Olyan balhét akar a Fidesz Gyurcsány nyakába varrni, amin még a legelvakultabb Orbán hívők is nevetnek

Forrás: MTI

Hazánk nemzeti fociválogatottja megint kikapott, ezúttal Luxemburgtól. Ebben még nem is lenne újdonság hiszen ha őszinték akarunk lenni ez nem egy ritka esemény a magyar sportéletben. Az viszont ahogyan ezt a kormánypárti sajtómunkások próbálták kommunikálni, az több mint vérlázító.

Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, a Mészáros Lőric kezében lévő Nemzeti Sport főszerkesztőjénél elszakadt a cérna. Olyan következtetésre jutott, hogy miért szar a magyar foci, hogy az embernek meg áll az esze.

Egy publicisztikában fejtette ki velősen véleményét, hogy arról, hogy ilyen helyzetben van a magyar foci arról nem más tehet mint bizony az a bizonyos MSZP kormányzás. A 444.hu szemlézte a publicisztikát és a végkövetkeztetése eszméletlen. Természetesen előre annyit elárulhatunk, hogy szerintük Gyurcsány a hibás.

Onnan indulunk, hogy az Európa-bajnoki részvételünk annak köszönhető, hogy a válogatott idősebb játékosai még „a rendszerváltás előtt tanulták meg az alapokat, de mindenképpen az akkor kialakuló struktúrákban lett belőlük futballista, Gera és Király pedig még látott világbajnokságon szereplő magyar válogatottat is. Vagyis őket még akkorról örököltük, amikor volt még valami erő, rend, hagyomány az egyébként már igen szegény és züllött magyar fociban.”

De aztán – a magyar foci szempontjból sajnálatos módon – jött a rendszerváltás.

„Az utánuk jövők tudása, eredménye azonban már az 1990-et követő húsz év felelőssége, és kevésbé az edzőké, az MLSZ-é, pláne a játékosoké, hiszen a foci, létszámánál, nagyságrendjénél, eszközigényénél, hatásánál és költségeinél fogva mindig nagypolitikai kérdés, még akkor is, ha a politika úgy csinál, mintha nem kellene erre a kérdésre válaszolnia.”

Márpedig Szöllősi szerint „nálunk, sajnos, sok-sok olyan év volt, amikor vagy nem adott, vagy szörnyűséges választ adott a politika erre a kérdésre”. Mármint arra, hogy milyen legyen a magyar futball. És gyorsan szögezzük le, ez nem most volt. Hanem akkor, amikor megszüntek egyesületek, focipályák, leállt a Bozsik-program, nem volt egy tisztességes stadionunk sem, a köztévé nem akarta a válogatott meccseit és a magyar bajnokikat közvetíteni, mert az nem kifizetődő.

„Azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezek az évek hosszú távú keserves következmények nélkül múltak el, vagy hogy mindezt büntetlenül meg lehet csinálni egy sportággal, egy országgal”

– írja a magyar futball nagykövete, aki 2013-ban például a hosszú árnyú Gyurcsány nyakába varrta, hogy szokás szerint még bele sem melegedtek, máris kiestek a magyar csapatok az európai kupákból.

Az MSZP-SZDSZ alatt olyan pokoli időszak volt, amikor a magyar focisták nem külföldre igazoltak, hanem elmenekültek az országból:

„És ha akkor nem tud külföldre menekülni egy-két tehetségünk, most Dárdaink, Geránk, Szélesink, Juhász Rolandunk, Bódog Tamásunk, Király Gáborunk sem lenne.”

Ez kétségtelenül megoldódott azóta, a magyar focisták nem mennek külföldre, mert egyrészt nem szerződtetik őket, másrészt olyan fizetéseket kapnak a foci államosításának köszönhetően, hogy nem is nagyon akarnak menni, mert elvannak az itthoni lötyögéssel.

Csoda-e, ha az MSZP-SZDSZ korszak túlélői csak ilyen teljesítményre képesek most, amikor végre minden rendben van?

„Néhány éve végre nálunk is megfordult a trend, és újra egyre többen és többen futballoznak egyre több létesítményben, de a fentiek alapján talán mégsem olyan meglepő, ha a jelenlegi felnőtt játékosaink klub- és válogatott szinten is elszenvednek igen fájó vereségeket. Véletlenül se mentsük fel őket abban, ami az ő közvetlen felelősségük, például a luxemburgi abszolút lélektelen játék, amire nincs mentség, de generációjuk tagjai azokban az években voltak gyerekek, amikor kis híján megszűnt a futball, a sport Magyarországon.”

Valahol itt juthatott eszébe Szöllősinek, hogy talán kevés lesz az elmúlt nyolc évre fogni mindent, és emlékeztetett arra, hogy a régi kommunisták is utálták a focit. Bár Király és Gera még ugye akkor tanulta az alapokat, amikor rend volt, de az a rész még az írás elején volt, kár felhánytorgatni. De a lényeg, hogy így még nagyobb a feladat:

„De ma azon élcelődni, hogy amit hatvan év alatt sikerült lerombolni, azt nem lehet hat-hét év alatt újjáépíteni, nos, elég olcsó és felettébb igazságtalan szórakozás. Még ha érthető is, hogy a harag rengeteg jogos keserűséget, gúnyt, kritikát lök most a felszínre.”

Vannak-e azért olyanok az MSZP-SZDSZ rémuralom irányítóin kívül, akiknek akad bármi felelősségük abban, hogy most már akár egy 11 fős állam válogatottjától is képes lenne kikapni a magyar válogatott? Szöllősi szerint

 • „ne feltétlenül a rossz hírhozójában, a futni, beadni, becsúszni képtelen játékosban találjuk meg a legfőbb felelőst.
 • Vagy a topmenedzserként, a futballba érkezéséig maradéktalanul sikeres, minden szabadidejét és még nem ősz hajszálát a futballra áldozó MLSZ-elnökben.
 • Sem pedig a magyar futballból is a francia és német élvonalig eljutó, nyelveket beszélő, az ifjúsági válogatottakkal sikeres, fiatal megbízott szövetségi kapitányban.
 • (Még kevésbé az eddig munkához sem látó belga utódjában.)
 • És ne a semmiből valamit teremteni akaró, sokáig állami segítség nélkül működő akadémiákban
 • netán a sport létesítményhelyzetét nemzedékekre megoldó, a futballt végre a helyén kezelő kormányban”.
loading...

128 Comments

 1. Azt nem ertem, hogy orban kormanyzasa alatt az orszag sokkal melyebbre kerult, mint elotte volt, viszont most azt mondjak, jobban teljesitunk. Ha ennyire jo most, akkor milyen jo volt akkor, amikor ettol is jobb volt?:D

 2. Miért tette ki profilképnek azt a boszorkányt a babával? Gusztustalan, ahogy ráfolyatja a bűzös nyálát a tehetetlen csecsemőre.

 3. Az aranylábú focistáink a pályán való kocogásért, minden pénzt megérnek, még több stadiont kell nekik építeni, mert Ők, megérdemlik. Érdekes, hogy Szöllősinek bűnbakként, nem jutott az eszébe Soros. Ő még nem tudja, nem esett át a teljes agymosáson, hogy mindenről, Soros tehet?

 4. Nem tudok mit mondani, csak annyit: nagy az Isten állatkertje…. egymást szidni, mocskolódni azt tudnak…. miért nem lehet valamit normálisan megvitatni? Én nem értek a focihoz, de azt látom, hogy átlagon felüli fizetéseket kapnak ezek a semmit nem tudó focisták, sőt szuper stadionokban rúghatják a labdát… Ezzel szemben a kórházak lepukkantak, nincs pénz az egészségügyre….:( És igenis rengeteg ember elhagyta a országot…. inkább mosogat diplomával is, mint itthon minimál-bérért dolgozzon… Mert hogy is juthassanak a fiatalok lakáshoz, ha éppen nem gázszerelők a szülei? Szóval ne szidják egymás fel- és lemenőit, mert baj van itt kérem így is…. Képesek lennének egymásnak esni idős emberek, akik azt hiszik, nekik ez a kánaán… lehet hinni, persze, biztos jól élnek a szuper nyugdíjukból…. Kicsit nyitott szemmel kell a világban járni, és elismerni, másnak is lehet igaza….

 5. Kezdem azt hinni, hogy marikánk nem is idős…………….csak nem fizetett posztoló??? Van ilyen, tudja kedves………….ön is. 😀

 6. Nézd már meg ezt a marikát és a katicát is………..lerí róluk, hogy fizetett fityeszes posztolók…………sajnos a mi adópénzünkből…………de majd leverjük rajtuk hamarosan, kamatokkal együtt……….de ha katica tényleg ilyen csini kis ribi, tuti természetben kérem a kárpótlást! 😀

 7. “Mithen natyhon széph, minthen netyhon jó, mintennen meghvatyok eléketthve!” Monta ezt anno a monarchia vezére……………..ez ma is áll…………pont ennyire vannak tisztába a dolgokkal, mint anno szegény vén trotty……….

 8. Eloszor is, itt te vagy az, aki idiota. Masodszor meg, amennyiben nem tudod a magyarul irt szoveget elolvasni es ertelmezni, ebben az esetben(bar ahogy elnezem mindenkeppen szukseges) keresd fel orvosodat, es ne fogadj el tobb penzt a fideszes gazdaidtol, mert amikor megoregszel, mint az alprofilkepeden is latszik, akkor mar nem fogsz tudni tukorbenezni. Csak azt nem ertem, ha ekkora a pofad, miert van szukseged alprofilra, miert nem mered nyiltan vallalni azt a szegyent, hogy fidesz hivo selejt vagy?

 9. Csak úgy eszembe jutott,hogy az Aranycsapat(Puskásék) az 50-es években lettek a legnagyobbak, amikor a háborús pusztítás, a deportálások, a nyilasok rémuralma sem tudta a focit,a vívást,a vizilabdát, az 1948-as olimpiai szereplést annyira tönkre tenni,és természetesen nem akarom elfelejteni a legeredményesebb magyar tornásznőt sem,és a csodált atlétáinkat,ed a birkózókat, vagy az ökölvívókat sem(ha valakit kifelejtettem az csak véletlen lehet)hogy akikben igazán annyi volt az akarat, hogy eredményesen sportoljon, az ne tehesse meg. Hogy az állam-az akkori szovjetfennhatósággal működő,am kommunista államnak nevezett), hogyan támogatta őket? – hát biztosan nem úgy, ahogy manapság ez történik az elmúlt csaknem 30 évben.
  Akkor még az sem volt mondható, hogy profik lettek volna( pénzkeresési értelemben),de a sport iránti elkötelezettségük olyan edzetté tette őket, hogy igen sokáig tudtak a világ élvonalában lenni.
  Vajon hova lett a sport iránti szeretet, és küzdeni tudás,hova lett az edzettség,az erőnlét?
  Most jutott eszembe, hogy ebben az “átkos” időszakban kezdődött oylan sportág fejlesztése,mint a kajak-kenu,amelyben olyan magas szintet ért el, hogy a világversenyeken éremeső hullik a magyar sportolóktól.
  Vajon ennek a sportágnak honnan van az utánpótlása?
  És a legvégére hagytam, hogy a legnézettebb és leglátogatottabb sportág a foci, hogyan tudta annyira leküzdeni magát a 60-as évek elejétől, hogy lassan már a 100-as listán sem lesz található.

 10. Van egy ötletem. Tegyük meg Mária nénit szövetségi kapitánynak, mint polihisztor biztos ehhez is ért.

 11. Á!!!! Nem hülye – még véletlenül sem = van az a jópénz, amiért érdemes megjátszani a komplett hülyét!

 12. Jobb ötletem van. A válogatottban legyen a fociguru Orbán, talán ott jobban tudna rugdosni, mert a jelenlegi pályán már ne sok labdába rughat.

 13. Amennyiben nem beszeled a magyar nyelvet, kerlek ne eroltesd egy magyar forumon valo hozzaszolasaidat. Kis kocsog.

 14. Eleinte azt hittem csak jatszod a picsadat, de azota rajottem, tenyleg fogyatekkal elo vagy. Inkabb sajnallak ezert mint megvetlek, hiszen nem vagy tudataban annak amit mondasz-irsz.

 15. “Hogyan „lophatta meg” az Orbán kormány az elmúlt
  7-évben a magyar az embereket:
  Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha
  komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak.
  Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül
  felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott.
  Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is
  azokat, akik nem akasztották fel magukat.
  Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet
  miközben Németország vízben úszott.
  Majd tovább loptak és átlag 25 %-al csökkentették a háztartások rezsijét a víz
  csatorna és gázdíjakat.
  Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati
  vagyonok után.
  2011-től újra 3 évig jár a Gyes.
  Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat
  700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is!!!
  Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül
  kedvezményes üdülést az Erzsébet program.
  10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes
  hitellel és 5 millió Ft áfa mentességgel segítik a három gyermekes, vagy
  legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban.
  A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után
  gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó az alacsonyabb jövedelműeknél a
  kedvezmény levonható egyéb bérteherből.
  2017- től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra.
  Az újonnan házasulók havi 5 – 5 ezer Ft támogatást kapnak.
  19- ről 10 százalékra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 % –al a bérek
  közterhei.
  Egymillió ember üdülését segíti a Szépkártya.
  Gátlástalanul tovább „loptak”, így sikerült rendbe tenni a költségvetést és a
  gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5
  milliárd Eurós Európai Bank- tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak
  szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek
  kelljen visszafizetni. Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a
  Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra,
  nem pedig az összeomlás elhárítására.
  Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal,
  kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az
  Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron
  aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken.
  Az infláció egy-két százalékos. Negyven éve nem volt ilyen alacsony.
  Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre kikerültünk a
  kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség
  az önálló gazdaságpolitikára.
  A banki alapkamat 7, 5-ről 1,5 %-ra csökkent.
  A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor
  András féle MNB- vel ahol évente 100 – 200 milliárdos veszteség keletkezett,
  amit a költségvetésnek kellett pótolni.
  Az államadóság a GDP 82 %-ról 74 % -ra csökkent.
  A GDP az idén 4 %-os lesz.
  Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a
  profit visszaforgatása is.
  Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele mivel nő a belföldi és
  külföldi turistaforgalom.
  A külkereskedelmi mérleg 9978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az
  export folyamatosan nő.
  De nem volt elég a „lopásból”, így kifizették az összes önkormányzat adósságát
  685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPP konstrukcióban
  (Magyar Bálint , SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát.
  Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült.
  Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban.
  Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át.
  Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz,
  villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól.
  Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.
  3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a Modern Városok
  program keretében.
  1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre
  300 milliárd F t.-értékű turisztikai fejlesztés folyik
  Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar gazda vehetett
  állami földet.
  Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-a nőtt az állami vagyon.
  9 százalékra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban
  Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos
  ügyintézéssel.
  Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is ez utóbbi idén a
  tavalyihoz képest 14 százalékkal
  Az idén 15 százalékkal nőtt a minimálbér és 30 százalékkal a szakmunkás
  minimálbér
  És csak „lopnak és lopnak” ennek következtében a ciklusban 50 százalékkal nőnek
  a pedagógus bérek, 50 százalékkal a rendvédelmi dolgozók bére, 30 százalékkal a
  kormány tisztviselők bére, 30 százalékkal a vasutasok bére, 30 százalékkal a
  vízügyi dolgozók bére, 50 százalékkal nő az Államkincstár és az egészségügyi
  dolgozók bére 2019 ig. besorolástól függően 52-74 százalékkal nő és 2017 végéig
  két részletben 200 ezer Ft-tal nő az orvosok bére havonta. Közben folynak a
  tárgyalások a köztisztviselők bérének emeléséről.
  300 milliárd Ft-tal segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és
  középvállalatok támogatásával az un. Munkavédelmi akciótervvel.
  A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket
  nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel
  kb. egyhavi értékükkel nőttek.
  Nem maradt ki a „rablásból” az egészségügy sem, így az alábbi
  kórházfelújításokra került sor: Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft., Egri Markot
  Ferenc Kórház 6 milliárd Ft., Sport Kórház 10 milliárd Ft., Körmendi Kórház 1,4
  milliárd Ft., Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft., Zalaegerszegi
  megyei kórház 30 milliárd Ft., Dombovári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft.,
  Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft., Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas
  egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft., Szombathelyi Markusovszki Kórház 6, 3
  milliárd Ft., Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda
  Gyermekkórház 150 millió Ft., Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft., Kaposvári
  kaposi Mór kórház 600 millió Ft., Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6
  milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszki Kórház 700 millió Ft., Karcagi Kátai
  Gábor Kórház 800 millió Ft., Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millió Ft.,
  Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft., Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1
  milliárd Ft., Hódnezővásárhelyi és makói egyesült Kórház , 3,3 milliárd ft.,
  Továbbá felújítottak 60 mentőállomást, átadtak 20 új mentőállomást, vásároltak
  500 új mentőautót.
  50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma.
  A „katasztrofális” egészségügyi helyzetet az is jellemzi, hogy jelentősen
  csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagybritániából
  ide járnak műtétekre (168 óra !!!), mert ott nem tudnak időpontot mondani. Fél
  Európa ide jár fogorvosi ellátásra. Párizsban két hetet kell várni, hogy
  bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti
  orvos legtöbb helyre nem megy ki, mert fél. Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán
  belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a sajtó.
  Szóval az egészségügy sehol sem Schwarzwald klinik, vagy Bergdoktor. Londonba
  ha bejut valaki egy körzeti rendelőben ott ül egy turbános ember zakóban és
  rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a bajod, beüti számítógépbe
  ír egy receptet és „see You again.” Sorolhatnám USÁ-tól, Kanadáig a
  rémtörténeteket.
  Havi 260 ezer Ft-tal nőtt a háziorvosi praxistámogatás.
  Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult és valósul
  meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy történetében.
  Most indul egy 600 milliárdos kórházfejlesztési program.
  „Lerabolják” az oktatást is, így 2016 – 17-ben 230 milliárd Ft. jut
  infrastrukturális fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft-al jut több az
  oktatásra mint 2010-be.
  Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda így ahol nem volt, a
  program keretében harminc új uszoda épül.
  Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése.
  900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet.
  Nem maradt ki a „rablásból” az épített környezet és örökség sem. Ezért indult a
  kastély és várprogram melynek keretében a nemzeti emlékezet és a turizmusban is
  fontos szerepet játszó 35 vár újult vagy újul meg. Így a füzéri vár, a
  diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni
  várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai
  vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki
  vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi
  vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az
  esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a
  sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára Szigliget sopronhorpácsi
  Széchenyi kastély,
  A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító széthordott
  kirabolt lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult meg illetve újul meg.
  jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Igy a tiszadobi Andrássy kastély, az
  edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics
  kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a keszthelyi Festetics kastély, a
  fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki
  kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi- Wenkheim kastély, a dénesfai Ciráky
  kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy
  kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az
  iszkaszentgyörgyi Bajzáth- Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron
  horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a
  tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély,
  a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmenicky kastély, a váchartyáni Rudnay
  kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi
  kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi
  Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a
  fehérvárcsurgói Károlyi kastély.
  Megújulnak a zsidótemetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a zsinagógák pl.
  a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.
  Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a Magyar Nemzeti
  Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket.
  A felsorolt gátlástalan „rablások” után rávetették magukat Budapestre és azt is
  „szétlopták”. Így rendbe tették a 4 –es metró kaotikus beruházását jelentős
  értékű pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben. (Alstom) Befejezték a
  szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti
  autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos
  adóság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig
  Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó
  sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle, felújították az Erkel
  színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját
  nyeri vissza a Szépművészeti Muzeum, megújul világszínvonalon az Állatkert épül
  benne a Biodrom, megújul Európa díjas tervek alapján a lerohadt Városliget,
  megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely
  már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt
  Osztyapenkó szobornál a Sasadi útnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a
  lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó
  villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda,
  testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt
  Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és
  díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire
  negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat.
  Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant
  Kaszinót.
  Ez se volt elég, a sportot is „lerabolták”. Ezért épült és épül több futball
  stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK épül a Puskás Ferenc
  stadion (volt Népstadion), megépült világszínvonalon a Győri ETO kézilabda
  csarnoka. És „volt képük” megrendezni az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot,
  megépíteni a Duna-arénát, az előttük lévő rakpartot, felújítani a Dagályfürdőt,
  felújítani margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték
  Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016 között 400 milliárd
  Ft. jutott sportra ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem
  kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy
  20 milliárddal lesz több.
  Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája!!! Ez nem abban merül ki hogy
  linguálisan tamponáljuk az aktuális európai kretén politikusok és magukat
  főnöknek képzelő EU-s tisztségviselők ülepeit, hanem képviseljük saját
  érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a
  migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton
  valaki felemeli a mutatóujját. NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk
  elszigetelve! Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán
  miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi
  elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök és jön a francia elnök. Majd
  megszokják Európában, hogy van önálló véleményünk.
  A fékeveszett „rablás” kiterjedt a határon túlra is. Nem átallottak
  állampolgárságot adni az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban
  elnyomott magyarságának. Így több tízmillió Ft-tal támogatják a vajdasági és
  kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-tal a
  vajdasági, 20 milliárd Ft-tal a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati
  rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi
  és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a
  szabadkai zsinagóga felújítását is.
  De itt nem álltak meg érzéketlenül „kifosztották a családokat, az embereket”.
  Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett,
  D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási
  rendszerét. Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást,
  beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen
  kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést. Folyamatosan növelik a béreket, a
  munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik
  évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben
  szobát kapni, növekszik a külfödi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs
  hely a vendéglőkben nemzeti sport lett az evésfesztivál falun városon. A magyar
  lakosság rendelkezik Kelet –Európában a legmagasabb GDP-hez arányított
  vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország,
  Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság
  Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások így a
  válság előtti nulláról évi 5,6- ra emelkedett. Ma már az Államkincstárban az
  államadósság több mint 20 százalékát igen kedvezően a lakossági állampapírok
  fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8 százalékkal.
  Lehetne még sorolni mi minden történt e hét év alatt ( pl. hűtőgép,
  gázkonvektor, mosógépcsere program), de kontrasztként nézzük honnan indult ez a
  kormány.
  Mert feriék nem loptak, feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott,
  táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a
  Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot
  keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja…) százakat lépett, közben
  hazudott reggel-délben-este. Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe.
  Történelmi beszédeket mondott a Múzeum kertben március 15-én, miközben
  mesterlövészek vigyázták, fagatta Nagy Imrét, „mond Imre te mit tennél?„ Modern
  volt nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a „kurva
  országot.” És ebbe majd bele pusztult. Kitagadta a határon túlikat és így
  „megvédte” az országot 25 millió romántól.
  Ennek következtében ugrott a pannon puma és vele az államadósság 52 %- ról 84
  %-ra, a deficit 2,8 ról néha 5 néha 6 választáskor 8-9 százalékra, a
  munkanélküliség 12 százalékra. Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok,
  a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az
  egészségügyben heveny kórház bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig
  fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen
  korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600
  milliárd Ft kivonásával.
  Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a
  pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák
  sanyargatásával, a követelményrendszer relatívizálásával, a szülő gyerek
  pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPP programokkal, a több
  milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos
  tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó
  egyetemekkel és képzésekkel!!!
  Csődbevitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót ahol
  tudatosan nem fizették ki a beszállítókat tönkretéve őket egyeseket
  öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építőinek és a
  Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot. 4-es Metró
  beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV
  tartozása. Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek
  Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat
  Dubai-ban, egymást végkielégítgették 100 milliókkal stb, stb stb. Az országot
  tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr
  döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot
  a devizahitel rabságában a lakosságot.
  Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret,
  MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát,
  bankokat, Andrássy úti palotákat. Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás
  szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF- es gigahitel és az EU
  lélegeztetőgépén. Innen jutottunk el oda ahol most vagyunk.
  Lehet választani csak tessék, tessék!”

 16. Ctri + C, Ctrl + V valahonnan

  Európai Bank- tól, Nagybritániából -> helyesírási hibák

  “Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal,
  kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az
  Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron
  aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken.”

  Az első körös “devizahitelesek” (jellemzően csókosok, nagyobb pénztartalékkal rendelkezők) jól jártak, a második körösök pedig nyögik a magas árfolyamokat.

  De nem volt elég a „lopásból”, így kifizették az összes önkormányzat adósságát
  685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPP konstrukcióban
  (Magyar Bálint , SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát.

  A PPP-s adósságok egy része egyes egyetemeknél még mindig él. Az önkormányzati adósságok egy része a kifizetés után újratermelődött FIDESZ-es polgármesterrel és narancsos többségű testülettel, s megy a visszamutogatás az “elmút nyóc évre”.

  A rezsicsökkentés egy hóra eső része a legtöbb háztartásnál kb. egy heti bevásárlásra eső összeg max. 50 %-ával vetekszik, vagy még annyi sem. Ez a legszegényebbeknél max. egy parizer értékével vetekszik.

 17. Több tízmillió ember nyomorog. Három millió gyerek éhezik.
  Idióta baromállat. Olvasd el ismét, hátha felfogod.

 18. Hol nyomorog több tízmillió egy kb. tízmilliós országban iq-bajnok, de a többség igen, hála a barátaidnak. Jó szórakozást, fölösleges lyukas korsóba vizet töltögetni. Az maradtál, ami voltál … Tiltás neked.

 19. De jó neked ha már meg érzed a szagokat így monitoron keresztül, de szerintem te vagy megrohadva és annak érzed a bűzét

 20. Idióta vadbarom. Abból könnyű dobálózni amit mindenkitől ellopott az a féreg. Hol a nyugdíjmegtakarításom vénember? Tudom valamelyik stadionban… te biztos örömmel adtad oda, vagy nem volt egy petákod se. Rohadjatok meg a műanyag lakat mögött!!

 21. Azt te iszod, mert másra nem telik neked. Meg eszed mellé a csirkelábat amit a kukából szedtél ki. Egészségedre, fityeszsegget nyaló troll!

 22. Ahhez értesz csak, hogy aki nem osztja a te meg a fidesz véleményét, értelmes válasz helyett csak prolizd, meg libsizd. Gratulálok.
  Menj keress inkább normális munkát! Az agyad szerintem már csak a narancsot látja, de még megmentheted!

 23. Bár lenne köztetek legalább egy, aki intelligens lenne és logikusan érvelne, nem hazudna, nem ferdítene. De ti – akik itt rontjátok a levegőt – annyira tudatlan prolik vagytok, hogy még a magyar nyelvet sem ismeritek (elemi szinten sem). Veletek nem érdemes vitázni.
  Neked kuss a neved.

 24. Az 50-eas évek focistái, hol, és milyen körülmények között fudbaloztak. De tudtak,nem úgy ,mint a maiak !

 25. Ne vitatkozz ezzel a narancs “übermanccsal”, mert van az a sötét, amin semmi fény nem hatol át. A helyesírása pocsék (ld. ködös Albion), a humora száraz, szókincse szegényes, s még a napot is letagadja az égről.

 26. Ömlik a pofádból a tömény hazugság ! …….Orbán fideszes haverjai és az orsós pereputtya a haszonélvezői a narancsos rezsimnek !

 27. Mariska ! Hazug, szemét narancsos tetű vagy ! …….már az egész világ látja, hogy a csúti vályogsori suttyó a maffia bandájával leszedálta hazánkat!

 28. Mariska ! Aki itt a hazugságot nyomja non-stop, az a Fidess ! ……a pökhendi vályogsori suttyó közpénzből milliárdokat szór el saját maga és pártja fényezésére ! ..a büdös-bunkó, tolvaj csúti cigány !……

 29. Mariska ! Már Sorost kell szidnod a fideszes propaganda szerint ! ……Soros-Soros-Soros ! …….tudod, Soros György vakarta ki Orbáncot a csúti vályogsorról !

 30. Rohadék gazember! …….a bűzös nyálat anyád és apád csorgatta rád, azért vagy egy génselejt vadbarom !

 31. CÖF -ös majom ! Téged petricsészében kevert ki egy részeg biológus ……véletlenül belekevert egy kevés majom sz@rt is !

 32. A Petri-csészét sem tudod rendesen leírni, akkor honnan tudhatnád, hogy abban nem kevernek semmit, abban táptalaj van. Te alpári bugris, olyasmiről pofázz, amihez értesz. Például disznó gané lapátolás, latrina-pucolás.

 33. Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.
  Felelősségre vonatlak.

 34. Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.
  Nem kerülöd el a példás büntetést!

 35. Igazad van ! Téged a moslékos vödörben kevertek ki, ahová a kocsmatöltelékek űrítettek ….szegény anyádnak nehéz lehetett egy vadbarmot kihordani !

 36. én csak a libásozó részt emelnék ki ebből a hosszú és pusztító hülyeségből, de a többi is kábé ugyanekkora hülyeség.
  A Hajdú-Bét üggyel az a bibi, hogy a fidesz hozta olyan helyzetbe, hogy ne tudjon fizetni, ugyanis a konkurrenciát, a Bábolna baromfit államilag megtámogatta, és ilyen torzított piaci viszonyok között kénytelen volt lehúzni a rolót.

  Maga egy komplett idióta, Mária néni, ezt azért valljuk be.

 37. Kedves Mária Bácsi! Nagyon jót röhögtem, mert humoromnál vagyok, és azt hittem, hogy Te is. Tévedtem. Komolyan gondoltad. Okos vagy, nagyon jól emlékszel dolgokra (libás, vörösiszap, IMF-hitel, családtámogatás, adócsökkentés, rezsicsökkentés, stb.stb….), de a következtetés végletesen rossz! Ha szemüveget, vagy esetleg íróasztalt cserélnél, más véleményed alakulna ki. Ne mondja semmit, nem vagyok rá kíváncsi!

 38. Tény: Gyurcsány 2004. szeptemberétől 2009. áprilisáig volt miniszterelnök . Négy és fél (4.5) évig 🙂
  Sem javítani, sem rontani nem tudott a foci állapotán annyi idő alatt

 39. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni

 40. OfficeDev Info: Mária idézőjelbe tette a szövegét! Nem ő találta ki, csak felhasználta valaki évértékelőjét.

 41. Kedves aszonyom.Ha mar tenyekre szeretne hivatkozni,az osszes korhaz felujitasat az EU tamogatta…Komoly orszagokban nem epitenek allami penzbol stadionokat…Ki kell termelni a csapatoknak…Max. a Nemzeti Stadiont epiti a kormany.Elnezve az atlag nezoszamot,1500-2000 ferohelyes stadionok lettek volna indokoltak.Az meg vegkepp nevetseges,hogy allami penzbol finanszirozak a napi mukodesuket ezeknek a kluboknak.Es amit meg a cikk iroja ir nevetseges….Csak Robert Proszinecskit szeretnem idezni,aki ugyanazt mondta mindt en mondok egy ideje.Harminc eve keptelen a magyar futball egy vilagsztart kitermelni,mikozben a horvat futballban 2-3 evente 1-2 nemzetkozi tehetseg megjelenik es altallaban be is fut.Meg lehet nezni,hogy a VB-re kijuto horvatok hol jatszanak.Es jatszanak nem padoznak…Kevesebb emberbol,kevesebb penzbol,kevesebb infrastrukturabol….De hat mit varunk olyan emberektol,akik lenyuljak masnak a nevet a sajat Akademiajuknak…Ertelmes ember nem mas tollaval dicsekszik es nem masban keresi a hibat…Az eredmenyek es a megnyilvanulasok pontosan tukrozik a jellemet,a szakmai tudasat…Felesleges magyarazkodni be lettek arazva ennyi.Tudom,hogy faj ,de ennyit tudnak…

 42. of course like your website however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality on the other hand I’ll certainly come back again.

 43. Wonderful beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your site, how can i subscribe for a weblog web site? The account helped me a appropriate deal. I have been a little bit familiar of this your broadcast offered brilliant clear idea

 44. A person necessarily lend a hand to make significantly posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this actual post incredible. Magnificent process!

Leave a Reply

Your email address will not be published.