Semjénre, mintha forró vizet öntöttek volna: nyilvánosan megszégyenítette a népszerű filozófus

Forrás: PestiBulvár

„A politikai belátás és filozófiai megalapozáson túl kell az emberi minőség. Ez az, ami nekünk megvan, nekik nincs.” Kezdte a tegnapi Fidesz-kongresszuson Semjén Zsolt, majd folytatta: „Mi értékrendi, bajtársi közösség vagyunk, ők meg olyanok, mint egy tál skorpió.” Ezzel alaposan felhúzta a népszerű filozófust. Nem kellett volna…

Gábor Györgyöt sokan ismerik. Filozófus és közkedvelt tanít, aki generációk egész sorát oktatta műveltségre, gondolkozásra. Aki ismeri, tudja, hogy egy alázatos, művel és szellemes ember. Nem úgy, mint Semjén, akinek tegnapi szavai kihúzták nála a biztosítékot. Nem lettünk volna most a miniszterelnök-helyettes bőrében!

“Látod, Zsolti, ezért mondtam neked már vagy húsz éve, hogy inkább tanulj, okosodj, műveld magad, hisz bőven rád fér”

– kezdi Gábor György, majd így folytatja: “mintsem „politikai belátásra” és „filozófiai megalapozásra” hivatkozva fegyelmezett „bajtársi közösségedben” és tündökletes „emberi minőségedben” lopkodd innen is, onnan is diplomamunkád és doktori disszertációd téziseit, plagizálj össze-vissza, hogy aztán úgy maradj és rendre ostobaságokat hordjál össze. Mert ha tényleg érdekelt volna mentális állapotod, s nem csupán az állatok kilövése, valamint annak a négy-öt magyar családnak a helyzetbe hozása, amely négy-öt család önmagát kereszténydemokratának becézi, akkor átgondoltad volna ezt a skorpiózást, te, a vallások iránt nagy szakértelemmel bíró emberi minőség.

Ugyanis akkor tudnád, hogy Ízisz istennőt például hét skorpió védte, amikor Ozirisz gyilkosa, a kegyetlen Széth elől menekült. Aztán tudnád, kicsi szívem, hogy a skorpió Isharának, az elő-ázsiai termékenység istennőnek a jelképe, aki Istár istennővel összeolvad (az akkád Gilgamesben), s az igazságosság és az ítélkezés úrnőjének a skorpió lesz a szent állata. De tudnád azt is, eszem a lelked, hogy a görög-római mitológiában az Artemiszre (Diana) támadó gonosz Óriónt skorpió öli meg csípésével, s miután Órión és a skorpió csillagképpé változott, azóta is üldözi az égbolton Óriónt.

De menjünk tovább! Ha olvastad volna azt a könyvet, bogaram, amit Bibliának nevez a hagyomány, tudnád azt is, hogy még ott is meglehetősen ambivalens a skorpió szerepe: az Örökkévaló megóvja a népet a skorpióktól (5Mózes 8,15), s Lukács evangéliumában Jézus hatalmat adott tanítványainak, hogy azok skorpiókon, az ártalmas és ellenséges erőkön tapossanak (Lukács 10,19), ám a Sirák könyvében a skorpiók „az istentelenek vesztére szolgálnak” (Sirák 39,30).

Igaz, a kereszténységen belül ismert a skorpiónak az a szimbolikus jelentése is, ahol az Istentől elforduló zsidók jelképévé válnak, ezért aztán az Ecclesia és Synagoga ábrázolásakor a Zsinagógát megszemélyesítő alak zászlaján gyakran szerepel a skorpió, miként a Jézust megfeszítő katonák lobogóin is.

Mondd, husikám, akkor te most melyik jelképre utaltál? 

Végezetül, ha nem politikai árucikknek és befektetésnek tekintetted volna a kereszténységedet, hanem komolyan vetted volna azt, ismernéd a korai kereszténység egyik legjelentősebb latin nyelvű teológusának, Tertullianusnak „A skorpiócsípések ellen” (Scorpiacae”) c. művét. Ugyanis a skorpióval kapcsolatos értelmezési zavarodban segíthetett volna neked Tertullianus, aki mintha csak egyenesen neked címezte volna művének alábbi mondatát: „A skorpiók éppen az értelmezés körül kavargó szélben támadnak, fondorlatos gondolataik egymással is hadakoznak, de abban mind megegyezik, hogy a dolgok rendjét kiforgatják…”

Semjén még nem reagált, szerintünk nem is fog. Aki egy gyáva és műveletlen tuskó, nem tud mit mondani, ha igazi emberi minőséggel szembesül. Márpedig Gábor György ilyen. Ez nem is lehet vitás.

148 Comments

 1. “kihúzták nála a biztosítékot” És ez mi?…
  “Kiverte a biztosítékot”, vagy Kihúzta a gyufát”…
  Amúgy a semmilyen zsoltika féle “keresztények” miatt a most műszakot vállalni kénytelen emberek már csak 50 % műszakpótlékot kapnak a régi 100 helyett.

 2. Semmilyenzsóti elfejtette ,hogy a zsidók minden ősi szimbólumot menetközben kisajátítottak és és vasvillaként alkalmazták az emberiseg ellen pedig ősidőkben jó célt szolgáltak .semmilyenzsóti nem is tudja melyik oldalon áll, ezért én megmondom , a zsidók izraeli netanjahus felforgatós ,káoszalkotó ghaidh pharaonos-soros-naffás pókszövevény útját járja ,amibe egy kissé belegabajodott. .

 3. Minden vallás kisajátított valamit az előző vallásokból. A keresztények lenyúlták az Ó-testamentumot. A muszlimok sok mindent átvettek a zsidóktól és a keresztényektő.l

 4. Az egyáltalán nincs ellenemre, hogy a filozófus kiforgassa és megalázza ezt a felfújt hólyagot de az utolsó mondatával szerintem éppen az ő szavainak szándékát támasztotta alá miszerint: ” A skorpiók …….egymással is hadakoznak de abban mind megegyezik, hogy a dolgok rendjét kiforgatják.”

 5. Amióta hallok róla,pontosa ez volt a véleményem !Sajnos Márai Sándornak igaza van !

  És jönnek a félművelt…………………

 6. ” Értékrendi bajtársi közösség” Azt mondta.Ez igaz, akinek semmije sincs, az annyit is ér. “Lázár ” Én meg azt hittem Magyarországért dolgoznak és honfitársaikért.

 7. Ej Margó néni. Rég nem így van.
  El ne felejtsen jövő áprilisban másképp dönteni. Erőt egészséget kívánok önnek!

 8. Istenem! Ez a zsoltika maga a szégyen! Kérdezem, hogy miként lehet lemondani az állampolgárságról? Tudja valaki? Mert én már ezen gondolkodok. Szabad-e közösségben lenni egy ilyen emberrel?

 9. Az igazságosság, és a szabad ítélkezés nevében én ráültetném e tál skorpióra,és gyönyörködve nézném elmúlását.

 10. Oszt mer mééér kellene,hogy ott legyen…? Mer’ te úgy gondolod,mi vagy te Péchy Blanka ? Mert Kazinczy biztosan nem…!!!

 11. Javaslom, hogy elöszőr takarodj Magyarországról. Vidd magaddalma vagyonodat és a szaporulatodat is. Szerezz magyadnak másik állampolgársagot és mondj le a magyarról. Ne foglalkozz soha többet a mindolgainkkal és ne is gyere többet ide.

 12. Becsületben megőszült nénike, ìrja a bemutatkozóban a profilján. Csak az ilyen becsületben megőszült vének, tolják a cigány szekerét.

 13. Ha nem olvassa, ő nem fogja magát megszégyenültnek érezni, ha pedig elkezdi olvasni, képtelen lesz értelmezni és követni a sorokat. Ezért mivel nem fogja érteni, az íróját fogja magában lealacsonyítani. Ez az ilyen minőségi emberek lényege.

 14. Szerintem semmilyen Zsóti nem tudja, hogy nyilvánosan megszégyenítették, már csak azért sem, mert nem olvasta a cikket. De, akik hallgatták, vagy valahol olvasták a beszédét, szintén nem álltak a műveltség azon fokán, hogy a megszégyenítő cikkben felsoroltakat hiányolták volna. Mert a magyar népesség nagyon nagy százalékának halovány lila ibolyája sincs sem a görög, sem a római irodalom skorpiókra vonatkozó részéről, de még magát a bibliát sem ismerik. A hétköznapi embereknek a skorpió azt jelenti, hogy attól félni kell és menekülni, vagy széttaposni. Mindenféle jelképek ismerete nélkül. Nekem Zsóti egy ilyen skorpió.

 15. Kedves Eszterem !nekem mindig is helyén volt az eszem. Csak íróniából írtam az orbáni beszédre .Nyíltan kimondta kik ők .” Értékrendi bajtársi közösség” ezt emeltem ki. És lám a Flóri is köztük van, most már biztos Én egy igazi polgári közösségben lettem az ami vagyok. És köszönöm ,az egészségre igen nagy szükségem van már.

 16. lewega! Közel a 70-hez már van akinek benőtt a feje lágya. Én is azokhoz tartozom. Írónia volt ,hogy” azt hittem ” Dehogyis hittem, eddig sem . Sokakat elvakít az aprópénz mert túl fényes.

 17. Milyen jogon ír/beszél itt így ?! Honnan veszi a bátorságot ahhoz,hogy bármelyik hozzászólót minősítse ilyen alpári jelzőkkel ?! Lehet,hogy ön már megette a kenyere javát,de igen kegyetlen lehetett önnel az élet,hogy minden hozzászólása durva,alaptalan. Feltételezem,van gyermeke,talán több is. Nézzen rájuk …egyformák? Nem…biztosan nem..akkor a hozzászólók véleménye sem kell,hogy hasonlítson az önére …De nem ám!

 18. Na,kibújt a szög a zsákból ! Eddig egy ALPÁRI hozzászóló akadt,ez az akárki “Mária néni”..most árult el,hogy ő tulajdonképpen KOMCSI…volt,az,de nem sokáig lesz már…

 19. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni

 20. Mária néni, ön nem egy barna hajú kék szemű zsidó asszony reinkarnációja, aki megesett két ezer év előtt? Néha egy kövérkés csecsemőt tartogat a bal karján és keresztény. Bár az eredeti az soha nem állította magáról, hogy keresztény lett.

 21. Mit írsz te élemedett matróna?
  Honnan ismered a billentyűzetet?
  Van Google fordítónak arab-magyar, magyar-arab verziója?
  Migráncs

 22. Maga egy igazi agymosott. Ne küldjön senkit sehova, hanem húzzon be a tébolydába, hiszen hallott már róla: megfelelő ember a megfelelő helyre.

 23. Ez a vénasszony Wiittner mariska címzetes örömlány, az arany búla rend tulajdonosa,aki több száz hormontúltengéses katonát elégített ki jó sokszor.Nincs róla dokumentum,de meg nem nevezett,de biztos hírforrások szerint, a mai napig kilométer kövön pihenget,hogy a szél el ne fújja.Természetesen a kilométer kő tövig.

 24. Ez annyira szánalmas, te vén csavargó ! …….igaz a buggyantagyú csúti féreg is azt gondolja, hogy ő fizeti a nyugdíjakat, pedig ő és rohadék dologtalan fajtája egy percig sem dolgozott!

 25. Idióta vén bolond ! Ki fogja eltartani a dologtalan fajtádat?……. már a fideszesek túlszaporodtak így is ! …….a mocskos ingyenélők száma gyarapodik !

 26. Máriával az a gond, hogy nem néni, hanem egy rohadék fidess-troll , aki nem kevés pénzért rontja itt a levegőt!

 27. Rohadék állatok ! ……a hatalommal visszaélni, az a ti formátok ! …..de meddig?……. pusztuljon a mocskos fajtád !

 28. Rád nincs szükség, ratyi. Ha akarsz takarodsz innen, ha akarsz maradsz. Dolgoznod sem kell, amúgy sem tudsz. Eltartunk, te csak drogozz.

 29. Zsóti-Zsóti !! Már az agyszú is diszidált tőled,mert az agyad helyén, a húgykő dominál,és ezt mi emberek is észrevesszük ,mihelyt megszólalsz !!!!!!

 30. I wanted to construct a small word to thank you for all of the amazing tricks you are writing at this website. My particularly long internet research has finally been compensated with good suggestions to write about with my relatives. I ‘d repeat that many of us website visitors are undoubtedly endowed to dwell in a fabulous place with so many brilliant professionals with valuable principles. I feel very much lucky to have come across the website page and look forward to really more fun moments reading here. Thanks once again for all the details.

 31. My husband and i ended up being now thrilled when Raymond could conclude his survey with the ideas he obtained through the web page. It’s not at all simplistic just to happen to be giving out information which often many people have been trying to sell. And we also take into account we now have the blog owner to thank for that. Most of the explanations you have made, the simple blog menu, the friendships you will give support to create – it’s everything fabulous, and it is making our son in addition to us feel that this situation is enjoyable, which is especially important. Many thanks for all!

 32. I needed to create you this little observation to be able to say thanks as before for your pretty opinions you have shown at this time. This has been really strangely open-handed of you to supply publicly all that many individuals might have sold for an electronic book to earn some cash on their own, specifically since you might have tried it in case you desired. Those tricks additionally worked as a fantastic way to be certain that many people have the identical dreams like my own to realize somewhat more around this matter. I’m certain there are lots of more pleasurable instances ahead for individuals who go through your site.

 33. Thank you for your own efforts on this web site. Kate takes pleasure in going through research and it’s really easy to see why. A lot of people learn all regarding the compelling way you create precious tips by means of this website and cause participation from visitors on the content then my child is understanding a great deal. Enjoy the rest of the year. You’re the one conducting a dazzling job.

 34. I simply wanted to appreciate you again. I’m not certain the things I might have made to happen without these creative concepts revealed by you about such situation. It was actually a very traumatic situation in my opinion, nevertheless taking note of this expert approach you solved it took me to weep with fulfillment. I’m grateful for this support as well as believe you recognize what a great job you’re doing instructing the others through the use of your blog. I am certain you’ve never met any of us.

 35. I simply needed to appreciate you all over again. I do not know what I could possibly have done in the absence of the type of strategies provided by you concerning such theme. It absolutely was a real intimidating difficulty for me personally, nevertheless observing the very skilled manner you solved it took me to weep for gladness. Extremely thankful for your work and thus believe you know what a powerful job you are always putting in educating the others through the use of your website. I’m certain you haven’t met any of us.

 36. I am just writing to make you understand what a remarkable discovery my friend’s girl encountered going through your site. She realized so many details, not to mention what it’s like to possess an incredible giving nature to get the mediocre ones very easily know just exactly a variety of specialized subject matter. You truly did more than our desires. I appreciate you for supplying the necessary, trustworthy, revealing and also fun tips on your topic to Kate.

 37. I must voice my gratitude for your kind-heartedness in support of folks that actually need assistance with the area. Your personal commitment to passing the solution along has been quite good and have usually helped others much like me to attain their ambitions. This helpful publication signifies a great deal a person like me and especially to my colleagues. Regards; from each one of us.

 38. I precisely wanted to thank you very much once more. I’m not certain the things that I would have created without those advice provided by you on my field. Previously it was a depressing scenario for me, however , discovering your specialised strategy you treated that made me to jump with delight. I’m just happier for this guidance and then wish you are aware of an amazing job you’re putting in educating other individuals through the use of your blog. Most likely you haven’t met any of us.

 39. I not to mention my friends appeared to be taking note of the great helpful tips on the website while at once developed an awful suspicion I never expressed respect to the web site owner for those secrets. Most of the people were very interested to study all of them and now have in fact been having fun with them. Many thanks for really being well accommodating and then for opting for these kinds of superb guides millions of individuals are really desperate to be aware of. Our sincere regret for not expressing gratitude to you sooner.

 40. I needed to post you that tiny remark just to say thanks a lot again over the pleasing concepts you have provided at this time. This has been certainly wonderfully generous of you to present without restraint exactly what a number of people could have marketed as an electronic book to help make some dough for their own end, chiefly considering that you might have tried it if you ever desired. Those things also worked as a easy way to comprehend most people have a similar passion the same as my very own to understand very much more when considering this condition. I believe there are numerous more pleasant situations in the future for individuals that find out your blog.

 41. I wanted to send a simple message to thank you for the marvelous facts you are writing on this website. My time-consuming internet investigation has at the end of the day been paid with beneficial know-how to talk about with my two friends. I would tell you that we website visitors are truly blessed to exist in a good site with so many lovely people with beneficial opinions. I feel extremely fortunate to have encountered your web page and look forward to many more enjoyable minutes reading here. Thanks once again for all the details.

 42. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 43. I must show my admiration for your kind-heartedness giving support to those people who absolutely need assistance with this important situation. Your special dedication to passing the solution all through was extremely valuable and have usually allowed girls like me to reach their objectives. Your personal valuable advice can mean this much a person like me and especially to my office colleagues. With thanks; from each one of us.

 44. I’m also writing to make you understand what a wonderful experience my friend’s princess obtained browsing your web page. She noticed many issues, not to mention how it is like to possess an amazing giving mindset to get the others smoothly completely grasp a number of tricky subject matter. You really exceeded our own expected results. Thank you for producing such informative, healthy, informative as well as fun tips on your topic to Gloria.

 45. I wish to express some appreciation to the writer just for bailing me out of this particular scenario. As a result of searching through the online world and coming across principles which were not pleasant, I believed my entire life was gone. Living minus the solutions to the difficulties you have solved as a result of the posting is a serious case, and the kind which may have badly affected my entire career if I hadn’t noticed your web blog. Your own knowledge and kindness in maneuvering all the pieces was very helpful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a solution like this. I am able to at this point look ahead to my future. Thanks for your time so much for your high quality and effective guide. I won’t think twice to endorse the blog to anybody who needs to have guidance on this issue.

 46. I precisely needed to say thanks yet again. I’m not certain what I would’ve done in the absence of the actual tips contributed by you over my area of interest. Certainly was the depressing difficulty for me, but looking at a new well-written form you resolved it took me to jump over joy. Extremely thankful for your advice and as well , hope you know what a great job you happen to be providing teaching most people through your website. I am sure you have never encountered all of us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.