Óriási csatát buktak Orbánék: a hatás drámai és mindenkit érinteni fog

Forrás: politico.eu

Azt ígérték, csökkenni fog…

Az államadósság nem tréfadolog. Ez mutatja meg, hogy egy ország milyen arányban tartozik más szervezeteknek (bankoknak vagy más államoknak). A gazdasággal foglalkozó szakemberek ezt a számot nagyon sokszor használják az előrejelzéseikben és hasonlítják más adatokhoz. Ám Orbánék legújabb baklövése miatt most könnyen nyakunkba szakadhat az ég: figyelem, drámai mértékben megugorhat az államadósságunk!

De mi is történt pontosan? Érdemes a dolog legelején kezdenünk. Orbánék az elmúlt években nagyon sokat trükköztek azért, hogy a különböző országos statisztikákban lenyomják a magyar államadósságot. Ez valamennyire sikerült is nekik, néhány százalékpontot tudtak javítani. (Kb  80%-ról 75%-ra.) Ám nagyon úgy fest, hogy vége a “sikerszériának”.

Egy külföldi statisztikai hivatal nem tűri tovább, hogy a magyar kormány úton-útfélen átverje, ha számokról van szó.

Egész pontosan az Eurostatról van szó. Ez a szervezet azzal foglalkozik, hogy Európa szerte adatokat gyűjtsön és  összesítsen. Ezzel áll hosszú évek óta  elhúzódó háborúskodásban a magyar állami Eximbank. A gondot az jelentette, hogy az Eximbank  (amelyet többek között arról ismerhetünk, hogy olcsó állami hiteleket osztogat Orbán haverjainak), nem akarta a saját tartozásait beszámolni a magyar államháztartáson belülre, az Eximbank pedig igen. Ami körülbelül olyan, mintha egy átlagos magyar család nem volna hajlandó az autóhitelét a családi kiadások közé számolni.

A portfolio.hu azonban most megtudta, hogy a háborúskodás a végéhez közelít. És egyáltalán nem a kormány áll nyerésre. Az Eurostat ugyanis megerősítette, hogy

hogy az Eximbankot az államháztartáson belülre kellene sorolni, ami az államadósság emelkedését vonná maga után.

Orbánék tehát megint kudarcot vallottak. Ezt már megszoktuk. Az igazi gond viszont, hogy ennek isszuk meg a levét. Ha  ugyanis emelkedik az államadósság, az kihat mindenre a gazdaságban, a kenyér árától a hitelezésig. Ne legyenek kétségeink: Orbánék most arra játszanak, hogy a választásig eltussolják valahogy az ilyen ügyeket. Utána viszont behajtják majd rajtunk könyörtelenül. Ha hagyjuk.

105 Comments

 1. “Nefogod” az micsoda?
  Kiesik már abból a néhány szavas szókincsedből, így nem is megy? Nem beszélni jól magyar… Hehehe..

 2. Aztán mitől lenne igaz?
  Azért, mert ez a vicclap és a Jabronka Ricsike, mint szélsőségesen elfogult balliberális firkász azt híreszteli?

 3. Tagadni, tagadni, tagadni. Mást az illeberális bagázs nem is tud. Ja, de, meg hazudni…. meg lopni. Végül is, ha jól meggondolom, elég univerzális maffia.

 4. Annyira szánalmas vagy fidess-myalonc ! Az egész világ a csúti diktátor gaztettein hüledez, de a fajtád a rohadék, hazug, tolvaj, hazaáruló csúti suttyót véded és maffia bandáját!

 5. Hazudni, hazudni, hazudni ! …..ezt tanulta a csúti vályogsoron az orbánc gyerek ! …és persze lopni ! ……. Soros bácsi jól kiválasztotta Viktort ! …… a legalkalmasabb hazaárulónak !

 6. ” Ha hagyjuk. ” Nyugodj meg: hagyni fogjátok, ezt is, ahogyan minden mást is a közel nyolc év alatt.

 7. Ehhez van eszed… egész biztos, hogy kamu profilod van, más néven jelentkeztél be, hogy nyugodtan tudj provokálni!
  Úgyhogy jobban tennéd, ha TE fognád be azt a lepcses kis Orbánszaros pofádat és elkotródnál!
  Nyomoronc kis gané!
  Olyan sík paraszt és vak vagy, hogy a “sorosmigránson” kívül nem látod a HAZÁNKAT LEGINKÁBB ÉRINTŐ korrupciós botrányokat!
  Azt te el is hiszed, hogy Farkas Flórika “tiszta és becsületes” ember, mint Mészáros, Orbán és a többiek?
  Akkor magyarázd már meg nekem, miért látok Debrecenben egyre több koldust az utcákon???

 8. Ilyenek a fantom provokátorok…
  Úgy gondolják, nehéz lesz őket kiszűrni, kik is ők valójában…
  De egy apró kis trükkel nem is olyan nehéz kinyomozni, de ez akkor lenne stilszerű, ha a provokátor életveszélyesen fenyeget meg valakit, akkor lehet kiszűrni személyazonosságát…
  Már volt olyan a napokban, hogy a facebook-on az egyik DK csoportban volt egy provokátor, aki nem csak engem fenyegetett meg életveszélyesen privátban, hanem a többieket is…

 9. Pedig nagyon egyszerű…
  Számítógépről írok, a profilkép nagyon internet gyanússá vált a számomra, a profilképet lementettem a gépre, megnyitottam a google képkeresőt, a képet beillesztettem és azonnal ki is dobott egy csomó találatot, ahol az a kép szerepelt.

 10. Az hogy van mária bácsi, ha valakinek nem tetszik a hozzászólása, egyből a tek-kel fenyegetőzöl? Hm?
  Milyen szólásszabadság ez, az illiberális demokráciában?

 11. Te ven szemetnek alcazot mari nevre halgato diszno, ennyit loptal mar ossze hogy ezt mind megtudtad, venne ??? vagy csak el tudtad valakiet venni??? te vagy adofizeto ?? egy fraszt, te egy szemet diszno tolvaj vagy mint Orban, es hozza dorgolodsz mint ruhes diszno a fertotlenitobe, ezert telik neked olyan sok mindenre,aruld mar el ki is vagy te valojaban, Orban Viktor alruhaban , ven kurvanak oltozve.

 12. Bocsanat Fanyar Imre nem neked irtam es nem rollad rossz valasz alla irodot a szovegem, ennek a ven Mari neninek alcazott valakinek szantam, meg egyszer bocsanat

 13. Simicska volt a Fidess esze ! ……..ezt orbánc mondta ! ……. most azért sivalkodsz vén kurafi, mert nem szopkodhatod Simicska f@rkát?

 14. Foglalkozz anyáddal ! Cseréld ki alatta a sz@ros pelenkát !……pörkölted a fajtád zabál a vályogsoron !

 15. A fajtád nem is ismeri a szó jelentését, hogy becsület! A vályogsoron ahol te nevelkedtél ez ismeretlen fogalom volt……..egyedül a bodzaszedő nagyanyádat lehet dicsérni, de sajnos nem sokat tudott tenni a génselejtes utódaiért!

 16. Süllyed a narancsos naszád Marcsa ! …..fogy a levegőtök ! Az oxigénhiány is okozhatja nálad az elmebajt!

 17. Nem is tudsz késsel villával enni ! ……a csúti vályogsori suttyót is Soros tanította meg késsel villával enni és ennyi elég is volt a jobboldali “értelmiségnek ” , hogy megválassza maffia vezérré . ……..nyaralni a fajtád a szigetekre megy…..a járdaszigetekre .

 18. Nem látjátok, hogy a “Mária néni” nevezetű hozzászóló egy FIDESZ BÉRENC TROLL !
  NE IS MÉLTASSÁTOK VÁLASZRA ! FŐJÖN A SAJÁT LEVÉBEN !

 19. Szakértő! Most akkor akarja – e az Eximbank, vagy nem a saját tatozásait az állam háztartási hiányba besorolni, vagy csak az Eurostat akarja? Sürgős, mert mindenre kihat! Gyuri meg shortolni akar, a hülyeségért meg nem fizet!

 20. Ne haragudjon, de ez a hangnem önt minősíti! AZ egyetlen ! Nem szégyenli magát öregasszony léttére ilyent írni? Most már elhiszem az önök rettenetes viselkedését

 21. Sajnos a választásokig nagyon hallgatnak mindenről és a választások után fogjuk megtudni mit műveltek az országgal és mennyi adósságot hagytak a nép nyakán amit nekünk kell megint fizetni mert minden fel fog emelkedni már most érezzük ennek a hatását mert minden élelmiszer ára szépen kúszik felfelé a nyugdijak meg nem tudjuk mi ujság van vele mennyi az annyi még ilyen kusza nyugdijemelést még nem éltem át azért csinálják, hogy nehogy megértse a magyar nyugdijas mennyi is jár neki.

 22. Mivan, miszter “csengettyű”? 😀
  Félsz szembenézni az igazsággal, te erkölcstelen primitív kisstílű buzigyerek? 😀
  Jó másokra mutogatni, te leprás tüdejű rákos faszfej!!!
  Húzz a megboldogult ribanc kurva anyádba, te rohadt barom!

 23. :DDDDDD
  te csakis egy felvilagosult demokrata kurcsanyi hivo lehetsz, aki a gecis szajaval csokolja az anyjat, mikozben a hugat bassza. Na huzz vissza a disznoolba, te faszszopo geci, ahova valo vagy.

 24. “A gondot az jelentette, hogy az Eximbank (amelyet többek között arról ismerhetünk, hogy olcsó állami hiteleket osztogat Orbán haverjainak), nem akarta a saját tartozásait beszámolni a magyar államháztartáson belülre, az Eximbank pedig igen.” A mondaton belüli ellentmondás nem tűnt fel senkinek?

 25. Na látod! Én is ezt mondom, attól még nem feltétlenül igaz, mert a liberálkomcsi elvtársaid(vezéreid) és egy ócska talpnyaló firkászuk ezt fröcsögi.

 26. Annyira szánalmas vagy fideszes féreg! A köpönyegforgató csúti vezéreddel foglalkozz, mert a buggyantagyú barom már teljesen vállalhatatlan !

 27. Bellus ! Te egy nagyon gusztustalan sz@rosszájú fidess-nyalonc vagy ! A családon belüli szexuális kapcsolatok a vályogsoriaknál szokás. Te is a csúti vályogsoron szocializálódtál?……látszik ! Neked az apád a nagyapád is ? ……. vagy az anyád bátyja ?…….

 28. Lotyó az anyád és a nagyanyád és az asszonyod!……nehéz egy cigócsaládban kiigazodni, ki kinek a kije ! A DNS teszt sem segítség, mert ugye a rokonok ……. Bellus ! Mindenkinek köszönj az utcán, mert lehet, hogy nem családon belül fogantál .

 29. :DDDDDDDDDDDD
  a jo oreg “aki mondja masra, az mondja magara”
  utoljara ovodaban hallottam,
  nem valo neked az internetezes venkurva
  szinte latom, ahogy siros szemmel ott ulsz es nyomod a billentyuzetet
  “nem eleg hogy orbannak ujra 2/3-a lesz meg ez a bell is szopat uton-utfelen” bruhuhuhuhu

 30. “amióta a Fidesz van kormányon megszűnt a korrupció.”
  Nem szűnt meg, csak átkeresztelték.
  Lánci Andrástól tudjuk, hogy a korrupció új neve, a “Fidesz legfőbb politikája”.

 31. Miss. Bellus! Szánalmas vagy ! Ideges vagy mert miattam kell túlóráznod , CÖF-ös majom ?…..bayerZsóti gondolom már tajtékzik ! ……rosszul gondolod! Többen várjuk, hogy mit válaszolsz és téteket teszünk arra, hogy a CÖF-ös majmok meddig bírják a megpróbáltatásokat! …… elhiszem, hogy 2/3-ad lesz ha a közpénzből a buggyantagyú elég bozgor szavazatot tud vásárolni! ……. a rohadék bozgorok nekünk a veszedelmet jelentik !

 32. Ti vagytok a vállalhatatlanok ott a balliberális oldalon.
  Fröcsögtök, gyűlölködtök, beszéltek a “nép nevében”, aztán egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy csak a megrögzöttek szavaznak rátok, országrontókra. Ugráltok itt a néhány százalékaitokkal mintha ti sz…rtátok volna a spanyol viaszt, aztán amikor kormányon voltatok, mindent elkúrtatok amit csak lehetett, sőt még többet is.

 33. Mi van? Te vagy Mária néni utóda?……az igazságot nem tudod elviselni, te rohadék CÖF-ös majom ? ………a fajtádat megetetjük a medvékkel !

 34. Ügyesen felmondtad a fideszes propaganda szöveget! …..hát persze, aki a csúti vályogsori suttyó “jobboldali” maffiáját gyűlöli az CSAK balliberális lehet . Idióta! A narancsos maffia megkaparintotta a hatalmat , nem fog önként lemondani róla ! Vajon meddig tart a 2/3-da a csúti törpének és bandájának?…..amíg megtudja vásárolni a nagy nemzeti birkák szavazatait!…… a buggyantagyú csúti ideje lejárt ! …….sajnos hatalmas károkat okoziot a cigógyerek !

 35. Ja, hogy te jobbikos vagy, azért cigányozol!?
  Tökmindegy, mert a pártod éppen a kétfelé szakadás előtt áll, tehát totálisan nem vagytok ti sem abban a helyzetben, hogy bármiféle kormányzási esélyetek legyen.
  Nem is baj, mert sem a szélsőjobb sem a szélsőbalos liberálbolsevik politika az, ami képes lenne normálisan kormányozni az országot.

 36. Vonát Orbánc a seggében keltette ki ! A jobbikosok cigányoztak ,zsidóztak ugyanakkor nem zavarta őket, hogy Orbán cigány , dajcsTompika zsidó ! A jobboldali “értelmiség” vajon mire képes még?…….a vezérük a vályogsori suttyó akinek az első számú tanácsadója a nagytudású, agyoniskolázott FarkasFlóri ?…..szánalmasak vagytok, de a hatalomért minden gazságra képesek vagytok !

 37. Nyilván az Állami Adósság Kezelő Központ döntött így, amely 2010 májusában a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá került.

 38. Te szánalmas idióta, bukni fogtok, ne erőlköldj! Vezéred lesz az x – k. napoleon a diliházba, te meg kukázni fogsz. Késő kisöreg eső után köpönyeg, már ha futja rá judás pénz nélkül.

 39. facebook auto liker, Status Auto Liker, Auto Like, Photo Auto Liker, Facebook Autoliker, Autoliker Facebook, auto like, Facebook Liker, autoliker, Autoliker, autolike, Facebook Auto Liker, Working Auto Liker, Increase Facebook Likes, Status Liker, Photo Liker, auto liker, Auto Liker, Autoliker, Fb Autoliker

 40. ปั้มไลค์เพจ, ปั๊มไลค์เพจ facebook, เพิ่มไลค์เพจ, ปั๊มไลค์เพจ, ไลค์เพจ, ปั้มไลค์แฟนเพจ, ปั๊มไลค์เพจ, ปั้มเพจ, เพิ่มไลค์แฟนเพจ, ปั๊มไลค์แฟนเพจ, เพิ่มไลค์เพจ ราคาถูก

 41. ผู้นำด้านที่ปรึกษาการตลาดออนไลน์ของไทย เพิ่มไลค์ ปั้มไลค์แฟนเพจ รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ เพิ่มยอดไลค์ ปั้มไลค์ ปั้มไลค์คนไทย

Leave a Reply

Your email address will not be published.