Valakinek végre feltűnt, hogy 10 éve ő a HÖK-elnök: komoly szankciók jöhetnek

Forrás: Youtube

Az örök egyetemista

A mai világban mind fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeink és unokáink, ha csak lehet járjanak egyetemre. Egy alapdiploma minimum 3 év, a mesterdiploma 5. Jogászoknál és orvosoknál, ahol szakvizsgát kell tennie a leendő doktoroknak, még több is lehet. Ez azonban mind eltörpül amellett a 10 év mellett (egy egész évtized!), amit Török Márk töltött a Szegedi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Elnökeként.

Török Márk mindig visszatérő téma a magyar politikai életben. Időről-időről felröppen a neve valamilyen oktatással vagy egyetemekkel kapcsolatos ügy miatt. A neve mellé pedig rendre hozzáteszik, hogy ő az a srác, aki öt, hét, tíz éve tölti be a HÖK elnöki pozícióját Szegeden. Tudni kell, hogy

ez a pozíció pénzzel és komoly informális befolyással jár, pláne egy akkora egyetem életében, mint amilyen a szegedi is.

Teljesen természetes dolog, hogy néhány aktív és ambiciózus fiatal kedvet érez kipróbálni magát egy felelős vezetői pozícióban. Ámde Török Márk immár egy évtizede gyakorlatilag oda van ragasztva az elnöki székéhez. Tíz év még gombócból is sok, de akkor ennek azt kell jelentenie, hogy ez a srác tíz éve ugyanannak az egyetemnek a hallgatója. Ez pedig azért az évszázad vicce. Aki tíz év alatt képtelen elvégezni egy egyetemet, annak az esetében érdemes lett volna megfontolni, hogy egyáltalán belekezdjen-e.

Végre azonban megmozdult a víz! Ahogy a hvg.hu beszámolt ma róla, a Szegedi Egyetemnek végre feltűnt, “hogy Török Márk elnöki megválasztása a 4 éven túl fennálló tisztsége miatt az intézmény álláspontja szerint is jogszabályba ütközik”. A rektor pedig fogta és megsemmisítette a Török megválasztásáról szóló döntést, most pedig közigazgatási eljárás van folyamatban az ügy miatt.

Őszintén reméljük, hogy a jövőben ennél sokkal szigorúbb ellenőrzés alá kerül, hogy ki mennyi ideig lehet az egyetemei HÖK-ben. Nagyon kár lenne, ha az eredetileg hallgatók érdekeit védeni hivatott szervezeteket néhány nyerészkedő és pénzéhes semmittevő sajátítaná ki magának.

loading...