonultatná be a sok csíra hülye gyereket? A szétlopott leleakott régi laktanyába? Mivel etetné őket? Lejárt konzervekkel? Mivel fűtene rájuk télen? Lelkesítő hazug dumákkal? Úgy hülyeség ahogy kigondolta a dagadt cigány hülye agyában.

 39. Orbánisztánban CSAK az idióta fajtádnak van helye……a csúti vezér seggénél! Koptasd le anyádat agymosott , aki egy ekkora állatot a világra hozott!

 40. Idióta ! Akinek nincs képe fenn a facén annak van arca !………de téged hogyis hívnak?……kamuprofilos agymosott? ………

 41. ” kell kapnia alaki kiképzést”
  Ez a legkevésbé fontos a kiképzésben. Kíváncsi vagyok, Afganisztánban, Irakban gyakran érzik-e szükségét a békefenntartók az alaki gyakorlatoknak.
  Nem inkább a harcászati tudásra van szükség? A fegyverkezelés ismeretére? A felderítés módszertanára?

 42. Idióta Kócsag ……..te is a fideszes alpári dumát nyomod? ……. de a vályogsoron szocializálódott fideszes férgektől mit is várhatunk? …….

 43. Mióta Fidess-mutyis vagy, azóta jól megy a sorod. Gratula ! …….megéri orbánc evvtárs seggét nyalni !

 44. Hányszor mondjam, hogy mindig is utáltam a FIDESZT-t és az összes rendszerváltó pártot. Én 64 éves vagyok, és már 90-ben meg volt házam, nyaralóm stb. Nekem ők a munkámat vették el, mert 10.000 ha-s tsz-ben voltam gépészmérnök.

 45. Orbánisztánban ki tenné helyre fejben a fiatalokat?…….a csúti suttyó és maffia bandája?……nem veszed észre, hogy a jelenlegi helyzetért a Fidess a felelős?……..ezek a narancsos férgek telipofával hazudnak, gátlástalanul lopnak ……. Fidess-nyalonc kiképző lenne a honvédség?……. Tudsz egy vállalható embert a Fidess soraiban és a vén álkersztény f@szok között? …..egyáltalán embereknek lehet nevezni a fideszes férgeket?

 46. Géppisztolyos lőgyakorlat? Te komplett idióta vagy ! ……és neked van 3 gyereked?……remélem a feleséged normális, így a gyerekek rendes nevelést kapnak !

 47. Adott helyzet?……azt kéne megtanulni neked is, hogy az “adott helyzetet” elkerüljük !……..Orbánisztán nem az a hely ahol ezt tanítják, ellenkezőleg a csúti diktátor mindent bevet, hogy állandó legyen a konfliktus ! ……..minden bajunk abból ered, hogy felnőtt egy nemzedék, aki CSAK a cigógyerek és büdös-bunkó bandája kormányzását látta !

 48. Orbánisztánban ki tanítaná a katonákat?……. úgy őszintén, van egyetlen alkalmas ember a Fidess soraiban erre ? ….igaz másra sincs ! Ahol egy propaganda minisztériumot milliárdokból fenntartanak, hogy fényezzék a csúti vezért és Orbánisztánt, ott semmi remény !

 49. Idióta orbánc CSAK baromságot hablatyolt …….honnan tudná milyen minőségű a wc papír, hiszen a hosszúnyelvű fajtád naponta nyalja fényesre a csúti vajda seggét !

 50. Miért kellene a fegyverhasználatra tanítani a fiatalokat? …….emlékszel?….narancsos Áder Janónak is a fegyverrel gyűlt meg a baja……összevissza lövöldözött a laktanya udvarán ! ……….. most több elmebeteg és szadista állat lenne a kiképzők között ….lásd Orbánc embereit! ….van közöttük egyetlen vállalható ?

 51. Ha ugy érzed sikerült megszólítanom az előző kommentemmel és rád illik a leírás, akkor ne vedd sértésnek. Ezek a tények, de lehet rajta változtatni. És kérlek ne gyűlölködj

 52. Vonatkoztass el kicsit a csüngőhasú szőlőbányásztól. A téma valójában a srácok alap katonai kiképzése. A fiatal fiúkra pedig igenis ráférne, hogy megtanulják, nem ők fújják a passzátszelet. Az ideológiai maszlag az úgyis lekopna róluk. Rajtunk sem fogott.
  Az más kérdés, hogy minden más szempontból egy hatalmas szívás volt a sorkatonaság.
  Én még másfél évet voltam katona, tudom miről beszélek.

 53. szevasz kicsi kurva, emlekszel mennyit szopattalak mikor az index cikkeket kommentelted a facebookon? :DDDDDDDDDDDDDD

 54. Ez Orbánisztán ! Nem lehet elvonatkoztatni a csúti vályogsori suttyótól és büdös-bunkó bandájától ! Ha ezek az igen buta hájfejű orbán-csicskák mint rezsiSzilárd és társai vagy a génselejtes rogán-félékre gondolok kiver a víz ! …….ezek az egész országot szívatják !

 55. Mondom másként.
  Ha nem Orbán lenne a haljakend, akkor is le kellene kicsit törni a srácok szarvát.
  És amikor majd Orbánt kipicsázzák a parlamentből, ez a téma akkor is aktuális lesz.

 56. Mennyire szánalmas vagy ! Tipikus CÖF -ös majom !……a vályogsoron ittatok kannásbort egy kevés fagyállóval dúsítva, azért buggyantagyú a fajtád ! .

 57. Persze hogy nem. Ahogy az se erdekli a kutyat sem, hogy te leszbikus vagy es kannas borert kefelsz. Ki nem szarja, igaz?

Leave a Reply

Your email address will not be published.