Végre együttműködnek: közel lehet az ellenzéki pártok megállapodása

Ellenzéki feladvány

Azt már megszokhattuk, hogy a választás felé közeledve az ellenzéki pártoknak újra és újra el kell játszaniuk az “Összefogósdi” nevű játékot. Erre Orbán Viktor választási rendszere kényszeríti őket. Ám a négy évvel ezelőtti kínkeserves megállapodás helyett most egészen másban gondolkoznak az ellenzéki pártok. Ma kiderült:

akár egész közel lehet lehet a várva várt megegyezés.

Az egész onnan indult, hogy reggel a Kossuth Rádióban a korábbi MSZP-s pártelnök, Kovács László azt találta mondani, hogy máris nyélbe ütötték az MSZP-DK megállapodást. Szerinte a 106 egyéni körzetből 66 jutott volna a szocialistáknak, míg 44 Gyurcsány Ferenc pártjának. Erre válaszul a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki.
A közlemény címe elsőre lehangolónak tűnik. Mint írják “nem született még megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között”.  Ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy az egyéni körzetekről szóló tárgyalások “az elmúlt napokban is folytak,
a DK vezetői találkoztak az MSZP, az Együtt-Párbeszéd és a MoMA képviselőivel is.
Az a szándék, hogy heteken belül átfogó megállapodást érjünk el.”
Ez pedig azt jelenti, hogy az ellenzéki pártvezérek képesek voltak tanulni a hibáikból. Végre nem a nyílt színen folytatják a vitáikat, hanem javában serénykednek. Ha hihetünk a közleménynek, heteken belül kiderülhet, kikből áll majd a “szuper ellenzéki-válogatott”, akik az egyesült ellenzék színeiben megdöntik a Fidesz rémuralmát. Végre valami jó hír, a megannyi rossz között!

Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata