Gyurcsány zavart mentegetőzésre kényszerítette Orbánt: eldőlhet végre, ami mindenkit foglalkoztat

Forrás: nol.hu

Orbán zavart magyarázata

Nagyon hosszú és régi vita már, hogy mit kezdjünk a határon túli magyarokkal. Egyfelől testvéreink ők, másfelől viszont a Fidesz gátlástalanul  kihasználta önös hatalmi érdekeiből a külhoniak kiszolgáltatottságát. Gyurcsány Ferenc miatt most azonban zavart magyarázkodásra kényszerült a miniszterelnök. Most eldőlhet, mi lesz a határon túliak szavazatával.

A politikát követők előtt nem titok, hogy a Demokratikus Koalíció kampányba kezdett a határon túli magyarok szavazati jogának elvételéért, hogy így ne befolyásolhassák külföldről az itthoni választási eredményeket és végre ne a Fidesznek lejtsen a pálya. Nem foglalnánk most abban a kérdésben, hogy biztos ez-e a  legjobb megoldás, de az máris nyilvánvaló, hogy Orbán megijedt. Nem kicsit, nagyon.

hvg.hu számol be arról, hogy a miniszterelnök hosszas magyarázkodásba kezdett ma, a Magyar Állandó Értekezlet XVI. plenáris ülésén. Mint írják, Orbán szerint:

“az egész Kárpát-medencét lefedő oktatási hálózatot és “szellemi erőtereket” tudtak kialakítani.”

A hazugság rétegeit leválasztva ez persze azt jelenti, hogy a külhoniak biztosíthatják a Fidesz többségét. De ne tévesszen meg minket a látszat: mindez nem a magyarság, hanem  kizárólag a fideszes maffiózók gátlástalan érdekeit szolgálja. Arra is biztatta a “külhoni magyarságot, hogy minél többen vetessék fel magukat a választói névjegyzékbe és vegyenek részt a szavazáson.” Ez pedig már nyíltan mozgósítás. Akármennyire is igyekszik Orbán tagadni, ez már a félelem egyértelmű jele.  Gyurcsány Ferenc politikai húzása sikeresnek bizonyult.

Ez volna az első lépés a kormányváltáshoz vezető úton? Ha igen, itt az idő megtenni a többit!

21 Comments

 1. Vityenka mindig is tartott Gyurcsánytól. Talán azért mert ismeri magát, és mivel annyi visszaéléses bűncselekményt csinált hatalmi pozíciójában, így már retteg is a fickó.

 2. Gyurcsány “Lúzer” Ferenc újra Orbán keze alá játszott. Ha a külföldön dolgozó magyarok hátrányos helyzete ellen tiltakozott volna, akkor Orbán nem tudta volna lesöpörni mint egy papírfecnit. Az elszakított magyaroktól nem a szavazati jogot kell elvenni, hanem a Magyarországon élőkkel szemben élvezett privilégiumokat kell felszámolni, mégpedig nem jogfosztással, hanem a lehetőségek kiegyenlítésével.

 3. Az ilyennek, mint Te kár még válaszolni is, hisz’ azt sem hiszed el, amit a szemeddel látsz – mert azt elmebeteg viktátorod nem engedélyezte!

 4. Úgy vagy te Mária és nénike, ahogyan én a Lollobrigida… Szinte nincs olyan site, ahol nem látom a gusztustalan és bántó, olykor trágár kommentjeidet. Legalább a stílusra és a mondatszerkesztésre ügyelnél, mert a te alakításod nem jellemző egy néniére! Nem lehet könnyű élete egy trollnak – főleg akkor, ha még etetik is, így többet kell dolgoznia. Felhívom a figyelmedet, hogy engem ne próbálj rágalmazni, sem ocsmány szavakkal illetni! Tudod, egyszer mindenki az emberére akad; ez nem fenyegetés, csupán gyengéd kérés a visszafogottságért, az esetleges ocsmány beszólások elkerülése érdekében. Úgy gondolom, hogy akkor ezt most megbeszéltük – sőt – túltárgyaltuk.

 5. Drága Mária néni,hogyan tudott ön becsületben megöregedni a régi komcsi világban?Ugye MSZMP tag volt,mert azok tudtak csak becsületben megöregedni…és azok szoktak ilyen mosdatlanul sértegetni és az uj gazdájukat isteníteni……ejnye bejnye…de lehet trollkodni,de a stílusa inkább úgy 40-es ,mint idős,hiszen többen vagyunk idős korúak…

 6. Ez egy fidesznyik bértollnok!!!! 25-30 közötti , züllöt alkesz, csak itt ül és szidja aki nem az orbán pöcsét cumizza mint ő!, Ja a multhéten rezsi szliárdot cuppantotta le!

 7. Gyurcsánynak igaza van. Bármennyire szeretjük is a határainkon túl élő magyar testvéreinket, ők más országok állampolgárai, ott szavazzanak a saját érdekeik érvényesítése végett. A mi gondjainkat esetleg nem is értik, félretájékoztatta őket a fidesz, és egyébként sem ők viselik a magyarországi választások következményeit.

 8. Mindenki abban az országban szavaz, ahol adózik. Ilyen egyszerű.
  Nem kellenek ide a partszélről beugató, utána a következményeket nem vállaló droidok

 9. Miért kell őket szeretni,???????,,,,csak kérdezem,,,,,,,,!!!,,Én ott születtem de nem szeretem őket,,,,mert nekik köszönhető
  a 2/3,,,mad,,,,én soha nem lennék képes másik országban szavazni,,,,aljasság,,,gerinctelenség,,,,,!!!!

 10. Már én is elképzelten ezt a ” mária nénit”:-) 🙂 Valószínű egy szemüveges, hajlotthátu rusnya fiatalember a Habony troll csapatából. Az a tipus, akit a suliban mindig kicsúfoltak és megvertek. Most álnéven pokoli vagánynak hiszi magát és kiéli az évtizedek alatt elfojtott frusztrációját. Ha nem lenne ennyire pimasz én még jókat nevetnék is a szánalmas fazonján. Nem kell neki válaszolni, mert akkor egyrészt nen kapja meg a jutalékát, másrészt dühöng, hogy semmibe veszik. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.