Megroppanhat a Fidesz: döbbenetesek a legújabb számok

Forrás: M. Schmidt János / Népszabadság (nol.hu)

A többség váltana

Az IDEA Intézet ma közzétett közvélemény-kutatása döbbenetes adatokat közölt: százból hetven ember ma kormányváltást akar Magyarországon. Az ellenzéki pártok pedig kezdik összekapni magukat.

Bár Orbán Viktor igyekszik megnyugtatni híveit arról, hogy nincs mitől tartaniuk, mert egy ország áll mögöttük, az IDEA Intézet ma megjelent kutatása bizony nagyon más képet fest a valóságról. A lenti képen a narancsos szín mutatja azoknak a számát, akik szerint többen vannak a kormányváltást akarók, a kék pedig azokat az embereket, akik szerint maradnia kellene az Orbán-kormánynak. Az ábráról is jól kivehető, hogy

az összes megkérdezett 70%-a szerint többen vannak a kormányváltást akarók.

Egyedül a Fidesz szimpatizánsai szerint tévedés az egész. Ők természetesen szimpatizálnak a mostani kormányzattal. (Mondjuk, ha mindenki szembejön az autópályán, érdemes lenne megfontolniuk, hogy nem ők vannak-e rossz sávban.)

Forrás: IDEA Intézet
Forrás: IDEA Intézet

Ez már önmagában is nagyszerű hír, hiszen hiába a minden mennyiségben ránk öntött kormányzati gyűlöletkampány, nagyon úgy fest, hogy a többség bizony átlát a szitán. Ám még ennél is jobbak a hírek: az ellenzéki pártok új erőre kaptak.

Többségben az ellenzék

A kutatás második ábráján a pártszimpátiákat láthatjuk. Ne ijesszen meg minket a Fidesz kiugró eredménye, előnye ugyanis csak látszólagos. 37%-on áll ma a kormánypárt, amivel egyértelműen nyeri a pártok versenyét, ám ha összeadjuk az ellenzéki pártok eredményeit, döbbenetes következtetésre jutunk.

Az ellenzéki pártok együttes eredménye ugyanis már most előzi a Fideszét.

A Jobbikot nem számolva, a biztos szavazók között ugyanis az ellenzék népszerű pártjai már most 39%-on állnak. Két százalékkal a Fidesz felett. Ráadásul majdnem mindegyik ellenzéki formáció esélyes, hogy bőven megugorja az 5%-os választási küszöböt. Az MSZP zuhanása megtorpant, a Gyurcsány Ferenc DK-ja megerősödött. Az LMP stabilizálta magát, a Karácsony Gergely vezette Együtt-Párbeszéd pedig a korábbi hónapok ügyetlenkedései után egészen megtáltosodott: a szövetség a Momentumot is maga mögé utasítva elérte az 5%-ot. A Momentum egy kicsit még hátrébb van, de nem esélytelen, hogy ők is bekerülhessenek a következő országgyűlésbe.

Forrás: IDEA Intézet
Forrás: IDEA Intézet

Ezek nagyon jó hírek, talán a legjobbak, amiket mostanában hallhattunk. Ám ne felejtsük el, hogy a Fideszt csak együttműködéssel lehet leváltani. Az ellenzék pártjainak nem szabad arra pazarolni az energiáikat, hogy egymással viaskodnak. Hanem mind a 106 egyéni körzetről sürgősen meg kell állapodniuk, amilyen gyorsan csak tudnak. (Ezt hívják koordinációnak.) Ha ez megtörténik, akkor előállhat az a ravasz megoldás, hogy az egyéni körzetek jelöltjei visszaszorítják a kormánypártokat, a külön listák pedig az ellenzék sokszínű szavazóbázisát sorakoztatják fel Orbán korrupt rendszerének megdöntésére.

Ne feledjük tehát, az ország ma a kormányváltást akar, az ellenzék pedig már most vezet. Innen üzenjük ezért az ellenzék vezetőinek: el ne szúrjátok nekünk!

66 Comments

 1. :DDDDDDDDDDDD
  Mit toltok gyerekek?
  “A Republikon legfrissebb mérése a Fidesznek 54, a Jobbiknak 15, az MSZP-nek 12, az LMP-nek 6, a DK-nak 5 százalékot mért a pártválasztók körében. A kormányközeli Nézőpont pedig a Fidesznek 44, a Jobbiknak 19, az MSZP-nek 10, a DK-nak 8, az LMP-nek 7 százalékot.”

 2. Pontosan melyik hazaárulókra gondol, Mária néni? Remélem, azokra, akik pontosan azt teszik, amit a hazánkat 40 éven át megszállva tartó szovjet rendszer ma is “tündöklő” orosz vezére parancsol nekik!

 3. Ez az !!! Végre !!! De lehűtendő cseppet az eufóriát hadd jegyezzem meg halkan,

  hogy ki a fenével lehetne leváltani a Zorbánt ??? Én ugyan rühellem a Nagy Felcsúti Törpét és tolvaj bandáját, de ha fogadnom kéne én 10 az egyhez tenném a pénzemet a Zorbánra … És akkor is úgy érezném magamat, mintha ellopnám egy kisgyerektől a cukorkáját …

 4. Ez a hét vicce, rég nem nevettem ilyen jót. Jobbik, mint legnagyobb ellenzéki erő? Ez az Idea Intézet nem Simicskáé véletlenül?

 5. Az a baj, hogy az a 30% biztosan elmegy szavazni, de a kormányváltást akaró 70%-ból ha elmegy 40, abból 15 % a Jobbikra szavaz!

 6. Nicsak,nicsak! Amikor nem a vezér által kitartott cég csinál felmérést,mindjárt más a gyerek fekvése! Hajrá ellenzék! Fogjatok össze! Ilyen eredményekkel csak is a kormány bukása lebegjen a szemetek előtt!

 7. Ennyi baromságot egy cikkben ! Még hogy “Karácsony Gergely vezette Együtt-Párbeszéd pedig a korábbi hónapok ügyetlenkedései után egészen megtáltosodott” :-)) a halál se szavazna rájuk !!! :-)) Miután kiderül hogy egy szó sem igaz amit e cikkben írnak, lesz még olyan aki hitelt ad nekik ? Volt olyan amit itt megírtak s valóságalapja igazolódott is ? :-)) vagy csak egy vicc az egész ? annak jó, csak azok a szerencsétlenek akik e cikkek hatására beleélik magukat a kormányváltó hangulatba, keserű ébredésnek néznek elibe !

 8. Ha a Fideszes bűnbanda meg lesz buktatva ,az nem az ellenzéknek,hanem a többszörösen átvert,honi Magyaroknak lesz köszönhető,de ki fog itt demokratikus kormányzást folytatni ??????

 9. Hazudnak! A valosag: Liberalisok-30%, MOMA-29% EGYUTT-10% MSZP 21% DK-10%
  A FIDESZ, es a JOBBIK nem erte el az 1% ot!

 10. Az penzeli oket, azert hazudnak! Ne higyj nekik, le vannak fizetve, a rohadekok! Az igaz eredmeny ez lenne, ha most lennenek a valasztasok! Liberalisok-30%, MOMA-29% EGYUTT-10% MSZP 21% DK-10%
  A FIDESZ, es a JOBBIK nem erte el az 1% ot!
  A mocskosok hazudnak,de te jol teszed ha nem hiszel nekik! Meg lasd, ha nyertek, johetnek a gazdasagi migransok,johet az energia aremeles, johetnek a multik megint eltakaritva a magyar vallakozasokat! Johet az europai egyesult allamok! Johet az uram holgyem megszolitas,johet a genderizmus! Johetnek a keresztek leverese a templomokrol, johet a stadionok helyett a wc-k epitese3. nemueknek, akik se nem no se nem himnemuek. Johetnek az anya apa, a holgyeim es uraim megszolitasok eltorlese stb stb. Johetnek a szaros faszt lengeto buznyakok pride felvonulasa hetente piac napokon,johetnek a szakallas Bela es szakallas Jozsi anyukak! Szebb jovot neked Esztike,akit nem lehet csak ugy felrevezetni!

 11. Igen, a Fideszre csak 10 % szavazna, a többi 90 % pedig az ellenzékre. Csak a többség nem megy el szavazni, mert éhezik.
  Tebaromállat.

 12. Tisztelt Endre Maria ! Az internetezők körében szétnézet már ? Hányan hogyan reagálnak, kormány s kormányellenes megnyilvánulások milyen arányban képviseltetik magukat a neten, ha már úgy is itt van ! Talán reálisabb képet kap a valóságról mint amit ez a felmérés el akar önnel hitetni. Viszont az is lehet ha ez itt azt sugallná hogy az MSZP 55%-on áll a LMP 38%on, a DK 96%-on ezt is elhinné s figyelmen kívül hagyná hogy csak e három párt már 189% abszolvált s a többiek még sehol !!! Hát csak rajta lebegjen a szeme előtt a kormány bukása, csak a választások másnapján mikor a Fidesz újabb ciklusba kezd, ne kérdezze, hogy ez hogyan lehetséges !!! Ki kellett volna talán nyitni a szemet s látni is nem csak nézni !

 13. LEHETTÜNK VOLNA ellenzékiek ELŐRELÁTÓBBAK összefogottabbak ha Soros féle levél kampányborítékait egy ÖSSZNEMZETI fölhívással FOÖLBONTATLANÜL ÖSSZE GYÜJTÖTTÜK VOLNA KIDERÜLHETNE HOGY HÁNYAN FELESLEGES PÉNZKIDOBÁSNAK TEKINTTETÉK Ezért is indul az ÚJ…telefonos kampány mert keveslik az EGYMILLIÓ VISSZAKÜLDŐT ..Bár az is ellenőrízhetetlen ,hogy az INTERNETEN KI
  HÁNYSZOR szavazhatott ..DE hivatkozási ALAPNAK be fog válni
  IGY NINCS ELLENBIZONYÍTÉK az egymással rivalizáló egymást lejáratóellenzék kezében olyan közpézből finanszírozott társadalmi hirdetést VISSZÁJÁRA FORDÍTOTT borítéktőmeg amivel HITELESEN bizonyítani TÜDHATNÁ A MA MÉG FÉLELEMBEN TARTOTT CSENDES TÖBBSÉG ellenkezését ..SAJNOS ezt elmulasztottuk

 14. Kedves csengettyű uraság! A Republikonnál a “Nem Válaszol” 40-42 százalék, lehet, hogy ő alakít kormányt?

 15. Csöngetett, milord? Csak azt ne felejtsd már el, hogy 40-44 százalék a “Nem Válaszolt”. Lehet, hogy ők alakítanak kormányt egy koalíciós partnerrel?

 16. Elég siralmas lehet az elme- és mentális állapotod, ha te még onnan is kapsz műveltséget meg információt.

 17. A hazug,tolvaj és korrupt fideszt ha kell összefogással is de le kell váltani.Ez Magyarország érdeke.

 18. Idea?😕 Ez a névtelen, jelentéktelen semmi kis “nevenincs”hirtelen összetákolt, magát kutató cégnek nevező kukucska iroda vajon honnan röppent elő?😉 A hiteles, az igazi, akkreditált 8-at nézd☺Akár 8 évre visszamenőleg is😂😁😀www.kozvelemenykutatok.hu

 19. Most is vannak itt pénzért vett migránsok. A te vezéred vette őket pénzért. Letelepedési kötvény.. hm? Emlékszel ugye?
  Na azok a farkak nem veszélyesek ugye? Csak azok akik azután érkezhetnek? Hogy is van ez?

 20. Még arra is emlékszem, úgy osztogatta a fizetését is, mintha megdolgozott volna érte,
  közben meg nem csinált semmit reggel, délben, még este is.
  És nem azért mondott le a Ferenc, mert többször is elkúrtuk,
  azt mondta a szegény, “imádtam, életem legjobb része volt”

  Azért mondott le, mert elfogyott a pénzünk, az elvtársak nem engedték tovább próbálkozni.

  Félrekúrta a Medgyessyt, idétlen helyzetbe hozta a Bajnait, szétbaszta az mszp-t,
  majdnem csődbe vitte az országot, stb., stb., stb., semmit nem tud felmutatni,
  még a kedves Klárikám is csak a második.
  és még most is próbálkozik a kedves Feri.

  Ott van az öszödi beszéd, olvasd végig, a választások után szivárgott ki.
  Miért cserélték le kedves Medgyessy-t, hogy csaltak az elvtársak, azért, hogy választást nyerjenek 2006-ban is?

 21. Ütődött Boris…hányszor kell elmondani, hogy a gyengébb agyúak is megértsék, Gyurcsánynak semmi köze nem volt a 13. elvételéhez! Bajnai volt a tettes! Érted víz(húgy)agyú?

 22. Nem tőled kérdeztem, hanem csak a megdöbbenésemnek adtam hangot írásban. Ugyanis bizonyítékát találtam annak, hogy nincs Isten. Mert ha lenne, akkor már régen magához szólított volna, hogy lerugdosson a pokolba. Örömmel értesítelek, hogy a megjegyzésed miatt a már 19 éve halott édesanyám is segédkezne neki. Bár azon se csodálkoznék, ha ő inkább a beledet taposná ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.