Molnár Gyula a zaklatás áldozatai mellett: régen láttunk MSZP-s politikust ilyen érzékenyen nyilatkozni

Molnár Gyula Facebook

MSZP-s pártelnök az áldozatok mellett

A hetek óta dagadó színházi zaklatási botrány, amiről több ízben az Ellenszélen is hírt adtunk továbbra sem csitul. A napokban az operettszínház művészeti vezetője “KERO”, azaz Kerényi Miklós Gábor bukott le, hogy fiatal művészeket molesztált. (Egész pontosan “elfenekelte” őket.)

Ilyenkor persze rendre megjelennek azok a hangok, akik az áldozatokat hibáztatják. (“Miért volt ott?”, “Miért bent bele?”, “Biztos ő viselkedett félreérthetően!”, stb.) Nem célunk most minden részletre kiterjedő beszámolót adni, hogy ezek a kérdések miért végtelenül károsak. Inkább egy az egyben idéznénk az MSZP elnökének, Molnár Gyulának a szavait, aki olyan érzékletesen, elegánsan és mégis találóan pontosan fogalmazott, amit régen láthattunk politikustól. A szöveget, amit a Facebookról idézünk, tekintettel a fontosságára, változtatás nélkül közöljük.

Ritka ocsmány dolognak, sőt a társadalomra károsnak tartom az áldozathibáztatást. Nem volt, nincs és soha nem lehet olyan indok, ami a zaklatás, az erőszak és a hatalommal való visszaélés áldozatainak sérelmeit kisebbíti. A világban és Magyarországon zajló folyamatot, a sértettek nyilvános kiállását megtisztulási folyamatnak tartom, aminek folytatódnia kell. Köszönöm a bátrak kiállását, mellettetek vagyok!”

Köszönjük, Gyula! Ez most szép volt!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata