Semjénre, mintha forró vizet öntöttek volna: nyilvánosan megszégyenítette a népszerű filozófus

Forrás: PestiBulvár

„A politikai belátás és filozófiai megalapozáson túl kell az emberi minőség. Ez az, ami nekünk megvan, nekik nincs.” Kezdte a tegnapi Fidesz-kongresszuson Semjén Zsolt, majd folytatta: „Mi értékrendi, bajtársi közösség vagyunk, ők meg olyanok, mint egy tál skorpió.” Ezzel alaposan felhúzta a népszerű filozófust. Nem kellett volna…

Gábor Györgyöt sokan ismerik. Filozófus és közkedvelt tanít, aki generációk egész sorát oktatta műveltségre, gondolkozásra. Aki ismeri, tudja, hogy egy alázatos, művel és szellemes ember. Nem úgy, mint Semjén, akinek tegnapi szavai kihúzták nála a biztosítékot. Nem lettünk volna most a miniszterelnök-helyettes bőrében!

“Látod, Zsolti, ezért mondtam neked már vagy húsz éve, hogy inkább tanulj, okosodj, műveld magad, hisz bőven rád fér”

– kezdi Gábor György, majd így folytatja: “mintsem „politikai belátásra” és „filozófiai megalapozásra” hivatkozva fegyelmezett „bajtársi közösségedben” és tündökletes „emberi minőségedben” lopkodd innen is, onnan is diplomamunkád és doktori disszertációd téziseit, plagizálj össze-vissza, hogy aztán úgy maradj és rendre ostobaságokat hordjál össze. Mert ha tényleg érdekelt volna mentális állapotod, s nem csupán az állatok kilövése, valamint annak a négy-öt magyar családnak a helyzetbe hozása, amely négy-öt család önmagát kereszténydemokratának becézi, akkor átgondoltad volna ezt a skorpiózást, te, a vallások iránt nagy szakértelemmel bíró emberi minőség.

Ugyanis akkor tudnád, hogy Ízisz istennőt például hét skorpió védte, amikor Ozirisz gyilkosa, a kegyetlen Széth elől menekült. Aztán tudnád, kicsi szívem, hogy a skorpió Isharának, az elő-ázsiai termékenység istennőnek a jelképe, aki Istár istennővel összeolvad (az akkád Gilgamesben), s az igazságosság és az ítélkezés úrnőjének a skorpió lesz a szent állata. De tudnád azt is, eszem a lelked, hogy a görög-római mitológiában az Artemiszre (Diana) támadó gonosz Óriónt skorpió öli meg csípésével, s miután Órión és a skorpió csillagképpé változott, azóta is üldözi az égbolton Óriónt.

De menjünk tovább! Ha olvastad volna azt a könyvet, bogaram, amit Bibliának nevez a hagyomány, tudnád azt is, hogy még ott is meglehetősen ambivalens a skorpió szerepe: az Örökkévaló megóvja a népet a skorpióktól (5Mózes 8,15), s Lukács evangéliumában Jézus hatalmat adott tanítványainak, hogy azok skorpiókon, az ártalmas és ellenséges erőkön tapossanak (Lukács 10,19), ám a Sirák könyvében a skorpiók „az istentelenek vesztére szolgálnak” (Sirák 39,30).

Igaz, a kereszténységen belül ismert a skorpiónak az a szimbolikus jelentése is, ahol az Istentől elforduló zsidók jelképévé válnak, ezért aztán az Ecclesia és Synagoga ábrázolásakor a Zsinagógát megszemélyesítő alak zászlaján gyakran szerepel a skorpió, miként a Jézust megfeszítő katonák lobogóin is.

Mondd, husikám, akkor te most melyik jelképre utaltál? 

Végezetül, ha nem politikai árucikknek és befektetésnek tekintetted volna a kereszténységedet, hanem komolyan vetted volna azt, ismernéd a korai kereszténység egyik legjelentősebb latin nyelvű teológusának, Tertullianusnak „A skorpiócsípések ellen” (Scorpiacae”) c. művét. Ugyanis a skorpióval kapcsolatos értelmezési zavarodban segíthetett volna neked Tertullianus, aki mintha csak egyenesen neked címezte volna művének alábbi mondatát: „A skorpiók éppen az értelmezés körül kavargó szélben támadnak, fondorlatos gondolataik egymással is hadakoznak, de abban mind megegyezik, hogy a dolgok rendjét kiforgatják…”

Semjén még nem reagált, szerintünk nem is fog. Aki egy gyáva és műveletlen tuskó, nem tud mit mondani, ha igazi emberi minőséggel szembesül. Márpedig Gábor György ilyen. Ez nem is lehet vitás.

131 Comments

 1. “kihúzták nála a biztosítékot” És ez mi?…
  “Kiverte a biztosítékot”, vagy Kihúzta a gyufát”…
  Amúgy a semmilyen zsoltika féle “keresztények” miatt a most műszakot vállalni kénytelen emberek már csak 50 % műszakpótlékot kapnak a régi 100 helyett.

 2. Semmilyenzsóti elfejtette ,hogy a zsidók minden ősi szimbólumot menetközben kisajátítottak és és vasvillaként alkalmazták az emberiseg ellen pedig ősidőkben jó célt szolgáltak .semmilyenzsóti nem is tudja melyik oldalon áll, ezért én megmondom , a zsidók izraeli netanjahus felforgatós ,káoszalkotó ghaidh pharaonos-soros-naffás pókszövevény útját járja ,amibe egy kissé belegabajodott. .

 3. Minden vallás kisajátított valamit az előző vallásokból. A keresztények lenyúlták az Ó-testamentumot. A muszlimok sok mindent átvettek a zsidóktól és a keresztényektő.l

 4. Az egyáltalán nincs ellenemre, hogy a filozófus kiforgassa és megalázza ezt a felfújt hólyagot de az utolsó mondatával szerintem éppen az ő szavainak szándékát támasztotta alá miszerint: ” A skorpiók …….egymással is hadakoznak de abban mind megegyezik, hogy a dolgok rendjét kiforgatják.”

 5. Amióta hallok róla,pontosa ez volt a véleményem !Sajnos Márai Sándornak igaza van !

  És jönnek a félművelt…………………

 6. ” Értékrendi bajtársi közösség” Azt mondta.Ez igaz, akinek semmije sincs, az annyit is ér. “Lázár ” Én meg azt hittem Magyarországért dolgoznak és honfitársaikért.

 7. Ej Margó néni. Rég nem így van.
  El ne felejtsen jövő áprilisban másképp dönteni. Erőt egészséget kívánok önnek!

 8. Istenem! Ez a zsoltika maga a szégyen! Kérdezem, hogy miként lehet lemondani az állampolgárságról? Tudja valaki? Mert én már ezen gondolkodok. Szabad-e közösségben lenni egy ilyen emberrel?

 9. Az igazságosság, és a szabad ítélkezés nevében én ráültetném e tál skorpióra,és gyönyörködve nézném elmúlását.

 10. Oszt mer mééér kellene,hogy ott legyen…? Mer’ te úgy gondolod,mi vagy te Péchy Blanka ? Mert Kazinczy biztosan nem…!!!

 11. Javaslom, hogy elöszőr takarodj Magyarországról. Vidd magaddalma vagyonodat és a szaporulatodat is. Szerezz magyadnak másik állampolgársagot és mondj le a magyarról. Ne foglalkozz soha többet a mindolgainkkal és ne is gyere többet ide.

 12. Becsületben megőszült nénike, ìrja a bemutatkozóban a profilján. Csak az ilyen becsületben megőszült vének, tolják a cigány szekerét.

 13. Ha nem olvassa, ő nem fogja magát megszégyenültnek érezni, ha pedig elkezdi olvasni, képtelen lesz értelmezni és követni a sorokat. Ezért mivel nem fogja érteni, az íróját fogja magában lealacsonyítani. Ez az ilyen minőségi emberek lényege.

 14. Szerintem semmilyen Zsóti nem tudja, hogy nyilvánosan megszégyenítették, már csak azért sem, mert nem olvasta a cikket. De, akik hallgatták, vagy valahol olvasták a beszédét, szintén nem álltak a műveltség azon fokán, hogy a megszégyenítő cikkben felsoroltakat hiányolták volna. Mert a magyar népesség nagyon nagy százalékának halovány lila ibolyája sincs sem a görög, sem a római irodalom skorpiókra vonatkozó részéről, de még magát a bibliát sem ismerik. A hétköznapi embereknek a skorpió azt jelenti, hogy attól félni kell és menekülni, vagy széttaposni. Mindenféle jelképek ismerete nélkül. Nekem Zsóti egy ilyen skorpió.

 15. Kedves Eszterem !nekem mindig is helyén volt az eszem. Csak íróniából írtam az orbáni beszédre .Nyíltan kimondta kik ők .” Értékrendi bajtársi közösség” ezt emeltem ki. És lám a Flóri is köztük van, most már biztos Én egy igazi polgári közösségben lettem az ami vagyok. És köszönöm ,az egészségre igen nagy szükségem van már.

 16. lewega! Közel a 70-hez már van akinek benőtt a feje lágya. Én is azokhoz tartozom. Írónia volt ,hogy” azt hittem ” Dehogyis hittem, eddig sem . Sokakat elvakít az aprópénz mert túl fényes.

 17. Milyen jogon ír/beszél itt így ?! Honnan veszi a bátorságot ahhoz,hogy bármelyik hozzászólót minősítse ilyen alpári jelzőkkel ?! Lehet,hogy ön már megette a kenyere javát,de igen kegyetlen lehetett önnel az élet,hogy minden hozzászólása durva,alaptalan. Feltételezem,van gyermeke,talán több is. Nézzen rájuk …egyformák? Nem…biztosan nem..akkor a hozzászólók véleménye sem kell,hogy hasonlítson az önére …De nem ám!

 18. Na,kibújt a szög a zsákból ! Eddig egy ALPÁRI hozzászóló akadt,ez az akárki “Mária néni”..most árult el,hogy ő tulajdonképpen KOMCSI…volt,az,de nem sokáig lesz már…

 19. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni

 20. Mária néni, ön nem egy barna hajú kék szemű zsidó asszony reinkarnációja, aki megesett két ezer év előtt? Néha egy kövérkés csecsemőt tartogat a bal karján és keresztény. Bár az eredeti az soha nem állította magáról, hogy keresztény lett.

 21. Mit írsz te élemedett matróna?
  Honnan ismered a billentyűzetet?
  Van Google fordítónak arab-magyar, magyar-arab verziója?
  Migráncs

 22. Maga egy igazi agymosott. Ne küldjön senkit sehova, hanem húzzon be a tébolydába, hiszen hallott már róla: megfelelő ember a megfelelő helyre.

 23. Ez a vénasszony Wiittner mariska címzetes örömlány, az arany búla rend tulajdonosa,aki több száz hormontúltengéses katonát elégített ki jó sokszor.Nincs róla dokumentum,de meg nem nevezett,de biztos hírforrások szerint, a mai napig kilométer kövön pihenget,hogy a szél el ne fújja.Természetesen a kilométer kő tövig.

 24. Ez annyira szánalmas, te vén csavargó ! …….igaz a buggyantagyú csúti féreg is azt gondolja, hogy ő fizeti a nyugdíjakat, pedig ő és rohadék dologtalan fajtája egy percig sem dolgozott!

 25. Idióta vén bolond ! Ki fogja eltartani a dologtalan fajtádat?……. már a fideszesek túlszaporodtak így is ! …….a mocskos ingyenélők száma gyarapodik !

 26. Máriával az a gond, hogy nem néni, hanem egy rohadék fidess-troll , aki nem kevés pénzért rontja itt a levegőt!

 27. Rohadék állatok ! ……a hatalommal visszaélni, az a ti formátok ! …..de meddig?……. pusztuljon a mocskos fajtád !

 28. Rád nincs szükség, ratyi. Ha akarsz takarodsz innen, ha akarsz maradsz. Dolgoznod sem kell, amúgy sem tudsz. Eltartunk, te csak drogozz.

 29. Zsóti-Zsóti !! Már az agyszú is diszidált tőled,mert az agyad helyén, a húgykő dominál,és ezt mi emberek is észrevesszük ,mihelyt megszólalsz !!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.